Din ce cauza ati nascut prematur?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Eu am facut FIV si am obtinut o sarcina gemelara cu prof.Marinescu la Giulesti care mi-a spus ca daca ma apuca contractiile sa ma internez la Constanta pt.perfuzii ca sa mi le opreasca. Aici am dat peste niste incompetenti care mi-au pus 3 perfuzii cu Gynipral si dupa a treia mi-au spus:"gata e prea mult Gynipral,nu s-au pus mai mult de 3,il oprim", asa ca m-au apucat contractiile de nastere, dobitocii nu mi-au taiat ata de la cerclaj si cand a catadicsit medicul sa-mi faca control,m-a chemat la cabinetul asistentelor care ,norocul meu, era chiar langa salonul meu asa ca am mers pe picioarele mele,m-am urcat pe masa si cand dr.a vrut sa bage mana s-a schimbat la fata,nu se astepta sa dea de capul copilului care era deja angajat !!! A tipat la infirmiera sa aduca repede targa si fugeau cu mine pe holuri,doctorul se dezbraca din mers,erau f.impacientati,faceau fete,fete. Dupa 10 min.Rares era nascut si dupa inca 10 s-a nascut si Dragos.
Bebelusii au respirat singurei de la inceput (apucasera sa-mi faca injectii pt.maturizarea plamanilor)dar Dragos a fost mai plapand (cu toate ca era cu 100 de gr.mai mare ca Rares) si a necesitat sa-l bage pe ventilatie artificiala. Aici a inceput circul....
Medicul de garda (neonatolog) a venit si mi-a spus ca nici un medic anestezist nu vrea sa anestezieze un prematur ca ea sa-l poata intuba. Am insistat,am dat telefoane,am reusit s-o aducem de la o nunta pe medicul sef de sectie de la neonatologie si au incercat sa-l intubeze nesedat de doua ori pe gura si au reusit (din ce au spus ele !!) sa-l intubeze pe nasuc (pe mine nu m-au mai lasat sa-l vad,plang acum cand imi amintesc)si au reusit sa-i provoace hemoragie intracraniana si a murit puiul meu. Eu vorbisem deja sa-i ia pe amandoi la Giulesti salvarea pt.prematuri (o comandasem sa vina a doua zi,luni)dar Dragos n-a mai reusit sa ajunga la specialistii de la Buc. si s-a stins din viata luni dimineata la ora 5. Indurerati am facut demersurile sa plecam spre Bucuresti,in salvarea speciala au avut loc doar Rares ,medicii si asistenta asa ca eu i-am urmat in masina personala. Ca sa vedeti ce medici sunt in C-ta , medicul cu care am nascut (cine e interesat pot sa-i spun si numele ca nu o sa-l uit toata viata!!!) m-a chemat,plin de umilinta sa ma mai consulte o data inainte sa plec la drum si mi-a spus ca sunt ok . Am ajuns dupa 3 ore la Giulesti unde mi s-a facut foaie de obs.si medicul de garda (care culmea era tot constantean) mi-a facut si un control de rutina si a scos cateva cheaguri cat pumnul si nu va pot spune ce era la gura lui !!!
Cu ajutorul d.lui prof.Marinescu am prins loc in reanimare copii,am dat de medici minunati care mi-au salvat celalalt puiutz,pe Rares si imi fac tot timpul reprosuri ca daca as fi putut ajunge sa nasc la Bucuresti ar fi trait amandoi !!!!! Poate asa a vrut D-zeu,nu stiu/...
Cu speranta si scuze sper ca nu am reusit sa va plictisesc,va sarut si sunt cu tot sufletul alaturi de micutzii prematuri si mamicile lor !

veronici
mamica lui Rares Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davia spune:

Eu am nascut le 29 de sptamani din cauza PLACENTEI PREVIA. Nu am stiut ca am placenta previa totala cu toate ca mergeam la control lunar si ne facea ecografie de fiecare data. Asta e....s-a declansat deodata cu hemoragie puretnica intr-o sambata seara la ora 9 .Am ajuns la spital , au crezut ca pot face ceva pentru a mentine dar nu s-a putut....era prea tarziu asa ca in saptamana urmatoare marti am nascut prin cezariana pe Parascheva _Ioana ......o dulceata de 1500gr si 40 cm . O condamn foarte mult pe doctorita care mi-a urmarit sarcina pentru ca daca imi zicea ca am previa nu fceam nici un fel de efort si nasterea prematura ar fi fost evitata. Ce sa mai zic ca nici nu s-a ocupat de mine ....nu am nascut cu ea cu toate ca nu m-am dus nciodata cu mana goala la ea , si ma consulta doar la cabinetul privat unde se platea consultatia. Cand am sunat-o in seara cu pricina nici macar nu a raspuns la telefon iar cand m-a vazut in spital s-a facut ca nu ma cunoaste.....va vine sa credeti ca exista asa doctori???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Dragi mamici, m-au impresionat povestile voastre. Pentru cele mai multe dintre voi ce a fost mai greu a trecut. Celorlalte le urez mult succes si multa rabdare de acum incolo. Sa ne ocroteasca si sa ne intareasca Dumnezeu pe toti ca de incercari tot vom mai avea parte.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:

eu cred ca am nascut prematur pentru ca am avut gemeni pentru ca sunt o fire activa si atunci am fost f stresata de ideea de nastere naturala.
La mine s-ar putea sa fi fost si varsta (32 de ani), de ...
organismul nu mai e ca la 20 ...
Am luat gynipral, supozitoare, no-spa, gravibinon, utrogestan....
si totusi Doamne DOamne a hotarat ca baiatul si fetita mea pot aparea si la 32 de saptamani.
A fost greu , dar acum suntem bine si multumim pentru asta.

F fain subiectul si eu ma gandeam la asta mereu. Pentru ca din ce cauze citisem pentru prematuritate nu ma incadram.

Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

De ce am nascut la 33 de saptamani si 4 zile? Habar n-am! Stiu doar ca la doua zile dupa ce s-a eliminat dopul gelatinos si fara sa mi se rupa membranele m-am trezit dimineata cu sangerari...iar seara am nascut; si mai eram si internata in spital si monitorizata, cica pentru orice eventualitate, cu tratament -gynipral pastile, utrogestan si no spa. Eu cred ca daca mi se faceau perfuzii cu gynipral, nu pastile, de cand s-a eliminat dopul as fii dus sarcina la termen.
Ma gandesc totusi ca poate fii de la frig - cu o seara inainte am stat afara mai mult decat trebuia si m-o fi luat frigul -pe care eu nu l-am simtit din cauza sarcinii....sau din cauza ca sarcina era obtinuta prin fertilizare...?
In final, e bine cand totul se termina cu bine, acum este important ca printesa mea este bine si sanatoasa; de multe ori nici nu vreau sa-mi amintesc disperarea mea din zilele imediat dupa nastere, cand neonatoloaga imi dadea tot raspunsuri evazive cu privirea la starea micutei mele...offf, nu doresc nici celui mai aprig dusman sa treaca prin ce am trecut eu...Ma opresc ca o luai iar pe aratura

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iully spune:

Eu am nascut la 35 saptamani.Noaptea mi s-au rupt membranele.E drept cu o zi inainte am impachetat tot prin casa pt ca ne apucam de varuit.Inconstienti ce-i drept!!!Am stat 12 zile in spital dar s-a dezvoltat bine dupa.Multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu nu sunt sigura de motiv...a fost un FIV...pana la 6 luni si jumatate mentinut cu progesteron...eu cred ca la 6 luni jumate cand am oprit progesteronul si nivelul lui a inceput sa scada incet,incet...s-a produs minunea...aveam 32 sapamani de la FIV si ar fi fost vreo 34 de sarcina normala.
La ora 6.30 l-am sunat pe prof Ancar care ma urmarea si mi-a zis sa ma duc imediat la maternitate in Bacau si sa nasc...doctorita mea din Bacau era pregatita cu elicopter de transportat bb la Bucuresti pt ca nu aveau subst care ar fi ajutat bb sa respire in caz ca erau probleme.Fetita mea a respirat normal imediat ce a iesit...era mare...ca un copil normal...lunga si slaba...49.5 cm si 2.750 g...nu stia sa suga si a avut o infectie care cica era de la mine ca si eu o avea...am stat 3 sapt in spital pana Moni a inceput sa aiba reflexul suptului si pana i-a trecut infectia.



Gabi si domnisoara Moni 5 ani si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

gabid, citind mesajul tau m-am gandit la o chestie...sa fie oare o coincidenta faptul ca la 33 de saptamani am intrerupt progesteronul si dupa 4 zile am nascut??? Dar atunci cum ramane cu teoria ca progesteronul nu-si mai face efectul dupa 32 de saptamani?

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiena spune:

Eu l-am nascut pe Elian la 30 de saptamani . Din saptamana 26 am avut membranele rupte si am stat in spital . Pana atunci am facut in fiecare luna ecografii - suspecta de placenta previa - dar de fapt a fost placenta increta , adica placenta a papat uterul care nu s-a dilatat si s-a dezvoltat pe unde a putut - dar nimeni nu a vazut asta desi si in spital am facut vreo 4-5 ecografii . In luna de zile cat am stat in spital am avut timp de 10 zile niste dureri infioratoare-de ma taram pe jos de durere si nimeni nu a stiut de la ce , am facut si renumitele injectii pentru plamanii copilului si la 30 de saptamani-hemoragie masiva-scos copilul cu forcepsul ca eu nu mai aveam uter care sa se contracte - si au luptat pe urma 4 ore sa ma salveze pe mine - evident s-au declansat diverse infectii-pasate si micului , dar acum ,slava Domnului , suntem bine .
Elian a avut 1500g si 40 cm. la 30 saptamani.Cauzele? Poate varsta sau ce mai conteaza-nimeni nu a stiut sa-mi spuna de ce.

Mamicul lui Elian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am nascut la 36 de saptamani pentru ca la ecograf s-a vazut ca fetita ramasese mult mai mica decat baiatul si intra in suferinta fetala. Avea ritm cardiac foarte variabil (cand 84, cand 120) si nu primea suficient sange. Explicatia a fost ca Rares a crescut mult, s-a asezat pe niste vase de sange ce o alimentau pe Bianca, astfel ca ea a ramas si fara sange suficient, dar si fara spatiu. Mi s-a facut cezariana de urgenta. Bianca a stat o zi la incubator, Rares deloc. Au respirat amandoi singuri de la inceput si sunt super sanatosi.




Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput