Dr. Nayel - CF 2 (13)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Sunt de acord cu cea a scris Shine. Nu exagereaza deloc.
Cam astea sunt conditiile de spital in CFR 2 cu putin ghinion.
Eu am putut sa trec mai usor peste ele.
Eram la a doua nastere si mai rau decat la Municipal m-am gandit ca nu poate sa fie. Plus ca mi-am facut si bagajul super dotat - 2 genti ca sa nu duc lipsa de nimic. Numai ca atunci cand nasti cu un doctor atat de bun, am trecut usor peste tot ce ne "ofera" spitalul. Ma bucuram ca fetita mea mananca si doarme, ma bucuram ca nu ma doare si nu am ustura nimic, asa ca eram lucida si puteam sa ma feresc de ceea ce ma inconjura acolo.
Asadar doctorul Nayel sa traiasca! Si sa mai ramana la CFR2, ca in alte parti e mai jalnic. Dupa ce umbli prin cateva spitale iti dai seama ca nu ai de unde sa alegi si alegi raul mai putin rau.
Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Fetelor , cred ca depinde si de noi sa schimbam lucrurile. Putem cere infirmierelor sa-si faca treaba, asistentele cand sunt obraznice sa le punem la punct,iar daca acest lucru nu ajunge, ne putem adresa medicului curant, sefului de sectie si chiar managerului.Si toate acestea cu un limbaj civilizat. Cu timpul, crescand cerintele poate si comportamentul lor sa poate schimba. Si-asa nu avem ce pierde.Respectandu-ne pe noi se respecta si pe ei.Chestia cu gandacii,cu seringile,cu chiuveta care curge , cu cearceaful patat de lohii puteau fi aduse la cunostinta si medicului sau asistentei sefe.Nu cred ca le cadeau bine.Mai ales daca le spuneai ca ai facut si poze. Amenzile de la sanepid sunt imense.(pentru nesortarea gunoiului menajer de cel infectios ajunge pana la 8000 ron.) Nu cred ca este o solutie sa inghitim cu stoicism ceea ce nu ne convine.Poate ca par o revolutionara ,dar am invatat ca daca nu ma respect eu, nu ma respecta nimeni.Am dreptul la respect atata vreme cat respect pe cei din jur. Ce filozoafa am devenit!!!!

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Hei, Shine, chiar iti multumesc pentru sinceritate! Si eu sunt extrem de pretentioasa si nu ca as fi o mare doamna, dar pur si simplu - atat timp cat respect pe toata lumea, am pretentia sa mi se raspunda cu respect. Maternitatile beneficiaza de o gramada de fonduri, care Dumnezeu stie unde ajung. Sau ar putea sa puna o taxa (legala, cu bon fiscal...) de 5 milioane sa zicem si banii astia sa ii foloseasca la modernizare. Sau, pentru mamicile mai fitoase sa faca un corp separat, unde sa se plateasca. Oricum, solutia cu Euroclinic nu mi se pare cea mai ideala. Nu cred ca merita sa dai 80 de milioane pentru 2-3 zile cat stai in spital. Macar sa ai un medic bun si sa nasti usor, ca asa ne-am obisnuit noi romanii. Probabil ca toate care au trecut pe acolo au gandit: "si asa tau doar 3 zile, ce rost are sa ma iau in gura cu astea, sa se poarte urat cu mine si cu bebe al meu... Mai rabd 2 zile si gata!, am scapat!". Din acest motiv nu se va schimba nimic niciodata, pentru ca nu ne implicam si ne e frica. Degeaba mai vine cate o razboinica o data la 1 an, nu o baga nimeni in seama. Dar ia sa ploua cu reclamatii si nemultumiri, poate asa se iau masuri. Poate...
Oricum Shine, chiar nu ai de ce sa te enervezi. Cui nu-i place adevarul nu cred ca are ce cauta pe forumul asta. Aici chiar avem nevoie de pareri pertinente, nu de zaharuri ieftine. De genul ca vai totul a fost de vis si nu ai lipsa de nimic... Pai si eu cand ajung acolo, sufar un soc sau cum? Ca ma astept sa ma intampine asistentele cu ghirlande de flori ca in vacanta in Thailanda, nu? Lasa e mai bine sa stiu la ce sa ma astept si ce masuri sa imi iau.
Eu una sunt incepatoare rau. De exmplu am citit de lohiile ale de pe asternuturi. Sincer, habar nu am ce inseamna, dar mi-am dat seama ca e de rau. Cum toata lumea de pe aici vorbeste de parca stie despre ce e vorba, m-am abtinut sa intreb. Oricum, banuiesc ca sunt niste treburi care rezulta in urma nasterii si pe langa faptul ca nu sunt prea placute la vedere, probabil ca te mai poti si infecta cu eu stiu ce boli...
Cert e faptul ca daca Shine nu scria de faptul cu lohiile astea, eu nu m-as fi gandit ca trebuie sa imi aduc de acasa asternuturi si prosoape pe care sa stau... Cred ca nu. Sau poate nu ma gandeam acum, ca mai am 6 luni pana nasc...
Ei bine, fetelor, m-ati facut curioasa. Am sa imi fac programare la doctorul doctorilor. Prin martie, pe la sfarsit, ca mai am una la medicu meu actual care nu discuta decat pe echografie si imi e teama sa nu ii dauneze bebelusului... Am sa va spun parerea mea atunci, la momentul respectiv si in cunostinta de cauza.
Oricum, mii de multumiri, am obtinut toate informatiile de care aveam nevoie. Multa sanatate si nasteri usoare fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Annisia iti doresc o sarcina usoara in continuare si te asteptam cu impresii despre dr.Nayel.
Eu nu pot sa discut despre conditiile din maternitate,am mai zis,pentru ca nu am avut "placerea"sa ajung sa nasc un bebe,dar fetele cred ca au descris exact situatia.
Bafta multa!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Shine, imi pare rau ca ai avut o experienta atat de neplacuta.
Este o vorba "omul sfinteste locul" si cred ca asta spune totul. Tind sa cred ca faptul ca am nascut a doua zi de Craciun cand saloanele erau aproape goale (la mine in salon erau 5 paturi si au fost ocupate doar doua), asistentele nu erau atat de solicitate, se aflau inca sub vraja sarbatorilor si mai mult ca sigur ca asta a contribuit pozitiv si eu am plecat cu o parere mai buna de acolo.
Insa sunt sigura ca multe dintre asistente nu sunt rau voite, faptul ca sunt putine pe tura si ca trebuie sa se confrunte cu atatea neajunsuri ale sistemului ar taia elanul multora care ar fi puse in locul lor. V-am spus ca atunci cand am nascut eu se stricase masina de spalat si ele erau nevote sa spele de mana toata lenjeria iar infirmierele pe langa sarcinile lor trebuiau sa spele si vasele murdare dupa ce se servea masa. In momentul in care esti obligat sa faci lucruri care nu tin de indatoririle tale nu stiu cat de mult suflet mai pui atunci cand iti faci meseria.
Tocmai de aceea ni se pare ideala nasterea la o clinica privata si chiar si o simpla consultatie face diferenta, pentru ca angajatii sunt motivati si stimulati financiar.
La fostul meu loc de munca se mergea pe premiza "ai grija de angajatii tai iar ei vor avea grija de afacerea ta".

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Vad ca nu mai scrie nimeni..... ce s-a intamplat, ati cazut pe ganduri?

Vroiam sa va povestesc de o faza traita de verisoara mea vineri, la cabinet.

E gravi in 12 saptamani, vineri s-a simtit rau si a avut hemoragie.... L-a sunat pe Nayel si a spus sa vine de urgenta la cabinet. Cand a ajuns acolo era cam aglomerat si s-a asezat pe scaun sa astepte. Asistenta a intrebat-o ce e cu ea si dupa ce i-a explicat de ce a venit i-a spus ca fara programare nu o poate primi. Mi-a spus ca abia si-a putut stapani lacrimile si furia....daca nu era cu sotzul ei pleca de la cabinet si se ducea la un alt doctor.

Devine din ce in ce mai serioasa problema cu asistenta asta. Pe mine nu m-a incomodat prea mult pentru ca nu m-am confruntat cu situatii speciale insa vad ca tot mai multa lume se plange de ea. Mai am o prietena insarcinata care merge numai la spital doar ca sa o evite... desi i-ar fi mult mai simplu sa ajuna la cabinet.

Cred ca eu o sa-mi iau inima in dintzi si o sa-i spun lui Nayel. Maine la 16.30 mi-am facut programare.... o sa revin cu noutatzi!

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Florentina sunt de acord cu tine in privinta asistentei.Nu poti sa-ti imaginezi cat de greu mi-a fost sa o suport in ziua cand mi-a facut chiuretajul!Am suportat-o de la 14:30 pana la 18:30.Eu il sunasem de dimineata pe dl dr si mi-a zis sa merg la cainet fara sa ma mai programez.Bineinteles ca doamna a comentat dar numai de comentariile ei nu aveam eu habar. Dupa ce ca sufeream ingrozitor mai trebuia sa suport si comentariile ei,si m-a deranjat foarte tare ca i-a cerut sotului meu banii dinainte,de ce?ii era frica ca fugim fara sa platim?Chiar mi s-a parut deplasata.

Verisoara ta este bine acum?De la ce a avut sangerari,ce i-a zis Nayel?
Bafat maine la control si sa ne spui ce a zis dr. Nayel de asistenta obositore!

Eu nu am mai scris pentru ca deocamdata nu am noutati.
Va pe toate!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

micul terorist doarme..
la mine in bratze.
fetelor, eu nu cred ca nAYEL va renunta vreodaa la asistenta-secretara;dar zic eu ca ar fi bine sa avem curajul sa ii zicem ca ne calca pe nervi.
mirela, da' de c pana la 18:30. pe unde a umblat nayel, hm? cu mine a terminat pana in ora 4, ca doar am marturie telefonul... am vorbit 2 ore dupa ce am nascut :)
Florentina, sa imi zici si mie ce inseamna controlul de 6 saptamani.daca este si eco, sau doar porcaria aia de tuseu.
off topic:n-are nimeni o cura de slabire deshteapta? nu ma mai suport, vreau inapoi schilozenia dinainte, adica minus 15-20 de kile, fata de acum.

stiti ce ma gandeam? daca tot coase nayel asa bine, nu imi scoate si mie grasimea de ici de colo, si sa ma coasa la loc?

Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru

Mergi la inceput

Shine Nayel a sunat la 15:50 ca pleaca de la spital si vine.Deja acolo era full,veneau asa zisele programari pentru ca doamna inca nu a invatat pana acum ce inseamna programare,de cateva ori eram acolo si au venit 2 fete care aveau programare la aceiasi ora.Cand venea cineva ii spunea ca dl dr intarzie si daca vrea sa se reprogrameze,bineinteles ca nimeni nu dorea asta,fiecare avea cate o problema.
Desi eu am fost acolo de la 14:30,a trebuit sa astept sa termine toate consultatiile si asa m-a apucat 18:30.Asta este,a trecut acum.

Eu nu stiu nici o cura de slabire,mai ales sa fie compatibila cu alaptatul,poate doar sa incerci cu Nayel!

Helenutza ce mai faci? Nu ai mai intrat sa ne spui cum a decurs nasterea!

Fetelor cine se pricepe sa deschida capitol nou?

Mirela

Mergi la inceput