Dr. Nayel - CF 2 (13)
Raspunsuri - Pagina 28
simkat spune:
quote:
Originally posted by Annisia
Fetelor, va rog din suflet sa imi faceti si mie o scurta caracterizare a acestui doctor fabulos. Am citit sute de mesaje despre el si sunt derutata. Am inteles ca unei paciente i-a declansat nasterea in urma unui control banal... Ca gandacii umbla pe pereti si asternuturile sunt infecte. Dar si ca este un doctor extraordinar si spitalul are conditii de lux. Eu ce sa mai inteleg si pe cine sa mai cred?
In mod sigur acestui doctor i s-a facut cea mai mare reclama. Are atribuite sute de mesaje si zeci de capitole pe forumuri. Probabil ca asta il si face extrem de ocupat. Se ajunge greu la el? As vrea sa merg la un control.
Acum sunt luata in evidenta de doctorul Albu de la Giulesti, dar am auzit ca acolo e jale, din punctde vedere al conditiilor. Plus ca mi-a pus un diagnostic gresit si am trecut prin cele mai urate 2 saptamani din viata mea "datorita" lui. As cam vrea sa il schimb.
Va rog sa ma ajutati cu niste informatii si sugestii, pentru a lua o decizie corecta.
Eu am o saptamana de cand am nascut la aceasta maternitate si iti pot spune ca nu am vazut nici un gandac, paturile sunt de nota 20 (cum am mai spus, sunt cu telecomanda la cap, de ti-l poti aranja cum doresti, saltelele sunt super relaxante), cate 4-5 paturi in salon, foarte curat, baie cu apa calda la fiecare salon, jaluzele verticale, termopane, gunoiul se ridica de cateva ori pe zi... Cat despre doctor eu am numai cuvinte de lauda, este calm, intelegator, iti explica tot ce vrei sa stii si este un bun profesionist. Ca drept dovada ca in timpul nasterii m-a intrebat cate chiuretaje am facut intre cele 2 nasteri, i-am spus ca nici unul, el a insistat, dupa care eu mi-am dat seama ca nu ii spusesem ca la prima nastere am fost chiuretata, dupa o saptamana, fiindca nu ma curatase bine si am facut infectie (nu am nascut cu el prima data). Deci, a vazut ceva..., dupa 3 ani de zile si inca o nastere dusa la termen. Eu cred ca numai un profesionist putea sa observe.
Raducu(19.02.2004)+ Valentin (14.02.2007)
crinuta spune:
Sincer, eu am fost socata sa citesc de existenta gandacilor in maternitatea Cf2, dar cum am nascut acum 2 ani si ceva am presupus ca s-au schimbat lucrurile in rau de atunci.
Mi-e greu, mai precis imposibil sa imi dau acum cu parerea despre acel spital, necunoscand conditiile actuale, insa, cand am nascut eu, nu existau gandaci, nu gaseai la baie seringi sau mai stiu eu ce, era absolut curat, ireprosabil, iar in afara de delasarea asistentelor de la copii nu am avut nimic de reprosat cuiva.
La mine a contat enorm si spitalul, mai precis conditiile din spital, deoarece nu as merge doar dupa un medic bun daca conditiile sunt mizere, asta cu siguranta.
Am citit destule povesti horror despre spitalele din Bucuresti, despre cum erau tratate mamicile, etc, astfel incat, n-as da Cf2 pe alt spital.
Sper totusi ca spitalul va progresa, nu regresa, deoarece ar fi pacat.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
tatiantudor spune:
Buna Annisia,
Doctorul este exceptional.
Este apropiat de pacientele sale, este sufletist, iti acorda atentie. Asta am observat si fata de celelelate fete care au nascut odata cu mine. Una din fete nici nu era pacienta lui. Venise din Ploiesti sa nasca in Bucuresti si l-a nimerit de garda. Asa cum vorbea cu mine, asa vorbea si cu ea.
Daca macar jumate din doctori ar fi asa ca el, ne-am duce cu zambetul pe buze la medic.
Poate ca nu intotdeauna este disponibil, dar daca insisti iti raspunde. Eu niciodata nu m-am gandit ca daca il sun il deranjez. E doctorul meu si de aia mi-a dat mobilul ca daca cumva am vreo problema grava sa il sun. Il sunam odata la 13 ziua si daca nu raspundea ma gandeam ca e in operatie si il mai sunam si seara pana in 21. Niciodata nu mi-a zis "de ce ma suni ca disperata?" cum mi-a zis o doctora Ranga.
Daca ar fi sa dau o nota spitalului CFR2 de la 1 (cea mai mica nota) la 10 (cea ma mare nota) i-as da nota 7.
Vezi tu, in spitalele din Romania nu e raiul pe pamant. Faptul ca sunt dotate cu termopane si jaluzele verticale sau cu paturi care se regleaza manual nu ma incanta cu nimic. Daca le luati la puricat o sa vedeti ca nu toate functioneaza. Da nu asta e important. Importanta e igiena si cum se poarta personalul cu tine.
Eu pentru asta le-am dat nota 7.
Daca ai noroc si femeia de servici isi face datoria o sa gasesti curatenie si o sa iti placa. Daca nimeresti o femeie de servici care matura si spala in dorul lenii o sa gasesti un jeg de nedescris.
De asta parerile sunt impartite pentru ca fiecare am nimerit intr-o alta perioada. Oamenii fac spitalul si cum toti suntem diferiti si acest spital este diferit, in functie de omul care isi face sau nu datoria acolo.
Am nascut si la Municipal si acolo nota este 3.
Daca chiar vrei sa nasti intr-un spital de nota 10 si te tin finantele, poti sa te duci la Euroclinic. Acolo nu mai ai probleme cu igiena sau cu personalul. Pentru 80 mil lei vechi ai de toate. Domnul doctor Nayel poate sa mearga cu tine acolo sa te asiste la nastere dar sa il intrebi daca vrea. Am auzit cand ii spunea asistentei ca avea o nastere la Euroclinic.
Bafta mare!
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
sandybel spune:
Sa ne intelegem foarte clar!
Eu n-am vrut sa-i fac reclama proasta d-lui dr. Nayel, este un doctor extraordinar, iar pentru mine pe parcursul celor 9 luni de zile a fost ca o mana cereasca!
Nu a existat vizita la dansul dupa care sa nu plec superlinistita acasa, chiar daca plecam cu un tratament de facut, ma linisteam mereu cand mergeam la dansul!
Mie mi-a placut intotdeuna si l-am laudat mereu tuturor fetelor cu care am vb despre asta!
Numai ca pentru mine a fost o mare dezamagire faptul ca a trebuit sa nasc cu altcineva, si ca nu a fost langa mine in momentul pentru care ne-am pregatit amndoi timp de 9 luni!
Iar despe insistatul la telefon, crede-ma ca mai mult decat am insistat eu nu se putea! Eram 4 oameni care sunam intruna de la 3.30 dimineata pana la 7 si ceva, chiar 8 si cand i s-a descarcat bateria! Plus ca fetele de la spital asistentele, sunau si ele si nu-mi spunea niciuna nimik!
Cred ca au fost 500 de apeluri, plus un mesaj ca am zis sa-i explic ce si cum sa nu creada ca face cineva glume proaste .Dar degeaba, a recunoscut si dansul, era pe silent, iar pe fix sunam degeaba, era la munte!
Asta cu muntele am aflat-o de la asistente care susoteau pe hol fara sa-mi zica mie, e, cand am intrebat daca e vorba de dr. meu care e la munte si mi-au zis ca da, am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare!
Toate cele 9 luni am stat linistita ca n-am sa am dureri de travaliu, pentru ca eu fac cezariana, si n-am treaba si am ajuns sa am 7 ore de travaliu, am nascut abia la 10 dimineata! Vreau sa zic ca ajunsesem la contractii la 2 minute si cu niste dureri groaznice!
Asta era oful meu ca am travaliu foarte nasol, problema era canu se baga nimeni sa-mi faca nimik, ca eram pacienta d-lui dr si trebuia intai sa vorbim cu dl dr.
Si akum cand scriu ma trec transpiratiile de ce-mi aduc aminte.
ma gandeam deja sa nasc normal daca tot am trecut prin travaliu, ma gandeam ca ce mai e, fac o epidurala si gata.........cand am intrebat ce dilatatie am mi s-a zis ca 2 si ca mai poate sa dureze si pana maine!
Pana l-a urma s-au indurat de mine , si m-au trimis sa ma pregateasca de cezariana, m-am pus linistita pe masa asteptand cu nerabdare anestezia! N-a fost de ajuns, ca apoi si-a bagat nasul si soakra-mea, cu care nu vorbesc mai deloc, si a facut tam-tam ca de ce imi fac cezariana ca eu nu vreau!
Le-am lamurit care-i faza cu soakra-mea si mi-au facut rahie! Din secunda cand am facut anestezia , eram super fericita, radeam chiar la lampile din sala!
Asa se face ca la ora 10.00 l-au scos pe puiul meu mic, cu problemele despre care v-am mai vorbit!
Dl dr. Nayel a sunat abia la 10.30, deci pana venea de la Poiana, pana ajungea, pana ma pregatea nu cred c-as fi rezistat, iar despre calmare, nu stiu ce se putea face ca mie imi faceau niste injectii, dar fara efect, iar daca aveau efect, nu vreau sa stiu cum ar fi fost fara ele...................
Asta e povestea mea, asa a fost sa fie, sunt convinsa ca daca raspundea la telefon, ar fi venit si daca venea in 2-3 ore n-ar fi fost asa rau, ar fi fost chiar foarte bine, sunt convinsa ca n-a fost voit, a fost o insiruire nefericita de intamplari, dar totul e bine cand se termina cu bine, nu.........................
Eh, si pentru finalul chiar nu pot sa-i dau nota 10 cum as fi facut pana acum 2 saptamani, cred ca nici voi n-ati putea, nu?
cristianamat spune:
si eu am retineri in ceea ce il priveste...oricum cert e ca eu la el nu voi mai merge iar in maternitatea aia nici atat...
E adevarat ca sunt gandaci...si eu am vazut iar cearceafurile sun tinfecte si nu numai. Paturile alea put de nu se poate sta, cel putin cel in care am stat eu, iar la baie curgea apa non stop pe jos. O fi mai curat ca in alte spital dar la cati bani se ia spaga....
blueeyes2003 spune:
Cristianamat stiu ca tu ziceai ca listeria ti-a iesit prost la ultimile anlize,nu?Te intreb pentru ca am citit zilele trecute despre o fata care a avut aceasta infectie si a nascut prematur din acesta cauza,i s-au rupt membranele.Mi-e greu sa cred ca in urma tuseului vaginal ti s-a declansat nasterea,nu ti-a zis daca a avut legatura cu aceasta infectie?
Nu vreau sa te superi pe mine,doar te intreb!Am auzit multe cazuri in care din cauza unor infectii din timpul sarcinii s-a declansat nasterea.
Va pe toate!
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
Shine spune:
Am scris povestea nasterii si am salvat-o undeva
in spatele curtzii, nu stiu unde. Nici macar nu imi mai amintesc cum se cheama documentul
Shine
Shine spune:
Uite ca m-am enervat !
Asadar, daca deranjez pe cineva, sunt hotarata sa nu mai deschid gura niciodata pe acest forum, la acest subiect.
Sa-i ia naiba de gandaci, ca nu-s nebuna; am stat 4 ani in camin si stiu cum arata gandacii de toate soiurile. Am vazut gandaci in baie, -daia mici, de bucatarie. Erau pui, asa ca erau in locul potrivit, in maternitate, nu? De-aia nicii nu m-am enervat pe ei, ca erau si ei mici, cum sa ii strivesti?
intradevar sunt geamuri termopan in toate saloanele, dar in 14 unde am stat eu, in patul de la geam imi suiera vantul pe la urechi, se miscau jaluzelele alea frumoase verticale, de ziceai ca s-au pus pe zbantuiala intr-o sambata seara in club.
au paturi ultramoderne, cu butoane: pacat ca fix al meu nu era in priza, si de unde naiba sa stiu cum functioneaza? asa ca in prima noapte am crezut ca mi se rupe coloana in doua, ca era dracovenia reglata aiurea. a doua zi, i-am zis unei asistente, ca nu stiu sa umblu cu tehnologia, si zice: pai nu-ii in priza (privindu-ma evident ca pe ultima proasta din lume)
gunoiul il luau o singura data pe zi, stiu sigur, pentru ca eu am primit o gramada de mancare, pe care mnu am reusit sa o mananc si am pus-o langa cos.(acolo a zacut, pana am mutat-o eu la geam, -ca acolo, deh, era frigiderul nostru :)
sambata dimineata mi-a facut o asistena un calmant, pentru ca i-am spus ca nu am dormit toata noaptea,mi-a spus asa, si de ce nu ati spus sa va fac un calmant...... ca eu nasc uin fiecare zi, si stiu ca am voie sa fac injectii dupa, si oricum stiam si unde sa le gasesc pe asistente in cazul in care aveam nevoie de ceva 9asa sunt eu, mai " nedescurcareata".
Oricum aceasta a fost una din asistentele dragute, care a facut toaleta cu apa calda.
Celelalte au turnat apa rece , si cu geamul deschis(m-am simtit literalmente ca o vaca, nu ca o fiinta umana).Duminica ne-au chemat pentru toaleta la 5:30, trezirea a fost usa trantita de perete. Eu una reusisem sa adorm la ora 4:45.
asistentele de la copii aveau o problema cu memeoria: nu tineau minte ca le-am chemat ;si nu este vorba doar de mine. collega de salon, le-a chemat de trei ori in decurs de o ora, si i-au spus sa vina in salon, ca va veni cineva la ea; pana nu s-a dus cu copilasul in barte peste ele, nu au bagat-o in seama.
ca sa dau exemplul punctual asistenta" in rosu" poate ati vazut-o blonduta , ochi frumosi albastri, avea un singur text: sa imi mai aduceti aminte sa ii dam de mancare peste juma de ora(sau, sa il curatam de bubitze.. etc etc ), ca eu mai uit.peste o ora am reusit sa o gasesc, era in oficiu, manca. sper ca i-a picat greu mancarea aceea; copilul meu mancase 20ml in 12 ore !!!!!aaaa si sa nu uit, la prima interventie mi-a zis sa sun acasa sa imi aduca humana, ca ea nu mai are decat o doza...... i-o fi trecut prin cap vreo secunda, sa ma invete sa il pun la san?
daca sunam la asistente, le deranjam,ziceau ca ne putem misca, si ar trebui sa le cautam nu sa sunam, daca le cautam imi ziceau sa stau in salon ca vin ele.
Scuza era mereu aceeasi, avem multi copii, avem si prematuri, n-avem timp de voi.
Nu m-au deranjat cerceaful cam murdarel, halatul de hartie, aruncat pe pat sa nu patez minunatul cearceaf(nu mai aveau carpe d-alea mici). Trebuia sa imi aduc de acasa daca vroiam confort, si asta am si facut....
Chiuveta de la baie curgea, si acolo era tot timpul balta pe jos...
Acum vine si una de bine: sambata seara, a venit salvarea mea: asistenta Dana, (satena cu parul prins intr-o coada in varful capului):m-a invatat sa il pun pe bb la san, l-a "fentat cu seringa" si l-a convins sa traga de san, a fost calma, m-a linistit, a vorbit frumos,ce mai, de nota 10.
Ca sa enumar cele cinci persoane care intr-adevar s-au purtat "professional" si carora nu am ce sa le reprosez: Doctorul Nayel, Moasa Lorena, Anestezista, Asistenta Dana de la bebi, Si asistenta care mi-a facut calmantul.
Esentialul este ca ar fi loc si de mai bine, si daca pot ierta anumite lucruri, neprofesionalismul nu il iert. Numeni nu a urmarit evolutia mea sau a copilului cat timp am stat acolo. Habar nu aveau daca puiul meu a mancat,daca l-am schimbat,etc.
Am mai spus acest lucru si cu alta ocazie, asistentele(este un nume generic pe care il dau, pentru ca habar nu aveam care-i infirmiera, femeie se serviciu, moasa, doctor s.a.m.d)isi fac treabasi fara sa le dai banutzi, dar o fac asa cum vor.
Acesta a fost experienta MEA la CFR 2. Este totusi probabil o parere subiectiva, nu trebuie sa o luati ca pe un punct de plecare, se poate si mai rau, dupa cum spun alte fete.
Tot ceea ce am scris aici reflecta parerea mea proasta despre spital si nu despre Doctorul Nayel. Poate ca nu ar fi trebuit sa postez aici, dar daca tot s-a deschis discutia....
Intr-adevar NAyel poate asista si la Euroclinic.Din pacate nu toti ne permitem...Il recomand cu incredere ca medic
.....si acum fug, ma cheama datoria!
blueeyes2003 spune:
Shine imi pare rau ca ai fost nevoita sa suporti atata"nesimtire"
Bineinteles ca nu are nici o legatura cu profesionalismul dr.Nayel si fiecare cred ca intelege asta.
Eu nu pot spune nimic despre conditiile din maternitate pentru ca nu am fost acolo,eu am fost la ginecologie.
Nu te mai enerva si nu uita ca ai promis ca nu ma vei lasa singura aici,ok? Nu pleca!
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo