Dr. Nayel - CF 2 (13)
Raspunsuri - Pagina 26
blueeyes2003 spune:
Mickyn multumesc mult,trebuie sa sper,nu am incotro!
Inca nu am facut analizele, am sa va spun cum au iesit.
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
Do spune:
Helenutza, sa-ti traiasca bebe si sa va intoarceti cu bine !
Cristiana, Mihaita al meu a avut icter prelungit, vreo trei saptamani si mai bine. Pediatrul mi-a spus ca nu e o pb si ca dureaza atat din cauza "incompatibilitatii" de grupa sanguina (eu 0, sotul A2). daca tu ai grupa 0 si sotul A, B sau AB asa se intampla, bebe are icter pronuntat si prelungit. Dar n-ar fi rau sa intrebi si pediatrul.
Sandybel, Dimalexia, si eu am avut pb cu sanul drept, nu-l vroia si pace. Acum suge cu aceeasi placere din amandoi, s-a reglat de la sine cand s-au desfundat canalele. Ca metode de stimulat lactatia am folosit cu succes ceaiul de chimen, peste 4 l pe zi, dar am auzit ca e esential sa bei multe lichide, indiferent ca e vorba de ceai, apa sau compot. Asa ca
Referitor la programul de supt pot sa va spun ca nici eu n-am respectat recomandarile doctorului (din 3 in 3 ore zicea el). Mihaita dormea mult pentru ca avea icter si nu vroia deloc sa se treazeasca sa manance atunci cand venea ora de masa. L-am lasat ca el, avea f putine mese pe zi in prima luna ( de obicei 4 maxim 5 mese). A cerscut f bine in ritmul apetitului lui, a luat in greutate cat trebuia. Acum nu pot sa-l mai opresc, ar manca si cand nu ii e foame
Nu trebuie sa fiti ingrijorate daca pierde in greutate in prima luna, e normal, dar nu mai mult de 10% din greutatea cu care s-a nascut, asa imi zicea pediatrul.
Shine spune:
iar scriu cu bb in brate.
fetelor, eu nu ii reprosez nimic lui nayel. cel putin nu chestii grave.
sunt o persoa na greu de multumit, dar sunt constienta ca e si el om, si nu-i perfect.(dovada asistenta tembela care face 3 programari la aceeasi ora)
nasterea a fost ok. ce a fost dupa m-a enervat.atitudinea asistentelor, conditiile din spital(este inadmisibil sa vezi gandaci intr-un spital, parerea mea.....), etc, etc...
le-am dscris pe toate, dar nu reusesc sa le postez.
cred ca ceaiul de chimen +anason o sa-mi faca gaura in stomac. acum am citit ca anasonul nu este indicat daca ai gastrita
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
tatiantudor spune:
Buna fetelor.
Sa nasti la CFR2 e parfum pe langa cum e sa nasti la Municipal.
Aveti aici un exemplu de conditii execrabile de nastere.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17131&whichpage=3&SearchTerms=Badiu
Cu toate astea am intalnit 2 cazuri de klebsiella in CFR2 care au afectat copii dupa nastere (infectie urinara)
Pentru cine naste acolo, luati cu voi prosoape si cearceaf de acasa ca sa nu stati pe cele de acolo.
Personal in CFR2 nu mi-a placut:
- infirmiera care ma punea sa ma asez pe un cearceaf plin de lohii
- in baie erau pe jos seringi cu ace cu sange pe ele (aruncate de asistente...care nu au nimerit cosul destinat instrumentelor medicale folosite)
- pentru bebelusi nu prea aveau mare lucru, dar asta e cat se poate de normal intr-un spital. Cum eu eram dotatata cu o mare punga de medicamente, le-am lasat tot acolo. Erau bebelusi iritati si nu aveau un bepatene sa le dea la fundulez. Ma durea sufletul cum ii auzeam plangand si o asistenta tot venea sa imi ceara si sab simplex si baneocin si bepantene.
Tot ce sper e ca macar nepotii nostri sa apuce alte conditii in spitalele astea.
Va multumesc pentru pareri, o sa ii transmit Dl. doctor Nayel ca se poate si mai bine.
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
Florentina G spune:
Salutare!
In primul rand felicitari Helenutza! Refacere rapida, sa ai un bebe mancacios si sanatos iar tu laptic de ajuns sa-l faci mare!
Sandybell, imi pare rau ca ai trait o experienta neplacuta in ceea ce il priveste pe Nayel. Bine ca totul a fost cu final fericit!
Asha cum ati spus si voi, aici nu este un subiect unde trebuie sa-i facem reclama gratuita lui Nayel, ci trebuie sa povestim fiecare din experienta noastra, sa ne informam si astfel sa stim ce asteptari sa avem.
Din experienta mea eu pot sa spun ca desi eram dezamagita si disperata atunci cand dr nu imi raspundea la telefon stiu sigur ca nu a facut-o din comoditate sau dezinteres. Am vazut asta cand discuta cu asistenta care il sunase pe alt nr decat trebuia. Si din cate mi-am dat seama nu o facea pentru mine, ci se gandea la reputatia lui, mi-am dat seama ca este un om de cuvant si era deranjat sa-si strice imaginea in spital si in fatza pacientilor, prin prisma mea.
La inceputul sarcinii am avut si eu indoielile mele, ma gandeam ca admiratia mea pentru el nu se bazeaza pe nimic concret, ca este doar un om amabil si carismatic si ca nu am de unde sa-mi dau seama cat de bun este ca medic daca la fiecare vizita imi spune ca totul merge perfect si ca ne vedem data viitoare. Asha ca am intrebat-o mai multe pe nasha mea, care mi l-a si recomandat. Ea il cunoaste prin intermediul surorii ei al carei sotz este medic. Pe vremea cand Nayel practica la Municipal sora nashei era pacienta dr. Tanase (care acum este sef de sectie la CF 2). Dr. Tanase fusese numit director si nu se mai putea ocupa de pacienti asha cum o facea mereu, asha ca i-a spus ca o va recomanda unui medic foarte bun, coleg de-al lui. Ea a fost dezamagita atunci si i-a spus ca nu crede ca este medic mai bun decat el si a primit raspunsul "ai incredere ca este chiar mai bun decat mine". De asta s-a convins chiar ea, ii este recunoascatoare dr-ului pentru ce a facut pentru ea, care a avut destul de multe probleme si desi ea este o tipa super pretentioasa si chiar fitoasa pot spune, are numai cuvinte de lauda la adresa lui. Tot ea mi-a povestit de cateva cazuri rezolvate ale pacientelor trimise de ea la el si asta mi-a dat incredere si o baza solida sa merg mai departe fara sa tem!
Mi se pare normal sa fie si nemultumiri la adresa lui - si orice critica sau repros sunt binevenite aici, ca sa ne ajute sa fim cat mai realiste.
Referitor la programul de papa al bebeilor, eu incepusem sa-i dau la ore fixe lui Patrick insa mi-am dat seama ca nu am cum sa ma tin de program ca el ar fi vrut sa manance mai devreme de trei ore iar alteori dormea cate 4-5 ore si nu-mi venea sa-l trezesc.
Cred ca depinde de fiecare copil in parte, unii sunt mai mancaciosi, altii trebuie stimulati sa pape... asha ca e bine sa ne urmam instinctul.
Scriu la mesajul asta de dimineata, aproape ca nu mai stiu eu ce am vrut sa spun.... oricum va pup pe toate, ma bucur ca desi multe din noi au nascut si si-au cam incheiat socotelile cu Dr. Nayel ne gasim timp sa intram si la subiectul asta si sa ne povestim trairile si problemele cu care ne confruntam.
Va pup mult!
Tina, mami de Patrick si Maya
blueeyes2003 spune:
Si eu ii sunt foarte recunoscatoare dl.dr pentru tot ce a facut pentru mine,mai ales la prima sarcina.Deja sufeream ingrozitor de rau pentru ceea ce mi se intamplase,desi nu mai conta nimic in acele momente grele,dansul a avut grija de mine in ce priveste celelalte aspecte legate de operatia in sine,de faptul ca in acele momente conta si cum va decurge operatia pentru ca aveam tensiune mare si erau riscuri destul de mari in timpul operatiei.A avut grija sa imi faca o operatie super(atunci nu conta cum arata,conta doar durerea din suflet acum,insa conteaza ),are o mana tare usoara in tot ceea ce face,si datorita felului de a opera este si recuperarea fizica mult mai rapida.Poate o sa vi se para ciudat ca vorbesc despre operatie cum arata,dar este foarte important pentru ca suntem tinere,mergem la mare si ne dorim sa fim ok,am vazut fete care nici macar o rochie mulata nu pot sa poarte din cauza felului in care arata o operatie cezariana.
Cat am stat in spital,venea destul de des la mine sa vada cum ma simt,de cate ori trecea pe hol intra doar sa ma intrebe ce mai fca,mai rar astfel de doctori,vorbesc serios!A avut grija sa le spuna alor mei sa ma duca la un psiholog pt. ca eram tare socata de cele intamplate,pune suflet in tot ceea ce face.
Stiu multe femei care au mers la dansul pt. a fi operate si care datorita dansului astazi sunt in viata,si nu exagerez.In vara am mers la o cunostinta operata de dansul si cand a intrat in salon m-a recunoscut,m-a mangaiat pe obraz si mi-a zis ca ma asteapta cand voi fi gravida.
Este un medic exceptional!Am incredere ca ma va ajuta sa duc o sarcina pana la capat!
Mereu ma "obseda"ca nu ma cunoaste,vroiam sa intru in cabinet si sa vad ca stie cine sunt,acum am reusit,de cate ori ma vede zambeste si stie clar ce probleme am.
Este uimitor cum inainte sa intru in cabinet tremur toata si cum intru,dispare absolut orice teama indiferent de problema,si asta datorita dl.dr.
Imi place sa cred ca impreuna vom reusi!
Am incredere in dansul si nu ma dau pe mana altui dr.
Va pe toate!
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
crinuta spune:
Mirela, esti o tipa extraordinara.
te pup
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
cristianamat spune:
ce stiti de hernie ombilicala? Pitica afost diagnosticata azi si m-am cam necajit....desi am inteles ca e posibil sa treaca cu o simpla centura, daca nu operatie....
raluca22 spune:
Buna fetelor!
Am fost la control azi si mi-a zis ca mai am cateva zile si daca nu se intampla nimic sa ma duc pe 1 la spital. L-am intrebat de anestezie si mi-a spus sa cumpar eu trusa de epidurala .Cat sa dau acum la anestezista daca imi iau eu trusa? Ati dat bani la dr neonatolog?
38+
blueeyes2003 spune:
Crinuta multumesc,esti draguta!Am scris ceea ce simt.In curand se va implni 1 an de la pierderea sarcinii si parca retraiesc fiecare moment de atunci.
Mi-am amintit ca in acele momente mi-a zis ca eu contez,copilul nu mai este si trebuie sa lupt sa trec peste acest eveniment nefericit.Stiu ca urma sa intre intr-o operatie si a venit la mine si mi-a zis sa ma linistesc sa nu patesc ceva din cauza tensiunii,si mai era o fata care avea contractii(avea doar 4 sau 5 luni)si ne-a zis ca are o operatie grea si vrea sa stie ca suntem bine,sa nu se mai gandeasca si la noi.Conteaza mult sa stii ac un medic intelege ceea ce simti si incearca sa te ajute nu numai fizic.
Cristianamat imi pare tare rau dar eu nu stiu nimic despre acesta problema,poate stiu fetele.Dar de ce s-a pus acest diagnostic? Multa sanatate micutei!
Mirela