Dr. Nayel - CF 2 (13)
Raspunsuri - Pagina 25
Shine spune:
am vrut sa dorm un pic dar nu am putut. mirela, de ce esti suparata puiule?
pe mine m-a necajit mesajul lui sandybell, si mi-am amintit acum de toate relele din maternitate!Sa ju te superi sandybell... m-a enerveaza situaia, nu mesajul in sine
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
blueeyes2003 spune:
Shine nu vreau sa va intristez cu problemele mele,lasa ca-mi trece.Ma gandesc cand o sa fiu din nou gravidutza si cum va decurge sarcina,nu cred ca as mai suporta sa aud iar ca s-a oprit in evolutie.
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
dimalexia spune:
Shine: Eu in primele zile in spital nu aveam lapte ( era colostru - era de altfel normal), dar eram disperata ca nu am lapte. Si avand probleme cu copilul eram tare suparata, plangeam si faceam ture intre salon si reanimare. Mi-a zis o asistenta de la copii ca singurul mod in care il pot ajuta pe bebe este sa am lapte, sa-i pot da san, si astfel sa-i scoata perfuzia cu glucoza. Si mi-a recomandat niste granule pentru stimularea lactatiei se numesc GALACTOGIL , si se gaseste in farmacii. Vreau sa-ti spun ca am mancat granule cred ca o cutie si jumatate intr-o zi si jumatate si am baut ceai de anason si chimen cam 4-5 l pe zi. A dat rezultate, a doua zi aveam lapte...
Si acum am, dar m-am tot muls si aruncam si acum bebe suge din amandoi sanii...
sandybel spune:
Si eu am luat GALACTOGIL, am aflat de el de la Dimalexia din spital, noi ne-am intalnit acolo si am fost surori de suferinta pe caldurile alea!A fost tare placut sa ne intalnim desi cauza era una neplacuta, eu eram convinsa ca ea s-a externat, dar avea probleme cu micutul...........
Pupici Dimalexia, poate ne mai vedem pe mess, am sa te invit de pe o alta adresa, ca aia nu prea o folosesc.
Nu stiu daca de la ala, dar am inceput sa am si eu lapte in limita in care cere bebe: nu urla de foame, doarme chiar si 5 ore cateodata noaptea, si cam atat, daca incerc sa ma apas pe san sau sa ma mulg cu pompa(am luat nuk, mi s-a zis in spital ca e cea mai buna)nu curge nimik!
M-am chinuit zilele trecute sa mulg ca sa-i pun in ochi( apropos eu am venit cu conjuctivita acuta din spital) si abia am strans 5 ml
deci nu stiu sa va zic prea multe despre lactatia mea, copilul nu se vaita, dar eu nu prea o vad, iar despre greutate 100 gr intr-o saptamana nu mi se pare spectaculos
Dar sunt o fana inraita a alaptatului de la san asa ca nici nu m-am gandit sa cumpar lapte praf si stau cu el la san cateodata si 3 ore numai sa se sature, el saracutul poate adoarme de oboseala ca la cat trage cred ca-i frant, dar medicul a zis ca daca doarme inseamna ca se satura!
Daca mai stiti ceva despre sani neindragiti de copii sau despre cum sa facem lapte , astept sfaturi!
Credeti ca dupa 10 zile de la nastere mai am vreo sansa sa devin o adevarata laptareasa!
Apropos fetele cu bebei forte mici, cati ml consuma la o masa akum cand sunt mici-mici?
tatiantudor spune:
Buna fetelor,
Am aprecia enorm daca ne-ati comunica povestea nasterii voastre chiar daca situatia nu a fost minunata si chiar daca doctorul nu s-a ridicat la asteptarile voastre. E bine sa spunem si ce e bine si ce e rau. Din experienta va spun ca un doctor foarte bun care ajunge sa fie extrem de aglomerat nu mai este decat un doctor bun si atat. Si cum noi toate i-am facut reclama e posibil sa nu mai faca fata la atat de multe gravidutze.
Cand am fost la o consultatie am vazut cat de nervos era ca asistenta din 9 programari cate facuse cu o zi in urma, ajunsese la 21 de programri, iar doctorul o mustra ca a luat prea multe si ca el nu poate sa le faca pe toate intr-o zi. Asistena spunea ca toate au spus ca sunt urgente. Asadar cum noi i-am facut reclama , iata ca a ajuns un doctor foarte cautat care nu mai face fata la atatea gravidute.
Eu personal sunt foarte deschisa cu el si asa cum i-am spus ca pana acum se vorbeste numai de despre el, la fel de bine o sa ii spun ca nu se mai vorbeste atat de bine despre el acum. Nu am nici o retinere sa ii spun ce cred.
Asadar spuneti lucrurilor pe nume pentru ca alte mamici sa stie la ce e posibil sa se astepte sau poate nu. Nimeni nu le poate oferi o garantie, dar e bine de stiut si ce e bine si ce e rau.
Nasterea mea cu Nayel a fost exceptionala, n-am ce sa ii reprosez. Dar daca voi aveti, va rog si va incurajez sa o faceti.
A nu se confunda cu situatia spitalului, care era mizerabila.
Cea mai "tare" faza pe care am trait-o este urmatoarea:
Dupa ce mi-a facut epidurala am fost dusa in sala de travaliu.
Cum nu ma durea nimic, eram atenta la tot ce se intampla.
O infirmiera ma roaga sa ma asez pe pat (nu cel de langa usa).
Cand ma uit pe cearceaf era o maree pata de sange cu lohii.
Intreb: Se poate sa schimbati cearceaful, e plin de sange.
La care infirmiera zice:"de ce sa-l schimb ca oricum se pateaza din nou"
Eu raspund: "Eu nu ma asez aici"
Ea tace si face: ridica cearceaful cu sange si il intoarce pe partea celalata.
Eu oripilata de ceea ce vad, o rog sa il ia de tot ca nu am nevoie de el si imi scot cearceaful meu si doua prosoape mari din geanta pe care le-am aranjat singura pe pat.
Ca sa ma asigur ca nu pierd momentul, am scos aparatul foto si am facut si poza la pata de sange de pe cearceaf (dupa ce l-a intors pe dos)
Dar in comparatie cu jegul de la Municipal unde am nascut prima data, aici e totusi mai bine, cu mici exceptii.
Asteptam povestile voastre si bune si rele.
Cu drag
Liana
tatiantudor spune:
Mirela, eu zic sa nu fii suparata ca o sa vezi ca bebe vine exact cand nu te astepti. Asa a fost la mine la primul copil: Robert Alexandru. Dupa diagnostic de uter infantil, am ramas gravida dupa 2 ani. A meritat. Asta conteaza.
Numai ca eu in locul tau m-as duce si la Tutunaru, daca nu cumva ai fost deja. Este mult mai bun in probleme de genul: sarcina oprita in evolutie sau infertilitate decat Nayel. Nayel e ok ca doctor ginecolog, dar ca specialitate de infertilitate (daca exista la tine) eu am auzit de: Tutunaru, Bucur Cezara, Protopopescu, etc. Or mai fi si altii dar nu ii stiu eu pe toti.
Sanatate multa si ai incredere in Dzeu. Numai de la EL vin minunile, adica bebelusii.
Cu drag
Liana
dimalexia spune:
Salutari Sandybell!
Ma bucur ca ai revenit. Am vazut ca nu esti pe mess, si m-am gandit ca esti ocupata cu bebe...
Te pup si mai vb. pe noua ta adresa...
MA BUCUR CA SUNTETI BINE!
MICKYN spune:
Fetelor, asa cum noi am laudat conditiile din spital si pe medicul nostru, tot noi tb sa-i spunem ce nu ne convine.Caci consider ca acest forum este o publicitate gratuita pentru el dar se poate transforma si intr-o reclama proasta. Deja este al doilea caz cand nu raspunde la telefon ( dupa Florentinei cand l-a gasit in ultima clipa).daca stia ca pleaca tb sa anunte pe gravidele care urmau sa nasca in sapt aceea,si eventual sa le provoace nasterea inainte. Sandybel tb macar sa iei legatura cu el - meritai niste scuze, atata vreme cat ai fost urmarita 9 luni de el.El mi-a spus ca va veni la orice ora ,iar daca imi va face acest lucru as innebuni.M-am pus in situatia ta si cred ca a fost groaznic.Bine ca totul a iesit bine. Cum nu s-a vazut la echo pe care le-ai facut ca bb are cordonul in jurul gatului de 4 ori, ca doar acest lucru nu se face intr-o luna? Deja ma sperii! dam o caruta de bani pe 3d sau 4d si pana la urma te trezesti cu surpize!!!
blueeyes2003 spune:
Liana mersi pentru sfaturi,eu nu am probleme de infertilitate.Sper ca data viitoare sa fie totul bine.Am sa cer si parerea altui medic dar nu am sa renunt la dr. Nayel. O sa fac un tratament pe care il recomanda dr. Tutunaru dar nu am sa merg la el,am auzit ca este ultra-ocupat,cred ca am sa sar din lac in put! Eu o sa nasc tot prin cezariana si nu vreau sa ajung pe mana altui dr.
Mi se pare normal sa existe pareri pro si contra,nimeni nu este perfect!
Mickyn si eu stiu ca vine absolut la orice ora in caz de nasteri.Stiu ca era o gravidutza de mai-iunie pe care au apucat-o durerile intr-o duminica si l-a sunat si el era la munte.A tinut legatura cu el prin telefon si a ajuns cat de repede s-a putut.Din cate stiu Sandybel era programata pentru cezariana pe 14 feb. dar bebe a vrut sa vina mai devreme.
Linisteste-te,ai sa vezi ca vei naste cu el! In general vine,dar ,din pacate mai sunt si exceptii.
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
MICKYN spune:
Mirela, nu-ti pierde speranta in Dumnezeu.Lupta pentru visul tau si eventual apeleaza si la alti medici care au ca specialitate tratarea infertilitatii.Nu ne-ai spus cum ti-au iesit analizele pe care tb sa le faci.