Teme gradinita

Teme gradinita | Autor: florinutza26

Link direct la acest mesaj

As vrea sa intreb parintii de copii de gradinita in grupa mare daca puneti copiii la facut teme gen clasa intai,sau daca educatoarele le dau teme acasa copiilor vostrii.Va intreb pt ca am mai vazut la televizor ca anumiti copii ce sunt doar la gradinita au teme pt acasa deja.Voi cum procedati?
Fetita mea are 5 ani jumatate ,merge la camin,fac ceva ei in clasa,dar nu stiu daca e cazul sa o pun si eu sa scrie acasa sau sa asteptam clasa intai?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Florinutza, las-o in pace!!!!!!
Eventual cumpara-i cateva jocuri educative la nivelul ei, dar eu zic ca ajunge cat face la gradi! Oricum programa de scoala din clasa I nu mai e asa de stresanta ca si acum cativa ani, deci are vreme sa faca acolo lectii si teme pt acasa.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

in grupa mare nu ii puneau sa faca lectii acasa....
la clasa faceau dar ceva usurel!
nu e cazul sa insisti si copilul sa prinda ura pe invatatura...doar daca ea vrea poti sa o inveti,altfel e inutil...oricum uita....
si,dupa parerea mea chiar insistenta aceasta ca un copil sa stie sa scrie si sa socoteasca inainte de a ajunge la scoala mi se pare aiurea....
la scoala invatatoarea lupta sa strice ce a cladit prost educatoarea...si abia dupa sa faca ceea ce trebuie.....asta din ce am mai auzit si eu!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Programa prescolara interzice astfel de teme si mi se par exagerate .In clasa se fac doar semnele grafice pentru pregatirea scrisului dar nimic mai mult .Las-o in pace , nu o forta , va avea destul de furca la scoala .In plus , risti sa o inveti gresit si pe urma ii va fi greu sa se corecteze ( fiecare litera , semn grafic are o "tehnica" de realizare conform metodicii de predare ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu m-ar mira sa aud in curand de meditatii pentru temele de la gradinita

Florinutza, , iata sfatul meu: la joaca si mai vorbim pe la toamna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Daca ea prezinta interes si ii place poti face cu ea acasa din ceea ce face la gradinita. Daca nu eu nu as insista. O sa fie deja satula cand o sa inceapa scoala si ce o sa faci atunci?

Sora mea stia cand a intrat in clasa I sa citeasca foarte bine. Si in clasa se plictisea de moarte. Cand ei invatau literele ea citea povesti si ziare deja. Deci nu prea e bine sa stie in plus fata de ceilalti copii. Cel putin nu in clasa I.

Crisssi Andrada (12.09.2002)
‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Are dreptate crissandrada, si eu am patit la fel la vremea mea.Si chiar urat de tot. Am facut franceza la gradi si mama voia ca eu sa vorbesc franceza de la 2 ani.Si stiam si sa scriu si sa citesc cand am intrat la scoala. Nu mi-a folosit la nimic ulterior ( nu sunt prim ministru .
Si nu numai atat.In clasa a II a cand ceilalti copii au inceput franceza eu ma plictiseam in clasa si nu eram atenta . La un moment dat ei m-au depasit - din punct de vedere al cunostintelor- iar eu am ramas in urma si am luat si note proaste din cauza asta.
Dar sa revenim la subiect.
Copilul meu este la grupa pregatitoare si au teme pentru acasa.
Bastonase, liniute la inceput, iar acum fac litere mici.
Temele nu le face acasa ci la gradinita, dupa ora 17

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

cred ca se exagereaza cu temele la gradinita; lasati copiii sa se joace! o sa le ajunga temele cand o sa intre la scoala;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

quote:
Originally posted by miruta

nu o forta , va avea destul de furca la scoala .

Sunt de aceeasi parere,dar voiam sa vad daca altii pun copiii la asa ceva si nu voiam ca ea sa fie in urma.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capcaunul

Nu m-ar mira sa aud in curand de meditatii pentru temele de la gradinita

Mergi la inceput

Va multumesc pentru raspunsuri si imi cer scuze ca pana acum nu am mai dat nici un semn de viata,dar cei trei ingeri din viata mea{sotul si copiii} mi/au ocupat tot timpul si abia azi am gasit timp si pt mine.
Tuturor va doresc o viata insorita si la propriu si la figurat!

Mergi la inceput