Durerea unei pierderi de sarcina (16)
Raspunsuri - Pagina 8
Pepsi spune:
mirelush, am intrat special sa vad vesti!sper ca esti bine!
ma doboara raceala asta, miine stau acasa si va raspund la toate, ma simt atit de rau...va pup pe toate
Flavia 21+ si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
blueeyes2003 spune:
Buna fetelor!
Se pare ca sarcina mea s-a oprit in evolutie la 6 saptamani si 3 zile. In aceste momente nu pot decat sa spun ca viata este tare nedreapta...nici lacrimi nu mai am...cuvintele sunt de prisos!
Nu m-am gandit niciodata ca voi ramane din nou insarcinata si voi pierde si aceasta sarcina...dar Dumnezeu are alte planuri pentru noi si oricat as vrea sa gasesec o explicatie,nu pot!
Visul nostru frumos s-a terminat!
Aseara am fost cu sotul meu si mai m-am abtinut din plans pentru ca si el sufera ingrozitor dar astazi sunt singura si nu stiu cum voi trece peste asta...mi-e frica de momentul in care voi intra din nou in aceiasi stare ca prima data.
Fetelor care ati facut chiuretaj va rog frumos sa-mi apuneti cum este,mi-e frica de mor,dureazas mult,e dureros?Mi-e groaza!Trebuie sa merg la dr. meu astazi.
Va multumesc tuturor pentru ca ati fost alaturi de mine,aveti niste suflete minunate!
Va !
Mirela8+
Our little Miracle!
Vivela spune:
Mirelus, offfff, imi pare asa rau de ce aud . Nu-mi vine sa cred ! Parca nu se mai termina necazurile astea...
O sa-ti revii repede, ai sa vezi si o sa o poti lua de la capat dupa primul CM, pt ca sarcina era mica.
Cat despre chiuretaj, imi aduc aminte cat de ingrozita eram eu cand ma pregateam acum vreo 5 luni pt asta... Dar nu e chiar asa de ingrozitor pe cat pare, durerea cea mai mare e cea din suflet, nicidecum durerea fizica. Mie dr mi-a facut cu anestezie locala si singurul discomfort l-am simiti la anestezie, 3 ciupituri si atat, dupa aia era doar o senzatie de parca ma tragea de haine. N-am avut niciun fel de durere nici cand a trecut anestezia. Am plecat cam in 10 minute dupa ce a terminat (operatiunea in sine a durat cam 15 minute). E bine totusi sa fie cineva cu tine, sa nu mergi singura (eu eram cam ametita, cred ca de la anestezie).
Multa sanatate, Mirela, si mult curaj.
Gabi 10+
Miracle inside,
Noi (inca) doi
irinabobe spune:
mirela imi pare tare rau. unde faci chiuretajul? de durat nu dureaza mult, iar daca e cu anestezie generala nu simti nimic, daca e cu anestezie locala depinde de mana medicului dar nu dureaza mai mult de cateva minute operatia in sine. asa ca mult curaj, iti tin pumnii sa ai forta sa treci peste aceasta pierdere si sa te intorci cat mai curand la odisee.
7+
nushulica spune:
mirelafii tare sa poti trece si peste asta chiuretajul pentru mine a fost dureros dar mie mi-e frica si de o injectie...mi-a facut anastezie locala si am simtit aproape tot de durat dureaza vreo 10-15 min cred...daca esti puternica aproape ca nu vei simti
INGRID
bibyrox spune:
Mirela imi pare nespus de rau!! Cred ca vorbele sunt de prisos acum... parca tot nu-mi vine sa cred... Ai mai facut un beta? poate totusi...
Cat despre chiuretaj.. eu am 2. primul facut cu chiureta, al doilea cu aspiratorul. M-a durut la ambele dar dureaza f.putin, maxim 10 minute. Dar fiind sarcina mica nu e posibil sa-ti dea medicamente sa o elimini fara chiuretaj? Nu stiu.. intreb si eu!
Ma rog pentru tine! Sa fii puternica!
In asteptarea...fetitzei mele
Biby
mav spune:
Mirela ... Tare, tare rau imi pare!!!!!! Speram din tot sufletul sa fie totul bine!!!!
Esti absolut sigura ca s-a oprit in evolutie?!
...Daca intr-adevar s-a intamplat asa, cauzele pot fi muuuulte, la varsta asta a sarcinii. Si eu iti recomand sa faci totusi chiuretajul, desi poate ca ti se va spune sa astepti sa elimini sarcina natural. Crede-ma, m-am informat si e mai bine asa.
Dupa ce am inteles ce s-a petrecut cu mine atunci, am trecut de la depresie si furie, la optimism. La doua saptamani de la chiuretaj, am ovulat si as fi putut ramane insarcinata f usor (vezi mesajul meu de mai sus cu rezultatul de la echo).
Factorii principali care duc la riscuri fetale in primul trimestru de sarcina (Aladjem, 1972):
Anatomici
Materni
Sarcina tubara
Malformatii uterine
Retroversie
Fetali
Defecte cromozomiale mari
Mola
Sarcina multipla
Fiziologici
Trecere tubara rapida (sau lenta)
Invazie trofoblastica redusa
Deficiente de acid folic (folati)
Deficiente endocrine
Pirexie materna
Hiperemezis gravidarum
Sperma deficitara
Psihologici
Soc psihologic
Droguri
Terapeutici
Avorturi (tentative)
Medicamente
RX
Infectiosi
Pirexia materna
Infectia virotica
Alte infectii
Genetici
Mutatii spontane
Caracteristici mostenite
Sex-linked maladii
Talia materna (mica)
De mediu
Statusul socio-economic
Aport de minerale (si alimente)
Desigur ca multe din cauzele insirate de mine aici, se exclud din start, la tine. Am vrut doar sa vezi ca multe dintre "motive" nu pot fi clar explicate. Stiu ca te doare sufletul de simti ca innebunesti.... dar, te rog, incearca sa intelegi si sa accepti ca poate ti s-a intamplat asta acum, pt ca n-a fost sa fie... de data asta. Decat sa fi trecut prin ce a trecut Cristina cu Paul, mai bine acum, mai bine asa....
Cred ca la chiuretaj te va durea fizic sau nu, in functie de anestezie si de rezistenta personala la durere. Eu am simtit rau de tot cum "m-a curatat" (sub anestezie locala), dar partea buna este ca asta n-a durat decat 3 minute, iar cam la vreo... 20 de minute dupa... n-am mai simtit nimic, nicio durere. Dar, repet, poate nu mi-a fost mie facuta asa cum trebuie anestezia....
Am sangerat doar in seara chiuretajului si poate si a doua zi.
Am luat si ampicilina (de 500mg/12ore parca?!) si ergomet.
...In rest... dpdv fizic, mi-a revenit destul de repede. La o saptamana dupa chiuretaj, am avut contact fara dureri! Repet, la doua saptamani, am ovulat iar si puteam sa fi ramas insarcinata din nou!
Deci, fruntea sus! Va fi bine si pentru voi, cat de curand!
Suntem alaturi de tine!
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
msemcu spune:
Mirela, parca nu-mi vine sa cred! saracuta de tine, sa fii nevoita sa treci si prin asa ceva! Sper sa gasesti forta de a depasi acest moment ingrozitor, sa treaca repede ziua de azi!
Ileana, multumesc frumos pentru info! Abia astept emisiunea asta! Si eu zic ca nu e cazul sa te infometezi, mai ales daca medicul nu a spus ca ar fi probleme legate de greutatea ta. Ai grija de tine!
Mari 19+
blueeyes2003 spune:
Gabi,Irina,Nushulica multumesc pentru informatii!
Biby nu mai exista nici o indoiala,am facut eco la Iosup si imediat mi-a spus ca s-a oprit de la 6s si 3z.
Mi-a zis sa-mi fac analizele de toxo,CMV,Listeria etc.Ma indoiesc ca asta ar fi o cauza!
Ar fi fost bine sa se elimine singura sa nu mai ajung la chiuretaj! Dar vad ca nu mai sangerez.Ce ironie...sangeram cand nu trebuia si acum deloc!
Mirela
Della spune:
Mirela, imi pare nespus de rau si nu am cuvinte... Nu stiu ce te-ar consola, defapt stii totul... Ramane se treci peste durere si imi pare atat de rau.... Iti doresc sa treci cat mai usor si cat mai repede peste aceasta durere. Uite, am sa-ti povestesc cum am trecut eu, poate te ajuta cu ceva, oricum intrebai cum este la chiuretaj. Deci, cu a doua sarcina oprita in evolutie (la varsta si mai inaintata decat prima 18/19), a trebuit sa-l nasc pe bb... Din prima experienta, cand am ajuns la renimare cu pericolul septicemiei (poate ca deja aveam, habar nu am...), imi era fff frica, pe langa durerea pierderii bb-ului si durerea fizica... Ce pot sa-ti spun este ca defapt, dupa avort, m-au chiuretat si prima data). Chiuretajul este f simplu, pentru mine a fost un fel de usurare fizica (sa nu ma intelegi gresit, usurare in sensul ca s-au sfarsit durerile nasterii care au durat peste 24 de ore!!! in ambele sarcini oprite in evolutie). La chiuretaj te adoarme, ti se administreaza intravenos "somniferul" (habar nu am ce este) de medicul anestezist. Ce sa-ti spun, in cateva secunde adormi - somn f placut care da un fel de euforie inexplicabila in acel moment. F repede te trezesti si in mod normal nu ai dureri mai mari ca cele de ciclu, important este ca medicul sa isi faca treaba bine, adica sa nu lase "chestii" pe-acolo... (adica in tine). Intreaga operatiune nu dureaza mai mult de 15 minute, cu tot. Cel putin colega de salon atata a zis ca am lipsit din salon. Cand te trezesti te simti extraordinar de linistita si impacata cumva... Solutia respectiva este "de vina" cred. Starea nasoala, in care constientizezi iarasi "cu sufletul" pierderea pe care defapt o ai, revine de obicei acasa, cand te reintorci din spital. Acele sunt cele mai crunte momente pt. care tr. sa te pregatesti sufleteste si e bine sa ai persoane cu infuente bune asupra ta. Acuma ne ai pe noi, acre te intelegem perfect si sper sa te putem ajuta in continuare. Draga de tine, si fii tare. Acuma macar stii ca fizic nu o sa ai dureri, chiuretajul nu il simti, o sa te simti bine.
Nici nu stiu ca sa-ti mai scriu... Cred ca in momentul de fata nu te pot ajuta mai mult, oricat asi vrea .