Viata in Germania (41)
Raspunsuri - Pagina 18
tumpi spune:
hallo leute
Camelia,inca odata La Multi Ani .Stiam ca in perioada asta sunt mai multi copii de pe aici nascuti,dar nu mai stiam care si cand.Teodora cand e?
Putem lasa intalnirea si pe sapt viitoare,doar sa ne mobilizam putin.
amalia,asa cum ti-au zis si fetele, nu-i usor sa vi aici si sa gasesti un job, sau mai bine zis nu mai e ca inainte.Odata cu intrarea Ro in UE, nemtii vor fi si mai strastici cu noi.Mai bine intereseaza-te bine inainte sa faci pasul asta.Zici ca prietena ta deschide un restaurat si ca te ia ca si chelnarita, dar cum crezi tu ca te vei descurca nestiind lb?
Una e sa te duci in magazine si sa poti conversa in engleza si una e sa lucrezi direct cu nemtii si sa-i obligi sa-ti vb in engleza,ca tu ai venit aici sa lucrezi nestiind lb.Vrei sa inveti aici lb?Nu te sfatuiesc.Cand muncesti, cand te duci la cursuri?Plus ca dureaza mai mult de 6 luni.Daca vrei 6 luni, stai in tara, du-te la cursuri acolo si apoi avand o baza poti sa te incumeti sa vi aici.
Nu vreau sa fiu rautacioasa si nici fetele care ti-au raspuns,dar vrem sa te atentionam ca aici nu e viata asa de roz cum pare sau cum era odata , intr-o vreme demult apusa, cainii nu umbla cu covrigi in coada.Viata e grea, difera de la land la land, de la oras la oras.
Oricum ar fi eu iti urez bafta.
Fetele ma deprima vremea asta.Azi am fost ca si drogata,mai ales ca m-am intors azi dim acasa si nici nu m-am odihnit cum trebuie.Vreau zapada, ca-i mai frumos iarna cu zapada decat cu ploaie.
PS:ati fost ieri la Fasching,asta pt fetele din MÜ.Restul fetelor, la voi cum e cu carnavalul?
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
aschiutza spune:
Ah, nu-mi spuneti c-a fost ieri carnavalul si eu nu am fost la adunat bomboane! Intodeauna uit cind trebuie sa fie, ufff . Da oricum nu am habar daca in Dresden este. In BS era si inca unul destul de mare, il filmau cei de la NDR in fiecare an. Da nu va zic ce inghesuiala e la bomboane si nu stiu cum ma nimeresc ori linga o gramada de copii si nu pot sa le iau bomboanele ori linga o trupa de mamaite cu pungi si umbrele imense de radeau totul in jur!
Camelia, si din partea mea "La multi ani" si tie si fetitei!
---------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Alina spune:
La multi ani,Camelia si Teodora!
Aschiuta,carnavalul aici incepe de duminica,pina marti.Asta e in oras cind se culeg bomboane .Prin gradinite se sarbatoreste saptamina asta,fiica-mea joi va fi Zahnfee.
Cind am locuit in Leipzig,se sarbatoarea carnavalul tare fain...dar nu-mi amintesc de bomboane.
Amalia ,fetele te-au indrumat f bine.Iti urez succes!
Alina
roxy spune:
fetele care locuiesc in München cunoasteti cumva din intamplare un notar care stie limba romana ?Intreb si eu poate cine stie...merci
14 saptamani
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
amalia_ap spune:
Multumesc pentru tot fetelor! Am bagat la capsor tot ce mi-ati zis! Sper sa ne mai auzim! Succes si voua!
mihaela_specht spune:
Morgen
fetelor si in München se tine carnavalul? .stiam ca in partea aia nu se prea sarbatoreste.
pupici la toate
Alina spune:
quote:
Originally posted by mihaela_specht
Morgen
fetelor si in München se tine carnavalul? .stiam ca in partea aia nu se prea sarbatoreste.
pupici la toate
Ba daaaa!Se sarbatoreste si inca cum!
Anul trecut,in Stachus au cintat "Haiducii".
Alina
Camelia spune:
Multumim mult pentru urari si va poftim la party!
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.