Mamici de martie-aprilie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 7
diana_jors spune:
'Neatza si de la noi
,
sa aveti o zi frumoasa, relaxati-va, si stati la caldurica pentru ca e cam frrrrrig afara

P.S. am schimbat semnatura ![]()
Diana
28 fix cu 
http://image.lafemmebonita.com/c/f297602.jpg
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
Dar mult ati mai scris mai in doar o jumatate de zi!!!!
ROXYGEO eu nu mai m-am epilat de cand am aflat ca sunt insarcinata.Ma refer la epilat cu ceara.Sincer mi-a fost frica si de durere si de caldura.Era ff fain inainte ,ca ma faceam complet, era pielea f delicata, acum insa ma chinui cd cu lama cd cu crema si ma tot irit, vai nu-mi place deloc.Dar ce sa fac.Oricum acum devine din ce in ce mai incomod, ca nu mai vad de burta.E naspa partea asta ce sa zic insa o sa ma aranjez inante de nastere ca sa scap de alte chestii mai penibile
ELPOWER cat costa 4D?In jur de 3 mil?Nu stiu ce sa zic, as face si eu din curiozitate?Insa la cate avem de cumparat acum pt bb, plus nasterea....Cat a durat echografia?Sa stii ca n-am reusit s-o vad pe net?Parca ai zis ca ai postat-o la poze, nu?
TZUNA, asa stiam si eu in leg cu anestezia generala, ca e de 15 ori mai riscanta decar rahi.Merci pt incurajari!!Chiar am nevoie de ele, ca sunt tare panicoasa.Si cum pe netul asta citesti toate prostiile uneori, m-apuca panica, sa stii!Eu in general am avut o sarcina faina, bine cu greturile naspa de la inceput, dar sunt normale, nu.In rest fara sangerari sau alte pbl.Echo am facut lunar, din astea normale, cred ca 2D, am facut si morfologica.Analize k, insa sunt eu panicoasa tare.Pe bune, nu stiu ce sa fac sa gandesc pozitiv...
Dar cred ca la tine, in sistemul de nv privat , salariile sunt bunicele, ca la stat e ff mica dif si chiar nu se merita.
RAISAFUDULU, sper ca ai inteles cu prenatalul, asa cum ti-a raspuns si Diana sunt 126 zile, pres si post si trebuie sa-ti lasi musai 42 dupa nastere.Deci poti intra in concediu, dc aia a ta e cam dusa, nu?
PLHILI, ma bucur ca mai dau si de alte fete care vor face cezariana.Ca din ce am citit mai toate vor narmal.Ce sa-ti zic si eu sunt fricoasa dar eu am avut si o leziune pe col, am si cauterizare si n-as vre s-o iau de la capat dupa, iar cu rana.Acum m,a tot gandesc cu anestezia.Ca optez pt rahi, sper sa fie anestewzistul bun, dar o sa vb cu dc meu despre asta.
In rest, voi cum stati la capitolul
si
, ati inteles nu(sex si kg).In priv kg , nu stiu de ce dc astia ne tot cearta ca luam multe....Oare de ce , dc nu sunt alte pbl, cu tensiunea sau altele?Eu am luat 13kg pana acum desi la el pe cantar indica un pic mai mult.
Am inteles eu bine sau impotriva umflarii mainilor si picioarelor trebuie multa apa si cartofi copti?Eu nu am pbl decat cu mainile, mi se mai umfla din cd in cd.In rest e k
Va pup!!!!
adina
31
ElenaGiulia spune:
Vai burtici ce vrednicute santeti de ieri pana azi ati umplut atatea pagini,ce bine am cu ce ma delecta,ma simt asa bine cand va citesc nu mai fac nimic stau citesc si ma relaxez
.
LALA imi pare asa rau ca ai trebuit trece prin asa incercare,dar ai incredere in D-zeu ca o sa fie totul bine acum cu tine si cu bb
.
KARRA doamne ce intresante au fost pozele,cam scarboase intradevar dar foarte captivante,am si visat azinoapte ca am nascut si o gramada de bazaconii
.
Sa raportam si noi pe ziua de azi:nu mai pot dormi deloc e groaznic ma trezesc mai obosita decat m-am culcat ma doare tot corpul de zici ca m-a calcat trenul,bebica e super activ bate non-stop sper sa nu fie rau ca nu se opreste deloc
.Acum stau si scriu si el ma bate
e tare vioi bb al meu.
Azi am fost la piata sa facem cumparaturi si atat de zapacita sunt am uitat sa cumpar lapte si unt si a trebuit sa ma duc din nou
si acum nu mai pot de oboseala,va las dau fuguta sa fac ceva de mancare ca se apropie ora si-mi vine sotul acasa,va pupic pe toate aveti grija de voi
!!
29+3
wolf elena
ralualexandrei spune:

Bravo Eliana,s-o tii tot asa.
Adina la capitolul hataneala e mai rarutz dar mai dragutz,am impresia ca tati cam fuge de mine cu toate ca in mine tropaie hormonii.
Kilograme nu am luat decat 10 asa ca nu m-a certat nimeni pana acum insa in celelalte sarcini am luat 20kg si respectiv 25kg,vestea buna este ca mi-am revenit la greutatea din nainte de sarcina.
In ce priveste epilatul acum serios nici mie nu mi-a placut ce padurea Letea aveau femeile alea,eu joi ma duc la epilat si n-am de gand sa renuntz la ceara plus ca nu mi se pare asa dureros,cred ca m-am obisnuit si pt cele care nu suporta ceara ,ramane lama si ajutorul sotului ca eu de exemplu nu mi-am mai vazut pasarica de vreo 3 luni ,nici nu mai sunt sigura ca-i pe acolo
.
Carmen despre Elias stiu ce ziceau fetele aici pe DC ca e curat si renovat insa mai multe nu stiu ce sa spun.
Lala imi pare rau sa aud ca ai trecut prin asa ceva insa ai sa vezi cum bebe o sa-ti stearga toata tristetea din inima si minte.
la burtici.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
32+
album no1 album no2 albumul no3
kisstherain999 spune:
Accept sa ma trageti de urechi pt ca nu am scris de mult ![]()
Am fost doua saptamani in CM (fara probleme grave) si am fost urmarita de la serviciu mai ceva ca un evadat din puscarie
telefoane la sot, socru, parinti, medic de familie, ... La furie am vrut sa imi iau prenatal si sa nu ma mai intorc, dar m-a calmat sotul pt ca stia ca voi innebuni stand in casa. Asa de bine de rau la serviciu mai fac un pic de miscare.
Sunt un pic suparici pt ca dr meu nu s-a dus la o nastere naturala, desi a fost chemat, pt ca era noapte. Ma intreb daca ziua o veni ![]()
Dar graviduta respectiva a avut noroc de un medic de garda super si de o nastere usoara.
Am inceput sa am cosmaruri in legatura cu nasterea. Incepe sa imi dispara curajul de a naste natural, dar si frica de anestezie generala e mare. Mai am doua luni si deja ma stresez la maxim.
Copilul se misca foarte mult, iar seara cand ma dau cu crema pe burtoi sotul vine si ghionteste un pic burta, iar copilul ii raspunde cu o lovitura. Face la fel si in partea opusa si copilul iarasi raspunde si sotul se distreaza de minune, dar loviturile numai eu le simt. Am sa intreb la echo unde e fundul ca sa dau si eu cand baietasul ma loveste. ![]()
Am vorbit cu singura dr din Iasi care face cursuri Lamaze si incepe un nou modul saptamana viitoare. Sper sa ma pot inscrie si eu si sa le duc pana la capat (dureaza 6 saptamani).
Referitor la epilatul cu ceara eu am continuat ca si inainte de sarcina si nu am avut nici o problema. Inainte de a naste ma voi duce sa ma fac total (sper sa apuc). Daca va e frica de contractii puteti lua un No-Spa inainte.
Fetelor ce e ala
sau
? Eu ma mai scot pt ca fac un tratament cu ovule dar numai pt 10 zile. Mie mila de saracii soti.
kiss 
30+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
ghibuadina spune:
FETELOR, VA ATASEZ O LEGE, CU PRIVIRE LA ACORDAREA UNUI SALARIUDE BAZA LA NASTERE.AM GASIT-O PE NET.VOI CE STITI DE ASTA?POATE SE INTERESEAZA CAREVA?
Subsemnata....................................,angajata in cadrul firmei.......................,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:
Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2005-2006
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil#8221;
Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.
Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel national.
Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate
In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.
Data: Va multumesc,
ADINA
adina
31
lala12 spune:
Buna dimineata fetelor!
Va multumesc la toate ptr. incurajari .Am trecut peste problema cu sarcina pierduta de acum 3 ani si 7 l,cand s-a nascut Laura(printesa mea)iar acum sunt chiar fericita ptr ca voi avea in curand si o a doua printesa si mai am si un sot perfect.
In ce priveste anestezia generala aveti dreptate dar la Laura daca nu mi-a prins rahia mi-au facut generala iar cand m-au scos din sala de operatie si ma vazut sotul meu a ramas socat ;si acum imi spune ca de cand s-a nascut Laura nu-si mai aminteste decat imaginea mea cu tuburi in gura si multe perfuzii.Nici macar cum arata fetita nu isi poate aminti.De data asta nu il mai las sa intre ,o sa vina mama sa se ocupe de mine.
Dati-mi si mie link-ul Karrei ca nu reusesc sa-l gasescsi va mai rog sa-mi spuneti cum sa pun si eu niste poze cu burtica si cu Laura.
.
33+
(Aida)
(Laura 3 1\2 ani)
roxanici spune:
ptr Lala: www.birthdiaries.com/diary/index.vaginalbirths.html" target="_blank">linkul Karrei
Ptr poze intri pe linkul cu poze din prima pagina a subiectului( poze cu mamici cu burtici) folosesti userul comun sa te loghezi si apoi cauti butonul de Upload Photos
ptr Madmat:
grupul nostru pe yahoo folosesti userul comun sau userul tau de yahoo ptr a inttra si vedea datele
roxana
32+
magdutah spune:
ghibuadina ...mie tot numai mainele mi se umfla ... si eu gasisem ca ar ajuta la eliminarea apei din corp cartofii fierti sau copti in coaja (macar cate unul pe zi). Am cautat acum iara si nu am mai reusit sa dau de link-ul cu pricina. De efect nu sunt foarte sigura. Eu mananc cam la 2 zile cate 3 cartofi, dar mai iau si niste medicamente care au acelasi scop... Ce am observat insa este ca nu ma mai ingras asa de mult ca inainte. Luna asta am luat numai 1 kg, desi ultimele 2 luni luam pe putin (2,5-3) kg.
De astazi am inceput sa beau si ceai de urzica. Daca o sa imi ajute la ceva dau de stire.
Uite ce se spune despre urzica:
În hidropizii, urzica ajut#259; prin extragerea puternic#259; a apei din #355;esuturi #351;i cavit#259;#355;ile naturale ale corpului.
si lista ar fi lunga... am citit astazi ca si orezul e bun si ceaiul de mesteacan sau coada calului...
Pupici, Magda 31+
RaisaFudulu spune:
Adina mersi de raspuns, in legatura cu concediul prenatal stiam dinainte dar tampita de doctora de familie atata de proasta e incat ma cam debusolase si pe mine, am postat intrebarea pe forum ca sa fiu sigura.....multumesc
Ma bag ca musca in lapte si-ti raspund " o eco 4D la noi (Craiova) costa 170 Ron pentru trimestrul al III-lea, eu zic ca merita.....eu toate ecografiile le-am facut la acest ecograf, pentru ca doctora mea nu are eco si am zis sa merg unde e cel mai bun.....cum au zis si fetele decat pentru parinti este foarte spectaculos...ca toate celelalte m,asuratori si morfologica le faceau pe 2D sau 3D
Ama lasa Kg ca le dam noi jos....mie imi e frica sa ma si cantaresc...cand am vazut ca am luat deja 15 kggata am zis nu ma mai cantaresc.....am vazut o mamica la ian-feb2007 care si-a revenit super misto dupa o perioada mica de timp a dat jos 16 Kg -sper sa nu ma fii inselat- si a facut cezariana.........deci daca simti nevoia sa mananci mananca nu te abtine
In legatura cu nasterea eu fac cezariana cu anestezie generala....am facut de doua ori pana acum anest generala , apendicita - peritonita de fapt..si acum doi ani cand am pierdut o sarcina....eu mi-am revenit foarte bine dupa ea si ai mei sunt deja obisnuiti cu mine cu perfuzii si su tub in gura![]()
.....recunosc ca mi-e frica cu rahi
Diana
29+