Mamici de martie-aprilie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 20
magdutah spune:
vreau si eu prajituri! Toate sunt asa de bune ... Crema de zahar ars nu am mai facut de o vesnicie, tiramisu din vara (dar tiramisu stiu ca este cu cafea si parca oua crude ???), negreasa Ufff
De ciuda mi-am incalzit o cana de lapte si mi-am luat si un biscuitel sa il mai indulcesc 
Pupici, Magda
31+
...probabil Matei
karra80 spune:
....arissa am vaz ca intrebai de eco....eu am facut de fiecare data cand mergeam la control adica o data pe luna plus cele 2 morfologice si acuma dupa 32w m-a chemat la control din 2 in 2 sapt si a zis ca dupa 37 sapt voi veni saptamnal....si stiu ca face eco de fiecare data....
mirandolina...eu una prefer sa "stresez" putin bebelusa sa fiu sigura ca e bine...daca doamne fereste nu-i mai simti miscarile cateva zile ...spune sincer nu te-ai ingrijora si ai vrea sa vezi daca e bine....ca nu are cordonul in jurul gatului sau altceva mai rau? Sau daca ti-ar fi zis ca si la ralualexandrei ca are deja la 32 sapt cordonul in jurul gatului dar ca nu e asa de strans....nu ai vrea sa vezi mult mai des ca e bine?Sa nu te superi pe mine....dar asta e parerea mea...
Eu una mai ales dupa 36 sapt chiar daca nu zicea medicul ma duceam eu sa fac saptamanal la cate nenorociri am citit pe net ca fac astia mici cu cordonul ala....nici nu vreau sa ma gandesc asa ca....daca tot avem posibilitatea sa prevenim ceva si daca nu s-a demonstar nimik concret in legatura cu faptul ca dauneaza sau nu eco la bebe....
Arsuri...si eu am seara de mor....dureri nici sa numai vb....ca abia ma dau jos din pat sau abia ma intorc de pe o parte pe alta...

Karra
34+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
arissa spune:
monica_b, saru'mana pentru reteta. Gasisem ceva si pe net, doar ca difera cantitatile. Merg pe mana ta, ca si de la mama tin minte ca tot 8 oua folosea.
diana_jors, imi pare rau ca ai probleme. Citeam azi la un alt subiect cum sarcina a avut efecte pozitive asupra multor gravidute in sensul ca le-a vindecat anumite afectiuni..poate o sa fie si la tine la fel.
Am luat cateva lucrusoare astazi pentru bebe; imi pare rau ca nu prea am gasit viu colorate, mai mult albe si eternele roz si albastru. Sper sa gasesc mai multe in Constanta, cand voi merge inainte sa nasc.
vaccinul antitetanos ma obliga scumpa mea doc de familie sa-l fac, am facut o doza si mai trebuie sa fac una la sfarsitul lui februarie, ceea ce imi incurca putin planurile de plecare la Cta. Vad eu cum procedez.
Si totusi o ecografie vreau sa mai fac, am doar trei pana acum si, desi stiu ca pe bebe il sperie zgomotul pentru ca nu stie ce este, nu cred ca ii face rau.
Noapte buna, va invit maine la o crema de zahar ars...daca-mi iese.
33+ 
magdutah spune:
Eu ma alatur celor care nu sunt de acord cu ecografiile ... lungi si dese . ![]()
E clar ca toata lumea ar vrea sa stie din timp daca copilul e bine acolo in burtica ... dar ca sa faci ecografii de 20-30 minute cum am auzit eu ca ar dura cele morfologice ... nu sunt de acord!
Si aici se fac doar 3 obligatorii, restul s-ar plati sau in functie de doctor mai poti vedea cate un minut copilul (si asta lunar ... in nici un caz saptamanal).
Ce sa mai spun ... probabil ma considerati inconstienta ... dar eu nu mi-am facut atatea griji ca nu l-am simtit pe BB pana la aproape 23 saptamani. Sau chiar daca mi-am facut m.am plans doar voua si nu am dat fuga la ecograf. Nici acum nu e mare "razboi" la mine in burtica ... iar cand i.am spus doctorului la ultimul control ca sunt zile in care nu il simt mi-a replicat "lasa copilul in liniste" !
Si apoi am citit de multisor un articol ca se pune intr-adevar problema daca afecteaza sau nu copilul ... si nu se vorbea de zgomot!
Ufff, eu nu vroiam sa vorbesc despre asta ... Scuze!
Magda 31+
.... Matei
Amma23 spune:
Daca sunt probleme sunt monitorizati si aici. Doar ca nu te duci la ecografie pentru placerea de a-l vedea pe bebe. Si sunt si alte metode de a-si da seama daca apar probleme cu bebele. Stiu o tipa care mergea in fiecare luna la ecograf fiindca avusese probleme. Inainte de sarcina asta, avusese o sarcina extrauterina.
Insa daca totul decurge normal si nu sunt motive de ingrijorare (pentru doctor) doar trei ecografii sunt recomandate. Poti sa faci mai multe, doar ca nu sunt decontate de asigurarea medicala.
Mama, nu stiu ce face copilu', da ma doare jos in partea stanga de-mi vine sa urlu

.
E prima data cind mi se intimpla asta. Uffffff!!!
mirandolina spune:
Thank you for your support :) nici eu n-am facut mai mult de patru, chiar daca pina joia trecuta pustoaica nu se intorsese regulamentar cu capshorul catre exit si tropaiam sa nu ajung la cezariana. Acum s-a intors si am putut sa-mi dau seama de asta fara ecografie ;)
Amma23, tu cite saptamini ai? Probabil ca bebele tau a crescut mare si incepe sa apese pe diverse zone mai sensibile. Cind ma doare asa, eu zic ca "forteaza iesirea". Nush daca are vreo legatura, colul meu e inca inkis (din fericire) dar e f scurt (1 cm) si moale. Vezi ce zice si medicul tau de durerea asta. Eu am tot simtit-o in ult zile.
Va pup. Nici voi nu dormiti la ora asta?:P
Mirandolina
35+

elpower spune:
Buna fetelor!
Eu vreau sa va spun ca daca stateam dupa decontari de la CAS nu imi mai faceam nicio analiza, numic. Si eu mai trebuie sa imi fac si dozarile hormonale la tiroida din tri in trei luni si astea nu se deconteaza oricum. Aici daca nu te duci sa te programezi cu 2 luni inainte pt analize prin casa nu ai nicio sansa. Si nici atunci nu esti sigur ca prinzi. Eu una am preferat sa fac totul cu bani. Ce sa va mai spun de ecografele fara bani facute la spital.. Am facut doua cand eram internata in spital la inceputul sarcinii si unul la 20 de saptamani cand am asteptat vreo 4 ore sa apara doctora ca era in operatii. Asa ca m-am lipsit de asigurare.
Cat despre numarul ecografiilor, eu una am facut de cate ori am fost la control la doctora mea si pe deasupra le-am facut si pe cele morfologice la alt ecograf mai performant si la alt medic (Tudorache de la PanMed, iar ultima de 32 sapt. la dr.Camen). Altfel nu as fi fost linistita, mai ales cu problemele de la inceput. Acum o sa ma duc la control o data la doua saptamani si depinde de doctora daca imi face sau nu eco la fiecare vizita. Eu nu sunt impotriva. Mai bine sa stiu din timp daca e totul bine.
Eu una am facut VTA, adica vaccinul antitetanos. Medicul meu de familie e matusa mea si nu cred ca mi-ar fi recomandat ceva daunator pt bebe. Oricum eu nu-l facusem niciodata, asa ca nu cred sa-mi strice.
Am salivat de tot la prajiturile voastre! Vreau si eu....
Va pup!
Ela
cu
Thea Ioana 32s
Andreea20 spune:
buna fetelor 
Va scriu la ora asta pt ca nu am somn....
Am fost la doctor si se pare ca o sa fiu printre fetele care spargem ghiata....o sa fac cezariana intre 19 si 25 februarie....bebe nu s-a intors....este tot cu fundul in jos si este si mai mare cu 2 sapt.
L-am intrebat pe doc de bagaj....si mi-a zis asa: pt bebe doar pampersi ca restul au ei la spital, pt mine...papuci (nu de fite...cu floricele si io mai stiu ce nebunii) de plastic ca oricum o sa-i fac varza, camasa au ei,reviste, cana si lingurita, halat gros si chestii de igiena personala.
....aiurea....nu seamana de loc cu cea ce scrie pe net despre bagaj![]()
eu oricum am 90% din bagaj facut, mi-am luat vreo 3 camasi, 2 halate (1 gros si unu subtire), sutien de alaptat, tampoane, vata, garmastan, bephanten, pampers, ulei pt bebe, sapun lichid pt bebe, pudra de talc, servetele umede....produsele pt bebe sunt toate de la nivea....aaa si papuci (dar nu sunt de plastic
)....mai am cateva chestii de cumparat dar chiar nu-mi vin acum in minte....
....aaaa si mai mi-a zis ca bagajul sa fie destul de usor sa pot sa-l car singura (doar nu-l puneam pe el)

In legatura cu hainutele, mai toata lumea ma sfatuieste sa-l las pe bebe cu hainele lor ca sunt foarte bine sterilizate....si pana la urma cred ca asa o sa fac.
Parca ma simt mai bine acum....ca stiu cand o sa nasc si cum....
Nu-mi pare rau ca fac cezariana....oricum imi era super frica de nasterea naturala....ca nu o sa stiu sa imping, ca sunt prea mica in bazin, daca ramane bebe blocat....dar si cand ma gandesc la durerile de dupa operatie 

Fetelor era un site unde introduceai cateva date despre bebe si-ti datea greutatea aproximativa, mai scrieti si voi link-ul va rog mult.
Mamicilor de fetite, voi le-ati facut gauri pt cercei din maternitate??? am auzit ca se practica....ce ziceti credeti ca este vreo problema??
Andreea
34 sapt 
Mihaelaaa spune:
....Neata la burtici...
In primul rand...
LA MULTI ANI,KARRA80!
Sa-ti dea DD un bebel sanatos si cuminte,si tie multa,multa sanatate sa te poti ocupa de bebe (nu ca ar fi vreo indoiala
....!).
Si pe langa sanatate (ca-i mai buna decat toate
...!),multa liniste,intelegere si mult noroc!aaaaaaaaa,si multi 

Acum sa va zic de ce n-am mai intrat ,ca vad ca unele burtici mi-au simtit lipsa (si pt asta va
)....
N-am plecat in RO....cum credeati voi ca plec fara acordul vostru
???Sau macar fara sa va zic inainte....In nici un caz!
...KMI a avut dreptate....a venit sotul acasa si am fost 5 zile doar a lui
...
Acum a plecat iar
....si sunt iar singurica
....
Zilele astea am mai intrat sa vad ce mai faceti dar n-am apucat sa citesc tot,numai asa pe sarite...chiar de cateva ori am vrut sa ma apuc sa scriu cateva randuri,dar cand sa ma apuc de scris venea sotul sa mergem undeva sau sa facem ceva....si am lasat totul balta!
Acusica ma duc sa-mi fac o cafeluta si revin mai tarziu...dupa ce citesc TOT....ca ati fost tare harnicute...mai ales ieri....
Mihaela
31+
Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani
suzy78 spune:
Buna dimineata la gravidute
LA MULTI ANI,KARRA80!.....DD SA-TI DEA MULTA SANATATE ATAT TIE CAT SI BEBITEI......
Fetelor asta noapte am dormit mult mai bine.....durerile de spate au fost mult mai suportabile.....dar mersul la toaleta ma dispera....
De azi am intrat in prenatal.....si totusi nu m-am putut desparti de colege....deci sunt la job vreo 2-3 ore......iar maine inlocuiesc o colega si vin toata ziua.....Pe timpul sarcinii colegele au fost foarte atente cu mine......si vreau sa le raspund pe masura.....
Vb mai tarziu,
Suzy
36+
Mihai Nicolas