Ce filme bune ati mai vazut?(4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Good Will Hunting
cu Matt Damon ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am incercat sa ma pun si eu "la zi" (cat de cat) cu filmele si in ultima perioada am vazut:

-300 - Eroii de la Termopile- nu m-a lasat indiferenta, dar nici nu m-a impresionat pana la lacrimi. La un moment dat aveam impresia ca urmaresc un joc pe calculator, nu un film. Multe, foarte multe efecte speciale , unele destul de slabut realizate.

- "The Queen" - bunicel , Hellen Mirren chiar mi-a placut cum si-a intrat in rol si James Cromwell a fost extraordinar ( a jucar rolul Printului Phillip). Ce mi s-a parut ciudat: s-a incercat sa ii puna intr-o lumina buna pe toti: si pe Lady Di, si pe regina, si pe printul consort, si pe Blair ( chiar si pe nevasta lui). Ma asteptam la ceva mai ..."dezvaluitor", mai partinitor , dar nu am avut parte de asa ceva.

- The Shooter- nelipsitul film cu pusti, bombe, agenti secreti si EL, THE ONE and only, cel caruia i s-a facut o nedreptate si incearca sa-si spele onoarea singur Desi filmul a durat 2h finalul zici ca a fost facut pe fuga, ca se grabeau toti. Daca mori de plictiseala si mai ai niste pop-corn prin dulap, merge!

- The good shepherd- un film care mi-a placut mult de tot si Matt Damon a facut un rol de milioane ( desi au fost si alte nume mari in distributie: Alec Baldwin, Robert De Niro). A aparut si Angelina lu` Pitt prin film dar nu s-a remarcat cu nimic ( a fost intr-adevar un rol secundar, dar putea fi interpretat la fel de bine de oricine altcineva, o actrita no-name). Daca aveti sansa sa-l vedeti, nu o sa va para rau.

- "Marie Antoinette"- daca nu ar fi avut costumele extraordinare si cadrele alea de vis, nu cred ca as fi rezistat pana la capat. Cel putin coloana sonora mie nu mi-a placut deloc - cred ca sunt prea conservatoare... Nu il bag in categoria filmelor foarte proaste, dar nici nu pot sa spun ca-l recomand.

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

am vazut si eu astazi Babel. nu m-a impresionat, dar nici nu m-a lasat rece. interesant oricum..insa nu face parte din filmele pe care le-as mai revedea inca o data cu placere.
legat de revazut filme, am revazut zilele trecute Ghost (1990)...vechiiiiii dar super film. mie una mi-a placut..si reimpresionat.
nu-mi fac curaj sa vad Memoriile unei Gheise. stiu k s-a mai discutat..dar...merita vazut?
idei noi de filme bune?

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Daca tot ai intrebat de Memoriile unei gheise(desi sunt fan declarat Ken Watanabe),ti-as recomanda cartea in locul filmului.

Bianca 17+
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

cartea, e in alta liga...
de fapt, mai toate romanele dupa care s-au facut ecranizari sunt mai bune decat filmele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selket spune:

"Memoirs of a Geisha" este o telenovela in decor oriental. Are insa niste peisaje foarte frumoase. In rest, daca va plac clasicele drame siropoase si previzibile despre saraca fata frumoasa si nefericita pierduta intr-o lume cruda atunci o sa va placa si filmul asta. Difera de telenovelele sud-americane sau "dramele" americane prin "aura" orientala care ii da un oarecare farmec prin faptul ca e o "altfel" decat ce cunoastem noi. Personajele sunt lipsite de personalitate, nu au nimic deosebit de aratat de unde se vede realizarea proasta a filmului care se bazeaza excusiv pe actiune. In mare, e un film ok de vazut cand chiar te plictisesti, esti obosit dupa o zi de lucru plina si vrei sa te relaxezi cu un film usurel. Sau cand esti intr-o dispozitie emotionala accentuata si nu ai motiv sa bocesti. [:d]

Precizez ca nu am citit cartea.

Daca vreti insa sa vedeti un film cu adevarat specific orientului indepartat, vi le recomand pe cele chiar facute de ei. De exemplu "Raise the Red Lantern" este un film care mie mi-a placut foarte mult. Este o drama pe marginea vechilor traditii chinezesti ce privesc rolul femeii in societate, relatiile dintre barbati si nevestele sau concubinele lor si a efetelor acestora asupra protagonistilor. Nu stam cu 7 baxuri de batistute in jurul nostru, insa invatam despre traditiile unui popor si implicatiile acestora. Un film deosebit.

S.

Mergi la inceput

Um, si daca tot vorbim de ecranizari...
Eu am citit cartea "Parfumul", mi-a placut si am fost foarte curioasa sa vad si filmul.
Eu am o intrebare: pentru cei care nu au citit cartea... ce inteleg din filmul asta???? O banala si stupida poveste cu un criminal in serie eventual. Si aia fasaita rau. Oare intelege cineva de ce si cum a ajuns el sa omoare tinere fecioare sau ce insemnau pentru el mirosurile, cum intelegea el lucrurile?

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

quote:
Originally posted by selket

Um, si daca tot vorbim de ecranizari...
Eu am citit cartea "Parfumul", mi-a placut si am fost foarte curioasa sa vad si filmul.
Eu am o intrebare: pentru cei care nu au citit cartea... ce inteleg din filmul asta???? O banala si stupida poveste cu un criminal in serie eventual. Si aia fasaita rau. Oare intelege cineva de ce si cum a ajuns el sa omoare tinere fecioare sau ce insemnau pentru el mirosurile, cum intelegea el lucrurile?

S.

Chiar azi am povestit cu cineva care citeste cartea de 2 luni, a trecut de jumatate si o plictiseste ingrozitor, mai ales descrierile mirosurilor urate...care zice ca e sinistru.
Eu n-am citit cartea dar filmul mi-a placut si nu pot da inteles filmului. Doar pot spune ca simteam mirosurile asa cum erau prezentate in film.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by selket
Eu am o intrebare: pentru cei care nu au citit cartea... ce inteleg din filmul asta????

Oare intelege cineva de ce si cum a ajuns el sa omoare tinere fecioare sau ce insemnau pentru el mirosurile, cum intelegea el lucrurile?

Am citit cartea acum vreo trei ani si am vazut filmul acum doua saptamini...ei, bine, mi se pare unul dintre cele mai bune filme realizate in ultimul timp . Pentru mine, "parfumul" a fost indeajuns vizualizat incit sa-l si simt. Apoi, mi s-a parut bine ales actorul principal; cu o figura simetrica, aproape frumoasa -prin amestecul paradoxal de umilinta si hotarire- si nu un monstru, asa cum apare in romanul lui Süskind. Asta sugereaza nuanta aia de sensibiltate care face aluzie la mirosul fecioarelor - esenta pura si care ar "motiva" crimele. Pobabil ca asta a fost nota geniala a regizorului (sau a celui care se ocupa de casting)!!!
Personal, fimul mi se pare mai incarcat de senzatii decit cartea...si stiu ca e doar parerea mea :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Apoi ii clar ca fiecare isi da cu parerea. :) De aia am intrebat sa vad ce mai zic si altii.
Mie filmul mi se pare atat de sec fata de carte.. In carte se punea mult accent pe obsesia si frustarile protagonistului pentru faptul ca el nu avea miros si tocmai de aceea oamenii nu il "vedeau", se temeau de el, il dispretiau. Si asa am inteles eu ca el vroia sa obtina acel parfum cel mai extraordinar dintre toate care sa ii faca pe oameni sa il placa. Isi cauta parfumul care il vroia pentru el. Si nu am vazut asta in film. In film am vazut un tip obsedat de mirosul fecioarelor tinere.

Sau poate ma asteptam eu la prea multe dupa ce am citit cartea. Ce-i drept nu poti exprima prin film atat de multe cate poti exprima in scris.

A, si mi se pare absolut normal ca pe unii sa ii plictiseasca cartea. :) Nu i chiar pe gustul tuturor, na. Si e destul de sinistra intr-adevar.

S.

Mergi la inceput