Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 13
Ivona1977 spune:
Bravo Lilik, felicitari pentru bebelus, ce nastere frumoasa (cu mici probleme dar frumos), te invidiez, sa stii. Sa fiti sanatosi si fericiti.
Bine ai venit acasa Criss! Cum ai reusit sa porti strangatoare asa repede? Eu am purtat vreo 4 ore si de 2 zile stau in pat, nu mai pot de durere.
Ivona si Ella
Daconst spune:
Big_adria,felicitari!
Criss,bine ai venit acasa!Refacere rapida si te asteptam la povesti!
Sraluca,ai dreptate cu bb-le meu ca s-a cam invatat in brate.In seara asta a mancat,i-am dat picaturi,a ragait si el tot se miorlaie in patut.L-am lasat sa plinga si vad ca se potoleste de la sine.Sper sa rezist ca seara e mai greu cu vecinii.Oricum de maine dam militaria jos din pod si il mai las si eu ca prea eram 3 oameni dupa fundul lui si el nici gind sa taca.Sa vedem cine e mai capos.
Romaria,ai o domnisoara tare scumpa.Sa-ti traiasca!
Aiska,punem majoretele la treaba???
Dana
romaria spune:
Multumesc fetelor, sa ne traiasca bebelusii.
Aiska , la noi e destul de frig, azi am scos-o putin afara 8 min si au fost -8 grade. Daca sunt mai jos de -8 atunci deschid doar geamul la ea. Trebuie sa ia aer mereu.
Sunt asa dulcii baietzeii vostrii Lili , Dana, are fata mea de unde alege..:))) ce daca sunteti mai micutzi acum, va faceti voi mari:))
Pupicei, Rihanna si mami
romaria spune:
Dana si mandra mea s-a invatzat in bratze , ma oare sufletul sa o las sa planga, are purici patutzul:)))) Unde crezi ca este acum cand scriu???
Romaria
Daconst spune:
Si al meu patutz avea spini,parca,dar in seara asta vad ca am reusit.L-am tot intors pe-o parte si pe alta pina s-a saturat sa mai insiste cu plinsul.
E rau ca si mama e la noi si-l leagana si incearca sa-i faca pe plac,dar el parca tot nemultumit e.
Acum l-am alaptat si l-am pus in patut fara mila.
Nu ma tinea prea mult,oricum,dar vad ca l-a doborat oboseala.Sa vedem maine,daca o luam de la capat sau nu.
Parca mi-e frica sa nu devina un mic terorist si sa nu stiu ce sa ma mai fac cu el.
Dana
aelita spune:
nu am mai reusit sa intru.m-a capiat copilul .azi am avut o zi buna,in sfarsit,dupa muult timp.duminica dimineata am cedat nervos si m_am pus pe plans.nu mai rezistam de oboseala,si ea tot in brate voia,dupa o noapte intreaga.eu simteam ca pic cu ea cu tot.pana la urma a luat-o tati,pe la 11 dimineata,s-a dus cu ea in sufragerie si am dormit si eu 3 ore.am adormit plangand.
am zile as ainc are simt ca nu mai pot,dar imi repet ca nu am voie sa cad,nu pot face o depresie,copilul meu are nevoie de mine,nu are cine sa stea cu ea.
sunt singura toata ziua,nu mananc nimic,ori dorm cu ea,pic efectiv langa ea,ori daca e treaza e jale.
seara o mai tine tati,fac ceva de mancare,mancam cu chiu cu vai,ii face baie si se culca,eu fac curat in casa...se face dezastru si nu pot lasa asa.
in rest,daca ea nu urla,totul e bine.eu nu ma panichez ,nici ca nu respira,nici ca vomita,ar insemna sa innebunesc si stiu ca ea are nevoie de mine intreaga.nu imi permit sa ma las dusa de ganduri negre cand stiu ca un suflet depinde de mine .e de ajuns ca organismul nu ma asculta,atunci cand sunt f obosita,si nu pot trece peste asta decat odihnindu-ma; nu pot sa imi las si mintea sa ma domine cu ganduri aiurea. simt ca ,daca incep sa ma gandesc la ceea ec s-ar putea intampla daca...simt ca pierd timpul visand la cai verzi negativi,nici macar din aia pozitivi,in loc sa am grija cum trebuie de copil.timpul ala ,extrem de util pt amandoua,in loc sa il irosesc gandindu-ma ce sa fac daca s-ar intampla nu stiu ce..mai bine il folosesc fiind atenta la evolutia ei,sa invat ce vrea,ce cere...doar asa o pot ajuta.ma doare sufletul cand o vad cum s estrange cu durerile de burtica,asa ca toata energia mi-am folosit-o in inventansd si incercand tot felul de metode sa o scap de durere. cand doarme ea,ori fac treaba in acsa ,pt ca e mare nevoie de asta,suntem noi doi si tata care nu ma poate ajuta cu nimic,doar eu trebuie sa fac mancare in plus si curatenie ... ori dorm langa ea,ca la fel e mare nevoie de mine treaza si in firea mea.daca vomita in somn,o aud,ii aud orice miscare fara sama stresez,eu de fel am un somn "usor",dar nu se intampla nimic daca vomita,doarme pe o aprte si in afara faptului ca murdareste ce are sub ea,nu se intampla nimic.
eu ii pun sub cap ,in loc de perna pt ca nu putem folosi acum,o bucatica de panza pe care o schimb de cate ori vomita.
azi e prima zi in care a inceput sa suga la ambii sani,si nu am mai scos cu pompa de azi noapte.ca si asta ma capia,din 3 sau din 2 in 2 ore,imi scoteam lapte(ridica-te,mergi si ia pompa de la sterilizator-monteaz-o-nu puteau sa faca si eui una mai simpla??) ,ii dau sa suga un pic de la san,oboseste,o schimb,mai ragaie,o pun la biberon.adoarme intr-un final,duc pompa,biberonul si le spal,le bag la sterilizator,ii dau drumul sa fie gata pt data viitoare.si uite asa trece o ora. ma culc,intr-o ora doua o luam de la cap.
as fi fericita daca as scapa de pompa,imi ia mult timp scosul laptelui,montatul,spalatul,sterilizatul...sper sa fie de azi un inecput bun.
suge mai mult acum.
alta treaba..sapt trecuta a luat doar 80 g ! dupa ce luase 350 cu o sapt inainte.nu am priceput de ce,acelasi lapte de la san...nu m-am panicat,i-am bagat cateva biberoane de lapte praf intre mesele de lapte matern.sa vedem vineri ce zice cantarul.daca o tine tot asa,mergem la medic saintrebam,dar eu sper ca a fost doar o intamplare.
am facut si noi 4 saptamani.
dana ,ti-am citit povestea .cat s-a lasat asteotat Lucas ! interesanta faza cu acupunctura.
cat despre durerile mari pe care le simti mai intens stiu cum e.la mine,desi a fost scurt,durerile au fost intense pt ca m-au luat direct din somn contractiile din 4 in 4 minute si in 3 ore aveam dilatare 9 si dureri maxime.nu a avut timp organismul sa se obisnuiasca cu durerea,m-au luat asa pe sus.
Liuda e la un pas de depresie??? mami,ai grija de tine,nu te lasa ,fa ceea ce crezi ca e bine pt amandoi.daca nu mai poti alapta,asta e,nu se termina lumea,important e sa dfiti sanatosi amandoi.
r marce ma gandeam sa iau si eu un leagan din ala..dar apoi mi-au tot spus ca imi ocupa loc mult inc asa,ca ce mai fac si cu ala...si totusi as lua.
nu stiu daca bebe sta in el..cum tu nu ai nascut ca sa stii..
dar e bine ca mi-ai spsu ca sunt si din astea care se intind,si au si acumulator..
vad ca nepoata lui marinar nu a stat in leagan..
felicitari ,maria72,sa iti creasca mare fettita!
anis,cauta imediat o femeie care sa vina sa te ajute !! nu poti sa stai asa nici macar o zi!imi pare tare rau ca inca nu s-a rezolvat problema sanilor..
lili,of,cate belele ai si tu pe cap!!! ai grija sa nu mai lasi pe nimeni sa-l inhaimureze pe bebe!! au toti boala asta.
"era sa-l ciufulesc aseara pe Matei iar dupa tati am aruncat cu un papuc de casa."
am vazut si eroul!!! sa va traiasca! frumusel !!
romaria
felicitari pt cele 6 saptamani implinite de Rhianna ! frumoasa foc!
big adria felicitari pt fetita! sa va traiasca !
ma bucur ca ai nascut usor !
criss,bine ai revenit!
jordash iti tinem pumnii! sa iasa totul bine !!!! curaj!
maryela nu i-ati facut baie pana acum? din spital i-au facut in prima zi,si au spus sa facem in fiecare seara.buricul ne-a cazut la 4 zile.fa-i baie !!! il tii sus pe mana,si il speli ca pe o papusa.nu e nevoie sa il bagi neaparat in apa.pui putina apa,doar cat sa iei cu mana sa dai pe el,cu un buretel sapunit.
S.
Monicutz spune:
Helenutza, ma intrebai de ce asa repede. Nasc la 38 de saptamani fix, daca dupa eco de joi bebe arata destul de mare. Asta pentru ca nu vor sa ma lase sa intru in travaliu din cauza istoriei pe care o am, iar data trecuta mi s-a declansat travaliul la 38 de saptamani si o zi sau 2. Asa ca acum m-au programat la 38 de saptamani. Termenul meu e 16 feb si ei m-au prog pe 2 feb.
Nu prea cred ca ar fi stat bebe mai mult de 38-38.5 saptamani in burtica oricum. Deja e ff jos si am ceva contractii.
Te pup,
, 37+
ALINATXA spune:
Aelita esti mamica eroina.Eu una sunt tare mandra de tine si cred ca si printesica e tare mandra de mami si tati la fel.
Despre Liuda:mi-a trimis sms spunand sa nu intrati in panica .Ea e inspre bine a inspre depresie ptr ca numai are lapte.Sa speram ca nenorocita de depresie o va ocoli.
Eu astazi m-am simtit foarte nasol de aceea nu am intrat deloc pe net si nici mesajele de pe mobil nu mi le-am verificat decat inspre seara.Acum sunt ceva mai bine si sper sa ma napadeasca o stare de bine permanenta si sa numai cad in cacatel.
Va pup!
37+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
aelita spune:
alinatxa mama eroina nu sunt,ca mare lucru nu fac,chiar ma simt slaba ca nu sunt in stare mereu,as vrea sa fac si mai multe.ce daca sunt singura ziua,altele sunt cuadevarat singure,fara tatici,si tot se descurca. eu macar am un ajutor seara.si ce daca nu e mama,nici nu a vazut-o pana acum..a vazut-o tata.si ce daca tata nu poate sa ma ajute,ca e batran si schiop,macar e in viata..si tot asa..imi aduc argumente pro si nu ma las sa cad.
a fost ziua mea,acum cateva zile,nu am mancat toata ziua,am stat cu ea numai inbrate,si ma rugam de ea: hai,ca e ziua lui mami,las-o si pe ea sa se odihneasca" .nu m-a lasat. au venit prietenii,seara,eu eram in pijamale,nepieptanata,nespalata,nemancata.au venit cu tort si baloane,m-am bucurat.i-am pus cu fata in brate si am facut un dush !!!! a fost primul lucru la care m-am putut gandi.si le-am dat liber la frigider sa se serveasca.am rpofitat ca au randuit copilul in brate si asa m-am pieptanat si eu si spalat,si am facut si cateva poze.o sa vi le pun cand o sa am timp,merege f greu calculatorul meu si ma chinui ,.
plange copilul deja
S.
Catalina spune:
Aelita, jos toate palariile din lume! Te admir sincer. Eu am facut atacuri de panica cu copil fff cuminte care doarme ore intregi noaptea. Iti dai seama cat de puternica esti???? Ai insa o pb, cred eu, ai prea mari pretentii de la tine, draga mea. Nu se poate sa le faci pe toate. Iubita, mai da-o incolo de curatenie (si zicand asta sunt complet constienta ca eu sunt si mai agitata cand e vraiste in casa si lucrurile nu-s la locul lor, dar acum e o urgenta pt tine) si de mancare. Comandati si voi si poate tatal tau, chiar daca am inteles ca are niste pb, te ajuta macar un pic, un pic. Tu esti acum prioritatea pentru ca se vede clar din mesajele tale ca esti terminata. Si nici nu vad cum ai fi altfel.
Prietenii aia cu baloanele, nu pot veni cate unul sa mai tina fata pana te speli si tu, sau aranjezi prin casa sau dormi??? Sincer, in conditiile astea ma mir cum mai ai lapte, iti doresc sa nu ai pb deloc. Pe mine asta m-a omorat cu alaptatul. Ai grija de tine!!!!
Si pentru ca tot ne laudam ieri de ce bine suntem, azi ne prezentam cu doua probleme. La ochisor cred ca e mai groasa treaba decat credeam. Azi dimineata avea la ochi o cantitate destul de mare de secretie ca mucii asa. Il sterg cu apa plata fiarta si racita sau ser fiziologic de multe ori si ii pun picaturi Tobrex din care mi-a zis asistenta. Sper sa ii treaca, daca nu trece in doua zile sun la dr.
A doua problema e ca am inceput sa ne cam constipam. Alaltaieri i-a tinut mama picioarele flexate pe burta si a facut kk tare, asa ca un carnat, ieri a trebuit sa ii bag termometrul, vad ca azi dimineata nimic. Tre sa ii fac iar faza cu termometrul mai incolo ca nu am vrut sa il iau asa e dimineata. Deci in momentul asta nu a mai facut kk de ieri dupa-amiaza. Stiti ceva ce as putea sa ii dau ca sa il rezolv altfel?
Bineinteles ca nu am terminat cu sunetele care ma ingrozesc pe mine, ba si niste muci ... ce sa spun ... se confirma faza cu copiii, cand zici ca hai ca e bine, hop problemele. Oricum, ii multumesc lui Dumnezeu ca nu e ceva mai grav si ca a luat in greutate bine.
Va pup pe toate