Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 14
mcbeal spune:
Pup fetele! Mersica de galerie, da' la mine de-abia saptamana viitoare e planificata cezariana, pe 7 februarie. Sper sa n-aiba alte ganduri bebelina mea sa vrea sa vina mai repede si sa ajung la cezariana de urgenta, mi-e cam frica de treaba asta. Burta e inca foarte sus, de-abia respir, iar ea loveste cu tot mai mult simt de raspundere .
Romaria, e tare scumpa fetita ta, ce mult a crescut in 6 saptamani!
Monicutz, mie imi fac cezariana de-abia pe 7, ca mai devreme nu aveau liber la Uniklinik unde o sa nasc eu. Au zis ca mai mult de 3 cezariene planificate nu fac pe zi, ca nu au cum (avand in vedere ca la ei vin si multe urgente).
Mi-e un pic frica de PDA, sper sa prinda cum trebuie si sa nu fie cu dureri de cap. Oricum sunt meseriasi doctorii de la Uniklinik, am mare incredere in ei.
Tinem pumnii fetelor care nasc saptamana asta, sa mearga totul bine si usor, fara probleme!
Lamuriti-ma si pe mine de unde luati voi majoretele alea, ca eu nu le-am gasit in lista.
37+
nadiutapm spune:
neata mamici si burtici
Aelita, uneori noi cerem prea mult de la persoana noastra insa nu e nimeni robotel si oboseala acumulata doboara si pe cel mai puternic om de pe pamant, ma bucur totusi ca nu ai ganduri negre si le poti focaliza in a gasi metode convenabile micutei in a trece peste dureri. Stiu ca acum pt mine este usor de vorbit, inca nu sunt cu gagalicea langa mine ca ca sa intru in panica, dar pana la urma trebuie sa ne mobilizam ca sa fie totul bine chiar daca uneori implica anumite sacrificii. Noi te admiram oricum.
Cata, ma bucura faptul ca ai trecut peste starile de panica si sunteti mai linistiti acum, probabil ca fiecare dintre noi trece prin stari dezastruoase dar trebuie sa le sarim cumva.
va pupacesc si nu va pierdeti curajul avem incredere in voi, pai noi astea mai mici invatam din experientele voastre.
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia 37+
Lidia
burtica
LEVI spune:
Catalina,in legatura cu constipatia ar mai merge masajul pe burtica in sensul acelor de ceasornic.Supozitor cu glicerina doar in caz de maxima utgenta si nu in fiecare zi ca se obisnuieste cu el.Si cu termometrul se obisnuieste.Ai grija sa nu ii faci laptele prea concentrat.Poti sa ii dai ceai de musetel care e usor laxativ si ajuta la copiii micuti.Oricum cred ca ar trebui sa cresti cantitatea de lichide pe care o bea bb:ceai ,apa plata.
Luminita36+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
wannajo spune:
Fetelor,
tocmai am venit de la dr. Mi-am programat cezariana pe 07 Februarie!!!Adica saptamana viitoare, miercuri. DOAMNE AJUTA! Acum am o oarecare strangere de inima pt ca doctorita a zis ca DPN-ul meu este 17 februarie (asta insemnand 40 de saptamani de stat in burta) si imi propusese 10 feb. Mie insa mi s-a parut mai ok pe 7..nu stiu de ce, dar asa mi-a sunat mie mai bine. Ma gandesc acum daca nu cumva e prea devreme?!? Nici nu mai inteleg cum calculeaza doctorii astia DPN-ul... Pt ca normal, dupa ultima menstruatie DPN-ul e 11-12 feb si pe 7 as avea fix 39 saptamani si 3 zile...
pupici,
wanna & bebe din burtika_38w & 2 days
megbeng spune:
buna dimineata dragi mamici si dragi burtici!
criss, bun venit acasa!
aelita, ..esti o super-mamica si imi pare tare rau sa aud ca ai o perioada nu tocmai buna, insa sunt absolut sigura ca o sa iti revii repejor...bine ca e copilul sanatos..si sunt foarte de acord cu ce zicea catalina, ca incerci sa faci prea multe si nu are rost sa tragi de tine asa rau!
pupam liuda care e pe marginea butoiului da se tine tare!!!
mai, eu am mai urmarit grupuri de mamici, da parca asa, ca la noi, cu atatia bebelusi caposi care sa stea pana la 40+ sau 41+, nu am vazut!! sa inteleg ca e tare bine in burticile de mamici de ian-feb...si mie mi-a fost teama de la inceputul sarcinii ba de avort spontan, ba de nastere prematura..parca vad ca depasesc si eu termenul!!
mi se pare mie sau au (re)aparut tot mai multe burtici de februarie? vad mai multe semnaturi 37+...nadiuta, mcbeal, carcarel, monicutz...si alinatxa e cu 37+, da ea a fost o prezenta constanta pe aici!!
o intrebare pentru mamici: cand va scoateti bebelusi la plimbare cu caruciorul, ce puneti sub ei? cu ce ii inveliti? paturici, saci de dormit?
dar cand dorm in casa ce folositi?
cerceaf cu o fata impermeabila unde ati gasot, daca ati gasit?
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
sraluca spune:
DANA sa stii ca cu cat inainteaza in varsta (pardon de cacofonie dar sunt cam ametita) cu atat o sa fie mai greu sa il dezveti. Aseara al meu a plans 15 min, un plans sfasietor de am zis la 15 min ma duc dupa el. La min 14 si ceva sec s-a facut liniste de parca i-a taiat careva curentul. Dupa aia s-a dus tati sa vada ce face si cica la sucit, l-a invartit era adormit beton. Acum cica trebuie sa mai si planga sa isi consume energia ca altfel cum sa o faca mormolocii care nu se pot misca. OOOPS ca s-a trezit.
Va pup ma duc sa ne distram cu masa si cu netinutul in brate
sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006
Daconst spune:
Aelita,La multi ani ,cu intarziere,in primul rand si uite un si o de la mine!
Cind citeam mesajul tau parca ma regaseam pe mine si eu am ajutor,nu gluma.Mie mi-a ajuns ca am stat noaptea treaza ca bb avea colici si nu putea sa doarma,iar dimineata o lua mama si statea cu el,iar seara era tati la rand.Vreau sa-ti spun ca ne termina pe toti pe rand.Asa ca tu ai fost super tare ca ai rezistat cu inca atatea pe cap.Am tot intrebat in stanga si-n dreapta ce sa fac ca eram disperata.Am realizat ca nu-l tineam destul sa ragaie si mai era si putin alintat ca plingea fara motiv.
Aseara l-am lasat sa se smiorcaie si a adormit chiar mai bine ca de obicei.
Acum insa am luat-o de la cap si nu-l pot lasa sa plinga iar ca e mama deja pe el.Trebuie s-o conving pe ea mai intai ca asa e mai bine.
Hai capul sus ca de aia ne avem una pe alta sa ne sustinem.
Dana
ylilimic spune:
neata si voua, burtici, mamici, pitici!
raportez o seara de c...cu plansete pana la o culoare ne-normala (vanat-negru). intr-o pauza de 10 min a dormit pe genunchii lui tati, cu fruntea in palmele lui Tocmai ne pregateam de baie, dar sub asa asediu...am renuntat, atingerea lui era practic imposibila.
vad ca si dim ii place sa dea reprezentatie, stau cu in brate; tot din cauza asta matei a ramas nemancat De azi schimbam un pic placa, ca si celalalt e al meu
aelita- nu pot sa te las de capul tau, caci desi ma recunosc in tot ce spui, cred ca momentan nu e cazul sa faci pe Ioana d'arc...doar tu si Sofia nu rasturnati casa cu curul in sus- deci curatenia mai poate astepta WE, cand tati, poate, va fi acasa si iti va da o mana de ajutor. nu are rost sa te epuizezi dintr-atata! Gandeste-te ca matei imi face numai pufarine pe jos, sauu tuseste cand mananca - pe unicele covoare grena si bleumarin din casa , adauga vesnic jucarii imprastiate si rufe de spalat, plus mancare gatita... Fac si eu ce pot, cand pot, ce nu -mai ramane si pentru cand vine tati. Aseara am mancat la 10:30 si Matei cu noi, caci era tarziu dar voia si el paste, ca oricum ramasesem fara paine (nu ne-am uitat in timp util ) La final si un pentru ziua ta!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
livia72 spune:
Buna, fetelor
Irina doarme acum, cand nu doarme este cam greu cu ea.
Dana, cica de la biberon se fac colici mai ceva ca de la laptele de mama, deci as zice sa nu renunti la alaptat ca e pacat. Alex, baiatul meu mai mare nu a avut colici, dar Irina pare ca are niste chestii micute, ca se mai inroseste la fata din cand in cand si maraie.
Stie cineva de la ce varsta vorbim de colici?
Cred ca Gabriela spunea ca avut problemute cu buricelul care a cazut si a ramas o mica rana. Si noi suntem in aceeasi situatie si nu pot sa o curat pe Irina decat local. Cat a durat pana s-a vindecat? iERI AM INCERCAT O lighenata si s-a cunoscut imediat: s-a linistit si a dormit frumusel. Oare cat mai avem pana sa pot sa-i fac baita?
Aelita, stiu ca iti este greu, dar incearca sa mai lasi bebele sa planga putin, cat sa manaci si sa te relaxezi. La Alex am facut ca tine si in final copilul nu a asimilat bine calciu pentru ca eu nu mancam echilibrat. Restul pot sa mai astepte, dar tu esti foarte importanta.
Fetelor, unde ii bateti pe spate ca sa scaota aerul? La Alex nu prea era cazul pentru ca adormea la san, dar nu facea nici probleme. Irina pare ca ar avea ceva de scos, dar nu prea stiu eu cum. Se mai si ineaca din cand in cand cu lapte.
mog spune:
Buna mamicute,
pe 23 ian. 2007 s-a nascut Vlad Gabriel...o scumpete de baiat!
Va pupic si va doresc toate cele bune!
Mog, Dani (2 ani si 4 luni)si pitic 33+ saptamani