Cat se da sa inscrii copilul la ce gradi vrei?
Raspunsuri - Pagina 3
luiza79 spune:
gradinitele sunt obligate sa primeasca copiii mari pentru grupa pregatitoare. pentru restul pot sa refuze sa spuna ca nu sunt locuri si de aici apare spaga.
Lauraa spune:
Si cine NU ARE de unde sa dea spaga,desi ar avea dreptul la loc in gradi,ala ce face? Deci merg la gradinita numai cei cu bani, ceilalti stau acasa cu mamele care dupa ce ca nu au bani nici nu pot sa mearga la serviciu ca nu au cu cine sa lase copilul?
Laura cu
LARA si
Surpriza
onitza spune:
Aoleu fetelor ma ia cu dureri de cap!!!!! parintii mei nu au dat spaga la gradinita cand ne-au inscris pe mine si fratele meu! si se faceau copii multi si atunci!!!!
Il am si eu pe Paul care are 2 ani si 3 luni si vreau sa il dau la gradi incepand cu toamna asta; el face 3 ani in noiembrie, dar nu cred ca va fi o problema ca in septembrie nu a implinit 3 ani.
Fetelor am fost si sper din suflet sa ma ajute Dumnezeu sa imi implinesc visul de a lucra din nou in invatamant (e o situatie mai complicata, sper s-o rezolv), anul acesta chiar ca educatoare
....numai ca nu stiu cat de bine imi va fi si cat de mult imi va accepta "politica si modul de gandire" directoarea gradinitei unde sper sa imi iau titularizarea...adica am niste principii peste care nu as dori sa trec, gen:
1. Nu SHPAGA (sa fiu lasata sa spun stop numarului de copii pe care sa fiu sigura ca il pot controla - 50 de copii -WHAAAT????? fara suparare, dar as pleca acasa nebuna....
2. NU as primi copii bolnavi (gen cu antibiotic in buzunar)
SI ar mai fi cateva, dar mi-e ca va sperii
glumesc, fetelor, cu spaga cred ca este poveste veche, o singura data mi s-a oferit spaga de la o mamica de fetita timida (motiv sa nu o mai scot la tabla si sa ma port cu ea ca un portelan, era foarte timorata....emotiva...dar nu am primit (desi s-a recomandat fost cadru didactic
) si sunt convinsa ca nici de acum inainte nu voi primi...un buchet de flori cu siguranta DA!!!
, dar cu motiv bine intemeiat (gen 8 martie, ziua mea, etc); sa va mai spun ce ma enerveaza la culme: cand am un anumit nr de copii in grupa si aduce directoare inca 10 copii in cursul anului scolar
(exceptie fac cei transferati)...ma disperaaaaaaa...
Pupicei si sa speram ca reusim sa inscriem copilasii dar mai ales ca le este bine in gradinita aleasa!
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
FEBRUARIE
onitza spune:
Azi merg sa inscriu copilul la o gradi FARA SHPAGA!!
Sper sa reusesc! ![]()
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
FEBRUARIE
anya spune:
De fapt treaba functioneaza cam asa: Se inscriu 40 de copii, sunt primiti raciti si de fapt vin la gradinita vre-o 15-20. Toata lumea multumita. Directoarea a "luat" de la 40 de parinti dreptul si le-a facut la toti "favoarea" de a inscrie copilul iar educatoarea reuseste sa supravietuiasca cu 15-20 de copii. Ramane de vazut daca supravietuieste bietul copil dupa primul an de gradi
Ana68 spune:
Poate eu sunt mai dusa cu pluta pe conducta,dar spaga nu am dat niciodata,la nici o gradinita si am avut primul copil la gradi si acum am si studenta la grupa mica...
Asa cum scria si Rufus,locuri sunt pentru toti doritorii de studenti de gradinita...probabil ca preferintele noastre difera...Pe mine una,sicer si imi cer scuze anticipat,nu ma duce mintea sa pricep ce se intelege prin educatoare buna sau gradinita buna?Ca li se da mancare buna,ca nu sunt tratati preferential copiii,ca invata mai mult si mai multe la o anume gradinita?Eu nu mi-am dat copiii la gradinite cu renume...si la inscrierea lor am fost pur si simplu la directoarea respectiva,am spus ce vreau si daca a fost posibil bine,daca nu mi s-a explicat de ce nu...si am incercat in alta parte.Fi-miu a frecventat 3 gradinite in 4 ani de prescolariat si la nici una din ele nu am avut probleme de adaptare sau ca ar fi fost pedepsit sau mai stiu eu ce alte minuni...
Fiica-mea e grupa mica acum,e inscrisa la o gradinita cu orar prelungit....am inscris-o in luna aprilie,ca atunci am auzit eu ca ar fi bine sa merg s-o inscriu(in conditiile in care pe fi-miu l-am inscris la grupa pregatitoare in luna august)....am inscris-o pur si simplu printr-o cerere,iar restul de hartii cu analize si tot ce mai trebuia le-am dus in septembrie....nu am dat nicaieri nici o spaga,doar buna ziua si mentionez ca locuiesc intr-un capat al orasului ,iar gradinta e in alt capat ....cu trasportul in comun fac o ora de acasa pana la gradi,iar cu masina noastra fac cam 30 de minute...Treaba asta cu "nu apartineti de cartier" sau cam asa ceva....mi se pare o mare pacaleala...Poate ca nu stiu eu prea bine mecanismele astea....si nici cum e treaba cu gradinitele in Bucuresti,insa la Constanta unde am avut baiatul 3 ani si in Timisoara unde baiatul a facut ultimul an si fetita e grupa mica deja....treburile nu sunt chiar asa complicate....bineinteles daca nu vrei neaparat undeva anume,unde toti considera ca gradinita e cea mai buna.... si aglomeratia mare,sigur ca te poti lovi de un refuz..
Succes tuturor!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana si
Ea e TOYO...
diana21 spune:
In Bucuresti gradinitele sunt suprasolictate pentru ca exista un deficit de 10.000 de locuri. Nu e vina directorilor, MEC spune ca pb. tine de Primarii, si tot asa. Pb a fost si anul trecut si nu s-a schimbat nimic, desi promisesera. Nu s/a construit nimic! Si atunci, e normal sa dai spaga daca vrei gradinita. Nu exista TREBUIE SA MI-L PRIMEASCA pentru ca, in conditiile astea, nici nu are cine sa se ia de ei. Si ce sa le zica daca se iau de ei? Sa-i traga la rasundere ca nu au primit copii in plus peste cei 40 care sunt intr-o grupa? Gradinita nu e obligatorie, de aia nici nu se chinuie sa construiasca ceva. Si da, nu ti-l primesc ca nu se poate si cu asta basta. Sta copilul frumos acasa, sau il duci la particulara.
O sa caut articolul si o sa pun likul aici.
O intrebare pentru fetele care refuza sa dea spaga. La nastere ati dat? Nu cred ca nici macar aia 20 de mii asistentelor nu i-ati scos din buzunar! Si daca da, asta nu e ipocrizie??? Si daca nu, cum ati supravietuit in maternitatile din Romania??? Ca eu a trebuit sa dau spaga ca sa pot sa-mi fac dus. Nu existau bai cu dusuri pentru mame, asa ca mi-a venit ideea sa dau spaga sa ma lase sa ma spal undeva, trebuia sa existe un dus pe undeva. Si a existat. Doar ca era inchis cu cheie, adica nu orice muritor de rand avea acces acolo. Trebuia sa fiu eu corecta si sa stau trei zile nespalata in spital, la 35 de grade...si lauza! Minunat, dar macar eram corecta...
Ianca Printesica si Super Mamica
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
tamyra spune:
Buna seara
.Un subiect foarte interesant...
Sunt mamica de gemeni(4ani si 8 luni),fetita si baiat.Ii duc la camin de la 2ani si 4luni(neavand cresa in oras).....
Cu greu mi i-a primit:abia dupa ce a aflat ca-s nora ...soacra-mii!!!
Desi îi duceam la camin mi-am pastrat si bona înca un an...
La început am fost multumita:mancau, dormeau, se jucau era ok.Umatorul an i-am mutat din nou în grupa mica deoarece grupa in care fusesera trecea în mijlocie iar ei erau prea mici..
S-au acomodat,din nou ,foarte repede cu noile doamne iar grupa mica a decurs bini#351;or...
Din grupa mijlocie însa...jale!!!!Toata ziua colorau , modelau plastelinasi alergau...
La sedintele cu paritii am încercat sa le mai sugerz ca ne-ar placea (parintilor)sa organizeze activitati la care sa participam si noi, parintii,degeaba...Erau mai preocupate de modernizarea grupei(vroiau sa cumparam mocheta, mobilier,DVD-pe care l-au si cumparat pana la urma,din banii alocati fondului clasei).Sunt foarte multe de spus referitor la cheltuielile pe care le faci daca ai copii la camin.....si atunci acei bani dati cum se numesc?!
Picatura care a umplut paharul a fost Serbarea de Craciun...
.A fost jalnica...Dezorganizata....Sarmanii copii nu stiau cand urmeaza....Iar pentru a fi pana la capat o catastrofa, mosul a fost de fapt o ..baba...(femeia de servici)pe care feciorul meu a recunoscut-o....Tact pedagogic, nu gluma!!!!!
Asa am hotarat ca e timpul sa facem o schimbare.Dupa ce si parintii ne-au confirmat sprijinul am purces la"a discuta" cu piticii:bucuria lor,nu vor mai trebui sa doarma la amiaza!!!
DAR...,pana sa ajung eu la gradinita cu pricina, a venit doamna ed. de acolo si mi-a spus ca nu mi-i poate primi deoarece are mai multi copii decat spatiu si a fost avertizata ca de mi-i va primi o vor reclama....Abia in toamna va putea ( are grupa mixta)....Aceste lucruri se pot intampla in conditiile in care locuiesti intr-un oras foarte mic si toata lumea cunoaste pe toata lumea....Sunt de-a dreptul scandalizata!Cel putin aveti de unde alege si cui da "spaga"...
Acum i-am inscris la o gradinita crestina si copii sunt foarte incantati.(de 2 saptamani)
Eu inca nu stiu ce sa spun....Voi ce parere aveti???