Casa la cheie
Raspunsuri - Pagina 2
Christel spune:
Cam cat credeti ca o sa coste acum in 2007 constructia unei case, fara teren(pe mp)? Cam cu cat se mai scumpesc, avand in vedere ca se va scumpi in principal forta de munca? Si ma refer la o casa normala fara pretentii de lux.
BraveGirl spune:
51500 o casa????Ma deprim...noi ne luam o casa intr-un ansamblu si pana sa vad postarea ta eram fff fericita...acum mi se pare ca dau o caruta de bani.Nu inteleg de ce sunt asa mari preturile in Bucuresti
==========
Corina
Albumul meu
Miramar spune:
BraveGirl - in primul rand terenul nu e 10 euro/mp ci minim 150 euro/mp. Din start iti creste pretul exponential. In plus exista si diferente f. mari la costul pentru mana de lucru.
Mercedes spune:
Ma bag si eu pana vine adela sa va spuna- 10 euro/mp este terenul pe care inca nu s-a construit in acea zona.
MadalinaM spune:
Miramar, pretul, 51500E, este fara teren, Adela a zis ca la acest pret se mai adauga 5000E pretul terenului=>51.500 ramine casa construita pina la acea faza.
Adela casa e tencuita interior(finisaj pina la momentul in care doar trebuie sa mai dai cu var?) si exterior(e inclusa si izolatia? sau doar o tencuiala simpla peste caramida?)
Miramar spune:
Am inteles f. bine care este pretul terenului 5000 euro pt. 500 mp rezulta 10 euro/mp adica pret total 51.500+5000 = 56 500 euro
Unde am gresit??? Eu ii raspundeam doar lui Brave Girl - in Bucuresti numai pretul terenului ar fi fost minim 75.000 euro- calculand la 150 euro/mp de unde si pretul total mult mai mare pentru ca eu nu am auzit in Bucuresti sa intrebi pe cineva cu cat si-a cumparat o casa in complex rezidential si sa i se dea doar pretul casei, nu pretul total al achizitiei.
In plus cu riscul de a ma repeta - 51.500 euro sunt pentru o casa un pic mai mult decat la rosu - pretul ei va ajunge cel putin dublu pana sa fie "casa la cheie" - in Bucuresti din pacate eu nu am auzit inca de complexuri rezidentiale unde sa ti se ofere aceasta posibilitate casa nefinisata - daca vrei asa ceva, platesti taxe la ei de ti se face lehamite.
In concluzie comparati pere cu pere nu pere cu cirese, pe principiul tot fructe sunt.
Eu asta incercam sa va spun. Pretul obtinut de Adela este un pret bun dar de altfel si corect. Nu e nimic iesit din comun pentru ceea ce cumpara, pentru zona unde cumpara. Sau cel putin asta este parerea mea.
AdelaP spune:
Malina :izolata (de 5 cm), tencuita si culoare pe exterior, tencuita pe interior noi trebuie sa dam culoare.
Fetelor asa cum v-am mai spus am semnat deja contractul, cale de intoarcere si daca as vrea, nu mai am.
Intrebarea mea era daca banii pt casa in sine (51500 E) in stadiul in care vi l-am descris sunt exagerat de multi si vroiam o comparatie cumva intre pretul pe care l-as obtine eu lucrand in regie proprie si cel oferit de patron. Eu nu contest faptul ca are un profit gras dar asta e cu totul altceva avand in vedere ca detine mana de lucru (care e platita cu salariu pe luna si nu pe lucrare), firma de materiale de constructie etc.
Pretul de constructie pe mp e de 285 euro.
Iar faptul ca se construieste casa pe un teren care valoreaza 10 sau 150 euro/mp este din nou alta poveste. Pupici
AdelaP spune:
Multumesc pentru raspunsuri si incurajari. Am niste poze cu casa si promit ca in cel mai scurt timp va invit sa le vizionati.Pupici
danamiha spune:
Adela, ai putea te rog sa imi spui in ce zona e casa. Parintii mei locuiesc in Oradea si noi avem acolo un apartament.