Casa la cheie

Casa la cheie | Autor: AdelaP

Link direct la acest mesaj

Fetelor in saptamna viitoare trebuie sa luam o decizie cu privire la noua noastra casa. Ne-am cumparat o parcela de teren pe care intentioanam sa construim o casa in regie proprie. Intre timp a aparut o oferta care ni se pare destul de tentanta. Este vorba de o firma care construieste intr-o localitate la 3 km de oras (este drum asfaltat dar cu niste curbe mai stranse)un cartier de 200 vile cu termen de predare iunie 2007. Parcelele de teren sunt de 500 mp, drumuri asfaltate si iluminate public, cu bariera de securitate. Casa este construita din caramida, tamplarie PVC, tigla Bramac, cu instalatiile de curent, apa, izolata , tencuita si culoare pe exterior, tencuita pe interior, sapa. Casa a carui proiect ne place are 194.73 mp: bacatarie, living, birou, baie, camera pt centrala la parter si 3 dormitoare si o baie la etaj. Pretul este de 51.500 euro pt casa + 2.500 utilitatile la poarta (apa, canalizare, curent)racordul in casa este suportat de proprietar + 5000 euro pentru teren. Deci in total se ridica la 59.000 euro.
Noi tot stam si ne gandim este diferenta semnificativa de pret daca construim in regie proprie? 51500 euro este o valoare umflata tare, avand in vedere preturile la materiale si manopera de acum? Ce parere aveti? Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

adela, unde ai gasit in cluj casa asa ieftina.Poti sa imi dai si mie mai multe detalii, ca ma intereseaza proiectul
o saptamana buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

51 000 pentru o casa la cheie??? Eu nu prea cred ca exista asa ceva. Bineinteles ca daca este asa este un super pret,mai ieftin de atat nu gasesti nici o garsoaniera aproape , da repet, nu prea imi vine sa cred ca asta e pretul real. Vezi ca poate nu contine nu stiu ce, sau e vreo teapa.
Aaa, scuze, nu stiu orasul, eu faceam comparatie cu Bucurestiul, dara daca este cine stie pe unde, atunci nu ma mai bag.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

NU cunosc preturile din Cluj, dar mie mi se pare suspect de ieftina acea casa.
Comparatie cu noi, la utilitati, linga Bucuresti ne-a costat curentul electric(era deja la vecinii din fata si lateral) 1000E. Apa si canalizare nu stiu ca nu avem inca.
Apoi pretul pe teren ar fi 10E/mp. Asa mici sint preturile pe-acolo?Daca zici ca se urca pe serpentine exista studiu geo? e stabil terenul?
Pretul casei: 51.500/200mp = 257E/mp si e in faza mai avansata decit "la rosu", in ctiile in care un ap. nou construit in zonele rezidentiale in Buc e 1000E/mp! Diferenta intre ap. la pretul asta si casa voastra fiind ca voi mai trebuie sa zugraviti interiorul si sa puneti gresie si fainta. Cu tigla Bramac...care e f. scumpa! Geamul termopan(e de calitate? sau inca nu sint montate? Puteti alege voi firma?).

Pretul e mai mult decit OK, daca e totul corect si de calitate!

In regie proprie nu poti sa o scoti mult mai ieftin...si iti dau iar ex. nostru(am angajat o echipa cu inginer constructor responsabil lucrari)constr caramida 2006, 100mp amprenta la sol P+M, total utili ~160mp, faza "la rosu"(adica netencuit si fara geamuri) cu acoperis de tabla tip Lindab (dar alta firma ARECO=>adica 40% mai ieftin decit Lindab), inst. electrica in casa = 35.000E.(toate avizele si aprobarile incluse). Noi sintem multumiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Fetelor, imi cer scuze ca v-am indus in eroare cu locatia. Intr-adevar sunt clujeanca dar de 11/2 ani sunt oradeanca cu acte in regula. N-am modificat pe DC pt ca in sufletul meu Clujul ocupa un loc special si in fond si la urma urmei tot clujeanca sunt si raman indiferent unde locuiesc, nu?
Bun sa trecem la lucruri serioase. Am semnat contractul cu firma care ridica casele. Preturile pe care le-am postat sunt cele reale iar termenul de predare din contract este 30 iunie 2007. Apoi nu pot zice ca e chiar o casa la cheie, titlul l-am pus asa ca sa fie oarecum sugestiv. Am mentionat dotarile pe care le are la predare si sunt convinsa ca mai inghite ceva bani dar pt noi in momentul de fata e cea mai convenabila solutie.
Si ca sa va faceti o ideea de preturi: in dec am vandut un ap cu 2 cam, la ultimul etaj(4) decomandat, de 49 mp, in care ma mai lasa sa stau fara plata pana in decembrie la pretul de 43000 euroi.
M-am mai linistit acum dar sunt convinsa ca de acum incep cu adevarat emotiile. Sa fie intr-un ceas bun. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Casa nu este "la cheie" mai lipsesc finisajele din cate am inteles - iar finisajele +racordurile iti dubleaza acest pret - cu finisaje de bun simt ca daca te tin buzunarele poti sa bagi sute de mii de euro doar in finisaje. N-am inteles din mesajul tau instalatiile cine le face??? S-ar intelege ca le face proprietarul dar daca-i pe asa pe unde bagi tu tevile de vreme ce sapa eja turnata de ei. Poate iti trag ei rtevile, dar tu ramane sa vii cu calorifere, centrala, vas expansiune etc. - si astea te mai costa intre 5 si 15 mii euro.

Deci fetelor - pretul e cam corect nus' cum sa va spun pt. casa, adica acopera costurie constructorului si se vede si un profit pt. el. Pretul terenul mi se pare cam mic dar bine eu compar cu preturile din Bucuresti, dar daca pretul zonei asta e de 10 euro/mp atunci, din nou spun e ok - go for it.

Oricum veti avea mare bataie de cap si costuri semnificative cu finisajele - asta e partea cea mai grea la o casa (sau cel putin la mine asa a fost) din toate pct. de vedere, asa ca macar stati linistiti in prima parte. Mai informati-va insa si de constructor - cat de serios e, daca respecta standardele de calitate etc.

Iarasi poate e mai bine sa fii intr-un complex, inconjurat de oameni, decat de capul tau intr-o casa individula, nu stiu, zic si eu nu dau cu paru' - eu nu stau in complex, am ceva vecini, dar parca tot mi-ar fi placut sa fiu intr-un complexs, parca m-as fi simtit mai in siguranta - nu ca mi-ar fi tare frica....dar orisicum.

Succes si sa ne spui si noua ce ati ales!

Mergi la inceput

In timp ce scriam eu, tu ai postat raspunsul.

Bravo! Sa fie intr-un ceas bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Miramar, in faza in care e casa, profitul pe care eu il intrezaresc pentru constructor ar fi 7-8 max 10000E. Tu cit "intrezaresti"? Mie tot mi se pare putin!

Mergi la inceput

Eu intrezaresc cam 20 mii ceea ce inseamna 40% profit ceea ce e ok.

Preturile pe care le au constructorii pentru un complex intreg nu se compara cu cele pe care le au pers. particulare. Una e sa cumpari caramida pentru o casa si alta e sa cumperi pentru 10 case, la fel cu restul ca e beton, fier beton etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Si noi suntem in plin proces de constructie de "casa la cheie" P+M(140mp), doar ca e pe structura de lemn, cu finisaje, int+ext, inclusiv garaj(bonus ), acoperis Lindab, racordurile in casa facute de firma respectiva, pret cca 300 eur/mp. Problema noastra cea mai mare si cea mai greu de suportat financiar e bransarea la curent, asa ca fetelor, care firma va asigura si asta, contra cost, evident, e super fain...

aime

Mergi la inceput

Eu intrezaresc cam 20 mii ceea ce inseamna 40% profit ceea ce e ok.

Preturile pe care le au constructorii pentru un complex intreg nu se compara cu cele pe care le au pers. particulare. Una e sa cumpari caramida pentru o casa si alta e sa cumperi pentru 10 case, la fel cu restul ca e beton, fier beton etc.

Mergi la inceput