vitamina c

vitamina c | Autor: kimm

Link direct la acest mesaj

salut mamici,puteti sa imi spuneti cum administrati vitamina c bebeilor?ce tip, ce doza?pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Despre ce varsta vorbim?Fetita mea a luat vit c fiole dar acum nu se mai gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Vitamina C are foarte multe beneficii pentru organism, inclusiv cel al bebeilor dar trebuie totusi considerata un medicament.
In cantitati mari poate sa favorizeze aparitia pietrelor la rinichi.
Asa ca cel mai bine trebuie sa intrebi pediatrul daca sa ii dai si in ce doza.

La bebelusii sub 8 luni - 1 an, citricele sunt nerecomandate (risc de alergii si favorizarea cariilor dentare, inclusiv la dintii definitivi in cazul juice-ului de portocale, mandarine, grepfruit) dar legumele verzi, merele, perele, bananele sunt si ele surse foarte bune de vitamine.

Pentru bebelusii sub 5-6 luni (cand fructele si legumele nu ar trebui introduse inca in alimentatie) exista vitamina C sub forma de picaturi, se dau intre 3 si 5 picaturi pe zi, si sunt foarte bine tolerate.
In plus, eu le folosesc (fara sa depasesc doza) ca remediu foarte eficient impotriva sughitului (o pic- doua atunci cand sughite si imediat se opreste).

Vitamina C se gaseste si in complexe vitaminice de tipul Polivital dar la fel folosirea lor se foloseste numai la indicatia pediatrului pentru ca bebelusii au risc mai mare decat copii mari sau adultii sa faca supradozaj de vitamine.

Al treilea lucru, laptele matern dar si cel formula contin vitamina C in cantitati corespunzatoare necesitatilor beblusilor sub 6 luni asa incat suplimentarea nu este de obicei necesara.

Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kimm spune:

pai miine are trei luni.nascuta prematur,la 34 da saptamini,foarte fragila,imi e groaza ca ar putea raci acum.de aia ma gindeam ca vitamina c ar fi buna.ii dau si pediavit care deja are vitamina asta.chiar,voi ce vitamine mai dati?ce este luivac?medicament,vaccin, supliment?multumesc fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Noi am luat pana acum o saptamana cand am epuizat stocul d evitamina c fiole luam o fiola la 2 zile. Acum luam vitamina C d ela forever living doua pe zi. ascovit dr noastra a zis ca pot s aii dau 5-6 pe zi ptr ca le da afara imendiat prea putina ramane in organism. noi in general mergem pe chestii naturiste si homeopate. plus fructele zilnic d etoate felurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danig spune:

La varsta asta eu ii dadeam suc de portocala, care are vitamina C din belsug.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Vitamina C Natural, cura de 10 zile pe luna, numai la indicatia medicului. Copii mici 5-8 picaturi pe zi, copii 10 pic/zi, adulti 15-20 pic / zi.

Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Daca-i dai Pediavit, acoperi necesarul de vit C.
Noi, acum la 2.2 ani, luam 8 picaturi de vit C natural ( produsa de Natural Pharmaceutcals) zilnic in apa si nelipsitul suc de citrice.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Sincer fara s asupar pe nimeni picaturile alea natural de vit C mie una mi s epar apa de ploaie. Chiar medicul pediatru mi-a recomandat s ale evit pe motivul ca numai naturale nu sunt. Acum cine poate sti adevarul.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by kimm

pai miine are trei luni.nascuta prematur,la 34 da saptamini,foarte fragila,imi e groaza ca ar putea raci acum.de aia ma gindeam ca vitamina c ar fi buna.ii dau si pediavit care deja are vitamina asta.chiar,voi ce vitamine mai dati?ce este luivac?medicament,vaccin, supliment?multumesc fetelor

Kim, cea mai buna protectie pe care poti sa i-o oferi fetitzei tale este sa o alaptezi. Daca, din nefericire , nu poti sa faci asta atunci vitaminele pe care i le dai si, obligatoriu, sa eviti sa o expui persoanelor racite (asta presupune sa evii orice aglomerare) ar trebui sa fie de ajuns.
Apoi, as mai avea de facut o precizare. Fiindca fetitza ta s-a nascut cu 6 saptamani mai devreme trebuie ca in primul 1 an si jumatate de viatza sa ii corectezi varsta, luan in calcul si aceste 6 satamani. Un bebe nascut cu 1 luna si jumatate mai devreme nu se poate compara cu unul cu aceeasi data de nastere dar care s-a nascut la termen, nici in privinta greutatii sau a lungimii si nici in privinta dezvoltarii sau a momentului inceperii diversificarii.
Asa ca, fetitza ta s-a nascut cu 3 luni in urma dar varsta ei reala este de 1 luna si jumatate. Daca te obisnuiesti sa ii corectezi varsta astfel, acest lucru o sa te scuteasca de multe emotii.

Daca mai ai nelamuriri privind prematurii te asteptam la forum special dedicat lor unde o sa gasesti multe mamici in situatia ta, gata sa iti raspunda la orice intrebare.
Adica AICI
Asa ca, daca

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu ii dau lui Vladut picaturi de vitamina C zilnic.

Sheannamp eu am citit pe undeva ca excesul de vitamina C se elimina prin urina. Pe un prospect am citit ca supradozajul poate produce deranjamente gastrice. Pina la urma unde e adevarul, e sau nu daunator excesul de vitamina C?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput