** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (22)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Raluca, cred ca nu s-a inteles bine. Mai intai io am nascut in bucuresti la Giulesti. Am luat in calcul varianta asta, adika sotzul sa ma asiste, daca o sa fiu singura care voi naste pe acel moment.Dar stim noi cum e cu socoteala din targ si cea de acasa.
Si daca ar fi fost la momentul respectiv in ro nu l-as fi putut lua pt ca in dupa amiaza aia de duminica se nastea pe bada rulanda si uneori unele burtici erau tinute in pat in faza de expulzie pe motiv ca nu mai aveau loc la masa. Trei erau in dotare si toate ocupate.
Pt ca , dupa nastere mai dureaza cam 30-60 minute cu eliminarea placentei eventual cusatura dupa epiz.

Ce mi-au spus amicele mele care au nascut aici: ele au fost cazate intro camera cu un singur pat, pat ce s-a transformat la un moment dat in masa si tot acolo au ramas pana a doua zi. PP ca asa e si la voi.In ro te basculeaza de pe masa inalta, la faza asta io am ametit, stat pe o alta targa vreo 3 ore in strigatele asistentelor sa imi masez cu insistenta burta, cica io m-as fi mangait si apoi basculat la usa salonului. Evident ca nu am putut sa merg si m-au ajutat alte mamici din salon ca asistenta era demult PA.

Acu, nu vreau sa sperii pe nimeni, dar io am crezut ca totul o sa fie roz si frumos si a fost oribil.

Corap da io am fost fix pe tura lu Tzatza nutzi ca si dr a intrebat-o de ce e asa de acra...vai ce zi aglomerata a avut si nu au putut ele sa vegeteze in cafeneaau..din spate..si bineinteles ca i-a facut obs dr ca consuma prea multa betadine cu mine.

Miniuta, cu raschetatul esti de-a mea Eu am inceput la casa din ro si le-am facut super 5 usi. Aici am facut 4 mai am trei. Ceea ce am descoperit abia asta vara ar fi faptul ca daca uzi glasspapierul e mult mai soft. Nici nu am strans covoarele ca nu era pic de praf si merge mult mai usor. Poate imi fac si io curaj sa termin restul Am facut primele inainte de vizita soacrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hello butici! Mama, iar ati scris o duzina!
Mica, nu te balonezi de la fasole? Eu ma cam feresc de ea... Vad ca si apa am inceput sa retin in organism, prin urmare am eliminat telemeaua (chiar daca nu mancam des). Mai rau e ca prep din carne din comert au cam multa sare in ele si nu prea ai cum sa le desarezi... Eu am facut duminica niste sarmale de post, dar mai intai am lasat varza o noapte la desarat.
Andradap, eu una n-as alege Giulestiul. Nici mie nu-mi place cum se prezinta, chiar mi se pare deprimant, iar igiena si personalul (asistentele) amabil sunt 2 aspecte deloc neglijabile. Am auzit de multe cazuri cu copii care au iesit cu streptoci din spital si cred ca nu vrei ca BB-ul tau sa aiba de a face cu ei. Eu am nascut in 2005 la Polizu si am fost multumita din toate pct de vedere. Cat despre doctori buni, eu cred ca exista in fiecare maternitate (din Bucuresti)! E doar un sfat, decizia iti apartine.
Kay, felicitari pt notele mari luate in sesiune pana acum. Tine-o tot asa! Bafta cu mutatul!
Florentina Roman, intr-adevar eu eram cu durerea de os pubic. I-am spus lui Badiu si mi-a explicat ca e din cauza ca oasele asimileaza apa si ca se misca/ating intre ele (nu-mi e f clar acest lucru). Singura solutie care m-ar ajuta un pic, ar fi sa-mi cumpar o centura de la mag de art sportive si pe care sa o tin pe solduri, dar sub burta. Eu insa o sa ma lipsesc de ea...
moko, haine de gravi frumoase gasesti la Serena, un mag din Unirii, pe aripa calarasi, et2. Probabil ca si CHOWPERSA s-a referit la acelasi magazin.
Vali5, ma bucur mult ca vei avea un baietel. Se pare ca am avut dreptate, cand ti-am "prezis" asta acum ceva vreme... La munca nu ti-ai redus programul la 6 ore? Eu am reusit lucrul asta de curand, desi tot mai stau peste program cand e mult de lucru... Te rog frumos, vreau si eu pe PM parolele pentru venus2007 si mail comun. Mercic.
msemcu, felicitari pt fetite. Special pt tine: incearca sa urmaresti National Geographic pe 11 febr. Va fi o emisiune despre sarcina multipla, cu filmulete din viata intra-uterina. Nu stiu sa-ti spun si ora, dar vezi programul din ziua respectiva.
Madi, ce treaba are inaltimea cu modul de a naste? Intelegeam daca aveai bazinul mic sau probl cu ochii. Cine ti-a zis ca daca esti mica nu poti naste natural?
Referitor la prezenta sotului in sala de nasteri, va spun cum a fost la mine. Initial vroiam sa-l am pe sot langa mine si am fost f dezamagita sa aflu ca la Polizu acest lucru e interzis. Ulterior, am constatat ca a fost mai bine asa. In general, prefer sa indur durerea singura, ma enerveaza sa am pe cineva langa mine care sa ma cicaleasca eventual cu intrebari de genul "cum te simti? e mai bine?". Deloc de neglijat e si auto-controlul si concentrarea in liniste pe respiratie . Dar fiecare se cunoaste mai bine pe sine si desigur pe consort.
Mica, eu am inteles de la kinetoterapeuta Cerasela ca nu ai putea sa produci si "altceva" daca nu ai clisma, pt ca BB apasa pe colon si il stranguleaza cand iese el (BB) afara. Totusi, eu sunt pro clisma pt ca te salveaza de scaune o perioada. Daca ai epiziotomie facuta, amanarea scaunelor o perioada e f benefica.
Corap, poti te rog sa detaliezi "regimul de semi-detentie" de la Elias? Mercic.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 21s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Liviana, ti-am trimis PM cu parolele.
Nu mi-am redus programul de lucru la 6 ore pentru ca depind de sotul meu ca sa ajung acasa si el nu isi poate reduce programul . In al doilea rand nu are cine sa imi tina locul. Si in al treilea rand, eu ma simt foarte bine, nu depun nici un fel de efort fizic la munca si ma plictisesc ingrozitor acasa, simt ca se darama peretii pe mine. Si daca incep sa ma plictisesc, imi caut de lucru ceea ce imi da dureri de spate.... si tot asa...
M-am cam speriat ieri cand am citit aici ca s-a schimbat legea care face referire la plata in pre si post natal - sincera sa fiu nu am inteles mare lucru ca era destul de tarziu si am citit cam din doi in doi... Vreau sa ma apuc sa caut legea si sa o citesc din scoarta in scoarta, sa vad ce au mai inventat cei de la putere.

Valentina 26+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Liviana nu ne-ai spus cum a fost la Badiu. Sau ai spus si m-a lasat pe mine memoria?

Mica 24+

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Didi, doamne, ce experienta nasoala ai avut cu acriturile alea de la Giulesti! Te cred ca te apuca dorul de emigrare dupa o experenta ca asta!

Liviana mare dreptate ai la faza cu cicalitul. De fapt, nu e cicalit, imi dau seama ca e ingrijorat, dar in momentele alea cred ca ating cel mai inalt prag al nervilor daca ma intreaba "cum te simti?""ti-e bine?" din 5 in 5 min. Asa am patit ultima oara cand am fost internata pt apendicita. Sotul meu era atat de ravasit si speriat ca a reusit sa imi transmita si mie starile astea. Plus ca la un moment dat cand am dat la boboci era chiar langa mine si m-am simtit super nasol. Asa sunt eu, asa e firea mea si nu suport sa ma vada cei apropiati in starile astea ( aceiasi reactie as avea si daca ar fi fost mama).

Vali nu stiu daca te-am felicitat pt baietel! Daca nu, o fac acum din tot sufletul! Sa fiti amandoi sanatosi !

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Merci, Vali, am primit.
Nu, Mica, n-am zis. A fost o vizita scurta. A vrut sa stie de ce nu am mai fost multumita de doctorita care m-a vazut pana acum, insa n-a comentat mai mult. Asistenta mi-a luat tensiunea si el m-a palpat la burtica. A zis ca e ok, sa am grija cu saraturile si sa beau lichide multe, min 2,5 l. Mi-a dat reducerea de progr si sa fac niste analize care lipseau de la "dosar": toxoplasmoza, ciclo-nu_stiu_cum si rubella (daca am inteles eu bine scrisul). Despre lichidul amniotic n-a comentat, a vazut ca la eco2 a iesit bine, iar despre nastere n-am discutat mare lucru. A tinut sa precizeze ca el asista nasterile, indiferent din ce parte e solicitat (CMU, spital etc). Nu mi-a convenit ca nu s-a deplasat la cabinetul din CMU, ci si-a chemat pacientele la Municipal, unde taxa per consultatie e de 250k. Nu e mult, insa nici normal sa platesti nu e, pt ca am deja abonament platit la CMU. Una peste alta, mi-a placut de el ca om, dar a fost o prima impresie, pe fuga (cred ca am stat max 15 min in cabinet). Analizele de trim II le voi face prin sapt 32 si urmat inatlnire e la sf lui februarie. That's all.
Chiar, cine a facut toxoplasmoza, la recoltarea sangelui, trebuie sa nu mananc nimic inainte?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 21s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

ralucami, multumesc pentru felicitari! Va multumesc la toate pentru felicitari! Sunteti niste dulci si, desi v-am mai spus, mi-a fost tare dor sa stau la taclale cu voi. la toate!

Valentina 26+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

gata plec acasa. mai vorbim maine.Ce activi am fost azi.
Pauly, acum am vazut ce nume frumos ai pus bebelinei.Superb.
mai vorbim maine.la bebe ii e foarte fomica, si pofta de clatite cu BAnane, Elteka, tie iti spun. ma duc sa-mi fac acum, dar unde gasesc crema de banane, asta e intrebarea.Daca nu pun banane intregi, si combin cu ceva pe acolo.

O sa fiu si eu mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ralucami, voiam sa-ti spun ca sint convinsa ca nu ceea ce am descris eu e ceea ce iti doresti tu!

Tot ce am descris acolo e cosmarul meu dinainte de a pleca din Romania, mai ales inainte de 1989. Ori de cit ori nastea cineva din familie, o prietena sau o vecina, in oraselul ala amarit din care am plecat eu nici macar nu te lasau sa vezi copilul, ca cica duci microbi ( e drept ca pe atunci nici nu aveam atitea dezinfectante, dar vad ca si acum se pling fetele de curatenia din spitale...). Vizitele se faceau la parter, cu pile, si asta numai daca mamica se putea misca din taieturi si cusaturi facute oricum...

Dar in general imaginea era aia ca femeia dispare pentru o saptamina, iar barbatii mergeau la servici si sarbatoreau cu prietenii, fara cel mai mic habar de ce se intimpla cu ea tot timpul asta...

Imi amintesc cind a pierdut maica-mea o sarcina, am fost cu tata la spital, dar nu ne-au dat drumul inauntru, bineinteles. Ea a iesit la geam (fiindca facuse o extrauterina si nu putea sa coboare oricum la parter), macar sa o vedem. Si taica-meu probabil o compatimea, dar cred ca habar nu avea prin ce a trecut...In acelasi timp a mai venit un individ, care a inceput sa-si strige nevasta la geam. Ea a aparut si i-a aratat copilul ca pe un "pachet". El a facut cu mina, a intrebat daca e bine, ea a facut cu mina, si apoi el a plecat... Asta a fost tot. Si eu mi-o amintesc ca pe o imagine trista.

Nu stiu cum sint toti barbatii, dar al meu clar nu e vreun pachet de curaj. Cred insa ca au o gena care ii face sa lupte si sa se bucure de sporturi ca fotbalul si boxul (une singereaza si aia). N-o sa stea decit la capul meu, asa ca nu trebuie sa vada ca la televizor ce se intimpla, dar mi-ar placea sa cred ca dupa experienta asta va fi mai curajos cind se inneaca ala micu' (am citit in carti ca daca nu merge cu lovitul in spate, trebuie sa-l apuci de picioare si sa-l pui cu capul in jos - mi se pare de speriat!!!) si va avea singe rece sa faca ceva.

Dar cred ca nu trebuie sa "ii antrenam" ci sa ii lasam sa aleaga, si mai ales sa alegem si noi. Pe mine, care ma simt pierduta in tara asta, nu inteleg ce se vorbeste in jur, mi-e teama, e prima mea sarcina, ma ajuta enorm sa vad ca e linga mine si ma mingiie pe mina sau pe frunte. Si as vrea ca, orice s-ar intimpla cu mine, sa fie el atunci primul care il ia pe bebe in brate!

Si ma bucur enorm ca in Japonia poti sa ai un salon privat, ca asistentele sint atit de discrete si cu bun simt, sint convinsa ca nu va fi terorizat. De exemplu, cind mergeam la eco la inceput (se facea doar transvaginal), te acopera cu un prosop de tot, nici nu te vezi de sub el, ca sa te protejeze. Si asta e minunat!

Sper ca acum am explicat mai bine Eu nu imi permit nici un fel de opinie fata de nimic din ce alegem fiecare, as vrea doar sa fie undeva prin iulie cind ne mutam toate la clubul scutecelor.

Pupici!

Asa creste bebe

Si asa creste burtica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Liviana, eu parca stiu ca se poate manca inainte (memoria ma lasa in ultimul timp).
Si eu trebuie sa imi fac zilele astea toxoplasmoza, dar mi-a fost lene sa ma mai duc pana la medsana..

Anca 22+

poze
bebelusa

Mergi la inceput