Laparoscopie - 7
Raspunsuri - Pagina 8
gabitoni spune:
buna!
Eu ma pregatesc pentru laparo, data de 27 aprilie 2007, la Elias.Despre preturile care se practica,ACUM, la Elias nu stiu foarte multe.
Va doresc , cat mai curand!!!
- pentru voi!!!
felicia20 spune:
Gabitoni, iti doresc mult succes la operatie. Si eu am facut laparo in 25 martie si din fericire totul a decurs asa cum mi-am dorit. Sa dea DD sa ai parte de o operatie usoara.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare.
simi77 spune:
Buna fetelor.
Vineri am sa fac laparoscopie si histeroscopie la spitalul CFR 2 cu d-na dr. Anca Gherasie.
Se merita sa suferi putin avand in vedere rezultatul
felicia20 spune:
Simi, iti tin pumnii. Sa ai parte de o operatie usoara, macar asa cum am avut eu. Si sa speram ca dupa cate induram, vor veni si !!! .
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare.
turturica spune:
buna, fetelor. Sint si eu o proaspata candidata la laparoscopie, deocamdata nu stiu cind o sa am operatia. Eu am facut si HSG si una dintre trompe se vedea ciudat, m-a durut destul de tare, asa ca se pare ca sint probleme.
Oare o operatie de laparoscopie poate desfunda trompele?
felicia20 spune:
Draga turturica, o operatie de laparoscopie poate desfunda trompele daca acestea sunt infundate in partea dinspre uter. Daca sunt obturate inspre ovar, aminteles ca nu se poate. La mine a fost un caz fericit si trompa dreapta s-a desfundat la laparo deoarece obstructia a fost destul de mica (dr. mi-a spus ca a fost o mica brida care o bloca). Sper sa ai noroc si sa ti se desfunde si tie. Faptul ca te-a durut la HSG nu inseamna ca ai probleme majore, presiunea cu care se injecteaza acea substanta de contrast provoaca durerea. Succes la operatie si cat mai curand!!!
laura30 spune:
Buna,
Puteti sa-mi spuneti, cele care au facut laparoscopie, daca le-a intarziat CM dupa aceasta interventie? Eu am facut acu doua saptamani laparoscopia la Tirgu Mures si nu mi-a venit inca CM. E posibil sa vina mai tarziu? In mod normal, dupa 28 zile imi venea, dar acum sunt 35 de zile si nimic.
turturica spune:
laura, am inteles ca se poate deregla ciclul in primele luni dupa laparoscopie, asa ca nu-ti fa griji.
felicia, mersi de informatii. Tu ti-ai facut si HSG inainte? La tine a trecut lichidul prin trompe sau nu? Ce te-a determinat sa-ti faci laparo?
simi, iti tin pumnii pentru vineri.
felicia20 spune:
Turturica, eu am facut HSG inainte (altfel nu aveam de unde sa stiu care e situatia cu trompele), a trecut lichidul doar prin trompa buna, prin cea infundata a ajuns doar pana la obstructie, de acolo nu a mai trecut (sau poate ambele au fost infundate, una s-a desfundat total la HSG si cealalta nu). Cert e ca la laparo s-a desfundat si cea obturata si acum totul e OK.
Laura, mie dupa laparo mi-a venit ciclul la fix - adica 30 zile. Ar fi bine sa intrebi medicul la care ai fost care ar putea fi cauza.
Simi, iti tin pumnii si sper sa ai parte de reusita.
felicia_ spune:
Buna!
Laura, mie mi-a venit CM mai repede dupa laparo, dar stiu fete carora le-a venit cu mare intarziere, prin z 36-37, asa ca nu te ingrijora!
Turturica, nu te speria, ca laparo nu e o operatie grea! felicia20, eu stiam ca dimpotriva, trompele pot fi desfundate prin laparo doar daca obstructia e spre ovar, pt ca se intra prin cavitatea peritonala, deci din exterior... daca sunt obturate proximal(spre uter) se incearca prin histeroscopie.
Despre HSg, daca la hsg iese ca sunt probleme cu trompele, atunci sigur e asa! In schimb, chiar daca la HSG par bune(permeabile), laparo ar putea arata ca nu sunt si functionale.
Bafta!