Laparoscopie - 7
Raspunsuri - Pagina 21
danangie spune:
ALEXELA si mie la fel ca tine, mi s-a inflamat si chiar infectat putin taietura pe partea dreapta. Eu pentru o saptamana m-am pansat singura: prima oara spalat cu apa oxigenata, pe urma dat cu betadina, si la urma puneam un unguent pe baza de antibiotic: aureomicina 3% ( principiu activ: clortetraciclina cloridrata). Si a functionat. Tu in rest cum te simti? Cum te refaci dupa laparo? Bine ca ovarele si trompele sunt ok. Numai bine.
Eu azi sunt in ziua a 22-a. Sunt in asteptare.
POZELE MELE
Alexela spune:
Danangie, multumesc pt raspuns. In rest sunt ok, nu am nici o problema, mi-am revenit dupa operatie. Chiar si umflatura asta nu e neaparat o problema, ci mai mult o ingrijorare de-a mea. maine merg sa imi scoata firele, oricum, si dr imi va spune daca e ceva grav. Tatal meu, care e medic, s-a uitat si mi-a zis ca sunt firele cam prea tare stranse si de-aia pielea s-a tras foarte mult si s-a umflat. Acum am vazut ca si la cea din buric e un pic inflamat, si intr-un punct se vede un pic galben, ca si cand s-ar fi adunat niste lichid acolo. Eu dezinfectez taieturile cu niste comprese cu un alcool care nu ustura, apoi pun tinctura de galbenele pe o compresa sterila si o las putin pe fiecare parte. De pansat, nu le-am mai pansat chiar din a doua zi dupa operatie, ca mi-a zis dr ca nu mai e nevoie. Si chiar si acum, am zis ca e mai bine sa respire pielea si sa se aeriseasca taietura.
Bafta multa si tie in continuare!
http://tt.lilypie.com/wNvfp3.png
OanaMar spune:
Buna dimineata!
eu dupa operatie, m-am dat cu tinctura de galbenele de 2 ori pe zi(la recomandarea medicului) si de pansat..si mie mi-a zis sa nu ma pansez, insa eu cand stateam in casa ma lasam fara pansamente, dar daca ieseam ma pansam ca sa protejez de praf si sa nu cumva sa ma zgarii acolo.
M-am vindecat repede, dupa maxim o saptamana scapasem de cruste.
Sanatate multa tuturor!!
hera01 spune:
buna fetele
Acum 2 spt am fost am avut o laparo, am des niste intepaturi in ambele ovare , crampe de ma face sa ma indoi automat si o senzatie de ''presiune'' pe uter.
Ma intreb , a mai avut cineva asa ceva?
piticul spune:
Draga Hera,
Din pacate ne confruntam cu aceeasi problema.Si eu am facut laparoscopie in urma cu aproape 9 luni avand trompele obturate cu sactosalpinx. Din pacate niciun rezultat pana acum.Din cate am citit si sansele de reusita la Fiv sunt reduse cu diagnosticul nostru.Mie mi-au propus sa merg sa imi clampeze trompele si apoi sa incerc Fiv.Eram curioasa sa vad ce iti propun tie in Olanda.Oricum,pacatos diagnostic.Cu toate fetele cu care am vorbit nu au reusit.E bine ca la tine e doar o trompa afectata.
Succes tuturor care treceti prin operatie!Nu e usor,dar trece si daca aveti putina grija de voi va fi totul bine.
PITICUL
hera01 spune:
Buna Piticule
Mie mi-au propus sa astept 3 spt de la operatie , dupa care sa faca un scan in urma caruia poate vedea daca trompa cu " hidro" retine din noi lichid sau nu.Dupa cum am inteles de la genec. care m-a operat sansele sunt foarte mici ca acea trompa sa mai functioneze vreodata.Spt viitoare pe 31 tbe sa ma prezint la control si daca totul este bine ami da un termen de 3 luni sa incercam pe cale naturala , supa care daca inca nu s-a intamplat minunea trecem pe IVF.Daca retine lichid tbe sa fiu operata din nou ca acea trompa sa fie scoasa.
Dupa cum am inteles eu cu Hidrosapinx nu ai absolut NICI o sansa sa ramai , acel lichid fiind foarte toxic ptr o eventuala sarcina fie ia pe cale naturala sau IVF.
P.S. sper ca te-am lamurit cat de cat, mi-ar face placere sa tinem contact dat fiind ''handicapul'' nostru .
salutari
catty spune:
Mama cat am mai cautat subiectul asta!!!! Am si eu o intrebare referitoare la preturile practicate pt o laparoscopie la Giulesti. Urmeaza sa ma operez luna viitoare si vreau sa stiu cu cat "sa ma pregatesc"
Multumesc
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
unducthable spune:
Buna , sunt Diana,
aici am scris cam prin ce am trecut Luni trecuta , laparoscopie , cum am simtit eu asta .
http://bucuresti.idd.ase.ro/natura/operatie.html
doctorul meu e tutunaru, spitalul e elias si a fost foarte bine
mi-a gasit endometrioza la sacul peritoneal si m-a curatat, mi-a dat tratament de 3 injectii 3 luni de zile , pentru refacerea sacului , eu mai beau si ceai de amestecuri, foarte indicat , apisan forte si shecure pentru regenerare celule , tesut
trompele mi le-a gasit bine , ovulatie am si nu mi-a scos nimic din "instalatie" ... mi-a zis ca am sanse sa raman , sa asteptam sa fac injectiile si apoi sa vina ciclul
in rest , normal ca fiecare ne vom confrunta cu diagnostice diferite , tratamente diferite poate si asa mai departe
va tin pumnii la toate si la toate va doresc sa reusiti si cine isi mai doreste , sa ramana si gravida , Doamne ajuta !
Diana
p.s. pentru inflamatii , eu de la o vreme folosesc cu si mai mare succes CARPICON unguent , e mai bun ca galbenelele, dar nu am avut inflamatii si nu m-au durut cele 3 incizii facute
inca mai am burta umflata dar nu cum era inainte, la a 3-a zi de la operatie deja eram la servici ca m-au chemat ... ce sa-i faci ... asta e viata
the one who gives should never remember, the one who gets should never forget