Laparoscopie - 7
Raspunsuri - Pagina 17
danangie spune:
Buna fetelor,
Ma numesc Dana si luni urmeaza sa fac si eu laparoscopia.O operatie care trebuia sa o fac de ceva vreme dar nu aveam curajul sa o fac.Laparascopia o fac pentru ca am un chist pe ovarul drept. E de 6,5 cm.....deci e destul de maricel ca sa-l mai las acolo. Ceea ce ma framanta pe mine e ca am mare frica de generala. Se intubeaza? Ca asa adormita doar, m-au adormit acum aproape 2 luni cand am pierdut sarcina si mi-au facut chiuretaj. La trezire nu am avut nici o problema. De fapt, ma trezisem in salon. Cat timp iti trebuie ca sa iti revii din aceasta laparascopie? Cat ar trebui sa stau acasa? In medical? Trebuie sa stau in pat? Daca sunteti pe fir.....dat fiind ca-i sambata poate sunteti la scaldat, in oras.....as vrea un raspuns...........multumesc........eu mai stau pe aici........
POZELE MELE
felicia_ spune:
Dana, nu are de ce sa iti fie frica, o sa vezi ca te vei reface f repede! Daca ai mai facut anestezie generala si ai fost ok, atunci chiar nu ai de ce sa iti faci griji! Cantitatea de anestezic banuiesc ca e cam la fel ca pt chiuretaj, poate putin mai mult.. Te intubeaza, dar dupa ce adormi (esti sigura ca acum 2 luni nu te-a intubat?) Singura problema la mine a fost durerea de umar si putin in gat, asa am aflat si eu ca ma intubasera, ca eu nu am simtit nimic. S-ar putea sa fi si balonata(de la gaz), eu nu am fost. Recuperarea e in functie de organism, unele fete au plecat acasa in aceeasi zi, eu m-am operat joi si luni m-am dus la serviciu. Oricum, iti vor da concediu o sapt. Bafta si nu te teme!
poze
danangie spune:
Multumesc de raspuns. Stiu ca atunci m-au adormit cu Diprivan. Dar nu stiu sa ma fi intubat. Dupa, nu am avut probleme de durere de gat. La mine nu va fi day-surgery. Deja mi-au spus ca voi sta o noapte acolo.Adica in tot voi sta 2 zile. Cred. Da....sper sa fie totul bine. am asa niste pasarele prin cap....
POZELE MELE
r33a spune:
quote:
Originally posted by ysa26
r33a nu te descuraja.Multe fete au ramas imediat dupa laparo, chiar de curand o fata de pe forum a ramas dupa 2 luni, asa k tin pumnii sa vi cat mai curand cu II.Din cate stiu eu, sanse mai mari sunt in primele luni de la laparo, k totul e curatat acolo si e un mediu mai propice pt o sarcina.
ms Ysa de incurajare asta vroiam sa aflu fetele care au facut laparoscopie au ramas ... dupa cat timp ... la fel gandesc si eu pentru k totul este curat in interior ar trebuii mai repede sa raman insarcinata ... acum k imi trece CM o sa ne punem pe treaba sa prinda mai ales k am si uter retrovers
Eu Sunt Aici Tu Esti Acolo Cineva Nu E Unde Trebuie
danangie spune:
Mai am 20 de minute si plec sa ma internez. Sunt extrem de nervoasa. Am palpitatii ca niciodata. sunt atat de speriata ca nici nu stiu ce sa fac. De dimineata ma plimb prin casa ca un leu in cusca. Of...sper sa fie bine....
POZELE MELE
ysa26 spune:
r33a e si un subiect aici pe forum despre gravidute care au ramas dupa laparo,numai stiu exact cum se numea,dar cum imi amintesc, iti dau de veste.
Danangie tin pumnii sa vi cu vesti bune.Sa-mi spui experienta ta, eu miercuri fac laparo, abia astept sa treaca totul, sa aflu ce e in neregula cu mine.
ysa26 spune:
r33a am gasit, se numeste Gravidute dupa laparoscopie, l-a deschis Kora: "http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89080"
r33a spune:
ysa mie imi era o frik ... doamneee nici nu vroiam sa mai dorm in noaptea de dinainte dar crede-ma k operatia dureaza maximim 20 de minute si te trezesti imediat ... o sa simti si cand te muta de pe targa in pat ... eu m-am simtit foarte bine ... aveam sonda aia in uter si nu stiam cum sa mai trag de ea k vroiam sa ma dau jos din pat la 10 minute dupa operatie dupa ce m-am schimbat eram in curtea spitalului sa fumez ... deci pot sa spun k eu m-am simtit foarte bine si asistenta sefa s-a mirat ... acum sa sti bine s tu la ce medicamente ai alergie si sa ii spui anestezistului sau anestezistei k o sa vina sa te intrebe inainte de operatie .. am avut fete care au vomitat au zacut la pat dupa ce s-a trezit k aveau alergie la medicamentele care le baga in perfuzie dupa ce te trezesti ... iti doresc succes si ms ...
danangie spune:
Buna seara fetelor,
Deci sunt vie! Asta era frica mea: ca nu ma voi trezi. Eh...paranoie.
Deci, Duminica m-am internat. Tot duminica mi-au refacut ecografia, plus vizita ginecologica. Clisma nu mi-a facut pentru ca imi facusem eu de acasa. De depilat in zona de jos, ma facusem destul de bine dar aia m-a facut chiala de tot....ma rog....Seara mi-au facut un anticoagulant: clexane.
Luni dimineata mi-am pus branula, mi-au facut un antibiotic pentru a preveni infectia. M-au dus in sala la 9,20. In sala de preanestezie mi-au dat sa beau valium, mi-au facut o injectie cu atropina. Mi-am infasat picioarele cu banda elastica pentru a preveni trombosa, embolii. Pe urma mi-au injectat fentanest o medicina care in 15 secunde am adormit. Pe urma m-am trezit ca auzeam ca-mi ziceau ca deschid ochii. Stiu ca am inceput sa plang ca ma durea foarte tare burta si ma ustura. Si tremuram extraordinar de tare. Pentru durere mi-au dat Contramal. Am ajuns in salon ca inca ma durea burta enorm. Sotul m-a invelit bine ca tremuram enorm. Si a inceput sa-mi faca masaj pe mana si asa mi-a distrat atentie de la durere si m-am relaxat si am adormit. Pot spune ca nu reuseam deloc sa tin ochii deschisi. Am dormit toata ziua. Am trimis si sotul acasa ca-mi era atata somn ca nu reuseam sa tin ochii deschisi. Pe la 18,00 sotul s-a intors si mi-a adus un suc de portocale rosii. Si rau am facut!! Ca imediat am inceput sa am greata si sa-mi vina sa vomit. Dar am inceput sa respir cu gura deschisa si am ridicat putin patul pentru a sta cu toracele mai sus. Deci sfatul meu: nu bea nimic toata ziua pentru ca oricum iti fac perfuzii non stop si nu vei simti foame sau sete. Seara nu am mancat absolut nimic. A si aveam si sonda vesicala. Care ma dispera la culme. Azi dimineata, m-am trezit foarte odihnita, nu mai aveam durere de burta. Doar daca ma miscam. Cand au venit sa ma ridice am ametit putin dar si asa am vrut sa ma duc sa ma spal. Numai ca in 5 minute mi-a venit o durere groaznica la umeri spre spate. O durere de mai aveam putin si lesinam. M-am speriat asa tare ca mi-am zis ca un embol....am mers si m-am intins in pat. In 2 secunde mi-a trecut durerea. Cica e normal. Ca acum gazul injectat urca in sus si de asta am durerile astea de plamani de umeri, de spate. Le voi avea cica inca pentru vreo 2 zile.
Rezultatul laparascopiei: pe ovarul drept aveam de fapt un chist de 7 cm. Trompa e ok. Pe ovarul stang aveam un chist de 1,5 cm. Nu stiu de unde a mai aparut si asta. Si in schimb trompa e inchisa. De asta sunt foarte suparata si dezamagita. Mi-am pus mari sperante in aceasta operatie. Si acum vestea asta. Chiar nu se poate face nimic pentru aceasta trompa pentru a fi desfundata? Cica doctorul a incercat cu presiune dar nici asa nu s-a desfundat. Cam asta e. Inca stau in pat ca imediat ce ma ridic ma ia cu dureri la umeri si ametesc.....si gata sunt in medical. Acum sa speram ca trompa dreapta va face treaba. Asta e.
POZELE MELE
r33a spune:
ma bucur k esti bine frisoane am avut si eu cand m-am trezit dar mi-au trecut repede ai vazut k nu a fost atat de greu ... acum ... succesc in continuare la ramas