credeti ca soacra are datoria sa ne ajute?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pai din ce am observat eu pe la alte subiecte in momentul cand apar nepotii bunicii trebuie sa isi schimbe fundamental viata: sa renunte la caini si la pisici (daca nu o fac insemana ca animalele sunt mai imp decat nepotii.. da copiilor nu se gandesc o clipa ca acele animale le tin constat companie, nepotii vin si pleaca si cand s-or face mai marisori vor trece max odata pe sapt pe la bunici ca au alte activitati si ocupatii), sa renunte la tabieturi, sa renunte la tot.. daca nu fac asta apare deja clasicul "no comment"

a, am uitat.. feresca sfantul ca bunicii sa plece in vreun concediu sau sa isi ia ceva in casa, sau sa isi schimbe masina... deja e calamitate.. iti dai seama.. ce le-o mai trebui oameni batrani cand copii lor tineri duc lipsa de una alta... si mai ales acum au si nepoti... ar trebui sa ia si ei ceva nepotilor, nu sa vina in vizita doar cu o ciocolata...

ma tot intreb ce o fi totusi asa de greu de inteles ca si bunicii sunt oameni, au crescut deja o serie de copii, poate ca au alte aspiratii pe ultima treime de viata?

si nu fac referire la absolut nimeni in mod personal... ce am scris mai sus sunt constatarile mele personale si generale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu Porumbitza sunt de acord cu tine cu tot ce spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mai Laura, da' tu esti pornita rau... daca tot n-o suporti pe soacra, la ce-ti mai doresti sa vina, doar sa bifezi la sarcini indeplinite?

Eu nu pricep obsesia asta a ta ca soacra iti datoreaza tie sau copilului tau ceva. Tu o suni s-o intrebi ce mai face doar? Banuiesc ca nu, "o suna fi-su", nu?

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Uite si pasajul la care faceam referire, Desiree:

quote:
are un catel,ca mi s-a pus "pata "pe biata creatura,desi mie imi plac animalele f mult,il plimba tota ziua,prin fata casei noastre,pe fetita ,Doamne fereste...pai e normal?
ce e mai important ,un caine sau un copil?


Laura, oare o vrei pe soacra pe post de servitoare si te enerveaza ca nu ia comenzi de la tine?

Sti ce-ti propun eu? Copiaza-ti si pastreaza-ti comentariile astea undeva si uitata-te la ele din cand in cand si urmareste cum ti se va schimba perspectiva pe parcursul vietii. In 20-30 de ani vei ajunge si tu soacra si, daca nu faci un efort de pe acum, ai sa vezi ca atunci o sa ai o marea revelatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cred ca Laura este necajita ca fetita ei nu are nici o importanta in fatza bunicii ei (a fetitei). La fel am simtit si eu cind au fost parintii mei la noi si nu au scos macar o singura data nepotii la plimbare (si stam intr-o zona atit de linistita si de frumoasa!), asa, ca sa incerce macar sa creeze acea legatura speciala care ar trebui sa existe intre bunici si nepoti. In schimb vorbeau tot timpul de cateiii lor care-i asteapta acasa. Iar cind mai erau doar citeva zile pina la plecarea lor inapoi, spuneau "ca bine ca mai e doar putin si plecam"!!!


Si acum astept sa-mi aruncati si mie in fatza genul de mesaje pe care l-ati servit si Laurei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Siminaf, te degeaba...

Oamenii sunt diferiti.. daca ei nu ractioneaza cum am vrea noi nu inseamna neaparat ca sunt rai... poate in cdt obisnuite (in Ro) ar fi aratat alta afectivitate fata de nepoti.. sau poate nu (poate s-au chinuit f mult in tinerete cu proprii copii si acum, desi tin la nepotii lor, pur si simplu nu mai au energia si disponibilitatea sufleteasca sa "reinvesteasca" in cineva, chit ca e nepot/nepoata)

eu nu cred in dragoste cu forta (gen e sange din sangele lui/ei trebuie sa il /o iubeasca; sau m-am casatorit cu el/ea trebuie sa ii iubesc si mama ca doar i-a dat viata); insa am obs. ca e in firea omului ca atunci cand apare ceva ce nu ne convine sa uitam practic tot ce a fost bine pana atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am voie sa ma si sa ma si orice vreau, ca doar de aia sint puse iconurile aici.

Ce-mi place, ca exact ca si in cazul Laurei, voi stiti mai bine despre altii decit ei insisi.

Ca sa-ti demolez explicatiile:

quote:
poate in cdt obisnuite (in Ro) ar fi aratat alta afectivitate fata de nepoti.. sau poate nu (poate s-au chinuit f mult in tinerete cu proprii copii si acum, desi tin la nepotii lor, pur si simplu nu mai au energia si disponibilitatea sufleteasca sa "reinvesteasca" in cineva, chit ca e nepot/nepoata)



Nu ai nimerit-o cu nici una dintre explicatii, nici macar cu una. Dar nu ma voi apuca aici sa-mi expun viata personala, este ceva prea intim ca sa fie expus pe un forum public, unde toata lumea are veleitati de judecator.

Si totusi, cind este vorba de "singe din singele tau", este imposibil, din punctul meu de vedere, sa nu iubesti persoana respectiva, sa nu doresti sa faci orice pentru a sta cit mai mult impreuna, etc. Exclud soacrele, ca nu-s singe din singele meu. Sint singe din singele fiilor lor si treaba lor ce simtaminte au reciproc. Dar vorbeam, ca si Laura, de nepoti. Eu sper doar sa-mi dea Dumnezeu destula putere si sanatate sa apuc sa-mi cresc nepotii. Poate voi avea mai mult timp decit pentru copii. Si nepotii iti mai intineresc viata. Copiii sint ceva minunat, ceva divin, oricum ar fi ei si la orice virsta i-ai avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Pai Simina,
Eu stiu foarte bine ca o proaspata mamica are nevoie de ajutor. Si eu am trecut prin aceleasi greutati dupa nestere. Singura diferenta este ca eu am considerat ca singur tatal copilului avea obligatia sa ma ajute si nu parintii, socrii, vecinii, etc. Si nu ca ar pica rau ajutorul lor, dar noi trebuie sa consideram ajutorul parintesc ca pe un cadou si nu sa-l cerem ca si cum ni s-ar cuveni de drept.
Dupa mine socoteala e simpla: avem nevoie de servicii, platim!
Iar situatia ta e complet diferita pentru ca:
1) e vorba de parintii tai (fa un efort de imaginatie si gandeste-te la ce s-ar fi ajuns daca iti invitai socrii si se comportau exact la fel!)
2) i-ai invitat la tine cu scopul sa ai un extra ajutor platindu-le, presupun, avionul si intretinerea in usa (si cred ca le mai trimiti si pachete si bani din cand in cand, nu?)
3) si-n plus, dupa ce ca nu erau de ajutor cu copiii, trebuia tot voi sa munciti suplimentar pentru ei (gatit, curat, plimbari, cumparaturi, etc)
4) plus ca v-au furat intimitatea pentru asa o perioada lunga de timp locuind cu voi
Deci tie iti inteleg frustrarea caci tu te-ai simtit inselata in asteptari. Sunt absolut convinsa ca intelegerea ta a fost ca parintii vin sa te ajute, iar ei au profitat de ocazie si au facut o calatorie gratis.
Si nu te simti jignita ca se bucurau de intoarcerea acasa caci si lor le lipsea acea intimitate pe care orice cuplu si-o doreste.
Deci, din punctul meu de vedere, nu exista similitudini intre situatia ta si a Laurei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eliza, ai nimerit! Intr-adevar, poate ca nu se compara cele 2 situatii. Si intr-adevar, tristetea mea a fost foarte mare. Acum a mai trecut. A ramas doar un gust amar.... Mai ales ca-i stiam pe parintii mei gata sa sara si sa faca orice pentru copii si pentru nepoti. Dar timpul trece, oamenii se mai schimba..... Oricum copilaria si tineretea nu se mai intorc. Despre socrii: socru nu am, nici nu l-am cunoscut, a murit mai demult, iar soacra..... am mai scris pe la subiectele cu soacre..... Nu stie decit sa se plinga si sa ceara, fara sa "dea" nimic in schimb. Si nu ma refer deloc la ceva material. Dar macar putina decentza si intelegere.

Ma gindeam doar ca poate si la Laura o fi la fel, dar se exprima ea mai vehement. Oricum, nu putem sti exact, ca nu locuim cu ei acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Hai sa numai suparam fata am sarit toate cu gura pe ea ,am gasit un banc frumos pe dc si m-am gandit la tine Laura mi-am luat permisiunea si l-am copiat asa ca ti-l dedic.

O femeie cauta o carte in bibloteca.
Sotul o intreaba:

- Ce cauti draga?
- Stii unde-i cartea aia "Cum sa traim pana la 140 de ani" ?
- Da, tocmai am aruncat-o...
- De ce ?
- Incepuse ma-ta s-o citeasca !

Mergi la inceput