Comori de nov-dec 2004 (140)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by diana2004

Apropo de telefoanele la pediatru ,voua v-ar place sa va sune chiar si numai un pacient pe noapte ? Daca dormiti cu copilul si suna tel la ora 2 ,ce ziceti ,va bucurati ?

Atata timp cat medicul respectiv consimte la treaba asta , inseamna ca are motivele lui si accepta si inconvenientul de a fi potential deranjat la ore aiurea. Daca nu ar dori, nimeni nu l-ar putea obliga sa-si dea numarul e telefon, normal.De altfel, sunt convinsa ca selecteaza cu grija persoanele carora le dau telefonul.
In plus sunt multe alte meserii la care poti avea bucuria sa te trezesti cu un telefon in miez de noapte si sa trebuiasca sa te si deplasezi acolo. Al meu sotz, director pe partea tehnica la o reprezentanta germana, face asta de suficiente ori. Nu e nici o bucurie, dar odata ce a acceptat sa lucreze acolo, a luat ,pe langa partile bune, si obligatia de a raspunde la telefon cand e nevoie, fie sambata, duminica sau noapte. Asta e!

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:

Apropo de telefoanele la pediatru ,voua v-ar place sa va sune chiar si numai un pacient pe noapte ? Daca dormiti cu copilul si suna tel la ora 2 ,ce ziceti ,va bucurati ?

Dar nu-l obliga nimeni sa dea numarul de telefon.Este optiunea mea daca il vreau ca medic al copilului.Il aleg eu pe el,nu el pe mine.Si eu intotdeauna aleg ceea ce e mai bine pt copilul meu.
Asa cum a spus si Andreea mai devreme,daca ginecologul vostru v-ar fi lasat pe mana unui oarecare care era de garda in noaptea/ziua care ati nascut cum ar fi fost?

Miha

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

diana referitor la "telefoanele de noapte" date medicilor...eu zic asa ca ei sunt constienti in momentul in care iti dau nr. de telefon ca-i poti suna la ore nepotrivite. sau ar trebui sa stabilesti cu medicul daca ai voie sa-l suni la astfel de ore. eu am "abuzat" de 2 ori: o data cand mi s-au rupt membranele la ora 1.30 noaptea, insa eu aveam ok-ul de la ginecolog sa-l sun la orice ora din zi sau noapte daca se intampla ceva, si oricum cred ca la fel procedeaza cu majoritatea pacientelor lui nu pot crede ca am fost un caz izolat...si a doua oara cand aveau amandoi copiii enterocolita si nu mai stiam ce sa fac ca le dadeam lichide cu siringa sa nu se deshidrateze, era noaptea pe la 11.30 si nu stiam cum trebuie sa se manifeste deshidratarea asta, si pt faptul ca mi-a fost pur si simplu groaza sa ma duc in spital cu 2 copii

alternativa e si salvarea bineinteles, dar inca o data, daca medicul e de acord de ce sa nu-i cer sfatul?

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Roxana, ai dreptate, si al meu sotz, primeste telefoane si la 3 dimineata, sarim ca apucatii, dar asta e...
Si zic si eu la fel, cum ziceam si mai sus, daac si-a dat nr si acceptul de a fi deranjat la orice ora...acuma normal ca nu sunam de aiurea...si e adevarat si asta ca nu da nr chiar tuturor pacientilor.
Da parerile is impartite,normal, discutam doar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by ad_rianna

alternativa e si salvarea bineinteles, dar inca o data, daca medicul e de acord de ce sa nu-i cer sfatul?

Halal alternativa! Cand am chemat singura data in viata salvarea pt Mihnea , care nu se mai oprea din frisoane si avea 40 temp cu mine singura in casa , au venit doi medici ca doua flori (nu pediatri, normal, ca cica nu mai au pe salvare), care i-au luat foarte senini temperatura sub brat (la 1 an si jumate!!!), au constatat dupa 1 min de tinut termometrul cu mercur, ca nu are decat 38 (!!!) si au zis ca daca vrem mergem la spital, daca nu nu, asa, ceva in dorul lelii, prestatie de 2 lei jumatate. Probabil la voi, Try, nu s-ar fi intamplat asa, de aia , discutia e de la premize total diferite.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

roxana nu da! eu am zis doar ca e o alternativa in ideea in care chiar nu ai alta solutie. eu nu am apelat niciodata la salvare si ma rog nici sa nu trebuiasca vreodata sa o fac

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

quote:
Originally posted by mikimi

UM 02DEC - DPN 03 SEP

dupa 2 anisori.

DEC 2006.

Miki si Alexander (12.12.04)

Bravo Miki!
Sa ai o sarcina usoara si un bebe minunat!

Mia, mami de ROLAND(18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Leeloo-Olo-ZisaCami-Miag

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roserb

quote:

Atata timp cat medicul respectiv consimte la treaba asta , inseamna ca are motivele lui si accepta si inconvenientul de a fi potential deranjat la ore aiurea. Daca nu ar dori, nimeni nu l-ar putea obliga sa-si dea numarul e telefon, normal.De altfel, sunt convinsa ca selecteaza cu grija persoanele carora le dau telefonul.
In plus sunt multe alte meserii la care poti avea bucuria sa te trezesti cu un telefon in miez de noapte si sa trebuiasca sa te si deplasezi acolo. Al meu sotz, director pe partea tehnica la o reprezentanta germana, face asta de suficiente ori. Nu e nici o bucurie, dar odata ce a acceptat sa lucreze acolo, a luat ,pe langa partile bune, si obligatia de a raspunde la telefon cand e nevoie, fie sambata, duminica sau noapte. Asta e!

Roxana&Co

Subscriu..si noi ne-am urcat in masina la 12 noaptea, sau la 4 dim si ne-am dus acolo unde a fost nevoie de noi, desi nu suntem medici.

POZE CU PITICII

Leeloo-Olo-ZisaCami-Miag

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roserb

quote:
Originally posted by ad_rianna

Halal alternativa! Cand am chemat singura data in viata salvarea pt Mihnea , care nu se mai oprea din frisoane si avea 40 temp cu mine singura in casa , au venit doi medici ca doua flori (nu pediatri, normal, ca cica nu mai au pe salvare), care i-au luat foarte senini temperatura sub brat (la 1 an si jumate!!!), au constatat dupa 1 min de tinut termometrul cu mercur, ca nu are decat 38 (!!!) si au zis ca daca vrem mergem la spital, daca nu nu, asa, ceva in dorul lelii, prestatie de 2 lei jumatate. Probabil la voi, Try, nu s-ar fi intamplat asa, de aia , discutia e de la premize total diferite.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Bine ca au venit macar la timp..noi am asteptat o noapte intreaga si degeaba, au ajuns spre dimineata cand deja nu mai era nevoie de ei...

Leeloo-Olo-ZisaCami-Miag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Aaaa, si am uitat sa scriu ca nici in Ro nu poti sa afli nr. de tel al medicilor decat cu consimtamantul lor.
Nu-l dau nici asistentele lor, nici spitalul, nici macar la cabinetele lor private nu-l poti afla si nici din cartile de telefon sau informatii.
Singura varianta este ca ti-l dea el personal si m-i se pare firesc sa existe si o discutie referitor la orele intre care poate fi deranjat. Sunt convinsa ca nu-si dau nr. de telefon oricui. Adica la orice fel de pacient.

Si evident s-a ajuns aici asa cum scriam mai sus, din cauza a ceea ce se intampla in camerele de urgentza.
Adica isi ofera multi medici serviiciile non-stop sau pe aproape.
Uneori din simpatie dar de cele mai multe ori din ratiuni financiare.

Si DA, m-i se pare normal sa-l sun la ora 1 a.m. daca el si-a dat benevol consimtamantul pentru asta si daca-l platesc pentru aceste servicii.

Mergi la inceput