Mamici de ianuarie - februarie 2007 (59)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Marinar, ufff au inceput colicii...sper sa treaca cat mai repede posibil. Cand plange pune-i ceva cald pe burtica ca sa se mai linisteasca.
Cu papatul...eu il las sa suga la un san pana scoate el sanul afara semn ca nu mai vrea. Il tin sa scoata aerul si dc mai cauta cu gurita il pun si la celalalt san pana cand il scoate tot la fel afara. In principiu se spune ca tre sa-l tii cam 15-20 min la un san si 15-20 la celalalt san dar dc papa eu nu-l opresc. Mesele oricum nu dureaza mai mult de 30 minute la noi.

ylilimic, am primit si noi cadoul acela pt bebelus de la spital. Inca n-am apucat sa citesc brosurile dar rasfoindu-le mi s-au parut ca au informatii interesante.

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele,

Sa stiti ca noi am mai primit vizite! Chiar azi o sa avem vreo doua randuri de prieteni. Primul test e cel cu intrebarea: va e bine? sunteti raciti? Saracii subit au impresia ca ne pasa ft mult de starea lor... Ii rog de la intrare sa mearga la spalat pe maini si la dau cate un halatel la fiecare. BB nu e luat in brate de nimeni in afara de mine si de tati.

scurt si clar - cui nu-i place sa nu mai vina!!!

Lilica, am primit un cadoutz ca cel amintit de tine si am citit si cartulica "Tu si copilul tau" - mi se pare intr-adevar oki

Marinar, poti sa verifici simplu daca mai e ceva in san facand o manevra cu doua degete pe mamelon (ca si cum ai stoarce) - si ai sa vezi daca mai curge ceva sau nu. Eu am inceput sa-mi dau seama si dupa "greutatea" sanului.

e asa frumos afara... abia asteptam sa iesim. Azi e randul lui tati sa tina puiul in brate. Ne cam disputam placerea aceasta. Inca nu-l scoatem in carutz sau cosuletz... stam cam 10-15 min si e mai simplu in brate

pupam

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Ai vazut maria72 - nu io eram cu durerea pe picior...
la vreme buna cu vant - folositi cu incredere folia de plastic transparenta de la carut. Daca nu o aveti nu ezitati sa o procurati separat (cca 300-350 mii).E super- buna!
oana - stiu ca nu esti in WE, dar poate cand ajungi sa citesti postarea mea te mai intereseaza: pampers decupati special pt buric sunt cei de la Happy. Eu folosesc Happy la Matei de multa vreme si sunt foarte multumita. Azi am sa incerc si mostrele din pachetele promo de la spital si iti voi spune cum se comporta pielea lui bb in contact cu ele.

roandre - eu stiu deja brosurile pe de rost, caci le-am primit si la Matei. Sunt tare utile.

marinar - la noi este cam cum a spus Roandre, insa dureaza ceva mai putin, cate 10 min la fiecare san. De regula dupa 10 min adoarme si dor molfaie sanul, nu suge cu adevarat. Atunci il departez de mine, il pun pe umar sau il mai smotocesc pe la picioruse sa se trezeasca si apoi il primeste pe cel de-al doilea. Daca totusi primul san este ff plin, atunci nu i-l mai dau si pe al doilea caci vomita, semn ca e hranit prea mult.

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Nici eu nu cred ca o sot azi dar principala cauza e ca sunt eu foarte obosita,nu am putut sa dorm deloc azi noapte.
Si fata s-a trezit la 7 si de atunci plange si se frichine..la un moment dat se invinetise de la atata plans asa ca am infofolit-o,am pus-o in cosul de la lndou si am scos-o pe geam (la mine balconul e momentan blocat cu diverse chestii..astept saptamana asta sa vina o dubitza sa le ia pe toate asa ca am deschis geamurile sa aerisesc si am pus-o pe masa la geam.
Vad ca s-a potolit dar parca nu as inchide inca geamurile.Mi-am luat si eu un hanorac pe mine si o sa mai stam asa,cu oczia asta se si aeriseste bine,bine

Adinush de Ayleen-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

fetelor eu cred ca innebunesc pana nasc si cand citesc de semne prevestitoare
nasterii realizez ca nu am nici macar un semn.......si mai am un pic si fac 41s
si nu simt nimic .........tot astept si nimic , parca vreau sa ma doara si pe mine
ceva sa simt si eu ca mai e un pic dar bb asta al meu nu vrea si pace , daca si
maine la control imi zice iar ca nu a coborat si ca am colul la fel ........eu nu
mai stiu ce sa fac

pot sa fac ceva sa iasa odata ?

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Am vazut ca tot intrebati de LIUDA. AM uitat sa va zic (scrie-ti asa de mult ca pana apuc sa citesc nu mai am timp si de scris).
Deci, LIUDA, am vorbit cu ea acum 2 zile. Era binisor, cica o doare capul tare de tot de la rahie, ca pana la urma i-au facut rahie. Anestezistii astia de Romania nu prea le au cu epiduralele. A zis ca o sa incerce sa intre pe net.
V-a transmis salutari

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

CATALINA eu ii dadeam afara cu matura. Cum adica sa nu se spele pe maini. E chestie de 7 ani de acasa. Si le-o si spuneam ca nu imi e rusine. Nu va spalati, il vedeti pe bebe din usa. Adica oricum cine a indraznit sa vina l-a vazut din usa asa ca ......

Mergi la inceput

Apropo de spalat pe maini, mie mi s-au uscat mainile de atata spalat. Am facut tic nervos, una-doua ma duc sa ma spal pe maini.

Hai sa va povestec o faza haioasa. Catelul nostru are prostul/bunul obicei sa linga picioarele/talpile. (Cateodata cand ma dor talpile de mers e asa reconfortant). Aseara eram in pat toti 4 (cu bebe). Bebe era legat in scutec dar scosese picioarele si asta amaratul de catel ( ca nu mai avem timp de el) s-a apucat sa ii linga picioarele (care erau in pantaloni sar ce conteaza).Dupa care s-a intins langa el la picioare si il privea f atent si curios. E prima oara cand ii lasam asa aproape. In orice caz cred ca aseara a realizat ca are d-a face cu un human si nu o chitaitoare de jucarie (are si picioare, de)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Da Lili, si io am primit cartuliile alea. Le-am rasfoit dar nu asa de atent precum pe Capraru. Cred ca revin la ele. Deci iata o greseala pe care am facut-o, am pus prea multa apa. Chiar si aici pe forum am gasit ca tre sa fie 10 cm apa. Incercam diseara.
La spital noua ne-a zis sa ii spalam pe cap in fiecare zi. Acuma, al meu plange tare, tare. Intreb si la pediatru sapt viitoare.

Si, ca sa vedeti ca nu m-am dezvatat, cum aveam neshte timp azi ca bebe a fost cumintel, am intrat aici pe forum la cap Bebelusul sa citesc despre una alta si la ce credeti ca am ajuns??? Bineinteles, la articolul despre moartea subita. Si acuma cine credeti ca mai are somn? Nu eu, of course. Sunt o vaca proasta de cele mai multe ori. Hai, dati cu multe rosii, poate ma trezesc.

Am hotarat, nu il scoatem, la noi (stam in intersectie, la bulevard) e curent si cand nu bate vantul. Il imbrac si deschid larg usa de la balcon. Tot intra aer.

Pupici,
Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Cata eu sigur nu dau cu rosii ca ma simt cu musca pe caciula.
E printre putinii pitici pe care ii am.Va spuneam ca azi noapte nu am am prea dormit...ee..nu am dormit din cauza ca ma trzeam la fiecare juma de ora(fara nici un motiv,pur si simplu) si nu auzeam fata cum respira..da-te jos din pat,uita-te la ea...si dupa aia mai adormeam peste juma de ora si o luam de la capat.
Cred ca la mine e o chestie in subconstient,la noi in familie a murit un bebelus de 2 luni in somn(nu de moarte subita ci din cauza unei dobitoace de asistente dar asta e alta poveste) si eu am ramas cu un fix sa aud fata ca respira.
si tot din experienta proprie iti spun ca e ingrozitor de obositoare chestia asa ca ar fi foarte bine daca ai putea sa te linistesti.In spock chiar scrie ca dupa ce pediatrii au inceput sa recomande somnul pe spate in locul celui pe burta numarul mortilor subite a scazut ca aproximativ 50% si trebuie sa fii optimista ca nu o sa ti se intample tocmai tie
Si ,oricat de dur ar parea...daca Doamne fereste e sa se intample poti sa stai tu 23 de ore treaza pe zi si sa se intample in ora aia in care atipesti...stiu ca suna urat dar asta e realitatea..eu asa incerc sa ma conving singura sa ma linistesc si faptul ca o mami odihnita poate faca fata mult mai bine oricarei situatii

Adinush de Ayleen-Alexandra

Mergi la inceput