despre fluor
Raspunsuri - Pagina 3
dddd spune:
nu se intampla nimic. eu am intrerupt dupa 2 ani, fetita mea are 5 ani acum. iar ei i-au prescris din maternitate sa ia fluor dupa 7 zile. i-am si dat fara sa intreb de ce si cum...? apoi am vorbit cu mai multi stomatologi unii pro altii contra.
Cristina_C spune:
Eu i-am dat copilului pana la 2 ani si apoi am intrerupt. Pediatrul m-a intrebat daca vreau sa continui sau nu, am zis nu si a fost de acord. Nici vorba de explozie de carii, cum am auzit ca s-ar putea intampla...n-avem nici o carie.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
sirimie spune:
Am gasit ceva pe acelasi site:
http://www.informationliberation.com/index.php?id=19222
"He said while fluoride is safe in small amounts, too much of it can make a smile look less appealing."
"Needleman said that once your child's teeth are fully developed, which is usually when he or she is 12, fluorosis is no longer an issue"
Adica spune ce cred si eu, ca fluorul este bun dar nu in exces.
Ideea e ca articolele astea vorbesc despre faptul ca in SUA apa are fluor, si nu toti sint de acord cu asta, unii spun ca are prea mult fluor, altii ca firmele care fac compusii chimici din apa nu sint bine intentionate. Si articolul citat este despre apa cu fluor din SUA. Este o traducere mot a mot dar despre problemele de acolo, iesita din context.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
Ramona J spune:
Din noiembrie 2006 American Dental Association nu mai recomanda apa cu fluor la sugari. Copiii sub doi ani nu ar trebui sa primeasca pasta de dinti cu fluor. Recomandarea asta e cica pentru a reduce riscul de fluoroza. As pune link dar nu ma pricep.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Din noiembrie 2006 American Dental Association nu mai recomanda apa cu fluor la sugari. Copiii sub doi ani nu ar trebui sa primeasca pasta de dinti cu fluor. Recomandarea asta e cica pentru a reduce riscul de fluoroza. As pune link dar nu ma pricep.
Ramona, , nu se pune in discutie efectul benefic al fluorului ci doar evitarea excesului administrarii de fluor.
American Dental Association SPRIJINA fluorizarea apei, inclusiv a celei imbuteliate.
Iata linkul oficial al pozitiei ADA in problema fluorului:
http://www.ada.org/public/topics/fluoride/index.asp?WT.svl=hm_announcements#emerging
Pe scurt: The American Dental Association (ADA) continues to endorse fluoridation of community water supplies as safe and effective for preventing tooth decay
Ceea ce ai auzit tu este recomandarea supravegherii atente a dozei de fluor administrate copiilor pana la doi ani. La fel cum unui sugar nu ii dai o pastila intreaga de paracetamol, sa zicem, ci doar o jumatate sau un sfert, la fel doza zilnica de fluor trebuie sa fie inferioara dozei recomandate adultilor sau copiilor de peste 2 ani.
PS. Teoria conspiratiei marilor concerne chimice bla bla bla, are si o contrateorie la fel de aiuristica. Cum ca articolele defaimatoare la adresa fluorizarii sunt de fapt sponzorizate de asociatiile medicilor stomatologi care isi vad amenintata profesia si mai ales veniturile nu tocmai mici (in state un medic stomatolog castiga in medie peste 200,000$ pe an - dublu fata de un expert in IT).
Ramona J spune:
Informatia e de pe acelasi site. Nu am auzit, aia scrie acolo - pentru oricine vrea sa citeasca.
Cred ca majoritatea mamicilor de pe forum au copii sub doi ani - deci informatia le-ar fi de folos.
Academy of General Dentistry spune asa: "Water fluoridation is endorsed by nearly every major health and safety-related organization". Deci clar nu toata lumea este de acord cu metoda asta, si nu ma refer "conspiracy theories".
Fluor se gaseste oricum in natura, asa ca nu consider ca e necesar sa il dau suplimentar copiilor si chiar evit apa de la robinet.
Inca un exemplu: fiul meu de sapte ani cintareste un sfert din greutatea mea, dar bea aceeasi cantitate de apa intr-o zi. Deci primeste doza de patru ori mai mare de fluor.
The best thing you can do for your children is to love your wife.