Dragele mele, ma uit si eu pe forumul acesta si nu imi vine sa cred unele chestii (este adevarat ca eu sunt mai conservatoare). Voi vorbiti de scris si citit la gradinita??? Eu imi aduc aminte foarte bine ca atunci cand am facut eu scoala (am inceput-o in '82)- in clasa I aveam caiete din acelea speciale pe care faceam bastonase si bucle si mai stiu eu ce - in clasa I!!! Si am facut si gradinita si nu am invatat sa scriem la gradinita si nici sa citim. Bref, este programa scolara, de la minister ca la gradinita copilul invata sa scrie si sa citeasca??
Draga Roxy
S-au dus vremurile alea de care spui tu.Le-am prins si eu.Fetitza mea este in grupa mica la gradi, iar la prima sedintza ne-a fost prezentata programa .Era totul impartit pe zilele saptamini.Cunoasterea mediului, educarea limbajului, educatie: plastica, sanitara, muzicala ,ptr societate si fizica, activiate practica.Fetitzei mele ii place mult tot ceea ce fac la gradinitza, chiar plinge daca nu merge.
Roxi, grupa pregatitoare de acum, este cam clasa I de atunci...
In clasa I si acum fac bastonase, bucle, etc... dar intr-un ritm foarte alert...astfel ca la sfarsitul primului semestru, face deja dictari...
Am inteles acum. Multumesc de raspunsuri. Intrebarea este vi se pare normal?? Eu as fi de parere ca toate se fac la timpul lor si ca astia amici ar trebui sa profite de copilarie .. ca vor avea timp sa scrie o viata intreaga, copilarie fara griji nu mai gasesc .. Dar nu cred ca putem face ceva .. decat eventual sa mearga la o gradinita gen waldorf sau step by step unde se face totul cand vrea copilul - din cate am inteles.