Meditatii in clasele primare?

Fetelor, eu stiu ca acuma e o moda cu meditatiile astea, sau ma rog, poate ca sunt chiar necesare, dar totusi, in clasele 1-4 sa-i pui copilului meditator? Chiar asa am ajuns?
Asta a fost discutia de azi, cu o cunostinta care are copilul in cls. I, aici la o scoala italiana. Si imi spunea, ca atunci cand ne vom intoarce in tara, adica peste 2 ani, ea ii va pune copilului meditator, ca sa poata sa se adapteze sistemului de acolo. Atunci el va fi in clasa a III-a. Cand mi-am exprimat mirarea despre acest lucru, ea mi-a spus ca am sa raman surprinsa cati copii au meditatori in clasele primare.
As vrea sa stiu daca e cineva cu copii mici de scoala, care are meditator? Sunt eu depasita de evenimente, sau asta e chiar o exagerare?
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
Raspunsuri

miriama spune:
Parerea mea e ca in clasele primare e o aberatie. Nu este deloc necesar si apoi, noi, parintii, ii invatam pe profesori sa se comporte asa cum o fac. Pur si simplu rugandu-i cu bani. Este o nebunie sau ce? Un mod de a ne arata ca suntem altfel?! Cata ipocrizie! Ne mai miram ca profesorii nu-si dau interesul? De ce si l-ar da daca le vin banii pe tava? Mai ganditi-va, parinti!

tlaura spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
Ozi lucreaza in particular la germana. Pentru lectii curente nu vad rostul.
Grati.ela, nu vorbesc despre limbi staine sau activitati extrascolare, pentru care e normal sa platesti, ci chiar despre materiile care se fac in clasa (roamna, matematica, etc)!
meditator pentu o limba straina nu mi se pare deplasat! dar pentru celelalte?
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

grati.ela spune:
La clasele mici nu exista practic meditator la o anumita disciplina. Din lipsa de timp parintii apeleaza la invatatori (de la clasa, de la afterschool sau pensionari) care sa-i ajute pe copii la efectuarea temelor, aprofundarea materiei. Iar eu consider ca nu e nimic rau atata timp cat nu este implicat profesorul de la clasa.

caminik spune:
Eu am fata in clasa a4a si am facut pregatire in a2a,DE CE???Pt ca in cl intai a avut o nenorocita de invatatoare care nu a facut cu ei decat liniute si bastonase,in comparatie cu alti copii care aveau lectii in toata regula.Am hotarat sa o schimb la alta scoala.AICI SURPRIZA!copii faceau recapitulare din cl intai iar fata mea se uita ca la felul 7.In principiu s-a integrat dar numai ea stie cum pentru ca la exercitii punea rezultate din burta si caietele erau mereu inrosite.Am hotarat de comun acord cu doamna sa facem pregatire.Asa am adus-o pe linia de plutire cat de cat.Spun asa pt ca nici acum nu sunt prea multumita dar asta e,voi vedea ce se va intampla din cl a5 a.

adanaroro spune:
Si eu am fetita clasa I si voi apela la o invatatoare atunci cand voi incepe serviciul (din martie).
Am ales aceasta metoda deoarece Ada nu stie inca sa invete. Nu este organizata, pierde f. mult timp inutil. La lectii trebuie supravegheata.
Ne gandeam sa apelam chiar la invatatoarea de la clasa de care suntem f. multumiti.
Gratie.la tu inteleg ca esti de alta parere?
De ce nu profesorul de clasa? Te intreb pt. ca si eu am o usoara ezitare insa nu pot specifica clar ce am contra.

adanaroro spune:
quote:
Originally posted by caminik
Eu am fata in clasa a4a si am facut pregatire in a2a,DE CE???Pt ca in cl intai a avut o nenorocita de invatatoare care nu a facut cu ei decat liniute si bastonase,in comparatie cu alti copii care aveau lectii in toata regula.Am hotarat sa o schimb la alta scoala.AICI SURPRIZA!copii faceau recapitulare din cl intai iar fata mea se uita ca la felul 7.In principiu s-a integrat dar numai ea stie cum pentru ca la exercitii punea rezultate din burta si caietele erau mereu inrosite.Am hotarat de comun acord cu doamna sa facem pregatire.Asa am adus-o pe linia de plutire cat de cat.Spun asa pt ca nici acum nu sunt prea multumita dar asta e,voi vedea ce se va intampla din cl a5 a.
caminik cat ii platesti invatatoarei, ce program are cu fetita ta si ce anume face?

grati.ela spune:
Consider ca nu poate fi obiectiv profesorul (invatatorul) de la clasa. El noteaza elevul, ii stie slabiciunile, il menajeaza (pentru a nu supara parintii).

caminik spune:
Asta se intampla acum 2 ani si ii plateam cam 50 mii pe ora.Pe luna ajungea cam 500 mii lei.Acum nu stiu cat se mai ia.Aaa!...Si lucra mai mult la mate ca acolo era dezastru si prea putin la romana.

roxi2004 spune:
laura si eu sunt de aceeasi parere cu tine si imi exprim mereu mirarea in legatura cu ce se intampla in momentul de fata in invatamantul romanesc facad comparatie nu cu ce se intampla aici ci cu se intmpla in romania pe timpul raposatului cand am facut eu scoala (am 30 ani - deci nu sunt chiar ramolita de tot): se dau cadouri scumpe la gradinte particulare ca aceasta sa aiba grija de copilul tau (nu stiu pt ce ia salariul), se indoapa copilul dfe la gradinita cu scrisul si cititul - nu mai stiu cand se vor mai juca copii acestia si unde este copilaria lor, incep meditatiile din clasele primare si tot asa. Am facut si eu si gradinita fara cadouri, scoala fara meditator, liceul de asemenea - si cand am dat la facultate am facut meditatii. In rest.. Azi nu se mai poate altfel si este nu la moda ci obligatoriu deoarece copii care fac meditatii cu profesorul (obligatoriu cel de la clasa )au notele cele mai mari si sunt favorizati constant. Acum am inteles ca la liceu se intra cu concurs de dosare - cei cu cele mai mari note in tot gimnaziul (nici nu mai stiu daca se cheama asa) - asa ca este obligatoriu sa ai note mari. Ce tb sa faci sa ai note mari??? Ghici !!! Eu sper ca totusi pana bebe al meu va face scoala sa se mai schimbe din lucruri ... si sper insa ca totusi si copii care invata efectiv sa obtina note mari...
Asa ca si tu Laura, pana te intorci - poate se vor fi schimbat din lucruri.