Meditatii in clasele primare?
Raspunsuri - Pagina 2

violeta69 spune:
mai Roxi,tu ai dreptate....
nici eu n-am dat cadouri(adica parintii) educatoarei,invatatoarei si profesorilor...si nici n-am facut meditatii...decat pt facultate....si uite ca mai am putin si imi termin si doctoratul!
ideea e insa ca din pricina asta am avut de suferit...
atunci,cand eram copil mi-ar fi placut sa fiu si eu in gratiile invatatoarei si profesorilor....pt. ca cei care dadeau erau privilegiati! incepand de la note si terminanad cu mici dragalasii din partea dascalilor...
nu stiu cum ar fi mai bine,mi-am promis ca,copilul meu nu va avea de suferit din pricina asta...
si pt asta sunt hotarata sa-i fac copilului meu calea cat mai usoara...in sensul ca acolo unde nu ma pricep ii voi pune meditator...
si asta inseamana limbile straine!
cat despre restul,cred ca daca ii voi sadi dorinta de a izbuti in viata,va fi suficient de pregatit sa faca fata astfel incat sa nu fim nevoiti sa facem meditatii cu invatatoarea si cu profesorii de la ore,pt ca asa cum spune cineva acstia nu vor mai fi obiectivi cu copilul meu si cine va avea de pierdut?!
copilul,desigur....
prin urmare,consider ca in unele cazuri e necesara meditatia....desi ar trebui sa se faca la clasa suficient ca un copil sa fie suficient de pregatit!
dar pana vom ajunge noi la un nivel de civilizatie occidental,sau mai bine zis la mentalitatea aceea, vor mai trece sute de ani...
ca asta e,suntem orientali,avem mentalitatea orientala, iar coruptia a fost si va fi mereu....
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

tlaura spune:
Da Roxi, ai dreptate! Toate aveti dreptate; totusi stau si ma intreb, daca nu e vina parintilor ca s-a ajuns la asa ceva, si oare pana unde va ajunge nesimtirea profesorilor in aceasta privinta? Mi-a mai povestit cineva, cum copilul eu , elev bun de altfel, era "lovit" la materii ca desenul, sport sau muzica, acolo unde nu poti sa demonstrezi ca nu are dreptate, doar pentru ca nu facea meditatii cu profesorul respectiv.
Eu inteleg ca sunt prost platiti (profesorii), dar de aici pana la ati baga mana in buzunar, caci asta fac, e cale lunga!
Nu stiu cum o sa procedez cand o sa-l dau pe Andrei la scoala, mai avem 3 ani pana atunci, dar va zic sigur, ca nu o sa-i pun meditator in clasele de generala. Poate la liceu, si asta daca o sa ne permitem financiar.
Oricum, imi pare foarte rau ca s-a ajuns aici, dar am spus-o si o mai spun: parintii sunt de vina!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

grati.ela spune:
Meditatii se fac si in Germania, dar nu cu profesorul de la clasa si-s extrem de costisitoare.

violeta69 spune:
gratiele, meditatiile cu profesorii de la clasa sunt cele care "dau" coruptia...
profesorii dau note mici ca parintii sa se simta...
si parintii se simt ca altfel copilul are de suferit tinand cont cat conteaza nota la admiterea in liceu...sau cam asa,ca nu mai stiu exact cum se intra in liceu...la cat schimba astia legea in fiecare an!....si asa fac experiente pe copii nostrii...
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

grati.ela spune:
Eu asta am si spus...meittiile pot avea rezultate bune, pot fi necesare, dar nu agreez ideea meditator=prof. de la clasa.

ruxij spune:
Cred ca prietena ta poate are dreptate, poate copilul trebuie sa recupereze daca vine din alta tara. Si unii parinti poate nu au timp sau nu se pricep sa faca lectii cu copilul, chiar in clasele primare. Cu mine facea mama lectii in fiecare zi.
In legatura cu meditatiile cu profesorul de la clasa, asa e, e o forma de coruptie. Tin si eu minte fazele cu "sa iti dam si tie un 8 la desen ca sa ia si icsulescu premul I". Si atunci nici nu conta media ca acum, era doar de fudulie. Dar acum ce sa faca bietii parinti cand acum se ia la liceu pe baza notelor de la gimnaziu? Cred ca special au introdus regula asta, ca sa poata face profesorii mai multi bani, pe cuvant! Daca as fi in Romania asa as face si eu, as plati profesorul de la clasa ca sa intre copilul meu la un liceu bun. Altceva ce as putea sa fac?