Gradinita germana - N Iorga

Gradinita germana - N Iorga | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

Buna!
Actualmente baiatul meu e la o gradi cu predare exclusiv in lb germana particulara, insa am o serie de nemultumiri . Din aceasta cauza vreau sa il mut din toamna la gradi de stat, pe N Iorga. Problema mea este urmatoarea:in toamna sotul meu a fost la acesta gradinita, iar directoarea s-a plans ca nu are personal calificat, ca educatoarele sunt studente care vin si stau putin salariile fiind mici.
Vreau sa stiu daca intr-adevar este o asemenea fluctuatie de personal la aceasta gradinita( sau dir a zis doar asa ca sa ne taie elanul pt ca inca nu "cotizasem"? ). Adica nu mi-ar conveni sa aiba copilul alta educatoare in fiecare semestru.
De asemenea ma intereseaza cum sunt ( cate si in ce perioade) vacantele la stat?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

copilul meu nu este la gradinita de stat de pe Iorga, este tot la o gradi particulara. 2 prietene insa au una fetita la o grupa mai mare si alta baietelul la grupa mijlocie si situatia este intr-adevar cea descrisa de tine: educatoarele intr-adevar pleca din cauza salariilor si au fost perioade mai lungi in care copiii nu au avut deloc educatoare speciala de limba germana.alte dezavantaje sunt: grupele cu un numar foarte mare de copii si obligatia de a cotiza permanent daca vrei sa se ocupe si de copilul tau. lasaind la o parte aceste dezavantaje prietenele mele sunt nemultumite ca cei 2 copilasi nu au invatat deloc germana. (sau oricum foarte putin).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Subscriu si eu mameibune.
Si eu am o prietena care si-a mutat fetita de la gradinita din Iorga
dupa aproape un an.Invatatoarele asteptau continuu atentii , iar copiii erau multi in grupa si nu se ocupa nimeni de ei.
Fetitei i se facea rau cind trebuia sa plece la gradinita, problema cu care nu s-a mai confruntat dupa ce a mutat-o la o gradinita particulara unde erau 12 copii in grupa - fata de 35 cati spunea ca sunt la gradinita de pe Iorga.
Finalul a fost cam asa : la o serbare a aflat cu stupoare ca celorlati copii li sa spusese sa se imbrace in ceva anume .
Si sa aduca nu stiu ce prajituri.Lor nu le-a spus nimeni nimic drept pentru care s-au simtit groaznic la serbare.
Si de atunci nu s-au mai dus.

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Multumesc pt raspunsuri. Chiar nu avem nevoie de o alta experienta negativa ( am avut una la Melba). Presupun ca o sa ramanem la gradi actuala.Aici ce ma nemultumeste este ca dimineata copii se uita la Jetix ( dar o sa ii comunic directoarei ca nu imi convine si o sa ii duc eu desene in lb germana) si sunt grupe simultane, iar educatoarea fiind o sasoaica de profesie economista nu stiu cat de bine se descurca.
Insa copilului ii place aici si se vede clar ca e iubit de personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Buna!

Am si eu o intrebare: de unde ai desene in limba germana? Eu am cautat dar n-am gasit.

Si acum revenind la subiect, nu schimba o gradi particulara cu una de stat. Daca-ti permiti o gradi particulara si nu-ti mai place cea la care esti, schimb-o tot cu una particulara. Daca intervine problema banilor si n-ai incotro, atunci asta e, dar altfel...

Mergi la inceput

Desenele in lb germana mi le-a adus cineva din Germania ( Pinochio, Cenusareasa, Alba ca Zapada, Asterix si Obelisc, Cartea Junglei, etc.). Sunt pe niste DVD-uri pe care poti selecta lb in care auzi desenul ( germ, engl, franceza, etc unele au si chineza). La ni nu am vazut nici eu. Si codec-ul mi l-a dat persoana respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

as dori si eu sa stiu de la cele care aveti copiii la gradinite germane in bucuresti, care sunt acestea. fetita mea este la o gradi germana dar in brasov. noi lucram in bucuresti si am dori sa o aducem si pe ae aici. in vara am fost si eu pe la melba si am vorbit cu directoarea dar nu m-a convins de cata germana se face acolo, mai ales ca, afland ca este la o gradinita de stat din brasov a inceput sa comenteze calitatea (de care eu insa sunt super incantata). la hansel und gretel nu s-a putut sa o primeasca peste vara asa ca am dus-o la "copil istet". dupa 3 saptamani daria a refuzat sa mai mearga asa ca am renuntat sa ne mai gandim la gradinitele din bucuresti. daca ma puteti ajuta cu sfaturi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

in bucuresti sunt mai multe gradinite particulare de germana. depinde insa si de unde o sa locuiesti, pentru ca traficul dupa cum stii a ajuns infernal.
eu stau in drumul taberei si fetita mea este la gradinita marienkaefer. a invatat si a progresat f bine (o mai verific si eu acasa) si mai ales merge cu multa placere la gradinita. din ce am mai vorbit si cu alte mamici (la serbarea de craciun) si ceilalti copii au invatat germana si nu numai. cel mai bine este sa vorbesti insa personal si sa vezi la fata locului. telefoane si adresa gasesti pe situl lor www.marienkaefer.ro.
oricum mult succes, sa gasesti gradintia unde fetita ta sa se simta bine

Mergi la inceput

ddddsa nu faci greseala sa iti duci copilul la Melba!! Cauta pe forum ca am scris si eu si alti parinti ce nenorociti sunt cei de acolo.
Cum a zis si mamabuna, epinde de zona. In sect 4 e f buna gradi MAx und Moritz insa din pacate nu au program lung decat pt copii mari ( nu au spatiu de dormit). Conteaza multe detalii.

Mergi la inceput