Parchet bambus
As vrea sa ne punem in living parchet de bambus. Ne-am interesat si ni s-a spus ca e f pretentios si necesita o atentie deosebita pt ca se zgarie usor.
Are cineva astfel de parchet? Cum se comporta? S-a zgariat repede?
==========
Corina
Albumul meu
Raspunsuri
madadum spune:
eu am bambus natur lacuit la etaj, in dormitoare/hol. bambsusul este o esenta moale si parerea mea este ca nu se potriveste pentru living, mai ales daca se intra frecvent incaltat sau musafirii intra incaltati, pentru se poate zgaria usor. noi pentru living am ales tek, care ni s-a spus ca este o esenta tare.
parchetul este pus de aproape 2 ani si arata in continuare foarte bine. s-a mai zgariat pe alocuri, insa se vede doar in lumina.
mie imi place foarte mult, mi-as pune acelasi parchet si acum, insa varianta mai putin lacuita... si asta din cauza ca dupa ce il lustruieste menajera, aluneca ingrozitor. este destul de pretios la intretinere, in sensul ca pot ramane dare daca mopul nu este suficient de bine stors.
mada
Victoria spune:
Si mie mi-ar fi placut, dar mi-au spus de la magazin ca "se intra pe el doar in sosete, sa nu se zgarie..".Asa ca, decat sa devin sclava lui sau sa ma zgarii pe ochi ca s-a stricat, am luat parchet laminat care imita bambusul
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Charlie spune:
Victoria exact asta mi-am propus si eu sa fac.
Mor de dragul culorii si texturii.. ΄
Ce culoare merge la tamplarie si mobila daca aleg imitatia de bambus ?
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)
Victoria spune:
Pai..eu zic ca ori deschisa, cat mai apropiata de nuanta parchetului, ori f. inchisa, sa contrasteze.Noi ne-am luat de 2 feluri, unul mai deschis ( galben-pai) si unul un pic mai inchis, dar care din fabricatie are un fel de canturi pe marginea placilor, ai senzatia ca nu sunt bine unite - da senzatia de dusumea de scanduri.Asta e si mai gros, de 12 mm.
Eu prefer mobila de culoare cat mai deschisa( mi-am luat si mobila de bambus, si covoarele) ca m-am saturat de matahalele de furnir din copilarie care aveai senzatia ca ocupa toata camera.
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Charlie spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Noi ne-am luat de 2 feluri, unul mai deschis ( galben-pai) si unul un pic mai inchis, dar care din fabricatie are un fel de canturi pe marginea placilor, ai senzatia ca nu sunt bine unite - da senzatia de dusumea de scanduri.Asta e si mai gros, de 12 mm.
Multumesc de idei Victoria, dar nu pot sa ma opresc aici ... dusumea de scanduri in culoarea bambusului si cu textura acestuia ? Si asta totul din parchet laminat ? Ai cumva vreo fotografie ?
------------------------
BraveGirl spune:
Multumesc pt raspunsuri.O sa renunt la ideea de bambus in living.O sa caut o esenta mai tare.
==========
Corina
Albumul meu
Victoria spune:
quote:
Originally posted by Charliequote:
Originally posted by Victoria
Noi ne-am luat de 2 feluri, unul mai deschis ( galben-pai) si unul un pic mai inchis, dar care din fabricatie are un fel de canturi pe marginea placilor, ai senzatia ca nu sunt bine unite - da senzatia de dusumea de scanduri.Asta e si mai gros, de 12 mm.
Multumesc de idei Victoria, dar nu pot sa ma opresc aici ... dusumea de scanduri in culoarea bambusului si cu textura acestuia ? Si asta totul din parchet laminat ? Ai cumva vreo fotografie ?
------------------------
Nu am, dar l-am luat de la Praktiker..precis gasesti daca vezi, si e si ieftin.Sincera sa fiu mie initial nu mi-au placut canturile alea, acum m-am mai obisnuit...
V