Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 16
monykk spune:
criss , eu am 40s de la UM , ecograful insa ii da lui bebe 39s , deci ma mai lasa un pic,
lichid avea suficient , placenta este buna , contractii nici nu stiu ce sunt alea ,
colul scurt si moale dar inchis , oricum ma duc mai des nu ma lasa asa ,in cazul in care ma
apuca mai devreme de control ceea ce si sper (adica luni) sper sa fie bine, bb nu vrea sa coboare
cam asta era problema ca nu e angajat ptr. nastere .......si eu nu mai pot , ma rog de el sa iasa afara
dar ma bucura gandul ca este bine si foarte activ , ca eu daca nu il simt ma panichez........tot inainte
el sa fie sanatos
40s
mony
anis spune:
Spre rusinea mea..eu de cand am problema asta av citesc printre randuri..Nu am vazut mesajul postat de alinuk..
Maine ma duc la dr lui Ingrid, neonatolo ,pediatru si am duce la o colega de a ei obstretician.Daca nu sunt multumita, alinuk o sa te rog sa imi dai nr de telf al dr.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Mariana, eu febra maxim am avut 38.Nu mai mult.Dar vad ca m-am muls pe 9 si jumate si acum e iar plin ..si la muls scot doar 60-70ml.Si acum curg picaturi din el.
Nu stiu, la sanul ok, am 5 canale prin care iese lapticul.La ala problema sunt 2..ce vad eu..poate mai e unul..
ma doar de durut spre subrat si sfarcul cu rana atat...dar si ce durere.
Eu sunt chinuita de dureri intr-adevar dar , cu toate astea nu i-am dat formula deloc de ceva vreme..sau daca am aruncat lapte de al meu..a fost vb de 20-30ml de praf la cateva zile atat.
Imi doresc f tare sa alaptez, nu stiu asta simt eu...de aia am si continuat..
*** AniS ***
Iarina-Elisa
Ingrid-Alexia
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Lili merci frumos de PM...
N-am stare...ma chinuie rauuu..off nici nu aveti idee ce groaznic e..si e bine sa nu aveti vreodata.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
Ingrid-Alexia
INGRID
cristia spune:
salve fetele!
Felicitari celor noilor mamici!
Anis: ptr caca Iarinei baga si tu mai multe mere, miere (pentru inceput nu impreuna) si o sa-si dea drumul.Ptr san: mai mult ca sigur ca-i un canal infundat.Pune comprese calde, da-te si cu putina alifie de galbenele (ca sa inlesnesti frecarea) si maseaza sanul (de la subrat inspre mamelon) cu miscari blande.Fa asta inainte de a pune bebelina la san.Eu am tras tare de tot cu un san care mi s-a infundat de cel putin 5 ori de nu mai puteam misca deloc mana.Probabil ca ai un canal galactofor (cred ca asa se scrie...) mai ingust.Multa sanatate!
Bafta!
Pup tare mamici si bebici in and out![]()
Cristiana cu Andrei (2,4) si
38+
Maryela spune:
Astazi 24 ianuarie 2007 ora 0:52 s-a nascut Mihnea-Gabriel care are o greutate de 3050g, lungimea 52cm si a obtinut scorul APGAR 10
Marilena cu
(un pui mic si iubit)
oana_bucur spune:
Bravo, Maryela!!! Felicitari!!! Ai un 'naltutz de copil...sa-ti traiasca!
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+2 
Daconst spune:
Felicitari mamicile!!!

Imi pare rau ca nu amretinut toate numele ca am citit printre randuri,dar am fost bucuroasa sa vad ca sunteti toate bine si aveti bb-ii sanatosi.Ca asta e tot ce conteaza pina la urma.
Acum o sa va scriu ce am mai invatat eu prin spital pe aici pentru ca am avut surpriza sa vad diferente fata de Ro.
In primul rand cele care vor sa alapteze:regual nr 1 puneti copilul la san chiar din prima ora cind ati nascut,iar apoi continuati tot cu san chiar daca asta inseamana si 2 ore de stat cu el in brate.Cu cit trage bb ma mult cu atat se formeaza mai mult lapte.Eu am fost pe cale sa cedez pina m-a intrebat o moasa f serios daca vreau sa alaptez intr-adevar.Eu vroiam dar eram convinsa ca nu am lapte.Dupa 2 nopti trase,am ajuns sa vad ca bb se satura de la san.Deci rabdare si nu renuntati.
Apoi cu ranile de la san aveti grija chiar de la inceput sa bage bb tot sfarcul in gurita,adica cit mai mult din partea maro a sanului.Nu e de gluma,cu ranile mai ales.
Cind scoateti sanul din gurita lui bb,bagati un deget pe linga sfarc astfel incit el sa ramana cu degetul vostru in gurita.
Pentru a scapa de rani trebuie pus copilul in diferite pozitii la san.sa nu fie mereu aceeasi pentru ca el face rani cu partea de sus a buzei.Iar voi puteti sa-l rotiti sa schimbe pozitia.
Se incepe alaptatul cu sanul pe care la supt ultima oara pina-l goleste,apoi il mutati la cel plin.
Daca bb e flamand tare ii dam sa suga un san dupa care il schimbam si apoi primeste si celalalt.
Daca vedem ca e mai molestit,atunci e indicat sa-l schimbam sa se trezeasca bine si apoi sa-l alaptam.
Sa nu uitati sa ungeti sanul cu o crema chiar de la inceput.
Vad ca eu nu am avut nicio problema cu sanii,mai ales ca la cit a stat bb cu ei in gura trebuia sa fie ferfenita.
Daca-mi mai amintesc ceva mai scriu,dar seara cind astept sa-l alaptez pe tiganush.![]()
Eu ma asteptam la un blond bucalat.
Vad ca sunt atatea bebeline frumoase incit nu as putea sa aleg o nora.Eu va iau pe toate si apoi o decide fi-miu.![]()
Dana 
oana_bucur spune:
Ceva dureri vagi ca la menstruatie am ...dar nu-i nimic nou fata de toata ziua (poate doar vag mai sesizabile?!)...intariri de burta am...dar ca si pana acum...dop n-a mai curs (s-o fi terminat). Ne-om pregati sa trecem si peste noaptea asta?! poate...
Oi ajunge la vorba de saptamana trecuta?! Rudelor si prietenilor care le-a casunat sa ma verifice le-am transmis sa nu se mai agite ca nu am de gand sa nasc pana sapt asta...iar mandrului m-am trezit sa-i spun ca vinerea imi pare o zi buna ptr nascut...ce-i drept, nu vad o problema nici cu ziua de maine...
Somn usor fetelor si vise frumoase.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+2 
wannajo spune:
fetelor, cristia, NU DATI MIERE LA BEBELUSI! Cel putin pana la 8 luni, 1 an! Uitati si un link util (http://www.reclama/Cand_este_timpul_sa_introducem_solidele_in_alimentatia_unui_bebelus-articol-224.html) unde veti gasi si explicatia:
"Mierea poate contine bacterii care pot dauna sistemului digestiv insuficient dezvoltat la bebelusi si poate duge la botulism. !Atentie la unele iaurturi, unele au adaugata mierea ca indulcitor."
pupici,
wanna &
bebe din burtika_37 w & 3d