Mamici de iulie-august 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

nasterea la privat nu iti garanteaza ca scapi de epiziotomie. pana la urma tine de cat te dilatezi si cat de mare e copilul. in ro e intr-adevar procedura standard si depinde de medicul cu care nasti daca e mai macelar sau daca aproximeaza cat sa te taie in functie de dilatatie si de dimensiunea copilului. eu insa nu am auzit de nimeni care sa fi nascut fara taietura.

iulia

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Anto tu ai avut epidurala? Daca da poti sa-mi povestesti si mie procedura?

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Nu Luna, nu am avut, asta-i jalea mea.
Am vrut dar cand am ajuns la spital eram dilatata aproape 6 cm si pana mi-au facut analizele de sange au zis ca e prea tarziu, ca o sa nasc repede. Apoi bebe s-a incotopenit la iesire si angajarea si expulzia au durat mai mult decat se asteptau ei. Dar pana la urma a iesit maimuta urlatoare, a iesit tipand spre bucuria mea.
Dar cred ca-ti vor explica la meternitate despre asta daca intrebi, noua ne-au dat si o brosura.

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Anto am si eu broshura insa vroiam sa aud de la cineva care a avut. Mi-e groaza de faimosul ac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Poate ne povesteste una din fetele care au nascut deja cu peridurala.
Fetele?

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Alina, ai fost bestiala cu uleiul!

Vivela, mergi la spital direct sa te programez, il gasesti zilnic pe doctor!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna seara fetelor dragelor,

Intru si eu sa anunt ca imi pot pune un carucior roz langa puiutul meu, se pare ca vom avea una bucata fetita cu fundita, perfecta, cu toate la locul lor, cu nasuc si rinichi, picioruse in 3 segmente si altele, mi le-am amintit pe cele mai haioase, da din manute si se freaca la ochi deranjata fiind de dimineata probabil. Se va numi Alexandra-Cristiana sau Alessia-Cristiana inca ne gandim dar tot pe acolo. Suntem tare bucurosi si incantati de mica pitica de la dnul dr Iosup din ecograf.

Am ramas placut impresionata de Iosup, a vorbit tot timpul cu mine, chiar daca nu am fost chiar pe placul lui cu nasterea, nu sunt hotarata cum o vreau, insa a fost foarte dragut. Bine ca bebelina este bine, are totul in parametrii, draga de ea, ma duc sa o vad si cu mai mare foc pentru ca eu sunt posesoarea fericita a unei sarcini extraordinar de usoare, nu am avut greturi decat foarte putin care treceau cu ceva de papa, nu m-a durut nimic, nici o problema. Mai ca abia astept sa vad bebele din ecograf ca la mine in burtica nu se simte nimic inca.
Abia astept sa miste si voi stii ca e cu mine mereu.

Alina, super tare faza cu uleiul de masline. Si eu am incercat aseara, mai ales ca am o sticla mare de 2L adusa de cineva pe care nu prea o foloseam. Insa m-am dat mai cu masura asa, pe pulpe, pe unde mai vad eu vergeturi, apoi pe burtica si pe sani. Chiar daca nu au crescut sa ma impresioneze...poate ii stimulez.

Va pup si citesc repede si din urma ca am citit pe diagonala.

Clau

14+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu am nascut la prima sarcina cu epiduriala. Nu e complicat si ajuta mult, cel putin asa a fost in cazul meu. Mi-au facut-o pe la 6 seara la dilatatie de 1-2 cm si am nascut dimineatza la 7.38, am dormit, daca se poate numi somn, intr-o camera linga sala de travaliu cu sotu linga mine, el pe un fotoliu cu tamburel de pus picioarele. Pe la 6 am chemat moasa ca simteam dureri mai mari si m-a si dus in sala de travaliu, aveam dilatatie 7 aproape. Mi-au bagat anestezic de vreo 3 ori, la 18 seara, la 2 si la 5 dimineatza. Procedura in sine e ca la anestezia rahie, te inteapa cu un ac din ala in forma de arc in coloana si iti pune perfuzie cu pungulita cu anestezic care la nevoie in functie de dureri se poate mari doza sau completa dupa citeva ore cind nu mai are efect.
Sper sa fi fost explicita.
Eu am fost multumita de epiduriala, a fost o minune pt. mine eram deja de mai bine de o zi in spital ca mi se rupsese apa imi provocasera nasterea si nu se intimpla nimic, fizic deja epuizata, psihic nu mai zic. Aveam si dureri bb impingea sa iasa si colul era inchis.

narcisa

Mergi la inceput

Narcisa intrebare idioata probabil: Cum mai reusesti sa stai pe spate cand ai acul infipt acolo? Nu doare? Sau nu se deranjeaza cand te misti?

BBPuck felicitari pentru miscarea bebelui. Foarte devreme daca esti la prima sarcina insa si Carla l-a simtit devreme pe bebe.

Claucica felicitari pentru bebita miscatoare, sa-ti traiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Luna, cu acul acela iti determina doar locul unde sa-ti bage perfuzia, nu ramane acolo. Nu simti dupa nici un discomfort poti sta intinsa, procedura e un pic naspa, te tine moasa, cu capul aplecat spre picioare si nemiscata si-ti cam imaginezi placerea cu burtoiu care nu-ti da voie sa te apleci, dar musai, dureaza citeva minute, mie nu mi-a fost frica, se practica curent aici cel putin de 10-15 ori pe zi.
narcisa

Mergi la inceput