Mamici de iulie-august 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 25
Anya20 spune:
Luna, peridurala e cel mai minunat lucru care se poate intampla in momentele alea (ca sa zic asa), in comparatie cu durerile pe care le cunosti deja. Eu am avut cezariana cu peridurala si aproape n-am simtit cand a intrat acul. Oricum, acolo iti ramane un tubusor flexibil din plastic, pt ca acul se scoate. Asta sa fie cea mai mica grija a ta. Important este sa aibe cine sa o monteze.
Carla, nu vreau sa te dezamagesc, dar cu epiziotomia nu e un moft. Pe vremuri, cand se nastea cat mai natural posibil (adica femeia nastea acasa dupa 12 ore de travaliu in care nu o forta nimeni sa se dilate cu perfuzii, asa cum se face acum), eventual cu moasa (si erau moase bune atunci, ca nu prea venea dr decat f rar si ele faceau toata treaba), se rupeau f tare. E mult mai greu sa cosi "in orb" o ruptura vaginala sau de perineu, decat sa cosi pe o taietura prestabilita. Iti dai seama ce rupturi ar aparea in zilele noastre, cand gravidele sunt "ajutate" de perfuzii sa se dilate, cand se urca moasele pe burta sa iasa copilul...Brrrr...Oricum, epiziotomia se face exact in ultimul moment, cand iese capul copilului si se constata atunci daca e cazul sau nu. pana atunci nimeni nu iti poate spune nimic. Si cu atat mai mult nu ii poti impune tu medicului cum sa faca, indiferent la ce clinica ai naste.
Alina
Radu Teodor si Anya Ioana
BBPuck spune:
Stiu, Luna, ca e devreme, dar zau ca l-am simtit!:) Si acum cateva minute, in timp ce spalam niste vase, iar am simtit ceva - nu i-o fi placand nici lui operatiunea?:))
In legatura cu peridurala, eu ma gandesc la faptul ca trebuie sa stai nemiscata pana infige acul. In pozitia aia, din cate inteleg destul de neplacuta, cat de nemiscata poti sa stai? Si daca te misti, ce se intampla?
BBPuck
14+
Luna1 spune:
Fetelor acum mi-e teama de ace, epidurala etc insa imi aduc aminte la nasterea trecuta fara nicio anestezie intindeam eu mainile in durerile alea sa imi bage injectii cat cuprinde. ![]()
Anya aici are tine sa ti-o monteze fara probleme, e o procedura de rutina. Referitor la epizotomie sunt de acord cu tine insa cred ca (virgula) Carla se referea ca taiatul a ajuns in Romania un sport, taie pe toata lumea (si cam asa e) inainte sa-si dea exact seama daca e nevoie sau nu. Asa cum spunea cineva mai sus (cred ca iulia) nu am auzit pe cineva sa nu fie taiata in Romania insa aici am auzit destule. Nu sute insa sunt cazuri destule de ne-ruptura, ne-taiat etc. Si crede-ma cusatura aia doare al naibi, iar daca nu e nevoie iti revii imediat jos.
Normal ca e mai bine sa te taie decat sa te rupi. Asta mi-a zis si moasa de aici, ca daca ele observa ca te rupi urat taie, daca nu maseaza si ajuta sa iasa fara taietura.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
Anya20 spune:
Luna, eu am vazut si la noi nasteri care nu au necesitat taiere si la care nu s-a facut. Si in clinici diferite. Poate se supraestimeaza rupturile si multi sufla si in iaurt, dar daca sa ne gandim ce ar fi la gura unei paciente care s-ar rupe pt ca nu i s-a facut epiziotomie... Si pe buna dreptate. Sunt convinsa ca doare taietura si ca e neplacut.
Alina
Radu Teodor si Anya Ioana
nikole spune:
Buna fetele....
Alina, saraca de tine...deci clar ca m-a pufnit rasul, e comica situatia, desi pe undeva ma simt vinovata ca m-am destins cu patania ta, imi dau seama cat ti-a sarit inima din piept de la sperietura....
am patit-o si eu, la soacra-mea acasa, in Filipine, baia noastra din camera era micuta, nu aveam cada, doar o cabina de dus, patratoasa, si tin minte ca nu-s ce ulei pusesem eu pe picioare sa ma epilez,ei si cand m-am intins sa ajung la aparatul de ras, Doamne....am crezut ca ajung instantaneu pe lumea cealalta de durere.
Am cazut groaznic de urat si de tot rasul, cu picioarele departate, nu mai zic de pragul ala de la dus ce mi-a venit exact intre picioare
...am fost amortita de durere toata noaptea!!!radeam si plangeam in acelasi timp...asa ca te inteleg.
Jadiiiiiiiiii????am avut noi o discutie zilele trecute despre tricotat, crosetat ...te pricepi la asta?
intreb de curiozitate, ca eu una ma gandeam la o afacere,deci nu mai suport sa stau sa vegetez, vreau sa fac ceva.
Asa ca ...ma gandesc sa invat sa crosetez, desi nu stiu de unde sa incep, si cu ce, si m-ar bate gandul sa fac cateva modele(ca mintea mi-i plina, si am o groaza de idei in cap), un catalog, si sa le vand aici .
Nu neaparat as face asta ptr bani, ci pentru mine, m-ar scoate din amorteala, as invata ceva, chit ca reusesc sau esuez, macar am satisfactia ca incerc!!!
Nu va suparati ca am schimbat cursul discutiei, ignorati-ma daca puteti![]()
Karligutza
inteleg reticenta ta referitoare la baletulbebelului tau, insa...cred si eu ca celelalte fete ca l-ai prins intr-o stare somnoroasa.Ptr ca , desi si eu ma cam miram de discutiile fetelor, ma gandeam ca fac glume,l-am vazut eu cu ochii mei pe bbik, cand s-a rostogolit efectiv, a facut o tumba, isi tragea piciorutele si manutele era foarte activ.asa ca stai calma ca habar nu ai tu ce executa el pe acolo, ca nu l-ai prins in actiune, asta e altceva, data viitoare...
pupici...
Samadhi tare simpatica ai fost cu admiratul peisajului.Si eu sunt la fel sa stii, numai eu stiu de cate ori ma impiedic pe strada sau dau prin stalpi tocmai ca nu-s ce peisaj m-a furat...
Carla toata admiratia ptr sangele tare pe care il ai...sa conduci 26 de ore nu-i lucru putin, clar ca iti place!
va pup, revin mai tarziu.
a...fetele, aici nu exista pomelo, am cautat azi peste tot, nu am vazut nimic sa corespunda descrierii facute de voi.
Apropo..pomelo, e denumirea in engleza? sau e denumire internationala?
bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+
BBPuck spune:
Nikole, uite ce am gasit despre pomelo:
"The pomelo is an exotic large citrus fruit that is an ancestor of the common grapefruit. It originated in Asia and is grown in many eastern countries including China, Japan, India, Fiji, Malaysia, and Thailand. It is also now grown in the Caribbean and in the United States, in California and Florida. Although it is most commonly known under the name of pummelo, depending on the region where it is grown, it is also called the pamplemousse, pomelo, Bali lemon, Limau besar, and shaddock.
Pomelos are produced from the pomelo tree, which is a tree that can grow to heights of up to 50 feet. Additionally, the pomelo tree produces very attractive, fragrant and large white colored flowers. These flowers are often used in Asia to make perfumes. Because the pummelo fruit is related to the grapefruit, it has a taste that is tangy. However, pomelo fruit is sweeter in taste than the grapefruit.
You can recognize a pomelo fruit by its large size and thick outer skin. Inside the pomelo, white or pink flesh is present. Additionally, thick membranes surround this flesh. You can eat the flesh within a pummelo, raw. Additionally, the skin of a pummelo is commonly used as an ingredient in preserves and to be made into a candied confection. Pummelo skin is also used medicinally in some cultures. For instance, in Southeast Asia raw pomelo skin pieces are given to patients to eat who are having problems with excessive coughing and who have a history of epileptic seizures.
You can purchase fresh pomelos through the winter months at some larger supermarket chains and at specialty fruit and vegetable markets. When purchasing a pomelo, select only those that have a fragrant scent and that are firm to the touch. Also look to make sure that the pomelo does not have any bruises or marks on it. Once you have purchased your puoelos, you can safely store them in your home for up to one week provided that the pomelos are kept in your refrigerator.
Besides eating pomelos raw, common uses for the pomelo in cooking include adding slices of the fruit to desserts and salads and squeezing juice out from the pomelo to make beverages. Pomelos are also highly nutritious and are a good food source for dieters. This is because 150 grams of pummelo, which is equal to approximately 1/4 cup, contains 60 calories. Additionally, pomelos do not contain any cholesterol, fat, or sodium. They are also an excellent source of the vitamin C. Pummelos also offer a delicious alternative to more caloric snack foods. Additionally, pomelos travel well to picnics and other outdoor activities because they have a hard outer skin and a compact round shape and size.
Pomelos have been treasured as a food source in Asia and other regions for many years. Now, the pomelo is finding its way into many culinary cultures. This is because the pomelo has a sweet citrus flavor that makes it appealing as a delicious, quick snack food or as an addition to more elaborate entrees and salads.
Nutrition
Pomelo 1 cup - sections
Calories 72.20
Total fat (g) 0.076
Saturated fat (g) --
Monounsaturated fat (g) --
Potassium (mg) 410.400
Dietary fiber (g) 1.900
Protein (g) 1.444
Carbohydrate (g) 18.278
Cholesterol (mg) 0
Sodium (mg) 1.900
Vitamin C (mg) 115.900
History
The pomelo has most likely originated in Indonesia where it grew wild. It is also presumed to have been grown by the Chinese for thousands of years."
BBPuck
14+
andicu spune:
Buna fetelor.
Intru si eu sa va anunt ca o sa avem un BAIETEL , asa ca Deni, te rog, poti sa-mi pui si mie un carucior albastru pe listuta? multumesc.
AndraZ, asa simt si eu fata de drita mea ; ma simt f bine, cu toate conditiile indoielnice din spital, numai pt ca am mare incredere in ea, e si f draguta, si mi-a demonstrat-o de nenumarate ori in cei 3 ani de cand ii sunt pacienta!
Alina, sa fiu eu mai "baba" : ai grija cu alunecatul prin baie, Doamne-fereste, ca e f riscant sa cazi acum!
Claucia, felicitari pt fetita! e super senzatia sa stii ca e bine si totul merge ca pe roate!
Si la noi e totul bine, bebe creste in grafic, are toate la locul lor si maine ma duc sa-mi ia sange pt triplul test. Eu n-am inteles acum: dr mi-a dat poza cu tot felul de masuratori si trimiterea, maine ma duc la laborator la Synevo, sa-mi ia sange; rezultatele mi le da laboratorul sau ma duc inapoi la dr si-mi zice ea ce si cum? ca dr a zis ca ne vedem peste 1 luna!
Andicu
16+
Poze noi
ilenutza spune:
Buna seara si de la noi!
De-abia astept sa vad si eu la eco ce o sa fie!!YUPIIII!asta peste vreo 2 sapt . cred, abia atunci o sa am timp!
Ile
15 si Victor ( 22 dec 2005)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1365dbc0fb60f4c8cb0a71&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmuletz Victorash
nikole spune:
BBPuck multumesc mult pentru descrierea in asa amanunt...deci tre sa perseverez,cu siguranta se gaseste pe aici.nu ma las pana nu mananc si eu minunea asta de fruct!
Fetelor, uitati un site cu hainutze de gravida, care mie una mi se par absolut superbe!
http://www.isabellaoliver.com/io/Shop?
bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+
samadhi spune:
Hallo fetelor !
ALINA - cam dura faza cu alunecatul, ai mare grija de burtica ta. Si mie imi e frica sa nu alunec pe afara, era de cateva ori sa ma dau pe spate..... pe gheata.
NIKOLE - si eu am dat in stalpi, nu o data sunt cu capul in nori. Vroiam sa te intreb de care ulei de masline folosesti ??? Cel normal care il folosesti si la mancare, salate ???
I-ULIA - daca vad vreo 10-15 persoane pe peron nu ma pot duce la fiecare si sa fac pe politista sa le spun sa nu mai fumeze, cand la capul lor sta semnul de fumatul interzis ! Fiecare are constiinta sau nu o are ca sa se tina de reguli si sa le respecte.
NARCISA - te-am inteles acum, credeam ca esti la periferia Muenchen-ului, de aceea nu pricepusem.
9+
