Mamici de iulie-august 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Carla, sunt de acord cu tine ca trebuie sa avem parte de ce e mai bun pt noi....insa din pacate in Ro nu prea se poate ceea ce exista in fara granitelor noastre. cel putin nu acum. Poate in urmatorii 10 sa se mai schimbe ceva. Momentan, e mai bine decat acum 10 ani.
POate e mai bine sa nu te taie, ci sa iti faca masaj....insa e foarte greu sa le impui ceva dr cu care nasti. Eu sunt constienta de faptul ca daca le impui risti sa nu nasti cu ei si sa tot cauti un dr cu care sa nasti si mai risti sa nasti pe strada cautand unul care sa accepte toate conditiile pe care i le impui.
Si eu as vrea sa ma maseze, sa ma coasa frumos, sa ma ajute fara taieturi si alte complicatii...si daca se poate sa nu ma doara deloc, iar in 3 ore sa fiu ca noua.....insa stiu ca e greu de realizat ceea ce vrem noi. daca tu gasesti un dr care sa iti accepte toate conditiile esti tare. insa in Ro eu cred ca inca nu se poate asa ceva. ai vazut cu ochii tai cate informatii iti dau unii dr....ca nici daca le ceri nu iti raspund decat cu chiu cu vai si poate intelegi ceva din ce iti spun. si asta pe banii tai.....sist medical din Ro e inca primitiv. sa speram ca se va schimba ceva odata cu integrarea in UE.

Andra
14+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Salut burtici,
Aveti un spor la scris.............
Shamadi, ce n-ai inteles cu periferia(de fapt eu m-am gindit la provincie cind am scris periferie, scuze), tu stai in München eu in Höxter un oras care are cca.32.000 locuitori, deci nu-l pot compara cu orasele asa de mari si zic eu ca in spitale e mai bine, desi poate nu intotdeauna in astea mai mici. Per ansamblu eu am fost f.multumita aici in spital.
Si ca sa vezi ca legile difera de la asigurari pe landuri chiar si aici, mie imi face la fiecare control eco doctorul plateste asigurarea(sau poate tu esti asigurata privat), analize nu mi-a recomandat in afara de cele normale, n-am facut nici la celelalte sarcini, dublu sau triplu test sau aminocentoza etc. Doar daca ai peste 35 de ani se recomanda, eu asa stiu de la el.
Greturi, cit mai putin, iti urez!

Luna1, da ai o imaginatie bogata, esti tare cu descrierea ca daca nu esti gravi...etc. o ecografie mi se pare si mie cam putin, cu epitozomia nu stiu cum e, dar imi imaginez(eu am avut la prima nastere o ruptura de 4 mm si m-a cusut cu ata din aceea care se topeste singura, ei am simtit-o cind faceam pipi pina dupa 6 luni de la nastere, ma seca, plus hemoroizi. Cu tot OP-ul cezariana(n-a fost alegerea mea, asa a fost sa fie pe ultima suta de metri) a fost parfum, la nici 2 saptamani ma plimbam cu carutul dublu prin oras si nu ma credeau babele astea pe aici ca aveam cezariana. Doamne fereste, departe gindul de mine sa incurajez cezariana, asta a fost experienta traita de mine, se poate si invers evident!
Si nu pune rau inainte, poate nu ajungi la taietura, nu se stie niciodata. Apropo la voi cum e, vei naste cu drul care te-a asistat pe parcursul sarcinii? Aici nasti cu cine se nimereste, cel de la cabinet n-are ce cauta in spital.

Sa mai citesc din urma si mai revin.......
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Alina, ma doare burta de cat am ras de patania ta cu uleiul de masline, scuze dar nu ma pot abtine.

Luna, in Romania ai nascut prima data? Cum ne putem cunoaste moasa dinainte?

Andra, nu stiu daca gasesc un doctor care sa-mi accepte toate conditiile, pana acum nu am gasit unul cu care sa pot discuta macar aceste aspecte . Pana la urma probabil ca o sa dam cei 1000 euro sa nasc la particulari si sa sper ca acolo se mai tine cont si de dorintele noastre in masura in care nu afecteaza siguranta bebelui si a mea.

Carla, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, am vazut acum ca ai nascut in Romania. Cum ti-ai cunoscut moasa, atunci, pe moment? Inseamna ca ai avut noroc, si eu ma gandeam sa caut o moasa in timp ce caut un doctor bun...

Carla, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Alina, ai fost mortala!!! Stau si ma intreb cum ai reactionat insa tu, ai fost speriata sau te-ai amuzat de situatie???deci sa stiu la ce sa am grija in cazul in care imi revine cheful de smacoleala! mai fetelor, in toata perioada asta de rau si greturi care pare ca nu se mai termina never ever eu nu am mai pus strop de crema pe fata, nu mai vorbesc pe corp, abia daca reusesc sa-mi fac un dush(ca de rau ma doare carnea de la stropii de apa-nu radeti va rog de mine, e nasol, chiar daca nu put si asta deoarece ma spal pe bucatele pe tot corpul). Mi-e si mie dor sa ma mai intereseze cum arata pielea pe mine, dar asa nu-mi place nici un miros si asa mi-e frig de la frisoanele astea de cacao ca dupa ce ma spal nu stiu cum sa-mi trag mai repede pijamaua pe mine. Ce sa ma mai si ung? oricum cu crema pt vergeturi stiu ca e bine dupa luna a 4-a(sau cel putin asa stiu de la prima sarcina), pe burtica nu am facut dar pe sani...nu ma intrebati ce este (pe partea de sub san, ai mei fiind mici de obicei, dar supra plini de lapte multe luni). sa vedem acum cum oi iesi dupa sarcina asta. Oricum deja e evident ca cu mult mai multe kg si multe riduri daca o tin in ritmul asta cu dusmania fata de creme

Andra12+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Carla, si eu as naste la particular, dar nu am atatia bani pt o nastere plus cheltuielile de dupa. Ar insemna sa nu platesc ratele la casa si sa nu mananc cateva luni bune ca sa fac banii de care am nevoie. Eu cu dr mea comunic foarte bine, insa ma las pe mana ei total. Daca vrea sa ma taie, sa ma taie. Asta sa fie singura mea problema. Prefer acea mica taietura decat sa ma chinui jumatate de an sa strang la ciorap sa nasc la Euroclinic si dupa aia sa vad ca tot taiata am iesit....ce-o vrea DD. pana si pe Columbeanca a taiat-o si a nascut pe o gramada de bani.....asa ca ce sa cer eu un muritor de rand?

Andra
14+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Alina ai fost mortala cu uleiul tau de masline.

Narcisa si aici nasi cu MOASA care se nimereste iar doctorul vine numai daca ai complicatii. Insa doar o moasa iti urmareste sarcina.

Carla da am nascut in Romania, moasa am cunoascut-o acolo pe loc, nu vreau sa fac reclama dar la Filantropia dar au fost toti tare draguti cu mine. Si la Elias erau asistentele dragutze acum nu stiu cum era la nastere. Alte spitale nu stiu. Dar iti spun sincer tipa de la Filantropia a fost super. M-a masat, mi-a zis cum sa respir, cum sa imping (ca ma scremeam din gat si m-am umplut de brobonele de vase de sage sparte pe fata) ma incuraja, plus ca a stat mama cu mine si au chemat-o sa vada capul copilului cum iese (saraca mama a visat numai nasteri vreo sapt ). Am avut noroc ce sa zic.

Alina eu arat ca muma padurii din cauza ca nu suport mirosuri etc. La fel ca tine dush si in pijama.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Carla vei vedea ca la nastere moasa e mai importanta decat copilul. Doctorul doar mai vine din cand in cand sa vada ce faci, apoi vine sa prinda copilul cand iese si te coase. Insa moasa face tot, ea te verifica la dilatatie, ea sta cu tine, mie mi-a facut masaj, ea a hotarat ce si cum si m-a ajutat si invatat cum sa nasc.

Cel putin asa a fost la mine.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Si aici dr apare la expulzie, inainte de asta trece rar sa verifice dilatatia. In schimb din ce in ce mai des asista si o kinesiterapeuta care preia din sarcinile moasei, cred ca le convine tuturor ca doar e pe banii pacientei: moasa munceste mai putin iar kine are un job in plus. Iar dupa nastere vine in salon zilnic (contra cost, normal) si-ti arata exercitii pt refacerea perineului si care ajuta uterul sa se retraga.
Eu personal nu vroiam Kine la nastere, dar pana la urma a venit si m-a ajutat f mult, a stat langa mine la fiecare contractie, cum sa respir, cum sa imping, etc. Pe moasa nici nu prea am vazut-o.
Insa la o nastere cu peridurala nu prea-i vad rostul.

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Gata, fiu-meu/fiica-mea a miscat! Ma rog, acum l-am simtit eu, ca, de de vazut, l-am vazut de la 12 saptamani! Am mai simtit si zilele trecute ceva, dar am zis ca mi se pare, ca e prea devreme. Azi am implinit fix 14 saptamani si l-am simtit foarte clar, ca un balonas care se sparge. Am vorbit si cu sora-mea, care e senioara in meserie (are 3 fete) si mi-a confirmat si ea ca asa se simte. Bravo, noua!!!!!:) Sunt tare bucuroasa!

BBPuck
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Hop si eu, cu greata dupa mine ...
Fetelor, este vreuna printre voi care a facut triplu test si eco morfologica la Giulesti, la dr. Albu?
Dr meu mi-a zis sa merg la dansul si mi-a dat si un nr de telefon pt programare, la care am inteles ca ar trebui sa raspunda o asistenta. Sun de vreo cateva zile si nu raspunde nimeni.
Stiti vreo alta metoda sa ma pot totusi programa la dr. Albu la Maternitatea Giulesti? Nu prea as vrea sa ma trezesc ca e prea tarziu sa ma programez.
Va multumesc mult, va pup.

Gabi 9+
Miracle inside,
Noi (inca) doi

Mergi la inceput