Mamici de iulie-august 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 22
CarlaV spune:
Intru si eu sa arunc un ochi pe aici si sa va intreb: exista in Bucuresti vreun doctor care sa nu faca epiziotomie "din oficiu", adica, lasa ca asa se face, stiu eu ca e mai bine, toate femeile fac etc.
Va dau un link cu un articol despre epiziotomie care pe mine m-a convins definitiv sa nu accept:
[nu e voie sa pun link]
Back to work now 
Carla,
16+ 
samadhi spune:
LUNA - cum ti-ai facut albumul ??? E facut la yahoo sau unde ca am vazut scris doar galery ??? Aici in Germania se fac multe analize in sapt. a 12, si bebe e masurat din toate pozitile, ma mir cum la voi nu se fac astea, eu zic sa mergi la un privat asta si pentru linistea ta, care conteaza foarte mult.
Nu ma mai lungesc ca nu mai ajung la gradinita.
9+
Luna1 spune:
Mychydutza si eu ii ziceam la fel sotului, ce rau ca romanii nu stiu sa puna in valore turismul. Insa daca mergi la noi la munte conditiile sunt aiurea si cine gaseste in varf de munte (cum am fost noi acolo langa Salzburg la 2000m) hoteluri si conditii extra. Adica aici era un hotel unde nu-ti spun aveau tot ce doreai, plateai cu credit card daca doreai, iar conditiile erau super. Pentru straini e f important sa poate plati cu credit card, sau sa poate da telefon la 2 noaptea la room service si sa-i aduca ceva sa manance. Si e important si pentru noi, nu? Adica am fost la alt hotel in Salzburg unde am cautat fructe (eram gravida deja si muream de pofta) pe la 10 seara si in ditamai hotelul nu am gasit.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
AndraZ spune:
Luna, nu stiu daca dr respectiva mai exista la Polizu. Cert e ca nu sunt pacienta dansei, ceea ce m aface sa ma simt mai bine.![]()
Myky, daca am fi fost in stare de ceva, ca natie, nu aveam salariil eastea acum si nu stateam in niste apartamente de pe vremea lu' bunica....dar cum Ro nu a stiut niciodata sa faca nimic.....deca sa fure....traim vremurile pe care le "meritam"
Carla, din pacate nu pot deschide link-ul respectiv. Cumnata mea, la una dintre nasteri, nu a facut epiziotomie si mi-a povestit ca a fost cea mai infioratoare experienta din viata ei. a durut ca naiba..plus ca a cusut dr la ea ca la nebuni pt ca s-a rupt nasol. eu nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi daca copilul va avea 3-4kg.....
Andra
14+
"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by CarlaV
Intru si eu sa arunc un ochi pe aici si sa va intreb: exista in Bucuresti vreun doctor care sa nu faca epiziotomie "din oficiu", adica, lasa ca asa se face, stiu eu ca e mai bine, toate femeile fac etc.
Va dau un link cu un articol despre epiziotomie care pe mine m-a convins definitiv sa nu accept:
http://www.reclamamascataatentie/a_111_1947_Epiziotomia.html
Back to work now
Carla,16+
Carla chiar am vb azi cu moasa de asta, mi-a spus ca normal nu se taie asa din oficiu ci se decide atunci. Mi-a mai zis ca aici uneori ei stiu bine cand apare capul copilului daca e mai bine sa te rupi putin decat sa te taie. Adica cateodata daca te lasa sa te rupi natural e mai putin de cusut (si doare mai putin) decat daca aproximeaza ei taietura. In plus iti fac masaj in timpul nasterii poate nu te rupi. Se taie si aici dar numai daca e cu adevarat nevoie. In Bucuresti nu stiu sa-ti zic, insa cu bani faci orice, discuta cu doctorul si spune-i ce doresti exact. Cert e ca atunci cand am nascut eu taia pe toata lumea (inclusiv pe mine). Avantajul daca nu te taie e ca poti sta in fund imediat dupa nastere, plus poti merge normal etc.
Alina
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by samadhi
LUNA - cum ti-ai facut albumul ??? E facut la yahoo sau unde ca am vazut scris doar galery ??? Aici in Germania se fac multe analize in sapt. a 12, si bebe e masurat din toate pozitile, ma mir cum la voi nu se fac astea, eu zic sa mergi la un privat asta si pentru linistea ta, care conteaza foarte mult.
Nu ma mai lungesc ca nu mai ajung la gradinita.9+
Ne e pe Yahoo, mi l-a facut un prieten, e al meu personal. Insa nu stiu cum ca sunt bata la asa ceva. Insa el mi l-a facut in 10 min.
Alina
Luna1 spune:
Fetelor era un topic pe aici cu masaj perineal care se face din sapt 35 pentru a pregati perineul de extindere pentru nastere. (daca intelegeti ce vreau sa spun). cele care sunteti la prima nastere si nasteti natural puteti incerca pentru ca nu vreau sa va spun ce groaznic e cu taietura aia acolo. Nu vreau sa va sperii, taietura in sine nici nu o simtitim nici nu stiti cand taie insa dupa... Ustura la pipi, la transpiratie, la tot. EU stateam cu ventilatorul intre picioare daca intelegeti ce vreau sa spun...
Repet insa, nu cum a spus Andra sa va lase sa va rupeti ci sa nu va rupeti deloc asta e ideea. In plus eu m-am rupt intern si poate de aceea am trecut prin dureri mai mari.
Eu mi-am luat gandul de la ne-ruptura sau taiere ca mi-a zis ca daca am prima taietura slabe sanse sa nu o am si pe a doua ca e locul deja sensibil si nu se mai intinde la fel.
Alina
CarlaV spune:
Exact asta era ideea, daca trebuie epiziotomie sa fie facuta numai in caz de urgenta, dupa ce iese capul copilului. Masaj perineal trebuie facut si in timpul nasterii, la nasterea in apa se face oricum...
Vad ca n-a mers sa pun link cu articolul asa ca o sa-l citez in alt mesaj, poate doctorii nostri care fac epiziotomii daca nu fac cezariene o sa inceapa sa se gandeasca la asta. Oricum, aici mi se pare aiurea sa nu stii moasa cu care vei naste, pentru ca mi se pare cel putin la fel de importanta ca doctorul.
Carla,
16+ 
X-ray spune:
dragele mele 5 pagini in cateva ore,harnicutzelor!
nikole dupa recomadarea ta si a altor mamici de aici dupa dush aseara mi-am rasfatat pielea intregului corp cu ulei de masline... si apoi inainte sa ma culc m-am dus la toaleta sa golesc vezica inainte de culcare. norocul meu e ca inca nu am amenajat baia care va fi mult mai mare ,asa ca actuala e atat de mica incat fata in fata am chiuveta. de ce dau asa amanunte : din cauza uleiului mi-a alunecat popoul pe capacul de buda si daca nu era chiuveta sa ma tin dadeam cu el de gresie....

pe cuvant ca din cauza sarcinii,sper, cateodata sunt pe alta planeta.....
alina
14+ 
Luna1 spune:
Carla vei vedea ca la nastere moasa e mai importanta decat copilul. Doctorul doar mai vine din cand in cand sa vada ce faci, apoi vine sa prinda copilul cand iese si te coase. Insa moasa face tot, ea te verifica la dilatatie, ea sta cu tine, mie mi-a facut masaj, ea a hotarat ce si cum si m-a ajutat si invatat cum sa nasc.
Cel putin asa a fost la mine.
Alina