Mamici de iulie-august 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Samadhi ce ma enerveaza cel mai tare e ca nu pot sa ma simt gravida pana nu-l vad pe bebe. Adica e ca si cum nu as fi. xact cum vorbeam si cu sotul, poate imi creste un chist acolo, sau mai stiu eu ce si noi toti zicem ca e sarcina (nu zic ca e asa insa asa ma simt). D'aia voi merge la privat ca nu mi se pare normal. Adica cand i-am zis azi tipei ca poate am altceva si noi credem ca e bebe mi-a zis ca o sa-i asculte inima etc. Pai ma bucur ca o sa auda ea inima, dar eu?

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

Buna fetelor,

Vin si eu cu noutati.Am fost la morfologie si mi s-a spus ca totul e ok. Bebe a stat mai mult cu spatele si abia am reusit eu cu doctorita sa-l intoarcem. Are TN de 1 ceea ce am inteles ca e ok si 70 % doctorita ne-a spus ca e baietel. Inca nu e sigur. Ne bucuram orice ar fi! Apoi am fost la analize la sange sa-mi fac bitestul- nu prea ma pricep la care voi lua rezultatele peste 10 zile. Daca bebe e prea mare pt betest doctorita a zis ca imi va face triplutest.
As pune si eu poze cu bebe dar nu ma pricep(cu toate ca lucrez pe calculator ...dar pe forum merg destul de greu)
As vrea si eu parola pentru site comun!
VA pup si sper sa intru si eu mai des si eu!!!

sorina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Dr mea este d-na Dr Radulescu Carmen de la Ppolizu. Este asistenat sefului de sectie de la obs - ginecologie de la Polizu. Nu vreau sa-i fac reclama, dar sunt foarte incantat de ea. Si nu as renunta la ea pt orice nume din Bucuresti. E foarte important sa poti comunica cu dr tau si sa te simti aproape de el. Eu asa ma simt. Si asta ma face sa ma simt bine, imi da un confort psihic. Oricum eu voi plati rezerva la Polizu pt ca vreau sa am conditii pt cat voi sta in spital. Fac un efort financiar, dar contaza mult primele zile din viata ale copilului. Atunci practic te acomodezi cu el si e bine sa o faci intr-un mediu prietenesc, nu ostil.

Andra
14+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Vad ce scrieti si-mi dau seama ca eu sunt o rasfatata, dr meu face ecografie la fiecare consultatie (dar aici stiu ca am noroc ca el are si specializare de ecografist), deci cel putin o data pe luna. Mi-a facut testele de sange, fac toxo lunar pt ca nu sunt imunizata, a masurat TN fara bani suplimentari ci in tariful normal de consultatie (41 euro) si am facut triplul test in sapt 13.
Stiu ca-mi ia mai multi bani cand va face ecografiile amanuntite iar analizele le platesc pe toate integral la fel si consultatiile si apoi imi ramburseaza asigurarea cam 80%.
Preturile acelea din Anglia si Germania mi se par f mari, e ciudat ce diferente sunt de la o tara la alta.

In schimb la noi nu vine moasa acasa dupa ce nasti, nici pediatrul, vine o tanti de la Organizatia Copilului (un ONG belgian) dar numai cu titlu optional si la vreo 3-4 sapt dupa ce nasti, deci nu ajuta f mult.

Important e sa fim sanatosi cu totii, pup fetele.

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

Andra, Luna pe mine m-a intrebat medicul daca renunt la copil daca iese ceva in neregula la dublu test si cand i-am spus ca nu, nici nu m-a mai programat, ca mi-a zis ca dau banii degeaba atunci. ca sa fiu linistita o sa imi masoare pliul nucal la urmatoarea eco.

la teste de sange nu fac in plus decat toxo, pe care o pot trata in timpul sarcinii, daca doamne fereste! e ceva. eu am avut rubeola in copilarie, iar restul bolilor am inteles ca oricum nu se pot trata in timpul sarcinii, ci sunt doar un indicator pentru posibile malformatii ale lui bb. deci sigur oricum nu iti spun nimic, ci iti mai dau un motiv de ingrijorare pana la nastere. si ca sa fiu sincera, eu una nu simt nevoia mai multor griji. oricum daca e vreo problema cu bb de tipul malformatiilor se va vedea la eco mai tarziu. pana atunci prefer sa nu imi fac griji degeaba.

iulia

11+

Mergi la inceput

Pai asta e chestia aici Anto ca e sistemul de stat unde nu platesti nimic (nici macar nasterea de orice fel) si in asta intra una-doua echo, toate analizele de sange (si sunt complexe o data acum si o data in luna a saptea) si o consultatie lunara cu moasa sau doctor (o data unul o data celalalt), anestezia la nastere, etc. Normal ca daca apar complicatii se fac investigatii (mai multe echo, mai multe analize etc) insa daca totul e ok asta e tot. SI marea majoritate nu plateste nimic pentru ca au incredere in sistem si sunt obisnuiti asa. Ah, si nici nu iti spun sexul indiferent daca vrei sau nu.

Pe cealalta parte e sistemul privat care te rupe la bani insa faci cate echo vrei tu (normal, la cel putin 100 lire una cred si eu ca vor sa te duci la ei), iti dau dvd cu bebe cand face balet (ei te sfatuiesc sa vii in sapt 20-24 sa ai imagini cat mai multe) iti spun sexul, etc. Sincer nu se merita sa mergi la privat decat o data de doua ori, ca sa vezi sexul (daca vrei) si poate sa te simti tu mai bine ca l-ai vazut pe bebe.

Ma enerveaza acest sistem primitiv fara echo, in rest e extraordinar, sa poti sa stai de vorba cu moasa la orice ora, sa iti fie prietena nu sa iti vorbeasca in doi peri, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

LUNA - te inteleg si eu am simtit la fel ca tine, nu imi venea sa cred ca sunt insarcinata si mi-am facut 3 teste si tot eram in dubii, asa ca m-am linistit cand l-am vazut la eco in sapt. a 7a, aici e cam tarziu pentru prima consultatie normal se face in a 5a sapt. dar cum medicul la care vroiam era cu mutatul cabiletului in plus si sarbatorile a trebuit sa astept..... s-a meritat ca l-am vazut pe bebe cum ii batea inima si era la marimea normala de atunci. Si eu mi-am schimbat pantalonii, cu o marime mai mare, tot ce scrii tu nu e anormal si simt si eu, la fel sanii ma dor imediat dupa ce am ramas insarcinata, cam din a 3 a sapt. de sarcina, aici se calculeaza sarcina tot 10 sapt. si incepe cu ltima zi de ciclu. Nu cred ca m-am acomodat cu durerile, la fel cum se scria am senzatia ca explodeaza si nu cred ca poti lua ceva, e normal ca se maresc si daca vrei sa ai laptic trebuie sa induri, stiu de la prima sarcina ca m-au durut si in al 3lea trimestru foarte tare. doar cel de-al 2lea trimestru e cel mai okay din toata perioada, ma refer la mai putine suferinte si dureri.
Va doresc la toate zile cat mai linistite, acum trebuie sa fug sa o iau pe Maxima de la gradinita, si imi e groaza ca e zapada si frig. Sunt cam friguroasa de fel. Imi e mai mult de peroanele cu fel de fel de fumatori care nu i-au in consideratie semnele de interzicere a fumatului care sunt la fiecare pas. Si urasc sa astept trenul in fumurile lor.
Intru cand pot, pana atunci va pup pe toate si mi-a fost tare dor de voi.
9+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AndraZ

Dr mea este d-na Dr Radulescu Carmen de la Ppolizu. Este asistenat sefului de sectie de la obs - ginecologie de la Polizu. Nu vreau sa-i fac reclama, dar sunt foarte incantat de ea. Si nu as renunta la ea pt orice nume din Bucuresti. E foarte important sa poti comunica cu dr tau si sa te simti aproape de el. Eu asa ma simt. Si asta ma face sa ma simt bine, imi da un confort psihic. Oricum eu voi plati rezerva la Polizu pt ca vreau sa am conditii pt cat voi sta in spital. Fac un efort financiar, dar contaza mult primele zile din viata ale copilului. Atunci practic te acomodezi cu el si e bine sa o faci intr-un mediu prietenesc, nu ostil.

Andra
14+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Andra spitalul Polizu mi-a placut si mie candva insa mi-a lasat un gust amar o tanti dr de acolo (una Tarlea) care zici ca numai ea exista pe planeta. Sper ca n-am suparat vreo pacienta de a ei insa pe mine m-a tratat execrabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

ma uitam pe pozele super postate de Luna de la Salzburg si ma gandeam ce natzie tampita sunte noi romanii ca nu stim sa exploatam ce avem. eu sunt de loc din Vatra Dornei, zona superba cu peisaje superr, da ce folos ca nu suntem in stare sa punem nimik din ce avem in valoare.......
eu am facut eco la fiecare vizita la dr. ma trimitea la ecograf sa vada cum a evoluat. am pana acu 3 eco facute. adevarul e ca daca AM VAZUT ca e totu in ordine m-am mai linistit..................

+11

mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

[quote]Originally posted by samadhi
Imi e mai mult de peroanele cu fel de fel de fumatori care nu i-au in consideratie semnele de interzicere a fumatului care sunt la fiecare pas. Si urasc sa astept trenul in fumurile lor.
[quote]

samadhi, la muenchen n-am fost niciodata, dar la stuttgart merg cel putin o data pe an. acolo daca le spui oamenilor sa isi stinga tigara intr-un loc unde e interzis fumatul, ei chiar o fac. evident ca se stramba inainte, dar arunca tigara. incearca si vezi daca functioneaza.

11+

Mergi la inceput