Lapte praf Topfer

Lapte praf Topfer | Autor: Ralumat

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu, in varsta de aproape 2 luni, este alimentat exclusiv cu lapte praf Lactana, de la Topfer. Inca din prima saptamana de viata la noi au aparut colicile....iar durerile sunt extrem de intense in ultimile doua saptamani. As vrea sa aflu de la mamicile care au folosit aceasta marca de lapte praf daca si bebelusii lor au facut crize puternice de colici. Pot spune ca cea mai mare parte a timpului bebelusul meu se screme, iar daca uit sa-i dau siropel inainte de masa....e jale, urlete puternice. M-am gandit sa schimb formula, insa pediatra zice sa nu o facem, ca el creste foarte bine cu laptele asta. Voi ce credeti? Oare daca as schimba marca de lapte praf ar mai disparea durerile?

Raluca lui David Calin (28 nov)
poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Si Eric a baut lapte Topfer de la 1 saptamana, acum deja folosim Lactana 2. Si i-a mers foarte bine cu el, are un gust placut si se spune ca ar fi foarte apropiat de laptele matern. Insa el nu a avut colici aproape deloc. Eu nu sunt convinsa ca laptele praf e responsabil de aparitia colicilor. La Eduard colicii au durat de la 1 saptamana si pana la 3,5 luni si am incercat intai Similac apoi Humana si in final a baut Bebelac pana la 1 an.
Nu e si constipat bebe? Ce sirop de colici folosesti? Eu la Eduard am folosit Sab Simplex, Bonisan, Debridat si Gripe Water. Insa parca ultimele 2 il ajutau cel mai bine. Si comprese caldute pe burtica.
Apoi daca bebe are deja 2 luni mult nu mai e si vor trece colicii astia nesuferiti. Si nu stiu daca are rost sa-i schimbi laptele(care il va bea pana la 1 an) daca ii prieste si il bea cu placere.

Cornelia, mamica luiEduard(21.06.2004) si a lui Eric(13.07.2006)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Mihnea a baut si el topfer dar de la 7 luni ca pana atunci a supt doar la san. Si pana la un an ia mers bine cu el. La 1 an l-am schimbat ptr ca astia d ela topfer nu au cereale si el manca numai cereale humana si am trecut si pe lapte humana. Dar pot s aiti spun ca atat cat am folosit topfer nu a fost constipat deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirciulix spune:

si noi bem Topfer, suntem deja la Lactana 3, si suntem foarte multumite de el. laptele nu are nici o legatura cu colicii, nu-l schimba daca bebe l-a acceptat si creste bine cu el. mai e putin si trec si colicii astia!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Va multumesc pentru raspunsuri....ca bea laptele cu placere n-as putea spune. La noi e cam asa: incepem sa bem, dupa 20-30 ml incepe agitatia: strans din picioare, dat cu pumnii in fata....ma opresc, scoatem aerul, incercam din nou. Se arunca ca entuziasm, doua guri....iar agitatie. Apoi se screme, plange.....intotdeauna terminam masa plangand. Apoi urmeaza in jur de 2 ore in care ocupatia principala e scremutul. Se linisteste cu o ora inainte de masa, adoarme.....apoi de la inceput.,
Siropuri le-am incercat pe toate, mai putin Debridat. Singurul care l-a lasat sa doarma noaptea a fost Colic Baby. La toate celelalte doarme si.....se screme si geme cu ochii inchisi. Eu nu zic, or fi colici, dar chiar non-stop? Pe cuvant, asta tine toata ziua, mai putin noaptea cand "il drogam" cu Colic Baby.
Cred ca o sa merg pe feelingul meu.....si ii schimb laptele.

Raluca lui David Calin (28 nov)
poze

Mergi la inceput

Raluca eu stiu ca cei alptati la san au mai ales colici ptr ca se transmite din mancarea mamei dar la cei care bea formula nu ar trebui sa aiba colici. La noi cat a supt la san si am avut colici dar nu rai au dat rezultate colic baby combinat cu gripe wather baby(odata dat unul apoi altul) si seara daca era nevoie ii dadeam calma baby. si stai linistita ca nu ii fac nici un rau cel putin calma si colic si wather ptr ca sunt naturale.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

quote:
Originally posted by Monica-Elena

Mihnea a baut si el topfer dar de la 7 luni ca pana atunci a supt doar la san. Si pana la un an ia mers bine cu el. La 1 an l-am schimbat ptr ca astia d ela topfer nu au cereale si el manca numai cereale humana si am trecut si pe lapte humana. Dar pot s aiti spun ca atat cat am folosit topfer nu a fost constipat deloc.

Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Ba te contrazic, au introdus si cereale, tot 'bio' le gasesti la Dona, cam la 12-13 ron cutia, sunt super bune.
Noi am papat Topfer de la 10 luni pana la 1 an, mi se parea ca face cam moale de cand i-am introdus lapte praf, desi se zice ca devine constipat, l-am trecut apoi pe similac cu fe si taurina...se pare ca era de la maselute...
I-a mers f. bine, f. bun la gust, copilul nu a avut probleme sa treaca de la san direct la biberon...el a mai papat si completare pe la vreo 2 luni, l-a tolerat f. bine, apoi l-am sistat ca avea fulga lapte! L-am ales la recomandarea dr. neonatolog din maternitate, este 'bio' si copilul l-a acceptat repede! Il recomand...L-as folosi din nou, insa de 3 luni l-am obisnuit cu similac-ul si nu vreau sa mai schimb din nou.
Cat despre colici, adica aerul pe care copilul il inghite in timpul suptului si care e retinut in stomac, al meu a facut de la san, pur si simplu se chircea de durere...incearca sa il ridici la verticala sa elimine aerul (e obligatoriu!) si sa-l masezi pe spate de la mijloc catre gat, ca bula de aer din stomac sa urce mai usor si sa se elimine...noi asa procedam si treceau usor...cand il vedeam ca se chirceste, il ridicam usor, eructa si gata!
De la biberon inghite mai mult aer decat de la suptul natural (recomand bibe Avent, care cica retin aerul in interiorul biberonului, dar am obs ca tot trebuie sa-l fac sa ragaie si acum, dupa fiecare biberon).

Pupici

Mergi la inceput

Draga mea anul trecut pe vremea asta cand copilul meu consuma topfer nu erau si cereale, iar de la 1 an l-am trecut pe humana. Mihnea are acum un an si 7 luni si nu mai bea topfer de la 1 an. De ce sunt asa ieftine in comparatie cu laptele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

si noi tot lactana bem. de la 1 saptamana. colicii nu sunt in mod sigur de la lapte. el a avut colici pana la 2 luni, dar nu exagerati sa urle non stop. avea si el perioade mai critice ca toti bebelusii, deh... eu il si alaptam cam de 3 ori pe zi. mai intai il puneam la san apoi completam cu lapte praf. cred ca ajuta ceaiurile de anason si chimion. eu beam cel putin 2 cani pe zi.
acum la 5 luni avem 8,4kg si bem lactana 2 care l-a constipat un pic cam tare, dar ne dregem cu suc de morcov si mandarina si compot de mere si pere. eu zic sa nu renunti la laptele asta.
pt colici am baut sabsimplex la greu :PPPPPPPPP (aproape la fiecare masa cate 6-8 picaturi), espumisan, baby drink si baby calm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildikuta spune:

si noi papam topfer de cand am venit acasa de la maternitate si suntem multumite de el nu a fost niciodata constipata si colicii au trecut repede de la doua luni.pt colici am folosit debridat a avut efect pt Andreea.Acum am trecut la nr 2 ca avem 4 luni.cu cat si de unde cumparati lapticul si cerealele?pupici si pofta buna la bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

quote:
Originally posted by Monica-Elena

Draga mea anul trecut pe vremea asta cand copilul meu consuma topfer nu erau si cereale, iar de la 1 an l-am trecut pe humana. Mihnea are acum un an si 7 luni si nu mai bea topfer de la 1 an. De ce sunt asa ieftine in comparatie cu laptele?

Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel
Esentele tari se tin in sticlute mici.

da, ai dreptate, le-au introdus cam in septembrie, noi la baby expo le-am vazut si luat prima data, apoi parca dupa vreo luna au aparut si in farmaciile dona. In caz ca nu stiai topfer are si cosmetice pt bebe (ulei de baie, tarate, sampon, creme), intri pe http://www.farmaciadona.ro si la cautare produs scrii 'topfer'

Mergi la inceput