Medic ORL copii
Raspunsuri - Pagina 2

Anny spune:
Daniela, cred ca ar fi bine sa suni acolo si sa vezi exact despre ce e vb. Ti-am dat link-ul ptr ca intamplator am dat peste el mai demult, dar nu am avut nevoie (din fericire).
Asa cum zicea si Danail, nu toti ORL-istii sunt specializati in probleme de auz.

danielac spune:
quote:
Originally posted by danais
Daniela,
Noi tocmai ce am trecut printr-un episod urat rau cu urechile, asa ca te sfatuiesc sa o duci pe Diana la control cat mai curand. Noi am fost foarte multumiti de spitalul Sf. Maria, sectia ORL, dupa ce am trecut si pe la Grigore Alexandrescu (Dr. Miorita Toader) si pe la Budimex (Dr. Dan Gheorghe), care doar au temporizat interventia necesara. La Sf. Maria ne-au facut din prima impedanta, test cu diapazoane, un alt test care am uitat cum se cheama, si ne-au pus diagnosticul de otita seroasa cu hipoacuzie bilaterala. S-a ocupat de noi in faza asta Dr. Claudiu Manea, un dr. tanar, dar foarte entuziast si priceput, care s-a purtat admirabil cu Denisa mea. Tot el a si operat-o de polipi, pentru a da urechilor ocazia sa se aeriseasca si sa se dreneze lichidul.
Am fost apoi saptamanal la control si eram pe punctul sa scapam de otita seroasa cu pricina (la dreapta era rezolvata) cand, in urma unei laringite urate i s-a suprainfectat colectia de lichid din urechea stanga si a facut otomastoidita (urat rau, cu febra, varsaturi, dureri de cap, groaznic). Am dus-o la urgenta tot la Sf. Maria si in jumatate de ora era in operatie. A operat-o de data asta Conf. Sarafoleanu si Dr. Manea a monitorizat-o dupa. Ieri am fost la control si suntem in sfarsit fericiti ca urechile ei sunt acum OK.
De asta eu zic sa nu amani controlul, ca noi am ajuns in stare asa grava din cauza ca am intarziat mult si lichidul a stagnat prea mult in ureche si a devenit din seros mucos, apoi la prima infectie respiratorie mai puternica s-a suprainfectat si a atacat si mastoida, fiind chiar in pericol sa faca meningita. Eu nu neg ca Dr. Gheorghe e un ORL-ist foarte bun, am mai fost la el cu alte probleme, dar am senzatia ca nu prea se pricepe la urechi, ca nu ne-a trimis nici macar sa facem o simpla impedanta, cat despre Dr. Toader, cred ca am prins-o intr-o pasa proasta, era si foarte obosita, ca a dat doar din umeri si ne-a trimis acasa cu o reteta de picaturi de nas si indicatia sa mai venim cand raceste mai rau.
LA Sf. Maria ajungi foarte usor cu o simpla trimitere de la medicul de familie si au toata aparatura necesara, fac analize la ei, toata lumea e foarte draguta de la doctori pana la asistente si conditiile de spitalizare sunt chiar foarte bune comparativ cu ce am vazut prin alte spitale.
Daniela siDenisa
Daniela iti multumesc mult de informatii! tocmai de ce povestesti tu aici imi este frica! sa nu ajungem la ceva grav daca tot amanam,...
unde se afla Spitalul Sfanta Maria? cum ajung la medicul care v-a ingrijit pe voi? ai un telefon? trebuie programare prealabila?
Suferinta unui copil de 4 anisori, Radu

danais spune:
Daniela,
Spitalul Sf. Maria se afla pe Blvd. Ion Mihalache nr. 37-39 (aproape de Piata Victoriei). Sectia ORL este la etajul 4. Noi ne-am dus pur si simplu pe la 7:30, inainte de raportul de garda, care e la 8, cu biletul de trimitere de la medicul de familie, am vorbit cu asistenta sefa si ea ne-a dus la Dr. Manea. Pe el il gasesti invariabil la sala de pansamente dimineata inainte de 8 sau imediat dupa raportul de garda, daca nu are operatie. La conferentiarul Sarafoleanu nu stiu exact cum ajungi, ca pe noi ne-a dus Dr. Manea in urgenta, dar cred ca pe baza de programare.
Cel mai bine suni la spital: 222.36.50/51/52, ceri cu asistenta sefa de la ORL si te lamureste ea. Este foarte draguta, desi la prima vedere pare cam rigida. Noi am ajuns aici pur si simplu la disperare, trimisi de medicul nostru de familie, dupa ce nu rezolvasem nimic nici la Grigore Alexandrescu, nici la Budimex, ba am uitat sa spun ca am mai fost si la Sanador, la un medic de la spitalul militar, pe care am uitat cum il cheama.
Intre timp am aflat ca foarte bun pe probleme legate de ureche este prof. Ataman, de la spitalul Panduri (alias Institutul de Fonoaudiologie Hociota). Noi nu am ajuns la el, ca ne-am rezolvat la Sf. Maria, dar am auzit de la altii ca este foarte foarte bun si clinica super dotata cu aparatura speciala pt investigatii ale urechii, dupa cum arata si numele. Daca vrei, poti incerca si aici: Tel: 410.08.69, 410.21.70, 410.09.82 Parca mai era o mamica pe forum cu bebe cu probleme de auz care mergea aici, tin minte ca am discutat la un moment dat cu ea despre audiograma.
Tu ai remarcat o scadere de auz la Diana, o doare urechea mai des sau ce alte motive te fac sa suspectezi o problema de auz?
Multa sanatate si sa ne spui ce ati facut.
Daniela si Denisa

danielac spune:
multumesc fetelor!
Daniela, Diana are din cand in cand, noaptea, dureri de ureche, puternice, care cedeaza la o picatura de Otocalm si a doua zi dimineata nu mai are nimic... mi-e una m-i se pare ciudat...
desi am dus-o aici in oras la ORL, nu sunt multumita, pentru ca nu exista decat niste aparate vechi de 100 de ani... si eu cred ca are probleme cu auzitul, cel putin la o ureche... cred, sper sa nu fie asa...
in plus a inceput sa respire noaptea cu gura deschisa, de curand si probabil e de la polipi.
tinand cont ca eu sunt din Alexandria si trebuie sa vin cu masina la Bucuresti, vreau sa aleg o clinica buna si un medic bun, sa ma programez din timp si sa nu stau ore in sir cu ea pe holuri, ma intelegi nu?

danais spune:
Mda, te inteleg perfect. Si la noi tot cam asa s-a intamplat - dureri de urechi de tipa de mama focului, picatura de otocalm, saculeti cu sare incalziti, ceda durerea, de vreo doua ori a facut si febra, atunci a luat antibiotice. A durat chestia asta mai mult de un an, pana cand, dupa un episod mai nasol de viroza am constatat ca nu mai aude bine, mai ales pe stanga (cand statea culcata pe urechea dreapta, cu urechea stanga in sus nu auzea mai deloc, trebuia sa vorbim foarte tare ca sa auda).
Asta se intampla la inceput de septembrie, moment in care am inceput sa umblam disperati pe la ORL-isti. Abia pe 17 noiembrie am ajuns la Sf. Maria, dupa ce ne-am trambalat de colo colo fara vreun rezultat notabil. Eu auzisem ca toti ORL-istii propun din prima operatie de polipi, ei bine, la noi nu s-a intamplat chestia asta, ca nu aveam probleme majore cu respiratul. La Sf. Maria am ajuns insa in plin puseu de rinofaringita, si a trebuit sa asteptam sa ii treaca pentru a putea sa o testeze (nu se fac teste la urechi daca este racit copilul). Peste o saptamana i-au facut testele, care au iesit rau de tot. Pe 30 noiembrie am operat-o de polipi, a avut o revenire spectaculoasa de auz si impedanta arata din ce in ce mai bine. la fel si timpanele la otoscopie. Am avut insa pur si simplu ghinion cu laringita, ca nu apucase urechea stanga sa se curate complet si s-a suprainfectat urat. Dr. insa ne avertizase din prima ca s-ar putea sa fie nevoie sa operam si urechea pt. ca venisem prea tarziu.
Eu zic sa suni la spital inainte si sa vorbesti cu asistenta sefa, sau cu dr., daca este disponibil, sa stabiliti cand veniti. Cand ne-am operat noi de polipi mai era o fetita din provincie, ai carei parinti asa facusera, vorbisera cu asistenta sefa si ea ii programase. Noi ne-am dus intotdeauna dimineata si nu am asteptat niciodata mai mult de 10 - 15 minute - ne lua inaintea altor pacienti, fiind vorba de un copil. Numai sa n-ai ghinion sa intre in vreo operatie de urgenta. Daca vrei la Conf. Sarafoleanu (excelent diagnostician si chirurg, cam scump la vorba insa), am auzit ca secretara lui face programari, deci pe aceeasi centrala, ceri cu secretara lui.
Mie mi-a fost tare frica de operatia de polipi, dar a fost mai mult decat OK, ne-a lasat dr. si libertatea de a alege felul anesteziei. Noi suntem mai panicosi si ne-a fost frica rau de anestezia generala, asa ca i-a facut locala + Dormicum, prin urmare Denisa nu-si aminteste absolut nimic depre operatie, nu a ramas traumatizata de loc si il iubeste nevoie mare pe doctor. La a doua, la ureche, a fost musai anestezie generala, am murit de frica, dar a fost foarte bine pana la urma. Uff, bine ca s-a terminat si stau si eu linistita acum, ca aude bine, respira bine, e vesela si fericita, ba i-au trecut si cearcanele pe care pe poseda de vreun an.
Sanatate multa si sa auzim numai de bine, sper ca Diana sa fie OK. Bafta si sa ne spui ce ati facut.
Daniela si Denisa

danielac spune:
nu va suparati ca revin cu o intrebare:
la Medlife a fost cineva pana acum?
il cunoaste cineva pe medicul ORL Agache Armand de la MedLife?

danielac spune:
va anunt ca ieri am fost la Bucuresti cu Diana, la clinica MedLife, la medicul Armand Agache.
ce pot sa va spun e ca am fost incantata de conditii, de medic, si mai ales de faptul ca a stiut cum sa o faca pe Diana sa raspunda la anumite intrebari si comenzi si sa stea singura la consult si la audiometrie.
deci, ne-a scos dintr-o ureche un dop de ceara, de nu credeam ca e adevarat!
ne-a trimis apoi sa facem audiograma, la Clarfon, intr-o camera izolata fonic, unde Diana a stat singura 25 minute!
cu rezultatul de la audiometrie ne-am intors la dansul si atunci a spus ca are hipoacuzie bilaterala din cauza polipilor care sunt foarte mari!
ne-a dat un tratament de 2 saptamani si apoi revenim la control si a zis ca vom repeta si audiograma!
sa vedem ce va mai fi!