Copii din 1996 (9)
Raspunsuri - Pagina 5
mikimihaescu spune:
Neatza mandrelor!
Noi am intrat in vacanta!!! Cu doua zile inainte, invatatoarea are un necaz in familie si le-a dat liber. Bineinteles ca s-a sesizat si juniorul si nu mai vrea la gradi, deci ii am pe amandoi acasa. Ia ghiciti ce fac? Teme? Ma ajuta prin casa? Neeeeee. La desene desigur.
Eu combat inceputul de raceala cu oscillococcinum, sper sa fie eficient, ma tot doare in gat, offf.
Andrei a terminat semestrul cu FB pe linie.
Andacos, bafta cu admiterea, sau cum se numeste acolo, iti tin pumnii sa iasa cum vreti voi!
Sanca, in ce clasa e al tau? Fac despre Renastere? Ai nostri fac numai despre daci si romani, cliseele obisnuite: poporul roma s-a format din unirea dacilor cu romanii care i-au invadat, hehe. Hai ca are punctaje bune, nu? Si la noi in clasa face cu punctaje pana la o suta la anumite teste. La mate a luat 97,5 si la romana 81. Parca e mai concludent decat cu B si FB. MIe asa mi se pare.
mQQm, mie mi se pare interesant ca ii pune sa citeasca ziarul. Ai nostri au numai manualele astea stupide cu texte ca pentru handicapati. Asta e toata reforma noastra a invatamantului.
Deocamdata atat, va pup pe toate!!
Miki, mami de Andrei (1996) si Luca(2001)
Baietii mei
Ana68 spune:
Salutare ,
Azi am reusit sa termin-sper din sulet ca si corect- cam ce am avut de facut...si revin la voi...ca nu am avut timp sa va citesc...
Anca,sa sti ca dureri ca ale lui Elliot,d-alea de crestere am avut si eu,are si Alex acum si vad ca si Luana a inceput...Ma dureau cumplit,mai ales genunchii si imi amintesc cum imi punea mama o carpa cu spirt,umezita doar si imi infasura genunchiul si apoi ma lega cu un fular ca sa imi tina caldura...nush cat efect avea,dar subconstientul meu lucra din plin si ca prin farmenc imi trecea orice durere...
Intrebai daca a nascut Brenda...hehehehehehe.....cred ca ai confundat-o pe Brenda cu Andra...caci Andra e graviduta noastra,mamica de Robert si Maria.Brenda e mamica Dianei de clasa aV-a(sper ca nu am gresit ,Brenda)...
Spuneai ceva de o dieta cu scosul zaharului si alte alea...bey,aia nu e dieta,e tortura ce scri matale,Anca mama....cum sa renunt io la cola si bombonele mentolate?!
Ce povesteai despre neatentia lui Elliot la scrisul raspunsurilor si faptul ca se considera greseala...si eu ma lovesc de asta cu Alex...vezi un raspuns gen:"34 prune+25 caise=59" si il intreb :59 de ce anume?Cocostarci?Lebede?Avioane?Si ii face doamna cu rosu pe caiet si mai pushca o cearta cu neica-su Marius...Da' nu ma baaaaagggg....n-au decat sa faca bors amandoi...Io nu stiu treaba asta cum scri tu cu procentajul si alte astea asa ca,iertat imi fie,nu prea am inteles ce ai scris....dar parerea mea e ca Elliot a avut rezultate bune,nu?.
Eeeeeee....as vrea eu cu saniutza...da pe ce sa ma dau?Pe asfalt?Ca zapada nexam...si slabe sanse sa vaz io zapada in Banat anu' asta...Te pup cu drag si bafta in continuare!
Miki....pai tu ai ambitie,zau asa!Eu am ajuns deja la faza in care zic :"cine ma place,ma place si asa..."Ma complac cu suncutele mele...barbatul acasa zice ca-s frumoasa,sanatoasa si are fomeie adevarata langa el,ca are de ce apuca si pe ce pune mana...asa ca d-aia ziceam ca ce zice Anca noastra e tortura nu dieta...
Cu tabara...vorba ta:vor mai fi tabere...numai ca poate tu ai iesit cumva ,financiar,in pierdere...
Metoda aia grafica pe noi ne-a pierdut pe drum de mult,ne uitam la Alex cum rezolva,chipurile noi il supraveghem sa faca bine si invatam de la copil,ca iti dai seama ca suntem depasitit de situatie si nu e bine sa recunoastem....ca ne-a luat gaia...Bine ca ati intrat deja in vacanta...si nu mai fi si tu asa "extremista",lasa copilu' sa simta ca-i vacanta....ce atata treaba in casa?!Multa sanatate si sa scapi de raceala(bun ca dai cu oscilo...)si vacanta placuta!
Mqqm,saru-mana de fulgi!Buni si aia virtuali decat de loc...Motive de pedepseala si la noi sunt multe,partea nasoala e ca deja am epuizat pedepsele,nu mai stiu ce si cum sa pedepsesc,ca ce tot aplic sunt fumate si fara relevanta...Si e normal ca flacaul tau sa fie rasfatat...daca e puiul bunicii...Pai daca nu o mai scoti la capata nici cu bunica,nici cu copilu'...muta-i draga impreuna,sa se aibe unul pe altul...si s-or satura ei la un moment dat de convietuirea impreuna....
Fata ta e obligata sa lucreze din brosurile alea...ciudate exercitii sau ce-or fi alea...Bafta si sa fiti sanatosi!
Dana...nu inteleg sistemul ala...insa tot ce pot face este sa fiu sufleteste alaturi de voi si sa ma rog si sa ma gandesc ca veti reusi cu examenul si admiterea la gimnaziu,nu la real....asa cum iti doresti...Din moment ce Andrei este un elev foarte bun,de ce se tot cacaie invatatoarea lui sa ii dea recomandarea pe care o doresti?Ce pierde ea sau ce castig are sa dea recomandarea adecvata?Ma rog,bafta maxima si sa dea Dumnezeu sa reusiti!
Alexandru are azi ultima zi de scoala,ca maine nu mai merge...urmeaza o saptamana de vacanta...Ieri si azi dimineata a frecat menta la greu,cica isi facea pictura pentru desen,ieri si azi dimineata a refacut-o,ca nu era bine facuta...Are o atitudine flegmatica,de smecher de cartier cand imi spune ca ii ies mediile FB...de imi vine sa ii dau una dupa ceafa...Nu ca as vrea sa-i scot ochii,dar am sa-i spun io lui a cui e meritul mediilor de FB din semestrul I...magarusul...A inceput sa devina cam sfidator,cre' ca dau io jos militaria din pod si il scot la lumina si pe mos Nicolae...ca nu se mai poate cu el...
Luana mea e pe antibiotic,ca are rosu in gat;gradinita e de vina.Azi dimineata m-am intalnit cu una din educatoare,era cobza saraca,abia vorbea....spunea ca a stat de vorba cu cativa parinti,ai caror copilasi erau foarte raciti(din grupa Luanei) si i-a rugat sa nu mai aduca micutii la gradi pana nu se insanatosesc...Imi povestea ca pe unii din ei ii adusesera mamicile lor cu temperatura la gradi...Ma bucur ca noi am luat-o din timp cu controlul Luanei si de vineri seara de cand a inceput tratamentul si-a revenit fata mea,nu mai muciuieste,nu mai tuseste....dar nush de ce naiba tot are rosu in gat,asa ne-a zis aseara tanti doctor,ca am fost la control....Scapam noi si de asta....
Hai ca m-am aberat destul si v-am plictisit la greu...
Va pup dragelor si sa fiti sanatoase si voi si familiile voastre!Hai ca mai vorbim maine!Pupici!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana si
Ea e TOYO...
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by Ana68
Salutare ,
Azi am reusit sa termin-sper din sulet ca si corect- cam ce am avut de facut...si revin la voi...ca nu am avut timp sa va citesc...
Ea e TOYO...
Am recitit ce am scris....voi vedeti ce mi-a iesit din tastatura?!Trebuia sa scriu suflet... nuuuuuuu...ce am scris...
Ea e TOYO...
Sanca spune:
Sa o iau sistematic, ca sa nu fac o varza.
MqqM - poate om fi surori si nu stim noi, ca si parintii mei, fac la fel cu Elliot. Mama a inceput sa o lase mai usor, dar Elliot se simte favorizat din secunda in care ii vede sau ii simte, si nu ma mai inteleg cu el... Rezultatele alintarii lor a inceput sa dea roade, si mama deabea se mai intelege cu baietii, cand e lasata sa stea cu ei... Iar eu cu sotul iesim din ce in ce mai rar "out"...
In iunie, acu multi ani, l-am luat pe Elliot cu mine sa mergem in Quebec de St Jean Baptiste, sa vedem si noi cum e. Numa eu cu el. Vreau sa zic ca baiatul meu a fost de nercunoscut, politicos, cerea frumos, manca cu cutitul si furculita si nu iesea din cuvantul meu. Dupa 2 zile au venit si parintii mei, si s-a terminat minunea. Din momentul in care a dat cu ochii de ei, au intrat lucrurile in "normal". .. .
Ana, asa o sa fac si eu cu durerile lui Elliot - o sa-i pun Tiger balm si il infasor sa stea cald, m-ai inspirat.
Brenda, Andra sa ma ierte. De fapt e numa vina lui Brenda ca nu a mai scris de mult.. . . ().
Aici nu te primeste la scoala / gradinita daca copilul are febra. . . Te cheama sa-l iei acasa, si-l tine separat de ceilalti copii pana cand apar parintii. Vad ca incepeti si voi sa va pictati cu albastru de metil.
Miki, Elliot e in clasa a V, si-mi pare bine ca le-a bagat istoria, arta, geografie... Totul era sa studieze si el un pic, dar lenea e mare... La scoala lor, in clasa a 3 se studiaza despre romani, puternic, si le introduce tot atunci un mic vocabular - basic de latina. Am fost duminica la open house, si mi-am bagat nasul la clasa a 3 sa vad ce ma asteapta cu Matei... Mi-a parut bine, ca atunci pot sa le spun si eu despre daci si romani, si despre lectia de istorie care ne-a dat-o Ana acu cateva luni.
Mqqm - e bine ca le face o mica introducere la politica, dar nu e cam exagerat? Dedi e in clasa a VI sau a V? Stiti ca la anu sant alegererile de presedinte, si Madam Clinton o sa concureze la presedentzie, si fostul maior al NY. O sa fie interesant. Asta e important.
Distractie copiilor in vacanta, sa le dati de lucru si sa-i tineti preocupati
CriPOD spune:
Sanca, la quebecul din canada ai fost? (ca asia au pe-aici prin america de nord si London si Paris si Toronto vreo 3, ba au si greece oras si ontario oras, nebunie mare, frate). Pai nu mai veniti si la Toronto atunci? Dar stiu mult prea bine ce descrii tu. Cu amandoi ai aceeasi problema? Ca mama numai cu fiu-meu e asa. Dedi poa' sa stea si in cap, cel mult ma-ntreaba de ce o las.
Ea e in clasa a 6-a si sunt de acord ca treaba aia de la "monthly news" e exagerata. Si nefolositoare. Da' ce stiu eu, o fi avand frun sens ascuns chinul cu politichia canadiana! Off-topic: Deja suna alegeri la anul? Parca ieri au fost iar. Pai ce se intampla cu omul ala negru care vroia sa candideze?
Ana! Miki! voi sunteti in vacanta??? Apai nu-i fair dom'le. Vreau si eu!
Ana, treaba cu procentele pe-aci e simpla, de ex daca Sanca a zis 98, aia e 98%, adica 9,8 din 10 adica aproape10. La fel, 40% = 4 romanesc, adica ai picat. Cel putin la noi asa e.
Acum esti culmea, Miki draga. Pai cum dom'le sa traga ei la teme si muncit in prima zi de vacanta. Nici io n-as face asa ceva, pe onoarea mea ! E ala pe care il pomenesti ceva medicament nou faimos? Ca am mai citi de el pe-aici. Sau e tratamentul eficace pt virusii de anul asta?
In rest numai copii buni si note mari! Sa va traiasca si felicitari!
Ma duc acum, ca-s atat de neinspirata si plictisita azi, ma scuzati...
EDIT: Boala grea azi aici, ia uitati si eu ce-am scris: asia, era de fapt astia Ana, m-am molipsit!!!
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
mikimihaescu spune:
mQQm, oscillococcinum e un medicament homeopat impotriva racelii si gripei in general. Pana acum nu l-am folosit, dar toata lumea il lauda asa ca am incercat si eu dupa cem-am sfatuit cu dr de familie.
Azi noapte Luca a ars ca o sobitza, avea vreo 39 cel putin, asa ca am tot stat sa bag panadoale si alte alea in el. Acum are 37,4 si mergem la dr. Sunt chiauna ca nu am dormit mai deloc, dar recuperez eu.
Va pup si mai vorbim
Baietii mei
alma spune:
Buna dimineata, mamici!
Vin si eu in vizita, bucuroasa ca si fata mea a intrat in vacanta, de azi, ca diriginta le-a spus sa nu mai vina, deja mediile sunt incheiate. A terminat semestrul cu 9,84, sunt multumita, e a doua medie pe clasa, cel mai bun are 10 pe linie . In clasele I-IV erau multi cu FB pe linie, acum au inceput sa se departajeze, iar unii copii pe care-i stiam buni s-au pierdut pe drum.
Ieri a avut si Cangurul la engleza, a avut multe intrebari de cultura generala, unele nu le-a stiut... spre exemplu unde se afla Trafalgar Square sau cate pete are un pui de dalmatian si altele, la care si eu m-am gandit ceva pana sa raspund. Se dau aceleasi subiecte si la clasa a VI-a, asa ca cei mai mari sunt mai avantajati.
Sambata e olimpiada la matematica pe municipiu, azi o s-o pun sa lucreze ceva mai mult, nu tin neaparat sa mearga mai departe, insa ar fi pacat sa nu ia o nota buna.
Sanca, de durerile de oase ne-am lovit si noi. Pe la 3 ani o data, dar s-a descoperit a fi un streptococ B-hemolitic care ii afecta incheieturile, de-acolo si durerile. I-am facut tratament si am scapat. Acum, in perioada asta, a facut ceva mai mult sport si s-a cam vaitat de dureri, dar sunt sporadice. A si crescut in inaltime, asa incat de data asta cred ca sunt dureri de crestere.
Ana, lasa baiatul sa se mandreasca cu rezultatele obtinute. O sa capete mai multa incredere in el. Cred ca aerele de "baiat de cartier" sunt normale pentru varsta lui, o vad si la baietii de varsta Dianei, incep sa-si faca simtita aparitia hormonii.
Cu rezolvarea prin metoda grafica am dat-o si eu in bara. Am invatat pe langa ea, dar eu i-am spus ca noi am invatat prin alte metode si n-o pot ajuta, asa ca sa caste ochii bine la scoala, sa-i intre in cap. Acum ma descurc si eu, dar in clasa a V-a nu mai rezolva asa.
Anda, iti tin pumnii sa intre baiatul la gimnaziu, oricum are un nivel ridicat la abia 2 ani de scoala acolo. Eu cred ca veti reusi totusi, iar invatatoarea trebuia sa-l incurajeze, auzi! ia mustrare ea de la director daca nu reuseste copilul la gimnaziu.
Miki, felicitari pentru FB-ul pe linie! Si lasa copiii sa se relaxeze, ca nu-i decat o saptamana de vacanta. Le-a dat si teme? Sanatate la toata lumea!
MqqM, grea treaba cu politica... Si pe noi ne doare capul cand ne documentam prea mult, dar pe ei? Felicitari pentru poezii si la mai multe!
Va urez o zi plina de soare!
Ana68 spune:
Salut mamicutze,
Anca,poate ca si treaba asta cu "bandajatul" ca sa fie caldura la locul dureros e un fel de efectul placebo...bine ca e eficient.
Mi se pare corect sa nu iti primeasca copilul bolnav in institutia de invatamant...Nush daca am scris mai devreme,ma repet poate,imi povestea ieri dimineata una din educatoare ca i-a mai "selectat" pe copilasi si a discutat cu parintii alora bolnaviori si a refuzat sa-i mai primeasca la grupa.Pentru mine e o noutate,pentru ca din experienta mea gradiniceasca cu copiii mei...e prima oara cand aud asa ceva....M-am bucurat ca a facut asa,mai ales ca eu stiu cum am grija de Luana si ca atunci cand e de stat acasa fac cumva sa impac si capra si varza(adica statul acasa cu luat liber de la munca) si sa o ingrijesc ambulatoriu...Poate sunt eu defecta sa gandesc asa,dar in felul asta vad eu lucrurile...
Cu albasteru de metil nu ne-am mai dat cam de multa vreme in gat,dar,vorba ta,o sa incepem si noi...ca vad ca Strepsils sau alte d-astea sunt cam slabute la virusii astia noi...
Te pup si bafta copiilor!
Mqqm...ahaaaaaa...pricepit treaba cu procentu'...Da' oare nu era mai simplu sa spuna nota 10,9,4 etc,etc,etc??E si procentajul asta cam cum e aici la scoala primara,adica FB inseamna nota 10,-FB inseamna marja de note cuprinse intre 9 si 8(chiar cu zecimale),B pentru notele de la ce este sub 8 pana la 6 si tot asa...I insemnand 4...Eu una asa am priceput notarea cu calificative aici...
Pai Alex de azi a intrat in vacanta,o saptamana...abia in 12 februarie are prima zi de scoala...e la inchiderea semestrului I.
Bafta copiilor si sa fiti bine!
Miki,insanatosire grabnica lui Luca!Sa ne spui ce facurati la medic...i-a prescris antibiotic?
Dana...voi ce mai faceti?Cum e cu scoala?
Dragelor...va pup si va doresc un weekend placut!Mai vorbim.
Ea e TOYO...
Ana68 spune:
Alma,cred ca am postat amandoua...Felicitari Dianei pentru media foarte buna de terminare a semestrului!Sa sti ca asa a fost intotdeauna cu clasele primare,chiar si cand eram eu eleva,treaba cu FB pe linie si la clasa a V-a se vedea o schimbare...asa ca sigur va fi mult mai greu in a V-a si ma gandesc cumva cu teama la anul scolar viitor,cum se va adapta Alex cu profesorii si daca va fi in stare sa mearga in acelasi ritm de invatare...
Eeeeeee....chestia cu hormoneiii...uneori se cere moderata trebsoara asta...ca se itzesc cornitele p-orma si nu mai gasim calea de comunicare...hehehehehehehehe...Se lauda el,dar cum scriam mai sus:sa-l vad de la anu' cum se va mai lauda...Si noi stam cu gura pe el sa fie atent la scoala si i-am tot explicat amandoi ca noi am invatat intr-un fel,el invata altfel...si daca acum il putem ajuta pe ici pe colo,de la anu' sigur vom fi neputinciosi in fata temelor lui...Bafta Dianei sambata la concursul de mate!Tinem pumnii!
PS.Ce concurs de engleza ciudat!!!!Pai petele de pe un dalmatian sunt in numar fix?Ca eu n-am mai auzit asa ceva...
Ea e TOYO...
mikimihaescu spune:
Ne-am intors de la dr. Avem rooooosu in gat si ne-am pricopsit cu antibiotice bineinteles. Acu nu mai are febra, dar toata noaptea a avut in jur de 39.
Andreiu nu are teme in vacanta, invatatoarea ne-a explicat ca vacantele sunt pentru odihna, deci sa se joace cat pot si sa se relaxeze. Doare de citit le mai da, dar oricum nu se omoara.
Si mie mi-e frica rau de clasa a v-a, vai de capul nostru, hehe. Deocamdata vad ca imi fac eu probleme, Andreiu e ok si zice ca nu o sa fie mare chestie.
PS: faza cu petele la puii de dalmatian, nu e ca de fapt nu au deloc pete la nastere?
Sanatate la copilasi si vacanta placuta!
Baietii mei