? suprafata/nr. copii in gradinita
Poate cineva ma lumineaza si pe mine itr-o problema, stiunu ca exista niste norme stricte in ceea ce priveste suprafata unei sali de "clasa" intr-o gradinita si numarul de copii ce pot sa-si desfasoare activitatea in ea. Stiti exact despre ce raport suprafata/nr. de copii e vorba?
Multumesc!
Raluca mama Ilincai de 5 ani
Raspunsuri
arghirmonica spune:
Nu am auzit de aceste norme dar daca stau si ma gandesc ca sunt 30 de copii intr-o sala obisnuita de gradinita ma indoiesc ca conducerea sau oricine altcineva s-a gandit sau tine cont de chestia asta.Si de obicei iau copii chiar daca nu au patuturi..se bazeaza ca niciodata nu-s toti,ca vin vb ceea bolile si uite asa.Si daca stam sa ne gandim mai ales la gradi particulare ca pretul este mare se mai face loc si pentru un nou venit.Oricum urmaresc subiectul ca paote cineva tot stie ceva de asta..
Monica
Raluca spune:
Multumesc, tocmai luasem legatura si cu cineva din inspectorat ptr. a afla cum sta treaba.
si asa e, se impun 8m3/copil da' noi habar nu avem si acceptam spatii mici-ma refer la mine care am copil la gradi privata si spatiu...lipsa!!!
roxi2004 spune:
da si pe langa asta - o alta norma obligatorie - este existenta toaletelor speciale copii - nu stiu exact raportul. (1 la 5 parca este aici.)
Raluca spune:
Mutumesc pentru informatia cu toaletele, daca mai aveti informatii referitoare la normele ce trebuie respectate de o gradi , va rog...informati-ne! Mi se pare aiurea sa dau o carutza de bani ptr. niste conditii dragutze dar care sunt departe de a fi in accept chiar si cu normele romanilor in domeniu...
brazuca25 spune:
Sunt curioasa unde se respecta normele astea in gradinitele de stat, mai ales in Bucuresti, care sunt arhipline si tin copiii inghesuiti.
14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
miruta spune:
Din pacate , asa este , spatiul este o mare problema intr-o sala de grupa avand in vedere nr. de peste 30 la grupa .Problema insa nu pleaca de la conducerea unitatii ci de mai sus , problema principala fiind numarul insuficinet de gradinite precum si constructia in stil comunist a salilor de grupa .Si fara sa supar pe nimeni ....de multe ori si parinti sunt de vina pentru ca atunci cand li se spune ca nu mai sunt locuri insista ,merg la insepectorat si uite asa se supraaglomereaza sala de grupa dar ..stiu cum e sa fii intr-o situatie disperata si sa cauti cu disperare un loc intr-o gradinita , numarul copiilor fiind mult mai mare decat numarul de inscrieri posibile in gradinitele din Bucuresti - nr. maxim prevazut de programa este de 20 de copii la grupa .Va pup !
monaraus spune:
no offence, dar nu cred ca parintii au vreo vina...fiecare are dreptul sa-si inscrie copilul la gradinita, nu? tu ce ai face, nu ai insista? l-ai lasa acasa singur ????mai ales ca nu ai avea bunici si alte bone binevoitoare????
miruta spune:
Normal ca si eu as insista , dar as fi constienta pe urma ca si eu port o mica parte de vina pentru faptul ca sala de grupa este supraaglomerata .De fapt , vina nu-i a noastra , a celor "de rand" ci a autoritatilor incompetente incepand cu primariile care raspund de spatiile unitatilor de invatamant si a ministerului care doar " se face " ca face ceva .Va pup !