Am un test cu II..buun...acum ce fac???

Am un test cu II..buun...acum ce fac??? | Autor: alinush2005

Link direct la acest mesaj

Am deschis acest subiect pentru persone dezorientate asa ca mine... poate cele mai experimentate ne vor sfatui ce sa facem dupa ce avem un test cu II.
Care sunt primii pasi? La medicul ginecolog, la ecograf?
Luam sau nu acid folic si cat? Mai luam si altceva?

Cine este primul care poate confirma ca sarcina este acolo si este intrauterina asa cum trebuie? Un control ginecologic, ecograful sau un test de sange Beta Hcg? Care si la ce perioada de intarziere menstruatie se fac? Si in ce ordine?

M-m apucat sa iau Acid folic din a 3-a zi de intarziere, o pastila de 5mg pe zi.. o fi bine? Cat mai astept pana un control sa fie relevant sau o ecografie?

Please help!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Acidul folic ,e bine sa il iei chir dinainte de sarcina..la eco nu are rost sa mergi inca daca nu ai vreo 6-7 saptamani.Acum depinde de ecograf.Iti poti face analizele se sange si cele speciale indicate in sarcina.Da o cautare ca gsesti informatii destule.Testul de sange Beta Hcg iti spune f sigur ce si cum dar daca ai 2 linii clare nu are rost sa -l mai faci.Acum cum vrei tu.
In functie de ce iese la anlize,ti se va da sa iei fier daca esti anemica rau.Se mai iau vitaminelel alea Prenatale,Elevit sau Materna.Eu am luat asa cu pauze...in fine pentru inceput nu te agita cu tot felul de intrebari,mai asteapta panaa se vede ceva la eco si dupa aia incepi cu anlizele.Bucura-te ca mai ai putin pana la gerturi... si felicitari pt bebe..Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

felicitari pentru bebe!
Cam la o saptamana dupa ce mi-au aparut si mie liniutele am mers la ginecolog, care mi-a facut ecograf si a constatat prezenta sarcinii intrauterine. Apoi mi-a dat o scrisoare medicala cu care am mers la dr de familie, sa ma ia in evidenta ca fiind gravida. Dr de familie iti da apoi trimitere catre un laborator, sa faci o gramada de teste, si in functie de rezultatul testelor dr. de familie decide daca trebuie sa iti dea ceva vitamine sau nu de la inceputul sarcinii. Eu de exemplu la inceput nu am luat nimic, apoi din sapt 12 mi-a recomandat Centrum Materna si de pe la 18 sapt iau fier cu acid folic.
Sper ca am putut sa iti fiu de folos.

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

In mod normal nu te apuci sa iei vitamine fara sa faci intai analizele. Eu sunt genul asta de om, si am avut noroc ca m-am dus la doctor din timp si mi-a facut analizele. Mi-a spus clar ca nu are rost sa iau altceva decat acid folic, pt ca analizele au iesit f bine. Si cand m-am dus saptamana trecuta sa ii spun ca vreau sa repet analizele ca mi se pare ca am lipsa de fier ( aveam pulsul f mare si stiam ca asta inseamna lipsa de fier), doctorita a ras de mine, si mi-a zis ca nu e fierul de vina, e bb cel care imi ridica pulsul.
Eu una imediat ce mi-a iesit testul pozitiv, am mers la dr si mi-a facut eco transvaginala unde l-am vazut pe punctuletz...avea 3 mm. Apoi am trecut la analize si toate celelalte.

14+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vcarmen spune:

SALUT
La mine a fost cam asa. Cind am aflat ca am ramas insarcinata am sunat doctorul .
el mi-a cerut sa vin la control in saptamina 6 -7 de la ultima data a mensruatiei . atunci am facut o ecografie sa se stabilleasca daca sarcina este viabila(putea sa fie extrauterina ). Dupa care med ginecolog mi-a recomandat sa fac analize (chiar daca le facusem si cu 6 luni inainte). URMATORUL pas a fost sa merg la med de fam sa-l anunt si sa imi fac analizele.dupa care am inceput sa iau ac folic si vitamine.
FELICITARI SI BUCURATE PINA NU INCEP GRETURILE.

carmen76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Alinush, eu cand am avut 3 teste pozitive, am sunat la medicul de familie sa zic ca vreau analiza de hCG si trimitere la ginecolog. Am sunat la gine si mi-am facut probramare pt cand voi avea 8 sapt. Pana atunci medicul de familie mi-a facut hCG care a iesit conforma cu 2-4 sapt de sarcina, la vremea respectiva fiind asemanatoare calculelor mele. Tot medicul de familie mi-a dat trimitere la lab pt inca un hCG si alte analize de sange si de urina.

E bine sa faci hCG, ca el indica sarcina clara. Daca e prea mica valoarea e problematic, chiar daca ai 2 liniute la testul de acasa. Repeta hCG la 2-3 zile si daca valorile se dubleaza, inseamna ca sarcina e ok si evolueaza corespunzator (atat cat putem afla la stadiul asta). In functie de rezultatele analizelor si al ecografiei se va hotari ce sa iei si ce sa faci.

Eu iau ulei de peste si acid folic.

Sper ca ti-am fost de ajutor.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

1. medicul de familie
2.analize+ecograf
3. medicul ginecolog
Felicitari si sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Un test de sarcina poate sa se pozitiveze si cu cateva zile inainte de urmatoarea data probabila a menstruatiei (sunt teste care arata si la 10 zile de la conceptie). Daca un test inca nu te convinge ca esti insarcinata poti apela la analiza de sange a HCG care este sigura 100%. Valoarea hormonului trebuie sa se dubleze la fiecare 24 de ore ptr o sarcina viabila.
La 5 sapt jumatate sau 6 un eco transvaginal poate confirma sarcina ca fiind pozitionata corespunzator in uter, dar nu totdeauna se vede tot: adica sac amniotic si ou, uneori este vizibil numai sacul la varsta respectiva. Ptr a se confirma vioabilitatea sarcinii trebuie mers dupa 7 saptamani. Intre saptamanile 8-10 masuratorile sunt cele mai corecte, adica se poate determina clar momentul in care s-a produs ovulatia si varsta corecta a sarcinii, dupa aceasta perioada cresterea este in salturi si nerelevanta de la o sarcina la alta (dimensiunile masurate pot avea abateri fata de cele standard care se gasesc in literatura de specialitate).
Dupa prima vizita la medicul ginecolog, medicul de familie poate prescrie analizele uzuale. Indicat este ca med ginecolog sa prescrie si el cateva analize macar cele infectioase, dar putini fac acest lucru, mai ales ca acestea nu sunt compensate de casa de asigurari.
Acidul folic este indicat sa se ia cu 3 luni inainte de sarcina si inca 3 luni in sarcina (pana in saptamana 12), 5 mg pe zi, adica o pastiluta. Vitaminele se prescriu in urma analizelor, dar si inainte este bine sa fie luate prenatale ptr a completa carentele de vitamine din alimentatia mamei, mai ales daca aceasta are o sarcina cu stari de voma dese.
Primele ecografii sunt intravaginale pana la saptamana 10-12 chiar 14, dupa care sunt abdominale (fata creste si este bine vazut si abdominal). In sarcina nu este indicat controlul ginecologic decat ptr a determina lungimea si starea colului sau alte probleme, insa niciodata pana in saptamana 20 daca nu apar sangerari.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput