Mamici de ianuarie-februarie 2007 (57)
Raspunsuri - Pagina 6
wannajo spune:
Mamici si bebici proaspat "ouati", felicitari!
Sa fiti sanatosi si fericiti!!!
maria72, desi am 37 de saptamani si 1 zi simptomele tale seamana perfect cu ale mele. Ce o fi in partea dreapta jos (eu am crezut ca be e sta pe ovar...)? Si eu simt o durere cumplita care a devenit continua si junghi in picior. De miscat, ca si tine, mai mult ma tarai, de mers la plimbare nici nu poate fi vorba. Azi mergem la Dr. Iosup la morfo si o sa il intreb. Daca aflu ce este iti voi spune si tie.
Fetelor, la cezariana la "mana a II-a" cat se da?
Si apropo de cezariana si anestezie...am inteles ca dupa anestezie majoritatea fetelor au frisoane. Voi ce stiti din propria experienta?
Pupici,
wanna &
bebe din burtika_ 37 d & 1 d
oana_bucur spune:
Intrebare: in cazul periduralei ptr nastere naturala exista un protocol care tine de o perioada anterioara de nemancat sau nebaut???
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+ 
criss68 spune:
quote:
Originally posted by maria72
Criss68, cine face toaleta copilului si unde ca habar nu am? Eu la prima nastere eram drogata cu diazepam si parca e un vis, nu mai stiu nimic. Moasa se cheama asistenta care te ajuta, banuiesc, asa-i? Cea care duce copilul la sectia de nou nascuti cine e, nu e moasa? Hai ca le-am facut varza, e o zapaceala in capul meu cine se preumbla pe acolo si cu ce scop. Eu am avut 2 asistente la prima nastere si parca am cotizat la fel si o infirmiera, altele nu mai stiu.
Maria72, in fiecare zi copilul este cantarit si spalat parca la o chiuveta, am senzatia ca am prins odata procesul in plina desfasurare. Prietena mea care era atunci cu bb-ul mi-a zis ca din nestiinta sau neglijenta nu a dat prima data nimic si i l-a spalat intr-o asemenea repezeala incat i-a facut catamai zgarietura undeva pe fata (asa-i venea s-o tranteasca pe-aia...). Nu cred ca a zgariat copilul intentionat ci pt ca avea niste gheare imense. Dupa ce a inceput sa le dea si la astea, erau tare atente.
Oana_bucur, suna extraordinar de logic ce spui tu referitor la epiziotomie. E drept ca nu e varianta pur naturala, dar pare mai avantajoasa, chiar daca suferim putin dupa. Nu stiu de ce in tari precum sua, canada, se incearca evitarea lor la maxim (pana la cca 25% am gasit undeva), probabil este un nou experiment al lor in teoria de preservare a tot ce e natural. Nu stiu insa daca respectivele femei au ajuns la varsta la care sa poate face niste statistici. Acum imi aduc aminte de cineva care a "primit" epiziotomie si sufera de neplacerea de care spuneai. Cred ca trebuie sa practicam suplimentar exercitiile kegel.
Ma bucur ca ne-ai dat vesti, ca esti bine si stai cumintica in pat, ar fi pacat sa se strice atata munca! Cred insa ca si daca intervine o situatie neprevazuta pana maine, exista o portita de rezolvare.
maria72, nici eu nu ma mai menajez de la nimic, nu are ce sa mi se intample, ba chiar as vrea sa se intample ceva - adica sa nasc. Burta in ultima luna oricum mai scade, deci e normal cum te simti. Pe mine ma deranjeaza bb cand ies din casa (nu stiu de ce, ca si in casa fac atata treaba!), ma apasa f tare jos si ma doare.
Gio, teoretic exista o moasa, ar trebui sa stie despre nastere tot atat cat un dr, deci clar mai mult decat o asistenta. La noi la Univ de Medicina chiar a functionat cativa ani o facultate de Moase (de 5 ani), desfiintata acum neprimind autorizatia definitiva (nu cunosc amanunte). Nu stiu daca moasele mai indeplinesc calitatile necesare. Mi-a povestit recent o matusa care a nascut copil in prezentatie pelvina, natural, datorita moasei. Dr-a s-a panicat, nimeni din spital nu a sustinut-o, spuneau ca un asa caz nu trebuia preluat de un spital orasenesc, trebuia trimis la judetean unde existau conditii pt cezariana si altele (era pe vremea cand era mare restrictie la cezariene). Insa acea moasa se pricepea si la manevre de intoarcere a copilului.
monikk, eu am depasit deja termenul, daca nu se intampla nimic merg miercuri sa vad cum se prezinta situatia. Am sunat mai devreme o moasa si mi-a recomandat cezariana daca nu vrea sa iasa - datorita varstei si faptului ca alt copil nu se stie daca mai prind. Adica sarim peste etapa de inducere pt moftul meu de a naste natural ca sa ma pot apuca rapid de sport. Sa am eu timp de sport, ca fac si cu ceza, va asigur, evitand anumite miscari.
Tu ce faci daca nu iese bb pana la termen, hai o zi-doua peste?
hai ca iar m-am intins peste masura.
pupici
criss
40s cu
Ligia
Alinus25 spune:
elena_mvl, mihacarm multumesc de raspunsuri! Ma bucur ca nu-s singura ca setea-n gat toata ziua... Sotul meu a spus ca nu ma mai lasa sa beau atata apa, ca mi s-au umflat rau picioarele...![]()
Legat de scorurile care se dau:
- 100-150 EUR la dr.
- 100-150 RON la moasa
- 50 RON la dr.neonatolog
- la restul cate 5 Ron
Eu cred ca o sa dau 150 Eur la dr., 100 RON la moasa si la restu 5 RON. Eu zic ca-i suficient.
Messa "Na, ca mi-au aparut primele vergeturi si pe tzatze, clar trebe sa nasc mai rapid, ca altfel ma transform in zebra!"

super tare! Eu m-am vargat demult pe tzatze, saracele de ele...![]()
Alina
35+
monykk spune:
criss eu stiu una si buna , miercuri merg la spital , de saptamana trecuta aveam
colul scurt si moale si mi-a spus sa vin fara sa mananc si sa beau si cu epidurala
la mine la prima ora adica pe la 8 ,banuiesc ca imi face ceva , imi rupe membranele sau
ceva ca eu oricum de acolo nu mai plec decat cu el in brate, chiar nu se mai poate ,
fac urat daca vrea sa ma trimita acasa , oricum nu mai dorm , nu ma pot odihni deloc ,
picioarele le am cat un urs ce fac o sa stau treaza pana se gandeste fi-miu sa-si faca
aparitia ? nici gand , eu ma duc chitita sa nasc si gata
oana bucur ma bucur ca esti bine , hai ca mai ai putin si il vezi pe bebe ,
mie mi-au spus la ultimul control sa nu beau si nici sa nu mananc in dimineata
respectiva cand ma duc la spital acum eu mi-am propus sa mananc maine niste supa
sau iaurt ca m-am gandit ca o fi mai bine sa nu am surprize , dar din cate stiu nu e ca la
cezariana sa nu mananci cu o zi inainte
amr azi si maine
mony
alinuk spune:
Oana,
La anestezie cred ca depinde de gradul de rezistenta al fiecareia, de felul in care e facuta si de pozitia de dupa (mai spunea cineva aici). Peridurala ti-o face la dilatatie 4-5 - in general (la mine asa s-a procedat).. asa ca pana la acea dilatatie poti experimenta contractii mai mult sau mai putin dureroase - timp in care e posibil sa ai senzatii de voma.
Eu personal nu am avut, dar dimineata cand am plecat de acasa - deoarece nu am stiut cum voi naste - nu am mancat nimik..sincer nici chef nu aveam.
Asa ca, parerea mea este ca daca timpul iti permite ar fi mai potrivit sa nu mananci.
Anyway dupa nastere m-a apucat o fomica...de ziceai ca supravietuisem foametei...
Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
oana_bucur spune:
Criss iti dai seama ca aceste "scapari" nu sunt un rezultat strict posibil al unei nasteri fara taieturi sau ruperi...ele apar si in functie de starea fiecarui organism in parte...sunt tinere care au pb de acest gen si fara sa fi avut vreo nastere la activ...Pana la urma ideea e sa protejam cat mai mult ceea ce avem.
Cat despre mine...nu-mi fac griji...sunt sigura ca ajung ok maine dimineata la spital...iar in cazul in care m-ar apuca pana atunci...asta este...cu siguranta ne descurcam...
Eu zic ca si la tine are sa hotareasca bebe cand vine, inainte sa apuci cezariana.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+ 
Messa spune:
Eu incerc sa vad partea buna a amanarii de o zi, si anume faptul ca mai am o zi in care sa mananc porceste!
maria72 spune:
Mai fetelor beau la apa ceva de speriat si fac la pipi ceva de speriat. Ma intreb daca nu nasc saptamana asta, oi mai tine pana pe 3 febr. cand intra fata cea mare in vacanta ? Eu ma tot grabesc sa nasc, dar ar fi bine sa mai astept pana e vacanta, sa stea si fata acasa ca eu sa stau linistita cu bebita la spital.
Gio ce ai facut, ai fost la spital?
38+3z