Mamici de ianuarie-februarie 2007 (57)
Raspunsuri - Pagina 14
elena_mvl spune:
Dana in sfarsit ati ajuns acasa! Bine ati revenit! Incepusem sa ne intrebam ce e cu tine de nu mai dai nici un semn. Frmusel bb ai! Sa fie sanatos si nazdravan! Sa fiti fericiti si sa nu ai probleme cu alaptatul.
Multumesc de sfaturi mamicutzelor trecute prin prin problema alaptatului.
Nadiutza sa ceri neaparat copilul alaturi de tine. Mr.Vladareanu, dr.care a asistat-o pe Columbica spunea ca asa e normal sa se intample pt.mama, pt.bebe si pt personalul de la neonato…deci si in maternitatea lui trebuie sa fie la fel, nu? Asa nu vei pati ce a patit Anis.
Messa mama esti fenomen! Sa-ti traiasca. Deci economisesti banii de pompa.
Noapte buna mamici, bebici si burtici cuminti!
Pe maine.
Elena
, mami de
36s fix
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
[/url]
Monicutz spune:
ALINATXA nu-ti fa probleme cu productia de lapte in functie de marimea 'recipientului' :). Pot sa fie foarte mici si sa produca mai mult ca unii mari. Are legatura cu ceva glande si hormoni. Nu subestima :) inca.
Pupici!
, 36+
Messa spune:
Alina, io cred ca treaba cu cutzitu' ala e pentru auto-aparare! O fi vreo datina care tine de pe vremea cand se furau copii si nu existau sprayuri lacrimogene
ca sa fii sigura, spune-i soacrii ca tu iti iei si un spray din ala cu piper ![]()
Elena, economisesc io pe pompa, da' ma sparge la sutiene, oricum nu-mi gaseam marimea mea nici inainte si imi sareau cele doua din "fructiera" la fiecare miscare (am si tic, le tot aranjez si le indes in sutien) dar acuma ce naiba fac? Pe comanda? Stai sa vezi tu ce mastopexie fac eu dupa ce slabesc si termin cu alaptatul!!!
mihacarm2002 spune:
Alinatxa, eu de cutit stiam ca e bine sa il pui sub patul sub care nasti ca sa iti taie din dureri (sursa: "Gone with the Wind"). Liliana mi-a spus ca nu am cum sa strecor un cutit in sala de nasteri si sa treaca neobservat.
Messa:"io cred ca treaba cu cutzitu' ala e pentru auto-aparare! O fi vreo datina care tine de pe vremea cand se furau copii si nu existau sprayuri lacrimogene ca sa fii sigura, spune-i soacrii ca tu iti iei si un spray din ala cu piper"

Messa, tu musai trebuie sa te externezi repede. Tare comice mai sunt mesajele tale!![]()
Dana, bine ai venit acasa! Bebelusul e tare dragalas! Ma, da' critice mai sunt mamicile din odiseea noastra cu odraslele lor!
Mihaela 37+ 
aelita spune:
livia,bine ai venit! pt dureri,eu nu puteam decat sa iau paracetamol,ca fac alergie la ce imi dadeau ei,dar tu poti lua un calmant ,vezi care e permis.iar la o saptamana,mi-au scos fierele,desi erau dinc ele care se absorb,dar m-a vazut ca ma chinuiam,s-a uitat,si mi-a spus ca erau foarte stranse si din cauza asta ma durea asa tare,si mai bine suport acum si scap.
diana eu una nu as fi facut-o pt mine,asa simteam eu ca nu am risc de diabet..dar depinde de la caz la caz.totusi am facut analiza.
nu am auzit nicicum ca ar declansa diabetul,asta nu cred,pt ca altfel nu ar face la toate gravidele.
nu cred ca e asa un mare risc,daca zici ca nu mai ai posibilitate sa faci analiza.
daca poti,fa-o,daca nu,asta e,nu cred ca e cazul sa iti faci chiar asa griji.
sarcina usoara in continuare!
Bits,felicitari,mami!! cum a fost sarcina?? a fost mare bebelul,cum ziceau?
gio sa fie totul bine!! iti tin pumnii!!
loredana,bebe o sa iti dea putere,si daca tu de acum te gandesti ca nu ai voie sa cedezi,atunci sigur nu ai sa cedezi! plus de-asta,in durerile alea stii cum asculti tot? ca mielul la taiere,esti,esti in stare sa stai si in cap daca ti se spune,numai sa scapi,si nu oricum,pt ca gandul o sa iti fie numai la bebe,sa scapi sa scapi dar cu bebe sanatos.
ca eu din 5 in 5 minute intrebam: fetita e bine?? si iar impingeam. fetita e bine? desi ii auzeam si eu inimioara,saracuta,cum batea !! dar intrebam ca sa fiu eu sigura.si ceva inauntrul meu imi spunea ,atunci,ca fetita e bine,ca o sa iasa sanatoasa si intreaga(pana atunci,in sarcina,ma temeam si eu ,dar pe masa parca stiam ca totul os a fie bine).
superstitia aia cu sa nu scoti copilul afara pana nu ii citeste popa.pai ,fratilor,cine nu e ortodox ce face?? nu mai iese?? sau iese,ca nu stie si ce pateste?? cate tampenii!!
messa cu deochiul,taci ca si pe mine m-au tot batut la cap sa pun funda rosie la patut,la carut,...la cur...pardon!
si ma gandeam,stiti ce mai lipsea la funda aia rosie ??
fetelor,fiti atente aici !! la funda aia rosie,sa puneti neaparat un AC DE SIGURANTA
si sa oprindeti la caciula,mai ales la baieti e bestial !! 
eu numai asa imi amintesc de fundele alea rosii,cu acul de siguranta atarnat!
sa nu cumva sa uitati !!! dar asta dupa ce citeste popa,si neaparat cu batista pe ochi ca e frig la polul nord.auuuuuu si cutitul la noi( asta e noua!) ,cum zice soacra Alinei !!
mai glumimi si noi..dar zau ca inca mi se dau sfaturile astea!
cu furia laptelui:mie imi pare rau ca nu am luat pompa,ca mi-a zis farmacistul ca poate nu e nevoie(adevarul e ca daca nu era nevoie si dadeam 60 de euro degeaba nu-mi convenea
) ,ca asa nu mai rezistam 4 zile si nu il mai trimiteam pe al meu in miez de noapte sa caute o farmacie de garda si sa cumpere pompa in creierii noptii ca imi bubuiau cimpoaiele.
cristiana cred ca te-ai chinuit groaznic sa te mulgi singura.eu stiu ca ma chinuiam rrrrau sa scot O PICATURA ,in primele zile,ca sa prinda bebe gustul,sa suga.si de mult eori nu reuseam nici picatura aia si venea cate o asistenta nesimtita si strangea sa iasa o picatura,de ma durea pana pe creier.dar sa fi muls ca tine !!!
daconst,hait !! tiganus zici?? a iesit ceva si pt tigancusa mea?? sa fie oare cu noroc?? ia sa vedem noi pozele..
ce frumooos eee!! pupa-l-as!!!
dar nimic de tiganush,zau!!
baaaai,a mea a primt mult aur.bratara cu numele,cercei nu stiu cate perechi,lant cu medalion...ZICI CA E GABI LUNCA !!! haoleu! bine,ca sunt pt cand va fi mai maricica..
sa aveti o noapte super,cu burtici cuminti si bebei si mai cuminti !!!
S.
anis spune:
Hai ca sunt cuc de oboseala.Am alaptat-o si m-a luat foamea..intre timp am zis sa imi arunc ochii pe aici.
Nadiuta, eu am stat intr-o rezerva cu inca o pers...la care a venit tot neamul in vizita, nu exagerez la fiecare ora aparea un neam.Nici nu am putu dormi.Asa ca nu m-am riscat sa o i-au cu mine in camera...si de aici nebunia...ca eu una de aia am urlat dupa o garsoniera, din nefericire nu era nimik liber, pt ca vroiam sa am copilul cu mine in camera non stop, si sa nu ma deranjeze nimeni...Din pacate n-a fost sa fie.
In rest camasa asa cum a zis si alinuk cu maneca scurta.Nu stiu eu in aia de spital ma sufocam de cald.Altceva mie personal nu mi-a placut mancarea in Elias, era naspa..dar poti sa ciugulesti una alta din felurile lor, nu mori de foame.
CAt despre dr de la neonatologie , dr Constantinescu, please , nu o luati in seama cu sfaturile ei, e total pe dinafara.Va spun dintr-o sursa f sigura...care stie mai multe despre ea.Atat ea cat si Vladareanu si-au facut un nume, nu neaparat ca sunt si dr buni.Vorba altui dr, Vladareanu are 2 maini stangi..dar s-a orietantat spre oamenii cu bani.
Am mai zis eu mai stiu o dr pediatra f buna, cine nu are i-o recomand cu mare placere.Pt vizite acasa ia 1 milion..asa era pe vremea asta anul trecut, nu cred ca s-a modificat nimik.
HAi ca am terminat de mancat, ma duc sa adorm din nou...nu prea mai pot din cauza oboselii....
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
gabriela_s spune:
ce faceti fetelor???
eu tocmai ce am hranit,regurgitat,schimbat bebiunea mica.
danuta te fac o cuscra????![]()
![]()
![]()
dianalaura oau,ce tarife la zalau!mi se pare super putin...1-2 mil la dr?![]()
maria72
la mine a fost asa
7 mil medic-desi acum cand ma gandesc la cat a stat in fundu' meu sa ma coasa(deja ma gandeam ca o sa ma scap in pantaloni cand am auzit ca m am rupt pana la sfincter,dar iata ca nu e asa) ,nu mi parea rau nici daca ii puneam 1000 ron,mai ales ca m-a luat in evidenta pe ultima suta de metri,in sapt 36 ,cand mai toti medicii ma cam refuzau si eram deja cu nervii in batista...iar la consultatii nu am apucat sa ii ofer onorariu de fiecare data pt ca nu are un cabinet al sau,la spital e nebunie,doi medici pe un cabinet,mi-era jena sa ii dau de fata cu lumea pe acolo.
1 mil anestezist(asa m a sfatuit dr sa dau,eu eram pregatita cu 1,5mil)
2 moase X500 mii fiecare
pediatrei nu am apucat sa ii dau nimic pt ca nu am vazut o decat la externare.am inteles insa ca se da cam 500 .
am dat 500 mii asistentei sefe de la NN ca sa ii faca gaurele pt cercei fetei mele.
500 mii asistentei sefe de la mamici pt loc la rezerva.
la toaleta zilnica dadeam 50 mii dimineata si 50 mii seara si imi dadeau fetele acelea o gramada de comprese sterile de am venit si acasa cu multe.
cand o lasam pe bebe la salon noaptea dadeam 100 mii (cand mi i primeau ,ca nu primeau mereu bani).
dimineata cand veneau sa spele bebele dadeam 100 mii asistentei si 50 infirmierei (nu am dat zi de zi pt ca la fel,nu au vrut sa primeasca de fiec data).
am mai dat o data 100 mii pt ca am cerut asternuturi curate si alta perna.
ah si inca 100 mii am dat cand mi-a facut clisma si a fost tanti ataaaaaat de draguta cu mine ,a fost super soft clisma aia(m-a si chelit jos tot ea).
in rest au mai dat ai mei una alta portaresei ca sa intre (veneau aproape non stop,si cand nu era ora de vizita)..ah si mama a dat de la ea cred ca aprox 1 mil la diverse asistente si infirmiere .de ex 200 mii ca sa intre familia sa vada bebele,200 mii sa ma care sus la salon sau sa ma ajute sa mananc ca nu puteam sa fac nimic singura in primele ore dupa nastere,200 mii ca sa imi care o infirmiera bagajele (aveam 3 genti dupa mine)etc.
ideea e ca cel putin dr si-a facut treaba f bine indiferent de onorariu (a fost dat dupa).moasele erau dragute cu toate fetele din sala de travaliu(si erau si tiganci si tot felul de cazuri),asistentele de la bebe iti ingrijeau la fel de bine copilasul si fara sa le "atingi" cu ceva...asa ca fiecare da cat si cand crede si cat ii face placere.eu am ideea mea ca "nu nasti in fiecare zi" asa ca nu prea mi-a pasat de bani.multumesc ca am avut de unde.
oricum,in sala de travaliu era de ex o femeie care nu fusese urmarita de nici un medic ,venise direct sa nasca.vreau sa zic ca a avut parte de grija la fel ca oricine si a fost asistata de doi dr la nastere ,nu s-a purtat nimeni urat cu ea...in general n-am vazut medici nesimtiti la cantacuzino(cum am auzit si vazut chiar in alte spitale...
nu dau nume)
la fel pot spune si despre dr de la NN!
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati *
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica 
gabriela_s spune:
aaaah,
avem si noi poze in albumul comnu:
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762359079450/photo/294928804190969978/39
si sa nu uit!!!
pentru fetele care urmeaza sa nasca:

VA UREZ SA AVETI CONTRACTII CAT MAI TAPENE!
PERIDURALE REUSITE SI CEZARIENE USOARE!
ca pe urma,deh...vorba povestii: "lapte-n tate/frunze-n buze/malaies in calcaies..."![]()
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati *
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica 
ALINATXA spune:
Fetelor buna dimineata,
IACA VIN CU VESTI DE LA GIO
SMS-UL SUNA ASHA :S-A NASCUT PRINTESA MICA ,EVA AZI LA ORA 1 FIX.NASTERE NATURALA FARA EPIDURALA F USOR.3150,APGAR9
BINE AI VENIT PE LUME PRINTESA MICA EVA
36+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
aventura spune:
Neata!
A nascut Gio!!! Bravoo!! Bine ai venit pe lume Eva!! Ce bine ca ai nascut repede si usor Gio!! Felicitari!! Multa multa sanatate si voiosie! 

Aventura
37+ cu
Antonio