Mamici de ianuarie-februarie 2007 (57)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Dragele mele care va luptati cu furia laptelui, reteta e MULGETI! Dar nu ca proasta de mine, chinuindu-ma cu mana pe coridorul neonatologiei in timp ce David era la incubator, ci luati-va pompa. De la mulsul manual am facut vanatai, dupa cateva zile mi-am facut curaj, i-am spus taticului sa-mi aduca de acasa pompa, o oala si un fierbator de apa, ca sa o pot fierbe inainte de fiecare alaptat. Asta am facut timp de trei saptamani, de sapte ori pe zi! Pentru confort, comprese cu apa calda inainte de alaptat/muls, comprese reci dupa.

Fug la David, caci isi face plansul de la miezul noptii!

cristiana si David Cristian 21.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Bine am regasit mamicile si burticile!

Nu am citit nimic din urma,dar am intrat sa va spun ca de azi sunt acasa si sa pun citeva poze cu tiganusul nostru drag.

http://new.photos.yahoo.com/blondahd/album/576460762386445777?change_count=1

Sunt inca obosita,dar o sa revin in curand si cu povestea nasterii.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Da, de acord ca e obligatoriu de pus bb-ul la supt din prima zi cu lapte. Baiul e ca eu scoteam in plina furie a laptelui 100ml lapte din fiecare san, la fiecare 3 ore. al meu bb manca zilele alea 50ml/masa, cam la fiecare 2 ore. concluzia e simpla. rezisti cele 3-4 zile nasoale numai daca iti scoti laptele cu muls manual sau cu pompa, altfel doare ca naiba si mai exista si riscul complicatiilor (mastita) plus febra care poate ajunge usor peste 40. vorbesc din proprie experienta (de la prima nastere).

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

Messoo"In cazul asta incep sa ma gandesc serios sa fac cum facea prima mea pisica, facuse un singur pui la prima ei nastere si ce nu sugea ala, sugea singura si, avand in vedere cat de mari se facura Milka si Fulga... ajung fara probleme! " esti de coma draga, am ras cu lacrimi.

Anis, Cristiana, multumim pt sfaturi
Dana, bine ati venit acasa cu bebe, Lucas-Paul sa fii sanatos, papacios, si cuminte

fetelor care a-ti nascut la elias, am inteles ca poti sa-l ceri pe bebe cu tine in camera pe timpul zilei si pe timpul noptii cu acordul colegelor, e adevarat??

pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia 36+
Lidia
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

fetelor care a-ti nascut la elias, am inteles ca poti sa-l ceri pe bebe cu tine in camera pe timpul zilei si pe timpul noptii cu acordul colegelor, e adevarat??

astfel poate evit hranirea lui cu formula, ce ziceti? Anis, Alinuk, Adinush

nadia 36+
Lidia
burtica
[/quote]

nadia 36+
Lidia
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by cristiana70

Dragele mele care va luptati cu furia laptelui, reteta e MULGETI! Dar nu ca proasta de mine, chinuindu-ma cu mana pe coridorul neonatologiei in timp ce David era la incubator, ci luati-va pompa. De la mulsul manual am facut vanatai, dupa cateva zile mi-am facut curaj, i-am spus taticului sa-mi aduca de acasa pompa, o oala si un fierbator de apa, ca sa o pot fierbe inainte de fiecare alaptat. Asta am facut timp de trei saptamani, de sapte ori pe zi! Pentru confort, comprese cu apa calda inainte de alaptat/muls, comprese reci dupa.

Fug la David, caci isi face plansul de la miezul noptii!

cristiana si David Cristian 21.12.06

esti o mamica greu incercata, stiu ce inseamna un prematur. toata stima si admiratia. important este ca sunteti acasa, de acum va veti simti tot mai bine si tu si david. papica si somn, si multa dragoste (de care stiu ca nu duce lipsa) si va creste frumos, fii sigura!

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Dano, care tziganush, ca e rozzzzzz! E tare scump! Bravo, mami!

nadiutza, zau ca ajung la ele, si nu asa, numai putin, cred ca daca vreau pot sa le bag nu numai in gura, ci si in nas!!! Hai ca am incercat acuma sa vad pana unde pot sa le ridic - pana la jumatea fruntii! Mama, ce tzatze mi-au crescuuuuut!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele interesate de Elias,

Sigur se poate sa-ti iei copilul in rezerva cu tine, doar ca nu e o solutie care mie sa mi se fi parut si aplicabila.

Asta din mai multe motive:
1. in rezerve este asa de cald, incat dupa o ora de stat fara geam deschis... te sufoci...iar pe bb nu-l poti lasa fara oxigen sau cu geamul deschis

2. in rezerva vin o multime de vizitatori atat la tine cat si la colege..si vantura ushi si alti divershi virusi

3.unii dintr bbi au icter si daca se intampla sa fie si al tau in situatia asta - e indicat ca mare parte din timp sa stea la lampa..

atentie!!! - luati-va camasa de noapte cu maneca scurta... si apropos au acolo niste camasi in care se paote dormi rezon (curate, apretate etc).... numai ca aveti grija nu alaptati copiii imbracate in ele ca riscati niste iritatii pe fatzucul lui fin

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Dana e foarte scumpic baietelul!

Messa la primul copil am facut prostia sa beau multe lichide dupa nastere de teama ca nu voi avea lapte suficient.N-am banuit ca fetita mea micuta nu va avea putere sa suga decit foarte putin.A trebuit sa ma mulg cu masina electrica vreo 4 luni ca ea tot putin minca dar fiindca lua normal in greutate nimeni nu m-a sfatuit sa ii dau completare.

La al doilea bebe nu i-am mai ascultat, am baut f. putin in primele zile dupa nastere si am avut exact cit ii trebuia lui bebe, nu sanii pietroi.N-a trebuit sa ma mulg deloc ca bebe stia atit de bine sa suga exact cit ii trebuia!

Al treilea bebe nu a stiut sa bea fiindca a fost nascut prin cezariana inainte de sapt.39 si mie mi-au bagat intravenos inainte de operatie vreo 4 litri de perfuzie cu glucoza, Na, Ca si altea alea.Bineinteles ca prin urina nu am eliminat in prima zi decit max. 1 litru si...aveam sanii umflati ca naiba.M-au sfatuit sa ma mulg si sa-i dau din sticla laptele meu pina il conving sa bea de la san, cee ce nu am reusit decit cu niste lupte ingrozitoare.Pina la urma m-am lasat pagubasa ca ma durea si operatia ca naiba si bebe prefera sticla oricit as fi incercat sa-i dau san cu mameloane de plastic sau fara...

Le admir pe fetele care nu reununta la alaptat dupa probleme, dar...eu sunt fericita ca nu am alaptat si in felul acesta toata familia mea a fost multumita ca m-am putut ocupa si de ceilalti membrii,iar bebe nu s-a imbolnavit decit o singura data in 11 luni, pe cind cei alaptati la san au fost bolnavi de mai multe ori in primul an de viata.

Mariana 35+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

M-am invrednicit sa intru si eu ...Azi am avut o zii de cacao...o stare de aia proasta de iti vine sa iti bagi picioarele.
Danutooo vorba messei de unde tiganus ca e rozzzzz .E dulcic rau sa iti cresca mare si voinic.
Bai m-ati spart cu furia asta a laptelui.Eu cred ca nu am de ce sa imi fac probleme avand in vedere marimea taticilor mele.Nu cred eu ca pot produce ele mare cantitate de lapte.
Lilisor brava tie........optimista,plina de viata si energie,nici nu zici ca ai bebe mic.Vreau si eu sa fiu ca tine,dupa ce aduc bebitza acasica.
Cat despre deochi .iesit sau nu din casa pana la botez nici eu nu cred o iota.Asa am fost si eu sfatuita de diverse persoane dornice sa isi dea cu parerea.Replica mea a fost ok atunci nici vizite nu avem voie ca cine stie cum ne deoache careva.Ptiuuuu drace!!!!Soacra mea mi-a zis ca daca totusi ies afara sa iau un cutit cu mine ...sa il bag undeva ca numai asha suntem ferite de duhuri de alea rele.L-am pus de acum langa usa sa nu care cumva sa ies din casa fara el.

36+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput