intrebari despre rahitism

intrebari despre rahitism | Autor: cristina73

Link direct la acest mesaj

Am vazut ca pentru moment medicul site-ului nu e disponibil si de aceea mi-am permis sa postez aici mesajul meu in speranta ca poate alti doctori ma pot ajuta sau chiar alte mamici in situatii similare. Stiu ca s-a discutat mult despre vitamina D pe site si am citit majoritatea raspunsurilor totusi am unele nelamuriri. Situatia mea e urmatoarea:
Fetita mea nu a primit niciodata vitamina D, aici nu se recomanda. Dupa ce s-a nascut am fost la medicul de familie sa-mi prescrie vitD care nu se poate procura fara reteta si mi-a spus ca fetita nu are nevoie si daca o scot la soare e de ajuns.Mi-a spus ca nu se da supliment de vit.D fiindca in cantitati prea mari e toxica si ca aici nu sunt probleme cu rahitismul. Pentru mine raspunsul a fost satisfacator si am cautat sa o scot afara de cite ori a permis vremea si sa-i dau o alimentatie variata si sanatoasa.
Asta iarna am fost in Romania si fetita a facut o amigdalita urita si am dus-o la doctor. Doctorita dupa ce a consultat-o mi-a zis ca are sechele de rahitism, toracele fiind deformat si avind "santuri Harrison(sau Morison, nu mai tin minte precis, va rog sa ma scuzati dar medicii cred ca stiu despre ce e vorba). In plus la aproape 16 luni fontanela nu era inchisa complet, doctorita a zis ca are marimea unei monede. Alte investigatii nu i-a mai facut dar mi-a prescris vit. D. Noi mai aveam de stat doar 10 zile si in acest timp nu am gasit vit. D in forma prescrisa de doctorita nicaieri asa ca am plecat din Romania fara sa-i iau vit.D. La intoarcere am dus din nou fetita la medicul de familie de aici sa o consulte si sa-i prescrie vit.D dar medicul a zis ca fetita nu are nimic!!!
Am insistat si insistat si mi-a dat o trimitere pt. spital. Am dus-o la spital unde au consultat-o, i-au facut radiografie la incheietura miinilor si i=au luat probe de singe si nimic!!! Au zis ca nu are nimic, nu are nevoie de vit.D si sa merg linistita acasa. Am intrebat daca ei nu vad deformatia de la torace si au zis ca are forma normala!!! Eu ce sa mai cred acum?
Intre timp m-a anuntat mama ca a gasit vit.D in Romania si ca mi-o trimite. Ce sa fac,sa-i mai dau vit.D in conditiile astea?
Avind in vedere ca doctorita din Romania a zis ca are sechele de rahitism eu pot sa inteleg din asta ca are urme de rahitism si deci nu are rahitism in prezent? Aica a avut rahitism la un moment dat si acum nu mai are?
Ce sa fac cu vitamina D? Sa ii mai dau in conditiile in care medicii de aici au zis ca nu are nevoie si au refuzat sa o prescrie?
Multumesc pentru rabdare, mesajul a fost cam lung, sper sa-mi puteti da niste sfaturi
numai bine
cristina73

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Ce varsta are fetita ta?

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Lia, fetita mea are 21 de luni acum.Cind am dus-o in Romania avea aproape 16 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Incearca sa-i dai multivitamine cu vitamina D inclusa (spune-i doctorului sa-ti prescrie unele). Tie ti se pare toracele fetitzei diferit de al altor copii?
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Andrada, e adevarat ca la un moment dat, cind fetita avea in jur de 10-11 luni parca mi s-a parut ca prea i se "vad coastele" ea fiind destul de durdulie in rest , doar toracele parea "slab" in rest forma nu mi-a dat de gindit. Doctorita din Romania mi-a aratat acele santuri si mi s-a parut si mie ca are niste "scobituri" anormale dar aici mi-au spus ca totul e ok, deci nu mai stiu ce sa cred. Aici am consultat 3 medici diferiti, medicul de familie, medicul care se ocupa de controlul copiilor(la 6 luni, 1 an, 18 luni etc) si medicul de la spital si toti au zis ca nu are nimic.
De mincat maninca lapte de vaca, 3 iaurturi din acelea mici Danone/zi, fructe, legume, carne de pui si vita, cereale, singurul lucru pe care nu-l maninca sunt ouale , sub orice forma ar fi ele.A fost alaptata exclusiv timp de 6 luni, apoi formula si de la 1 an lapte de vaca.

va pup
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by cristina73

Andrada, e adevarat ca la un moment dat, cind fetita avea in jur de 10-11 luni parca mi s-a parut ca prea i se "vad coastele" ea fiind destul de durdulie in rest , doar toracele parea "slab" in rest forma nu mi-a dat de gindit. Doctorita din Romania mi-a aratat acele santuri si mi s-a parut si mie ca are niste "scobituri" anormale dar aici mi-au spus ca totul e ok, deci nu mai stiu ce sa cred. Aici am consultat 3 medici diferiti, medicul de familie, medicul care se ocupa de controlul copiilor(la 6 luni, 1 an, 18 luni etc) si medicul de la spital si toti au zis ca nu are nimic.
De mincat maninca lapte de vaca, 3 iaurturi din acelea mici Danone/zi, fructe, legume, carne de pui si vita, cereale, singurul lucru pe care nu-l maninca sunt ouale , sub orice forma ar fi ele.A fost alaptata exclusiv timp de 6 luni, apoi formula si de la 1 an lapte de vaca.

va pup
cristina73

Consumul de lactate ii asigura necesarul de calciu! Vit. D nu e sintetizata de organism decat sub actiunea razelor de soare!
Incearca sa te uiti pe ambalajul de la formula folosita si vezi daca nu continea si Vit. D!
Ar fi fost bine daca si in Ro mai cereai sfatul si altui medic.

Insa daca locuiti intr-o zona cu soare (de ex. California - nu-mi vine altceva in cap ;)) - cred ca nu e exclus ca necesarul de vit. D sa fie asigurat in mod natural!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu m-am ingrjorat ca baiatul nostru nu ia vitamina D. A stat si el in Romania pentru 5 luni si nu i-am dat nici acolo. Doctoritza din Ro nu a spus nimic de el, dar eu tot imi fac griji ca de ce altzii iau si el nu. In orice caz, noi locuim la ora asta in California si aici s-a nascut baiatul, iar doctorul ne-a spus la fel, ca sa il scoatem afara ca e destul soare pe aici si e deajuns. Vreau sa itzi spun ca in Ro si mie mi-au spus, cand eram copil, in clasa I, ca am sechele de rahitism, desi mi s-a administrat vitamina D. Cam stiu cum arata toracele cu sechele de rahitism si nu e cazul meu. La ora aia eram doar f. slaba. Daca tzie nu tzi se pare nimic ciudat la fetitza si doctorii de la tine au zis ca nu are copilul nimic, inseamna ca nu are nimic. Sunt multzi medici incompetentzi in Ro. Nu vreau sa zic ca in alta parte sunt competentzi, dar doar pentru ca doar o doctoritza ti-a spus asha si ceilaltzi invers, nu inseamna ca tb. sa te alarmezi. Eu zic sa nu ii mai dai nici o vit D, daca e destul soare la voi. Doar daca tzie tzi se pare intr-adevar ca toracele fetitzei e diferit de cum ar trebui sa fie.

Sanatate si din pacate nu cred ca raspunsul meu a fost prea util...

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Eu stiam ca examenul radiologic stabileste exact daca e vorba de rahitism sau nu. Daca radiografia a iesit bine, nu ai nici un motiv de ingrijorare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut. Eu stiu ca fontanela se inchide complet pe la 2 ani.
Si mie mi-a zis un medic pediatru ca Stefan are un inceput de rahitism, dar sa nu ma inngrijorez, pentru ca se va ameliora, Stefan avand 4 luni. Eu ii dau in continure D3, picaturi. Mi s-a zis ca pana la 3 ani, continuu. Un alt medic mi-a spus ca in lunile de vara sa nu-i mai dau. Urmeaza sa mai intreb.
Sanatate bebicilor si mamicilor.
PS Oare de ce parerile sunt atat de impartite despre acest subiect?
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Cristina,daca intr-adevar are semne de rahitism(torace evazat,etc.),fa-i o radiografie de pumn.Asta va spune cu certitudine daca nu e-n regula(poti trimite radiografia unui pediatru din tara,ca sa auzi doua pareri diferite).
Si-i poti da Pikovit din toamna(asta e un siropel-preparat multivitaminic,contine si vitamina D si posibilitatea de supradozare in conditiile administrarii a cate una-doua lingurite/zi sunt aproape nule).Nu stiu unde locuiti si ce fel de clima e acolo.
nici in Japonia nu se administreaza vitamina D,pentru ca aici clima-i blanda,zile insorite multe si se considera ca necesarul de vit. D poate fi obtinut numai din expunerea la soare,dar am vazut copilasi care pareau rahitici...medicii de aici spun ca nu exista rahitism.
Eu i-am dat lui Iepu Pikovit si toate-s OK(am fost la pediatru si-n tara).

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Poate vi se va parea ciudat dar aici trebuie sa administrezi vitamina D de la 1 luna si pina la doi ani. Soare avem din belsug citeodata prin septembrie deja ne rugam sa ploua. De multe ori si in lunile de iarna abia se intrezaresc nori.
Aici inca nu am auzit astfel de teorii si in afara de asta nu am vazut copii rahitici.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput