Dependenta de bixtonim
De ani de zile folosesc bixtonim si nu mai pot fara. Stie cineva vreo solutie pt asta?
Crinuta
Raspunsuri
ancadm spune:
Am patit-o si eu acum citiva ani...Nu prea stiu ce sa te sfatuiesc pentru ca eu am scapat de el cu ajutorul unei creme preparate de un medic ORL-ist ( stiu doar ca avea in ea ceva antibiotic, dar nu stiu formula si nici cum se chema respectivul unguent). Cea mai rapida solutie ar fi sa incerci sa nu il mai folosesti - stiu ca e foarte greu, si sa apelezi la metode clasice: infuzii.
Sanatate,
Anca.
p.s. sper sa nu il fi confundat cu altceva, dar bixtonimul era folosit pentru desfundarea nasului, corect? daca nu, scuze si ignora, te rog,raspunsul.
klavier spune:
sotul meu cel drag nu mai putea dormi intr-o vreme decat cu tona de picaturi de nas langa pat, din care se servea de cateva ori pe noapte.
pe vremea aceea nu auzisem ca s-ar putea crea dependenta la picaturi, dar era totul prea dubios - mie imi treceau racelile fara nici o picatura, iar el consuma atatea si fara sa il ajute la ceva.
asa ca am refuzat sa ii mai dau picaturi si i-am explicat ca pe prospect scrie sa nu le folosesti mai mult de 5 zile ca pot avea efect contrar.
a protestat si a fost suparat cateva nopti, dar... i-a trecut. si la urmatoarea raceala o sa ii prepar doar dilutii inofensive din uleiuri eterice si apa.
Adriana
Lauraa spune:
Instilatii cu apa de mare. Se gaseste in flacoane cu pompita, tip spray. Incearca sa le lasi, creeaza o dependenta cretina si periculoasa!
LAURA
ancadm spune:
Mama mea tocmai a incercat un remediu babesc pentru desfundarea nasului si zicea ca a mers imediat: cica sa incalzesti ceaunul in care faci mamaliga - sa fie cit poti sa il suporti de fierbinte, iti pui un prosop gros pe cap si ceaunul fierbinte pe cap peste prosop. Mare grija sa nu te frigi ca atunci sari din lac in putz cu problema. Nu stiu sa iti spun exact cit trebuie sa stai cu el pe cap, dar probabil ca macar vreo 10 minute...Mama are de cind o stiu probleme cu nasul infundat si nu putea nici ea fara picaturi, dar acum din cauza altor probleme de sanatate are restricii la unele medicamente asa ca trebuie sa recurga la altceva.
Sanatate,
Anca.
Mausin spune:
Am suferit 8 ani de zile de dependenta de Bixtonim. In cele din urma a degenerat in sinuzita cronica si in exacerbarea unor alergii respiratorii. Cand pana la urma am decis sa ma duc la doctor - pentru sinuzita, care mi-a cauzat neplaceri mari- doctorului i-a trebuit vreo 6 luni pana sa descopere cauza - aceasta dependenta de Bixtonim. E de la sine inteles ca nici o solutie de sare si leacuri babesti nu mai reusea sa-mi desfunde nasul - tratamentul pe care l-am urmat a fost cu descongestante orale, substantele active fiind Pseudoephedrin si Phenylephin. Mai ales al doilea mi-a folosit, fiind cu totul alta substanta decat cea continuta in Bixtonim. Luam pastilele astea de doua ori pe zi si pot sa spun ca am scapat de nasul infundat in aproximativ o luna de zile. Primele doua saptamani au fost destul de grele - dupa 8 ani de dependenta visam noaptea ca imi pun picaturi in nas - insa mi-am revenit incet incet. Sunt cam 4 luni de cand m-am tratat si pot sa spun ca si sinuzita e mult mai bine. Antialergice inca mai iau, dat fiind ca sufar si de alergii dar nasul nu mai imi e infundat deloc.
Inca o chestie - cine a avut odata aceasta dependenta trebuie sa se fereasca de a-si mai pune picaturi in nas pentru totdeauna, pentru ca dependenta se reface extrem de repede la aceste persoane.
Dau aici un link cu informatie medicala (e in engleza, nu stiu cat foloseste, dar asta e ce pot face):
http://www.emedicine.com/ped/topic2010.htm
Succes, iti tin pumnii, ca stiu ce cumplit este...
tinatache spune:
Foloseste ce dam noi la bebei: sprayuri cu apa de mare, macar pt perioada de trecere la "fara Bixtonim" . Succes!
Cristina, mamica cu burtica