Detixifierea organismului in sarcina
Dragi mamici si burtici, va felicit pentru BBlushi! Sa aveti nasteri usoare, BBici sanatosi si linistiti!
Va rog sa-mi spuna cineva daca a facut detoxifierea organismului in perioada sarcinii si in ce a constat.
Sunt in sapt 37 si medicul la care voi naste mi-a recomandat sa fac o detoxifiere a organismului, pentru sa m-am cam umflat, si zice ca se umfla de fapt si copilasul, si placenta, si durerile de cap pe care le am - pot fi din cauza ca se acumuleaza lichid si in cap.
Dieta prescrisa ar fi urmatoarea:
1 zi - 1-1,5 kg mere,
2-3 zile alimentatie normala,
1 zi - 1 kg brinza,
2-3 zile alimentatie normala,
1 zi - 4 fructe de grapefruit.
In total - cam o saptamina.
In aceasta saptamina sa pregatesc zilnic cite 200 ml decoct de radacini de patrunjel pe care sa-l iau pe parcursul zilei pe stomacul gol.
In zilele cu mere, brinza, grapefruit - absolut nimic altceva sa nu consum.
Acum ... mie mi se pare normal, nu vad daca ar fi vreo problema, dar azi am inceput ziua cu mere doar si ... mi se pare ca flacaul meu e flamind
In orice caz nu a mai fost niciodata asa de agitat (de fapt a fost mereu un cumintel si gingas), se tot arunca brusc intr-o parte de burtica, iar in partea opusa impinge cu putere... Oare e pur si simplu coincidenta sau chiar sufera de foame?
Sper ca nu zic prostii ...
Va pup si va doresc tot ce e mai bun pentru BBici!
Multumesc anticipat!
Ludmila 
36 +
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ludmila_19/my_photos
Raspunsuri
mushulica_p spune:
Va rog, daca a mai facut cineva asa ceva - sa-mi dati macar un semn, ca deja mai multi imi zic ca fac prostii cu dieta asta:( si eu nici intr-un caz nu vreau sa-i fac rau copilasului!
Ludmila 
36 +
Luna1 spune:
Nu cred ca flacaul e flamand ca el nu se hraneste cu alimentele propiu-zise ci cu vitaminele si minerale din ele. Si chiar daca nu mananci o zi organizmul tau are rezerva stocata deci bebe nu ar fi afectat. Dieta nu mi se pare drastica, in conditiile in care ai sta acasa altfel organsmul e slabit in ziua respectiva si nu poti sa ai incredere in el (stari de lesin etc.)
Personal nu vad nimic nociv insa asa cum am spus e numai parerea mea.
Sa ne spui cum a fost pana la urma.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
cria_bv spune:
Parerea mea ca gravida fiind nu as tine o asemenea cura. La arsurile care le am sa mananc intr-o zi numai mere sau grapefruit m-ar da peste cap. Plus ca organismul are nevoie si de proteine, lactate. Multa sanatate si nastere usoara.
Cria
cu 
25+
Alé spune:
Mda, nici io nu m-as apuca de cura, nu numai de asta, de oricare alta...
Poate "umflatul" de care vorbesti nu se datoreaza unui organism intoxicat ci mai degraba consumului de sare. Io n-am mai auzit de asa ceva, zau.
Poti sa bei niste ceaiuri diuretice, sa mai scoti lichidele din corp, mai putina (spre deloc) sare, si cam atit. In sapt 37 sa te apuci de slabit - ca pina la urma asta va fi rezultatul, mi se pare complet aiurea.
Mai intreaba si alt doctor...
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
CarlaV spune:
Detoxifierea trebuie facuta inainte de sarcina sau dupa ce termini alaptarea, orice faci in timpul sarcinii afecteaza copilul. Adica toxinele din sangele si tesuturile tale trec foarte usor bariera placentara si nu cred ca vrei sa-ti intoxici copilul. Eu zic sa cauti alta cauza pentru starile tale si sa ai putina rabdare cu detoxifierea.
Oricum, patrunjelul este pe lista cu plante interzise in sarcina.
Carla,
15+
mushulica_p spune:
... mda ...
M-au speriat putin mesajele voastre... de ce mi-o fi prescris asa cura medicul dar? ...
Eu de fapt nu caut cauza pentru starile mele, nici nu m-am adresat de fapt la ea pentru a-mi rezolva starile, credeam ca e ceva normal in timpul sarcinii, a fost initiativa ei, iar eu am crezut-o ca asta o sa ne faca numai bine (si mie si copilului) ...
Va multumesc mult!
Cred ca nu mai am curaj sa continui ... nu prea am auzit parerea cuiva care sa stie sigur ca nu e nimic rau in asta
Ludmila 
36 +
dicirstea spune:
S-au mai vazut cazuri. Nasa mea a primit o observatie de la dr. cum ca ar trebui sa schimbe dieta. In sarcina nu se iau ceaiuri diuretice se iau ceaiuri detoxifiante. Nu tb. favorizata diureza pt ca asa se pot elimina prea multe lichide de care o gravida are nevoie, in schimb tb. stimulata eliminarea toxinelor care pot trece prin sange. ceea ce ti-a dat dr. nu o poti numi dieta, nimeni nu slabeste cu asa ceva, mai ales ca intre zilele de dieta ai 2 zile de mese normale, iar organismul tau are deja super rezerve. Patrunjelul are cel mai mare continut de vitamina c. Cat despre bb, el nu prea are trairi proprii in acest moment, in schimb simte stresul , anxietatea si nemultumirea ta. Fa ceva care sa iti distraga atentia in zilele in care mananci mai putin. Eu am fost internata cu niste sangerari si m-am stresat mult. de ce ma stresam de aia imi era mai rau, si m-am hotarat azi, desi sunt in concediu medical, sa ma duc la servici. Acasa simteam ca innebunesc, nu mai puteam sa citesc, nu imi placea nimic la tv, toata familia ma enerva. Am vrut o schimbare, am zis ca daca mi-e rau ma duc acasa. Ei bine... sunt si acum la servici.. bine sunt de 3 ore pe forum..Ideea e ca daca eram acasa mancam cate ceva de 3 ori pana la ora 13. Asa, la servici, m-am luat cu treaba, nu stiu nici cand a trecut timpul pana la 13:30 cand am mancat bine ( ciorba legume, piure+gordon bleu+salata+desert), acum 1 ora am mancat 1 mandarina si o portocala sin gata!! nu mai imi e foame si nici pofta de nimic.