ALBA CA ZAPADA
Raspunsuri - Pagina 2
Balbina spune:
Mai am o intrebare
Nu prea m-am prins ce e cu aluatul facut la baie de abur: se amesteca toate (impreuna cu faina) si se tine pe baie de abur sau ca la prajitura de miere, se pune faina la sfirsit? Din cite inteleg, aluatul trebuie sa iasa cam ca o plastilina, pentru a fi modelat, nu? Daca scrie faina cit cuprinde... Si cum e sa tii pe baie de abur un aluat de felul acesta, nu-mi dau seama, scuze ca va bat la cap.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Pina la urma am facut cum m-a dus capul: am tinut pe baie de abur toate componentele in afara de faina, amestecind mereu. Dupa ce s-a topit untul, am inceput sa pun treptat faina, amestecind. Cind mi-a fost greu sa amestec cu lingura, am mutat aluatul intr-un bol de plastic, am lasat sa se raceasca un pic, apoi am framintat cu mina. In total a mers cam 350 g faina (vreo doua cani si jumatate).
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Am revenit cu poza. Am facut sub forma de tort, intrucit o patrime din aluat nu-mi ajungea sa intind o foaie dreptunghiulara cit tava mea. Mai tirziu mi-a venit ideea ca puteam imparti aluatul in 3, si atunci imi iesea numai bine, dar deja aveam foile coapte. Abia astept sa gust, miine deja, dupa ce se inmoaie bine.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
strumfi2004 spune:
Ce tortulet dragut! L-ai taiat?
imi pare rau ca nu am fost ieri pe forum, dar asa e, cum ai procedat tu, faina se pune la sfarsit, dupa topirea untului. Mama o facea si fara baie de aburi dar cu unt moale, si cocea 3 foi.
o sa editez reteta, sa fie clara.
Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"
Balbina spune:
Am taiat-o, da. Foile s-au inmuiat, dar nu f. tare. Ma gindesc cum ar fi cu frisca din smintina acrisoara, aia inmoaie tot.
E o prajitura simpla si buna, potrivita pentru consum in familie. Pentru ocazii festive insa as opta pentru altceva, un pic mai sofisticat. Multumesc mult pentru reteta.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Am facut si eu Alba ca zapada,reteta Gratielei.Era cea mai apropiata de cea pe care o stiam eu din tinerete. Nu am taiat-o inca,deci nici poza nu am,dar o sa revin. Aseara nu m-am putut abtine si am taiat totusi o bucat..ica. E foarte buna!
Natalia,eu am o reteta,tot din tinerete ,de prajitura cu foile de la Alba ca zapada umplute cu smantana dulce amestecata cu nuci.E super! Chiar n-am mai facut de mult timp,dar mi-e lene sa sparg nuci!
Miha
strumfi2004 spune:
Da, Natalia, se inmoaie pe zi ce trece - daca mai ramane, ca la noi...
intr-adevar, e o prajitura casnica, la okzii - krem, brownies, desigur
Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"
Balbina spune:
Hmm, Gratiela, nus daca mai ramine, deja s-a papat o jumatate din ea, n-am idee cind , iar restul luam cu noi intr-o vizita in seara asta.
Miha, hihi, mie mi le sparg vinzatorii de miezuri de nuci.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
adriana_mihnea spune:
Vai, Miha, prajitura aia cu crema de smantana si nuci este bestiala!! Asa de buna ca nu te poti opri...
O facea bunica sotului, dar stie si soacra reteta. Trebuie neaparat sa i-o cer!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
mariussimiuc spune:
Cica se cheama Scandurica...Nu stiu de ce...
Miha