fumatul in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

Cred ca ar trebiu sa posteze si mamicile care au fumat si din pacate acum se convrunta cu grave probleme de sanatate la puiuti.Dar nu ca sa aruncam cu rosii ci pentru a le sfatui pe viitoarele mamici aflate in situatia lui Edi.

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

quote:
Originally posted by bolgiumiki

Cred ca ar trebiu sa posteze si mamicile care au fumat si din pacate acum se convrunta cu grave probleme de sanatate la puiuti.Dar nu ca sa aruncam cu rosii ci pentru a le sfatui pe viitoarele mamici aflate in situatia lui Edi.

Hai s-o vad si pe-asta! Scuze, dar nu cred ca vine sa-si faca nimeni mea culpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Nici eu nu prea cred ca va recunoaste vreuna, nu de lata dar cumnata mea a fumat la greu in sarcina si a nascut o fetita de 3 kg sanatoasa, ce daca dupa aceea racea din nimmic si ii dadea antibiotic de la o luna, ce daca e alergica si ii apar tot felul de chestii pe piele, nu e din cauza ca a funmat ea in sarcina...in nici un caz...

Mergi la inceput

Nanna si cumnata ta o sa traga ponoase mult si bine de pe urma inconstientei ei.Si sunt convinsa ca neaga cu desavarsire ca i se imbolnaveste copilul din vina ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

acum doua luni fumam un pachet pe zi si am ajuns la mai putin de jumate.stiu ca este un sacrificiu f.mic pe linga ce voi trebui sa fac dupa naserea copilasului(sper sa fie baietel pt ca am o fetita de 7 anisori,am inceput clasa I).eu as dori mai mult sa-mi dea cineva sfaturi cum sa ma las de fumat.daca vati uitat prin profilul meu sa stiti ca am 31 de ani NU 13.va multumesc pt sfaturi.pupici

edith

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Nu stiu daca iti trebuie vreun sfat, ci un pic de vointa si sa recunosti ca fiinta mica din pantece n-are nevoie de nicotina!
Eu iti doresc succes. Orice tigara in minus inseamana mai mult oxigen si implicit mai multa sanatate pt puiul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nu sunt in masura sa iti dau un sfat insa ma pun in locul tau si pot spune cu mana pe suflet ca eu as renunta la orice i-ar face rau unui sufletel lipsit de aparare.
Gandeste-te numai cate femei se chinuie sa fie gravidutze si nu reusesc?! Tu ai fost binecuvantata cu acest dar. Nu il irosi!
Numai bine, sarcina usoara!

Nana, 5+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La primul copil ai fumat?

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Nu are nici o importanta varsta aici.Nu stiu care din raspunsurile de mai sus te-au suparat,dar sincer nu ai de ce.Sfaturile pt a te lasa mai usor de fumat nu cred ca te vor ajuta pt ca eu cred ca nu exista nici unul.
Ti-am spus eu le-am lasat deodata.Cand am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv bye bye tigari.E greu,iti mai vine sa mai iei cate o tigara,dar te gandesti mereu la micutul embrion si te razgandesti.
Si te mai intreb ceva.Ai spus ca fumai un pachet acum ceva timp,iar acum doar jumatate.De ce le-ai redus?Stiai ca vei ramane gravida?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu nu cred ca este de ajutor pusul la zid a unei persoane in aceste situatii. Ea v-a expus o situatie si voi v-ati apucat (in mare parte, nu toate) sa judecati, ca nu-si iubeste copilul, ca de fapt nu si-l doreste, ca nu isi asuma responsabilitatea etc. Eu vorbesc din prisma unei persoane care da recunosc am fumat la prima sarcina (nu atat de mult) si acum la a doua m-am lasat (adica m-am lasat de un an). Nu incurajez pe nimeni sa fumeze, dimpotriva sfatuiesc pe toata lumea sa se lase insa cine a fumat stie ca este nevoie de multa hotarare pentru asta.

Copilul meu nu a avut nici buza de iepure, nici un sistem imunitar scazut (cum aberant afirma cineva pe aici ca nepoata raceste non-stop din cauza fumatului inainte sa facem afirmatii mai bine ne documentam) dimpotriva e foarte sanatos. Repet, nu incurajez fumatul.
Nu am fumat ca o locomotiva insa am fumat 2-3 tigari pe zi. Traim intr-o societate (in special in Europa de est) unde fumatul e un sport national, apoi aratatul cu degetul (vai e gravida si fumeaza), insa nimeni nu face nimic concret sa ajute aceste persoane. Mie inclusiv doctorul (faimos dealtfel) mi-a zis sa stau linistita ca nu e dracu asa negru. Asa ca mai bine veniti cu sfaturi decat cu aruncat cu pietre.

Acum sa-ti spun cum am procedat eu sa reduc nr de tigari: am inceput sa rontai tot ce prind. Am rugat persoanele apropiate sa nu mai fumeze in jurul meu si nici sa nu ma informeze ca merg la tigara (de ex fratele meu imi spunea inainte "ma duc la tigara, mergi?"), am evitat locurile unde stiam ca se aduna fumatori(restaurante, baruri, inclusiv petreceri la prieteni) si am facut un concurs cu mine insumi pentru a rezista de fiecare data mai mult intre tigari.

Cum m-am lasat definitiv: m-am mutat in UK si aici pe langa faptul ca exista campanii anti-fumat peste tot (presa, tv, strada) a fuma nu e deloc usor (lumea se uita la tine ca la masini straine cand aprinzi tigara in parc sau pe strada) si tigarile costa mult. Ce m-a ajutat cel mai mult a fost sa merg in oras des si sa vad ce ii pot cumpara baitului meu cu cele 5 lire cat as fi dat pe pachetul de tigari. Si asa ma motivam vazand ca pot cupara un tricou pt el mai bine decat tigari pt mine. La fel poti face si tu. Incearca sa te abtii doua zile (si rontaie non stop ca nu se vede fiind gravida) si vezi ce ii vei putea cumpara lui bebe din banii aia.

Sper ca sfaturile mele sa te ajute si iti mai zic ceva, daca va exista un defect cat de mic cand se va naste puiul tau chiar daca poate nu va fi de la fumat tu nu vei sti si te vei invinovati toata viata. Eu pana am nascut am fost terorizata de gandul asta. De cum voi fi eu in stare sa imi privesc puiul in ochi si sa ii spun "poate e vina mea ca nu am avut destula vointa".

Succes si spune-mi ce ai facut.

Scuze pt cat am scris.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput