Mamici de iulie-august 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Valen, daca tot mai scrii detalii despre nastere si Tutunaru, te rog sa-mi trimiti si mie. Eu inca nu am un doctor care sa-mi urmareasca sarcina si oricum ma gandeam sa nasc la Elias in apa sau nu, asa ca Tutunaru parea o varianta buna pana sa citesc ce ai scris tu. Apoi am mai citit pareri pro si contra ale altor femei, insa chiar as vrea sa aflu mai multe despre experienta ta. Oricum, parca doctorii astia "celebri" si-au luat-o in cap prea mult si nici nu mai au timp si nici chef sa se ocupe cum trebuie de fiecare femeie.

Carla, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

CarlaV, tocmai am citit astazi in ziar ca "celebrul" irinel vrea sa sponsorizeze o sectie de nasteri in apa la Elias, ca sa aiba mandra lui unde naste viitorul baietzel. Asa ca poate ai noroc si pana la vara e gata!!!! Dar eu ma intreb, daca nastem in apa, ne mai pot face anestezie epidurala? Ca e cam incomod cu tubul ala in spate. Sau nasterea in apa e doar pentru cele care vor sa nasca fara nici o anestezie?
Alina.a, offf, sper sa se faca bine catelul tau cit mai curind. Siu si eu cum e, ca si eu am doua pisicutze si cind sunt bolnavioare mi se rupe inima de mila. Le iubesc ca pe fetitzele mele!

Cristina, 12+

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Trebuie sa va spun ca mi-am schimbat pantaloni cu un nr. mai mare pentru ca au ajuns sa ma stranga. Acum poate ganditi ca sunt dar nu e asa doar ca pantalonii erau prea stramti pe mine, eu cred ca sunt okay acum, mai incolo sper sa nu devin un balon.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

CRISTINA - din cate stiu eu , nasterea in apa se face fara vreo anestezie. Poate Carla stie mai multe, dar nu cred sa mearga cu vreun fel de anestezie.Asta e parerea mea.
9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Samadhi, multumesc!
Offf, nebunul meu de medic nu mi-a dat nici o lista nimic, abia daca vorbeste.
Astazi ma prezint iar la clinica, dar de asta data la alt medic, sa vad ce-o fi...
cat despre limba japoneza, sa stii ca e o limba f grea, si care nu imi place deloc , dar deloc...insa nevoia te invata, asta e...trebuie sa fac cumparaturi, trebuie sa merg la spital/posta, trebuia sa invat limba atat timp cat traiesc in aceasta tara.
Sper insa ca in aceasta existenta voi avea sansa si timpul sa invat limba pe care eu una o ador:limba greaca...pip fetele

bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Am citit si eu un pic pe net, la nasterea in apa nu-ti face anestezie si nici epiziotomie (inca nu mi-e clar dar sper ca macar te coase daca te rupi) si e recomandata numai pt sarcinile fara probleme si fara contraindicatii si unde nu e nevoie de vreo perfuzie.

Carla, iti spun doar cu titlu informativ, sunt numai cateva clinici in Belgia utilate special pt nasterea in apa, restul au cada pt travaliu.
Cica nu toti ginecologii o recomanda si la multe asfel de clinic nasti numai cu moasa.

Somn usor,

Anto 15 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Fetelor am nevoie de ajutorul vostru, orice parere conteaza pt. mine

Tocmai am venit acum o jumatate de ora de la dr. l-am bagat si pe al meu in sperieti, ca m-a dus cu masina la 6 seara si am intrat abia la 8 si jum. ca dr. era prima zi dupa concediu si toate programarile s-au decalat, mai avea inca paciente dupa mine. Dar asta nu e imp.

Dilemele mele: am RH negativ mi-a iesit testul de anticorpi pozitiv Anti-D 1:8 . Azi am repetat analiza. Dr. zice ca fiind asa putin nu prea isi face griji, daca iese si urmatoarea analiza buna. Analiza a fost facuta acum o luna.
Nu stiu ce RH are Vivien, daca ar avea negativ n-ar mai fi probleme, el o sa sune la spital miine, dar cu mine vrea sa vorbeasca pe vineri dupa ce are analiza pe vineri si pina atunci sint ca pe arcuri si evident imi fac griji.
Intrebare pt. cine stie: poate copilul sasi schimbe RH de la nastere si pina acum???are 3 ani, ma gindesc ca as suna la pediatru si daca nu au nici acolo date sa-i faca ei grupa sanguina.
Pe urma mi-a mai explicat ca eu avind cezariana au fost cazuri cind s-a dovedit ca vaccinul cu anticorpi de dupa nastere nu si-a facut treaba cum trebuie ca se mai pierde nu stiu cum(ca n-am inteles) datorita operatiei. El se mai gindeste sa nu fi uitat cei din spital sa-i faca RH lui bb si implicit mie vaccinul, eu nu-mi mai aduc aminte, la Patrick stiu ca l-am facut.
Nu stiu daca am fost coerenta, dar daca aveti vreo idee despre ce am intrebat sau ce inseamna valoarea de anticorpi 1:8 la RH negativ, va rog dati-mi un sfat..........

Nu va spun ca aveam tensiunea 17 cu 10 cind mi-a luat-o dupa discutia cu dr., dar ce mai era de mirare, ca imi vijiia capul deja.

Felicitari celor care au aflat daca bb e fetita sau baietel, si bun venit celor noi!

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara dragele mele !
Carla, Lorina, felicitari pentru caruciorul roz.
Am fost la Bucuresti ca am rupt turta la finuta mea de asta am disparut din peisaj. A fost foarte frumos mi-am revazut prietenii si am respirat aerul de care imi era dor. Dar dupa 3 zile de nebunie si agitatie am vrut acasa la liniste.
Apropo de culcatul copiilor in aceeasi camera sau camere separate. Fetita mea va avea aproape 11 ani cand va apare bebe 2 si m-am gandit ca il voi pune in camera lui pe bebeu si primele 3-4 luni sa dorm eu cu el in camera pt ca eu ma pot sacrifica la dormit ca stau acasa, pe cand fata merge la scoala, iar sotul la servici, eu pot dormi si ziua cand doarme bebe. Imi aduc aminte ca asa am facut sdi la primul copil, primele 2 luni ca de la 2 luni nu am mai avut lapte si am reusit sa il dezvat de mancat noaptea.
Ati avut un spor la scris, bravo burtici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Ioana75, apropo de salate, mi-am adus de la Buc de toate pt salata si maine cand vin de la servici imi voi tranti o salata imensa. Inclusiv loboda mi-am adus si am si facut ciorba (ca asa a comandat fata mea). Si aici sunt verdeturi, mai putin ceapa verde, drept pt care i-am spus prietenie mele sa ma astepte cu ceapa verde ca muream de pofta. In schuimb nu mi-am luat merdenele in Buc si covrigi de pe Franceza, dar sper sa ma mai duc cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Multumesc, Antoanela.

Cristina, se poate face peridurala si la nasterea in apa, am vazut pe net filmulete. Epiziotomie de cele mai multe nu e nevoie sa se faca, perineul ramane intact. Oricum, in timpul travaliului o moasa priceputa ar trebui sa faca masaj perineal, fie ca se naste in apa, fie ca se naste in afara cazii. Oricum, strainii au multe "locuri" in care se poate naste, nu numai pe clasica masa agatata cu picioarele in sus. Cel mai mult mi-a placut un fel de fotoliu cu un colac pufos pe care stai, si bebele se naste prin gaura de la acel colac. Oricum, imediat dupa nastere copilul trebuie tinut mai jos decat corpul mamei, pentru ca toate substantele din cordonul ombilical sa ajunga la el.
Am vazut ca in Romania epiziotomia e o practica absolut curenta, nici nu se discuta despre nastere fara asa ceva. E ciudat, credeam ca de acum 30 ani cand ne-am nascut noi lucrurile au mai evoluat.

Si eu am auzit de Irinel ca ar vrea sa se implice ca sa se nasca in apa la Elias, insa nu cred ca se va face pana in 4-7 iulie cand nasc eu.

Nikole, si mie imi plac mult Grecia si limba greaca

Carla, 16+

Mergi la inceput